10 Octombrie 2016 publicat în Cariera 63 share-uri

Sunt cinci elemente esentiale care nu ne permit sa ne organizam timpul mai bine, mai ales noua celor care avem ceva experienta in viata profesionala:

Perfectionismul

Cei mai multi dintre noi sunt atat de maniaci cu grija lucrului bine facut incat de cele mai multe ori, luam taurul de coarne, rezolvam noi lucrurile pentru ca noi stim sa facem o treaba excelenta si uite asa la finele zilei terminam de fapt treburile celorlalti si nu ale noastre. Si uite asa nu invatam pe altii sa faca treaba foarte buna ca nu avem timp, dar avem timp sa le rezolvam pe ale celorlalti.

Neasumarea responsabilitatii

La finele zilei daca arunc un ochi peste aspectele importante care mi-au marcat ziua si care m-au ajutat sa imi ating obiectivele, realizez poate ca nu mai stiu cand si cum a trecut timpul. In toata aceasta ecuatie ma aflu EU care am decis clipa de clipa ce anume este prioritar (sau de fapt nu am decis, m-am lasat in voia sortii), ce era urgent si ce nu, ce era important si ce nu. Nu sunt de vina nici familia, nici clientii, nici prietenii, ci doar decizia noastra de moment este singura care ne-a fost compas in cele 24 de ore, pe care by the way le avem cu totii. Eu sunt singura persoana responsabila in a-mi atinge obiectivele pe care mi le-am propus in ziua respectva si sunt singura responsabila ca in realitate s-a lasat deturnata.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Caria dentară – ce este și cum se tratează

Nu ne ascultam inima

Sunt convinsa ca in zilele in care ati urmat ceea ce va place cu adevarat, ati fost mult mai concentrati pe ceea ce aveti de facut, focusul vostru a fost la cote maxime, timpul a zburat, iar la final de zi ati fost foarte multumiti de ceea ce ati realizat. Dar din pacate, in cele mai multe situatii sauzile, nu ascultam ceea ce ne face realmente placere si uitam de scopul nostru final, acela de a fi fericiti.

Nu am sa termin acest articol cu sfaturi, stiu ca sunt inutile in acest context de ritm halucinant in care traim sau decidem sa traim. Insa la finele fiecarei zilei simt ca este important sa invat ceva despre cum mi-as putea organiza timpul mai bine si sa realizez ca fiecare clipa pe care o am este un dar primit cu care nu ma mai intalnesc a doua oara.

Simona Nicolaescu
Simonanicolaescu.ro
Antreprenor, trainer, coach si sustinator al vietii echilibrate in Romania.

Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri