Magulirea iti deschide orice usa
Toti oamenii, inclusiv intervievatorii, se simt bine atunci cand sunt apreciati de cei din jur. Pentru a-ti binedispune angajatorul, fa-i un compliment, spune cateva cuvinte frumoase despre companie, birou sau orice ar putea sa-i faca placere sa auda – aceasta demonstreaza ca esti o persoana cu o atitudine pozitiva, calitate foarte des cautata de catre manageri la persoanele care candideaza la un job. De asemenea, vei dovedi ca esti bine pregatit, ca te-ai documentat in privinta companiei, ceea ce, cu siguranta, iti va conferi un avantaj.
Trebuie insa sa fii atent la urmatoarele aspecte: complimentele nu trebuie sa fie prea evidente, prea numeroase sau prea personale (intervievatorul nu va lua in serios observatiile tale asupra tunsorii sale „grozave”). Este de preferat sa faci complimente simple, dar sigure, referitoare la companie, de exemplu: „cat de prietenoasa pare atmosfera de la birou”.
Se poate ca nu din cauza ta sa nu mearga bine interviul
Daca simti ca ai facut tot ce ti-a stat in putinta pentru ca interviul sa decurga cat mai bine, dar atmosfera este tot rece si anosta, iata sfatul nostru: „Prezinta-te cat mai bine, si treci mai departe”.
Este posibil ca intervievatorul sa aiba anumite probleme personale sau de sanatate, sau pur si simplu sa aiba o zi proasta, sau alte motive care nu au nici o legatura cu tine.
Retine ca trebuie sa ai incredere in tine si nu te lasa demoralizat de o eventuala nereusita in cadrul unui interviu – straduieste-te ca totul sa decurga cat mai bine si nu te ingrijora in privinta lucrurilor pe care nu le poti controla.
Sursa: ejobs.ro.
Citeste si alte articole pe ejobs.ro. Noi iti recomandam urmatoarele:
Micile amanunte care iti pot salva interviul
19 lucruri pe care sa nu le faci in timpul interviului
5 din 10 români sunt irascibili sau au probleme de concentrare din cauza lipsei de somn
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români