10 Octombrie 2016 publicat în Cariera 63 share-uri

Sunt cinci elemente esentiale care nu ne permit sa ne organizam timpul mai bine, mai ales noua celor care avem ceva experienta in viata profesionala:

de Simona Nicolaescu, antreprenor, trainer, coach si sustinator al vietii echilibrate

A trecut aproape un an de cand am hotarat sa nu mai sustin traininguri pe tema managamentului timpului, am realizat ca timpul angajatilor intr-un astfel de curs nu este bine investit, iar mie imi place ca ceea ce predau sa aiba efect in calitatea vietii oamenilor. In grupele cu care lucram aveam impresia ca sunt multi experti in gestionarea timpului si cu toate acestea ceva ii facea sa nu puna in practica si toti se plangeau ca nu le ajunge timpul.

Pare ca ne invartim in jurul cozii, stim cu totii ca timpul nu lucreaza in favoarea noastra daca nu ne organizam mai bine, avem ceva idee despre cum sa prioritizam, deja suntem experti in matricea lui Covey si totusi la finele zilei suntem frustrati ca a trecut prea repede timpul.

Foto: pathdoc / Shutterstock

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Caria dentară – ce este și cum se tratează

Este ca si alimentatia sanatoasa pe care stim ca ar trebui sa o adoptam, insa continuam sa nu tinem cont de ea si apoi ne intrebam de ce avem probleme de sanatate, de ce pierdem timpul pe la medici, cu analize sau mai rau in spitale ?. Si chiar daca alimentatia sanatoasa ar intra la categoria activitatilor neurgente dar importante, nu realizam ca este fix ceea ce trebuie sa introducem zilnic in agenda pentru a salva ceva timp in viitor.

Am constatat ca sunt cinci elemente esentiale care nu ne permit sa ne organizam timpul mai bine, mai ales noua celor care avem ceva experienta in viata profesionala.

Ne lasam atrasi in capcane

De-a lungul zilei, Universul ne trimite o sumedenie de capcane: un telefon neasteptat de la soacra, un task suplimentar de la colegi, o reclamatie de la un client, un prieten care trece printr-o criza existentiala, in orice caz multe chestii neasteptate. Ups!, ca si cand toate astea nu fac parte din viata zilnica, ca si cand nu am sti ca neprevazatul face parte din prevazut.

Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine!

Iar pe langa aceste neprevazute, colac peste pupaza cineva posteaza o poza interesanta care ma face sa intru intr-o conversatie ametitoare din mediul social virtual si iata ca imi mai rapeste cateva minute din zi. Aici alegerea a fost a mea sa ma ocup de asta, nu a intervenit altcineva. Apoi, dau de un articol interesant cu un titlul bomba care nu ma lasa pina nu imi alina curiozitatea pina la capat si tot asa capcane peste tot care ma deturneaza de la ceea ce era important pentru mine, pentru jobul meu, pentru viata mea privata.

Lenea

Cel putin o data in viata unii si-au propus ca dimineata cand se trezesc sa faca ceva miscare (ca de', miscarea previne multe chestii si by the way si asta intra la neurgent si important), dar instant o lene matinala s-a instalat in fiecare celula ce nu ne lasa sa facem nici macar cel mai mic gest ce ar putea simula un exercitiu fizic. Nu facem ceea ce ar trebui sa facem la timp, pina nu ne preseaza deadline-urile nu miscam un deget. Poate este greu sa acceptam asta, insa lenea in multe situatii isi lasa o amprenta misterios de adanca.

Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri