Daca nu ai inteles exact care este intrebarea sau daca aceasta nu a fost clar formulata, cere cateva clarificari intervievatorului. Daca, in continuare, simti ca interviul nu decurge asa cum ar trebui, poti intreba angajatorul direct daca are anumite temeri cu privire la posibilitatea de a te angaja sau intrebari la care i-ai putea da niste raspunsuri. In cazul in care intervievatorul pare plictisit sau distrat, trebuie sa retii ca este important sa afli motivele care stau in spatele unui astfel de comportament.

Exista mai multe motive pentru care un interviu sa nu mearga asa cum ti-ai dori – poti face greseli pe care ai fi putut sa le eviti, ca de exemplu: sa intarzii, sau pur si simplu, fara nici o explicatie clara, sa nu existe nivelul potrivit de comunicare intre tine si angajator.

Nu intra in panica – poti salva interviul, urmand cativa pasi importanti.

Primul pas: Zambeste!

Limbajul corporal joaca un rol deosebit de important intr-un interviu – daca iti relaxezi umerii si zambesti larg, si tu si intervievatorul va veti simti mai confortabil si in plus, te vei simti plin de energie si increzator, ceea ce cu siguranta te vor ajuta. Alti pasi pe care trebuie sa ii urmezi pentru a recupera un interviu:

Pune intrebari intervievatorului

Daca simti ca nu poti raspunde intrebarilor intervievatorului in maniera dorita de acesta, incearca o schimbare de tactici – pune cateva intrebari intervievatorului. Indreptand atentia discutiei pentru cateva momente spre intervievator, vei reusi sa te aduni si sa iti formulezi niste raspunsuri clare si, de asemenea, ii vei da ocazia acestuia sa iti explice mai bine ce informatii doreste sa obtina de la tine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte

Trebuie sa ai cateva intrebari deja formulate, pe care sa le tii minte in momentul interviului, ca de exemplu:

• Ce anume va place cel mai mult sa faceti in aceasta companie?
• Cum ati descrie mediul de lucru din aceasta companie?
• Cum arata o zi obisnuita in cadrul acestui departament?

Obtine feedback-ul intervievatorului

Daca intervievatorul pare plictisit sau este distant in timpul interviului, nu este totul pierdut. Gandeste-te daca raspunsurile pe care le dai sunt in directia pe care o urmareste intervievatorul – astfel, te poti concentra asupra lucrurilor potrivite pe care trebuie sa le spui si poti evita sa vorbesti pe langa subiect.

Daca nu ai inteles exact care este intrebarea sau daca aceasta nu a fost clar formulata, cere cateva clarificari intervievatorului. Daca, in continuare, simti ca interviul nu decurge asa cum ar trebui, poti intreba angajatorul direct daca are anumite temeri cu privire la posibilitatea de a te angaja sau intrebari la care i-ai putea da niste raspunsuri.

Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Articol de Bogdan Maioreanu, analist eToro pentru România: Pasiunea pentru modă: colecționar vs. investitor în lux

In cazul in care intervievatorul pare plictisit sau distrat, trebuie sa retii ca este important sa afli motivele care stau in spatele unui astfel de comportament.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri