Alison Battisby este o specialista in comunicarea online si retele de socializare, din Marea Britanie. Ea a fost prezenta recent, la Brasov, in cadrul Conferintei EcomTeam, dedicata e-commerceului romanesc, unde a tinut un workshop dedicat comunicarii eficiente pe Internet.

4. Au retelele de socializare vreo influenta asupra modului cum femeile isi dezvolta propriile afaceri?

Alison Battisby: Eu urmaresc multe femei de afaceri si femei din zona tehnologiei din SUA si UK pe Twitter. De multe ori ele impart puncte de vedere interesante, articole si evenimente unde poti merge sa cunosti oameni asemeni tie. Presa le invita ca speakeri la evenimente si le cere opinia.
Iata doar cateva:

@Girlsintech_UK @LadiesinTechLDN @LondonGeekettes @DigitalFemales @women2 @GdnWomenLeaders @FMWF @everywomanUK

Social media a devenit o platforma prin care femeile au posibilitatea de a se incuraja unele pe celelalte, de a imparti idei si sfaturi si mai ales, un spatiu al inspiratiei.


Alison Battisby la ecomTeam - Brasov 2-3 aprilie 2014

5. Cat despre vietile lor?

Alison Battisby: Am spus deja ca retelele de socializare pot fi un spatiu briliant unde poti gasi multa inspiratie. Fie ca este vorba despre idei de afaceri, de moda, de design interior, sporturi, fitness, activitati pentru weekend – exista atat de multe informatii care sunt postate pe astfel de platforme ca Twitter sau Facebook – nu te-ai putea niciodata plictisi!

6. Cum ti-au schimbat tie, viata retelele de socializare?

Alison Battisby: Social media mi-a adus primul job! Cautam un post de jurnalista si am aterizat intr-un loc unde trebuia sa lucrez online si sa caut cuvinte cheie pe Twitter. Cineva cauta un jurnalist freelance! De atunci am avut posibilitatea de a-mi extinde reteaua, de a-mi promova articolele online si de a-mi oferi serviciile de consultanta in domeniul comunicarii in retelele de socializare; de asemenea, de a intalni oameni extraordinari din intreaga lume!

7. Ce preferi? Atingerea palmei unei persoane pe care o iubesti mult, sau atingerea gandurilor acestei persoane, trimise tie via… Internet si uneltele sale?

Alison Battisby: Chiar daca lucrez in social media (si nu as putea trai fara relele de socializare!) nimic nu se poate compara cu atingerea cuiva pe care iubesti. Sunt inca o mare fana a interactiunilor fata in fata. Sunt chiar paranoica in privinta faptului ca nu vreau sa imi petrec viata online - asa ca imi fac timp ca sa ii vad si sa vorbesc cu prietenii mei, familia mea. Cred ca totul in viata are nevoie de echilibru si ca uneori chiar ai nevoie de pauze si in ceea ce priveste relelele de socializare! (Dar doar o pauza scurta!)

de Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri