12:03, 28 Martie 2014 publicat în Cariera30 share-uri

Cel mai bun degustator de bere SABMiller din 2012 a fost... o femeie. Descopera povestea Sabinei Luca, femeia care vede intotdeauna partea plina a paharului, si ce inseamna sa fii un degustator de bere apreciat la nivel international. Sabina este in prezent Manager de Calitate Produs si Proces Ursus Breweries.

De multe ori, cand auzim vorbindu-se despre bere, ne gandim, in mod automat la barbati si la pasiunea lor pentru aceasta bautura. Dar iata ca, de aceasta data, povestea celui mai bun degustator de bere SABMiller in 2012 o are ca personaj principal pe Sabina Luca, Manager de Calitate Produs si Proces Ursus Breweries.

A fost dragoste la prima vedere. Tocmai terminase facultatea ca inginer tehnolog in industria alimentara si visa deja sa lucreze intr-o fabrica de bere, dupa ce, in anii studentiei, prinsese „gustul” pentru prepararea berii la un curs sustinut de o universitate belgiana. Asadar, de la gand la fapta a mai fost doar un pas. Sabina si-a luat inima in dinti si a aplicat pentru un stagiu de 2 ani la fabrica de bere din Cluj, unde a inceput o frumoasa poveste care se continua si azi.

Punctul culminant al perfectionarii in aceasta meserie a fost atins odata cu primirea premiului „SABMiller Taster of The Year 2012” insa, Sabina continua sa descopere arome si gusturi noi, imbogatindu-si experienta de degustator dar si pe cea de „berar”, cum le place ei si colegilor ei sa se defineasca.

Sabina marturiseste ca, in opinia ei, sa fii un degustator bun inseamna sa respecti berea din fata ta, indiferent ce culoare si ce aroma are sau in ce colt al lumii iti este servita. Si, indiferent de aroma si culoarea ei, daca te gandesti ca berea pe care o savurezi sau doar o degusti si o evaluezi cu ochi critici, poarta cu ea pasiunea, munca, straduinta atator oameni de a face in fiecare zi berea perfecta pentru consumatorii lor, nu ai cum sa nu o iubesti si sa nu o respecti.

Fiecare bere poarta cu sine povestea berarilor, a celor care au grija de ea pana cand ajunge in pahar, povestea maltului, a malaiului, a hameiului, a apei, a drojdie de bere, dar si povestea celui care o savureaza si o apreciaza pentru ingredientele naturale, pentru procesul tehnologic atat de aproape de simplitatea naturii si atat de complex in acelasi timp.

Chiar daca jobul de vis al Sabinei presupune destul de multe deplasari, atat in tara, cat si in strainatate, ea se simte bine oriunde, pentru ca iubeste sa descopere locuri si gusturi noi, iar prietenii si parintii ii sunt aproape oriunde ar calatori.

Fara a deborda de un optimism molipsitor si exuberant, Sabina vede mereu partea plina a paharului si isi gaseste inspiratia in oamenii din jurul ei, cu care se asterne la discutii despre orice, de la bere, retete de bucatarie sau povesti din copilarie la filme, carti sau planuri de viitor, precum o vizita in Statele Unite si o vacanta in insulele Bora-Bora. Daca ar fi sa plece din tara pe o perioada mai lunga, ar alege Marea Britanie, unde si-ar largi aria de expertiza si poate ar avea ocazia sa iasa la o bere cu Hugh Grant, actorul ei preferat, dar, pentru moment, Romania este tara ei de suflet, unde, de fiecare data, abia asteapta sa se intoarca.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri