14 Noiembrie 2018 publicat în Animalutze 127 share-uri

Unele pisici ajung să trăiască și 20 de ani, motiv pentru care înainte de a face acest pas, sunt câteva lucruri de care trebuie să fii conștientă. 

Sunt distractive, pot umple o casă cu prezența lor, chiar și atunci când sunt doar pui și te vor surprinde constant cu lucruri noi. Vorbim în cazul de față despre pisici și ce ar fi cazul să știi dacă nu ai avut niciodată una, dar ți-ai dori. Un animal de companie este în primul rând o mare responsabilitate, atât pentru tine, cât și pentru tot restul familiei. Nu este o decizie pe care o iei pentru trei săptămâni, nici pentru un an, ci pentru o perioadă lungă de timp. Unele pisici ajung să trăiască și 20 de ani, motiv pentru care înainte de a face acest pas, sunt câteva lucruri de care trebuie să fii conștientă. 

5 lucruri pe care trebuie să le știi înainte să îți iei o pisică:

1. Confortul pisicii

Vei citi sau auzi recomandări că pisica ar trebui să aibă o cameră a iei, dar asta nu înseamnă neapărat chiar o încăpere separată, cu ușă. În mod ideal, ar trebui să ai un spațiu dedicat pisicii. Nu trebuie să te complici, un coș pentru pisică și o păturică vor fi de ajuns, iar în privința jucăriilor vei vedea că lucrurile se vor simplifica foarte mult pe parcurs. Când este mic, abia va ști să se joace, așa că jucăriile diverse peste care vei da vor fi utile până la un punct.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare!

Apoi, când va mai crește, se va plictisi repede de șoriceii de plastic sau celelalte grozăvii pe care le vei mai găsi prin magazine. O bucată de dovlecel căzută pe jos în bucătărie, o măslină, o panglică sau chiar un bob de mazăre vor deveni suficiente ca pisica să facă să facă spectacol prin casă. Un singur lucru nu trebuie să faci, și anume să crezi că dacă i-ai aruncat un obiect să se joace cu el, o va face și te va lăsa în pace.

Pisica nu va căuta neapărat să se joace, ci mai ales să se joace cu tine. În general este dependentă de atenție și asta nu se va schimba cu vârsta. Revenind însă la confort, asigură-te că are un loc dedicat în care să doarmă ferită de frig, de curentul produs în casă când geamurile sunt deschise și de aerul condiționat, care poate cauza destule necazuri.

Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

2. Alimentația și apa

Probabil ai văzut multe pisici crescute prin satul bunicilor de la țară care mâncau absolut orice le dădeai. Acest lucru nu trebuie aplicat cu o pisică domestică. Chiar dacă va pofti la carne crudă, evită să îi dai să mănânce, pentru că poate să facă viermi la stomac. De asemenea, evită să o lași să roadă plantele prin casă, pentru că majoritatea sunt foarte toxice, iar în privința alimentelor pe care tu le mănânci de obicei, evită să îi dai ceapă, usturoi, struguri, ciocolată, cafeină, chiar și accidental.

Alege mereu mancare pentru pisici potrivită vârstei celei din casa ta, iar în acest fel nu vei risca niciun fel de problemă de sănătate. Mai mult, hrana de calitate va fi responsabilă și pentru o blană mai strălucitoare. În privința apei, trebuie să ai mereu un bol cu apă proaspătă lângă mâncare, însă asta nu va însemna că pisica nu va pleca singură în misiunea de a bea apă din vasul de la toaletă sau din chiuvetă.

5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

3. Igiena pisicii

Dacă în cazul câinilor trebuie să îți faci timp să îi plimbi sau să îi speli, pisicile sunt puțin diferite. Au nevoie de o litieră, pe care te sfătuim să o ții într-o zonă ușor accesibilă pisicii, dar izolată de living, precum o toaletă. Curăță-i nisipul la două zile cel târziu și completează-l de fiecare dată. Altfel, există riscul să te pedepsească și să facă prin casă. Atunci când va începe să năpârlească, pregătește-te să te trezești cu păr de pisică peste tot prin casă. Vei avea nevoie de o perie moale care va masa pisica atunci când va aduna excesul de păr.

De asemenea, unghiile vor trebui tăiate la un interval regulat, însă cu mare atenție și fără să atingi membrana, pentru că poate fi o experiență dureroasă, iar pentru a evita să te trezești cu canapeaua din sufragerie zgâriată toată, cel mai bun lucru de făcut ar fi să îi iei un stâlp special pentru pisici, în care poate să-și ascută unghiile.

6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea Bergenbier S.A. lansează Fresh 0.0 Mango și Fructul Pasiunii Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

În privința spălatului, vei rămâne surprinsă să vezi cât de curată poate fi o pisică, mai ales dacă locuiești la apartament și nu o lași să iasă din casă decât în brațe sau cu un ham special. Băile dese nu sunt recomandate, de altfel e bine să o speli doar dacă s-a murdărit sau a umblat în locuri care nu sunt foarte curate. Altfel, pisica se va spăla singură, iar mai mult, când vei încerca să o pui tu în cadă, e posibil să te trezești cu zgârieturi adânci pe mâini. Chiar și așa, există trucuri care te ajută să înveți cum să îmblânzești pisica.

4. Comportamentul pisicii

Așa cum spuneam și în începutul acestui articol, o pisică sau orice alt animal de companie nu este o alegere pe care o faci pentru că știi că te vei plictisi în casă în următoarele 3 luni. Este o decizie pe termen lung care vine cu consecințele de rigoare. O pisică va avea nevoie de atenția ta permanentă, de afecțiune, îți va cere să te joci cu ea, să comunici cu ea și să înveți să trăiești alături de ea. Ea se va spăla singură, va dormi în aproximativ 16-18 ore din 24 și va mânca de aproape 15 ori pe zi. Desigur, în cantități mici.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Principiile de bază ale mașinii CNC 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Comportamentul pisicii poate fi diferit dacă este motan sau femelă, dacă intră în călduri sau dacă are nemulțumiri privind litiera. Unele vor dormi lângă tine în pat, fără să te deranjeze, altele vor mieuna toată noaptea la ușă pentru că vor dori să se joace. În orice caz, să o ignori poate fi o greșeală, mai ales dacă vrei să dormi noaptea. 

5. Responsabilitățile pe care uneori uiți să le iei în calcul de la început

Vizitele la veterinar sunt primele lucruri de care trebuie să te ocupi. Pisica trebuie vaccinată și deparazitată, atât intern, cât și extern. Apoi, va trebui să te gândești ce este de făcut atunci când pleci în concediu. Dacă este încă pui, va trebui ca cineva să aibă grijă de pisică, iar ideal ar fi să nu îi schimbi mediul în care trăiește zilnic.

Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Ghid pentru alegerea mobilierului interior Caria dentară – ce este și cum se tratează

În cazul în care este deja pisică adultă, o poți lăsa singură până la trei zile, însă e posibil să te trezești cu surprize neplăcute pe canapea, fotoliu, unde ții pantofii și alte zone din casă în care îți simte mirosul. Pentru o perioadă mai lungă în care ești plecată, ori ai pe cineva care poate să stea alături de pisică, ori cauți un hotel pentru pisici, însă întotdeauna să te asiguri că este un loc curat, prietenos și că este îngrijită de persoane pricepute.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: Africa Studio


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri