Alison Battisby este o specialista in comunicarea online si retele de socializare, din Marea Britanie. Ea a fost prezenta recent, la Brasov, in cadrul Conferintei EcomTeam, dedicata e-commerceului romanesc, unde a tinut un workshop dedicat comunicarii eficiente pe Internet.
  • Am profitat de intalnirea cu Alison Battisby pentru a vorbi putin despre online, despre modul cum noile tehnologii ne influenteaza viata si despre cum ne putem adapta mai usor, la nou.

Mai mult decat atat, in cadrul workshopului tinut de catre Alison Battisby la EcomTeam, am aflat cat este de important sa integram relelele de socializare ca Facebook, Twitter, Google+ sau Instagram, in viata noastra de zi cu zi, in mod inteligent, profitand de efectele benefice ale Internetului asupra vietii personale, cat si asupra afacerilor.

Daca si tu esti una dintre acele persoane care considera ca a sta pe Facebook sau Pinterest, reprezinta o pierdere de vreme, ei bine, depinde din ce unghi de vedere abordezi experienta aceasta online, caci, in mare masura, retelele de socializare (social media) se pot dovedi acele unealte care astazi, ne pot imbunatati viata.

Experienta lui Allison Battisby poate fi un bun argument – ea este o persoana care si-a inceput cariera pe Twitter! Iar acum calatoreste in toata lumea, pentru a oferi consultanta de specialitate in domeniul comunicarii social media. Dupa ce am ascultat-o pe Alison, la ecomTeam 2014, sunt convinsa ca cele peste 8.400 de twetturi (postari) de pe Twitter ale lui Alison, in cei 6 ani de experienta, i-au adus un capital de imagine incontestabil si, mai ales, jobul mult visat. Printre urmaritorii postarilor sale se numara si presedintele american Barack Obama. 

Iulia Sima – Garbo.ro: Ce inseamna Internetul pentru oamenii din intreaga lume astazi?

Alison Battisby: Internetul conecteaza lumea in moduri la care nu ne-am fi putut gandi inainte. Inseamna o comunicare mai buna intre oamenii din intreaga lume, inseamna posibilitatea de a imparti informatii mai usor si chiar, rezolvarea unor cerinte de zi cu zi cum ar fi cumparaturile, ceea ce poate fi facut acum online. De asemenea, Internetul ne ofera posibilitatea de a afla, mult mai usor, mai multe informatii cu privire la anumite subiecte.

2. Cum ne putem adapta mult mai usor la schimbarile rapide ce sunt influentate de Internet si de noile tehnologii?

Alison Battisby: Pentru mine, acel instrument care mi-a schimbat viata este iPhone-ul. De cand mi-am achizitionat un smartphone, navigatul pe internet, pe siteurile de social-media si e-mail a devenit atat de facil. Oamenii sunt rezistenti la schimbare si deci ezita sa cumpere noi tehnologii, dar acestea au fost create pentru a ne usura vietile si pentru a le face mai implinite si asa ca ar trebui sa le “imbratisam”.

3. Ce inseamna social media – definitia ta. :)

Alison Battisby: Social media, in viziunea mea, sunt platformele care ne permit in doua moduri. De exemplu, un blog este o retea de socializare si atunci, comentariile sunt deschise si discutiile apar. WhatsApp este de asemenea o retea de socializare pentru ca ajuta 2 persoane sa comunice una cu cealalta. Devine interesant pentru brandurile care folosesc social media fiindca se pot angrena in conversatii directe cu clientii lor, intr-un spatiu public.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri