De ce mi se intaresc clatitele dupa cateva minute?
Intra in contul tau
Forum
- Renasterea dupa divort. multumesc...
- Se poate de inselat sotul daca nu mai...
- Ajutorrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!...
- Am ales cu inima.am ales bine?
- In lupta cu gelozia si posesivitatea...
- Sfaturi pentru mamici
- Va place emisiunea"burlacul"?
- Portretul unui prieten
- Se poate sa raman gravida? pls ajutor...
- El sagetotor eu fecioara.
|
gabriela_dutu 6 mesaje Membru din: 21/11/2007 |
Va rog,recomandati-mi o reteta,buna,pt clatite pufoase.
Multumesc! |
|
gm_ignat 12 mesaje Membru din: 21/11/2007 |
Raporteaza abuz de limbaj |
|
leoaika_45 21 mesaje Membru din: 15/11/2007 Oras: BUCURESTI |
eu ca sa iasa pufoase si fragede pun in compozitie si 2 linguri de bere sau apa minerala,le ung cu gem si daca raman acopar farfuria cu clatite cu folie de celofan si cand mai vrem le incalzesc in cuptorul cu microunde si sunt la fel de bune.
|
teomagdaioana 3 mesaje Membru din: 15/11/2007 |
|
teomagdaioana 3 mesaje Membru din: 15/11/2007 |
|
|
ovix 1 mesaj Membru din: 3/01/2008 Oras: Baia Mare |
|
florycel 5 mesaje Membru din: 31/05/2008 Oras: Calarasi |
La 2 litri de lichid(lapte simplu sau jumatate lapte jumatate sifon) pun 2 oua,1-2 cani faina(compozitia nu trebuie sa fie groasa),lasi compozitia cam 1 ora inainte sa le faci.In compozitie eu mai pun si zahar vanilat.Mie imi ies foarte bune si nu se intaresc deloc.Pofta buna!
|
julyany 6 mesaje Membru din: 21/11/2007 Oras: Resita |
Salut!Am si eu o intrebare:care stiti sa faceti clatite din alea americane,mai groase ,pufoase si cu diferite arome si sosuri.Dca stiti trimiteti va rog retete ca de foarteeeeee mult timp caut si nu gasesc,dar sa-mi spuneti si sosurile cum se fac.
|
|
|
|
anne64 2 mesaje Membru din: 12/12/2009 |
Aluatul de clatite nu il fac niciodata cu lapte ci numai cu sifon sau apa minerala (nepoata mea il face chiar cu coca-cola) si in plus adaug praf de copt care le face sa creasca sa iasa pufoase si nici ne le da voie sa se lipeasca de tigaie. Dupa ce ai pregatit aluatul pune-l la frigider sa se odihneasca 1-2 ore sau chiar de seara pana a doua zi, vei vedea ca odihnindu-se aluatul se va mai ingrosa si va fi nevoie sa-l mai diluezi cu putin sifon, dar garantez ca ies niste clatite moi si pufoase car pot fi umplute chiar si dupa 3 zile. Dupa ce se racesc le acopar cu o farfurie intoarsa si le pastrez la frigider.
|
Cler_hi 11 mesaje Membru din: 21/11/2007 |
Eu pun la un litru de lapte doua-trei oua( depinde de oua, cele de casa sunt mai puternice, si ajung doua), putina sare, iar daca le fac cu dulce, le mai adaug putin zahar si numaidecat zahar vanilat. Le da o aroma faina.Faina pun dupa necesitate, sa se primeasca un fluid nu prea dens. Dupa ce le bat bine cu mana (la mixer nu-mi iese asa bine, se pare ca nu se incarca bine aluatul cu aer), le las 15-30 min sa se odihneasca aluatul.Dupa ce s-a odihnit se mai ingroasa putin, si atunci vezi daca mai trebuie sa-l diluezi sau ba cu lapte. In aluat mai poti adauga si putin ulei sau unt. Am incercat si cu apa minerala cum am auzit de la altii, si lapte diluat cu apa, dar familia mea a cam sucit din nas imediat ce a gustat din ele.
|
gabriela_dutu 6 mesaje Membru din: 21/11/2007 |
Va multumesc ff mult!!!Sfaturile dvoastra mi-au fost de folos.Multumesc inca o data!
|
danutgin 1 mesaj Membru din: 1/03/2008 Oras: Constanta |
|
dinca_mariana 4 mesaje Membru din: 29/02/2008 |
incearca sa nu le umpli imediat, strange mai multe unele peste altele si apoi le intorci. de cand procedez asa nu se mai intaresc
|
Gaby211081 45 mesaje Membru din: 2/01/2008 Oras: BUCURESTI |
Apa minerala in loc de lapte si putin ulei in compozitie si or sa iasa pufoase! Garantat!
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
eu pun jumatate lapte, jumatate apa minerala, 4 oua, 4 linguri de ulei, un praf de sare si daca le fac pentru a le umple cu ceva dulce- si coaja rasa de lamaie la care adaug jumatate plic de drojdie uscata. faina pun cat sa imi iasa compozitia mai degraba moale decat vartoasa dupa care musai le las cam o ora si amestec din cand in cand. le bat cu mixerul sau cu telul para.daca mai trebuie, mai adaug apa.le prajesc la tigaia de tabla unsa cu pana. pentru clatitele pufoase, faci exact acelasi amestec doar ca mai adaugi doua albusuri- toate batute spuma cu telu, deci 4+2= 6albusuri
in general le umplu cu branza dulce in care pun smantana, stafide, galbenus de ou, zahar vanilat si o lingura de zeamil sau faina. le asez in tava unsa musai cu unt, mai pun cateva linguri de unt topit peste, dupa care la cuptor 20 de minute sa se gratineze. intre timp, frec 4 galbenuse cu 4 linguri de zahar+ un plic zahar vanilat + putin rom su esenta la care mai pun 8 linguri de lapte. Acest sos il amestec cu albusurile batute spuma dupa care rastorn tot amestecul peste clatitele din tava. mai las 15 minute sa se rumeneasca dupa care le aduc fierbinti la masa. se taie de fata cu mesenii si se pune pe farfurioara cu ajutorul paletei. nu uitati de sosul care se pune peste si daca mai dati si un pic de coaja rasa de lamaie iese un deliciu. ASta cand am timp, ca in rest, o dulceata de macese sau de visine ori de cirese amare. merg si caisele sau capsunii. vara se pot umple cu inghetata amestecata cu fructe de sezon. fiindca aluatul nu are zahar, se pot umple si cu ciuperci, carne sau branza sarata sau urda cu ceapa si marar. dar sa nu pui coaja de lamaie. Deci, iti ies tari fiindca pui prea multa faina si lucrezi numai cu lapte. fa ca mine, pune ulei si drojdie in aluat si nu ai treaba o saptamana cu ele. eu le tin in punga in frigider si le incalzesc la microunde. Raporteaza abuz de limbaj |
|
Ridhima 107 mesaje Membru din: 15/11/2007 Oras: BUCURESTI |
De la: julyany, la data 2008-10-13 10:24:30Salut!Am si eu o intrebare:care stiti sa faceti clatite din alea americane,mai groase ,pufoase si cu diferite arome si sosuri.Dca stiti trimiteti va rog retete ca de foarteeeeee mult timp caut si nu gasesc,dar sa-mi spuneti si sosurile cum se fac. Clătite americane Ingrediente: un pahar lapte bătut (sau iaurt), un ou, două linguri unt topit (sau ulei), esență de vanilie, un pahar făină, două linguri zahăr, un praf de sare, un vârf de cuțit de bicarbonat, o linguriță praf de copt, ulei pentru prăjt. Preparare: Se amestecă într-un vas laptele bătut cu oul, untul, vanilia si zahărul. În alt vas se cerne făina cu sare, bicarbonat si praf de copt. Se toarnă amestecul lichid în cel uscat, amestecând usor, astfel ca aluatul să arate ca având cocoloase de făină. Pentru a iesi pufoase clătitele, se lasă aluatul să stea cam 20 de minute, timp în care cocoloasele vor dispărea. Se toarnă aluatul cu lingura într-o tigaie teflonată încinsă, unsă cu puțin ulei. Se prăjesc pe ambele părți până se rumenesc. În aluat puteți adăuga bucățele de fructe. Clătitele pot fi servite cu dulceață, smântână sau cu cremă de lămâie. Sursa : Revista Felicia Raporteaza abuz de limbaj
Ridhima
|
|
alindor 15 mesaje Membru din: 28/02/2008 Oras: Galati |
Pt Vali P Buna!!! am incercat prima ta reteta de clatite si au iesit minunate si chiar nu s-au intarit...in afara de cateva care erau prea subtiri si ieseau ff crocante si chiar vroiam sa te critic, dupa aia am zis sa mai ingros putin compozitia si au iesit intr-adevar o bunatate!!!La umplutura am pus gem de caise , desi initial am vrut sa le umplu cu branza dar nu mi-au placut, adevarul e ca era branza feta si probabil de asta nu a iesit asa buna dar sotul meu a zis ca i-a placut..De ..parerile sunt impartite!! Asa ca sfatuiesc pe toata lumea sa incerce reteta ta , chiar daca eu nu am respectat in totalitate cantitatile mi-au iesit moi si pufoase!!! AAA!!Vali esti cumva bucatar sau ai facut cursuri de bucatarie?? Raporteaza abuz de limbaj |
|
necunoscut 1 mesaj Membru din: 1/01/1970 |
saru`mana, nu- nu sunt bucatar, sunt jurnalsit, dar cratiza si bucataritul sunt pasiunea mea de cand ma stiu. apropo, prima mea mancare gatita de mine s-a numit ,,cartofi prajiti fripti la cutia de conserva in spatele blocului" si aveam vreo 8 - 9 ani
nu am facut nici un curs, dar imi place sa fac imbunatatiri sau variatiuni la retete. de asemenea, imi place sa fac, sa inventez de fapt, noi feluri de mancare. noroc ca am doi vecini pe care le incerc. daca trec de ei, e ok unul este gurmand iar celalalt este tzaran sadea. daca nu-i place ceva - spune imediat pe sleau si mai si ma porcaia de nu ma adun. dar totul se rezolva la o farfurie de cartofi pai si o seara faina sa ai. Raporteaza abuz de limbaj |
|
cristinam10 17 mesaje Membru din: 19/03/2008 Oras: Oradea |
nu se baga albusul de la ou doar galbenusul
pa pa
|
alindor 15 mesaje Membru din: 28/02/2008 Oras: Galati |
super!!! oricum esti ff talentat si sotia ta ( daca ai sau viitoarea) cred ca este ( va fii) o fericita din punctul asta de vedere...Daca mai ai retete posta zi-mi si mie unde le ai ca sa mai diversific si eu menium familiei mele.
|
floryyyy_delly 98 mesaje Membru din: 23/01/2009 |
pentru clatite,APAMINERALA e tot secretul!
Raporteaza abuz de limbaj
floryyyyy
|
|
elise2006 2 mesaje Membru din: 21/11/2007 Oras: Cluj |
in compozitia de clatite , la cca. 1 l lapte se pun 2 linguri mari cu ulei . compozitia gata pregatita trebuie sa stea minim 30 minute .clatitele nu se vor mai intari .
|
elise2006 2 mesaje Membru din: 21/11/2007 Oras: Cluj |
in compozitia de clatite , la cca. 1 l lapte se pun 2 linguri mari cu ulei . compozitia gata pregatita trebuie sa stea minim 30 minute .clatitele nu se vor mai intari .
|
costilacatusu 2 mesaje Membru din: 25/01/2009 Oras: Resita |
De la: floricel, la data 2008-10-10 18:32:54La 2 litri de lichid(lapte simplu sau jumatate lapte jumatate sifon) pun 2 oua,1-2 cani faina(compozitia nu trebuie sa fie groasa),lasi compozitia cam 1 ora inainte sa le faci.In compozitie eu mai pun si zahar vanilat.Mie imi ies foarte bune si nu se intaresc deloc.Pofta buna! Daca pui zahar, se pot lipi de tigaie... daca nu ai o tigaie cu teflon... TESTAT. Raporteaza abuz de limbaj
Cea mai înversunata lupta este cu tine însuti. Te afli în ambele tabere.
|
|
costilacatusu 2 mesaje Membru din: 25/01/2009 Oras: Resita |
Si mai uitati-va si voi pe BanatTV. Sunt sigur ca retetele lui Vali or sa va placa la nebunie. Go Vali! Tine-o tot asa...
Raporteaza abuz de limbaj
Cea mai înversunata lupta este cu tine însuti. Te afli în ambele tabere.
|
|
vacarue 1 mesaj Membru din: 21/11/2007 |
inlocuieste jumatate din cantitatea de lapte cu bere.
Pofta buna Raporteaza abuz de limbaj |
|
BiGDaddy 3 mesaje Membru din: 19/09/2008 Oras: Craiova |
gabriela_dutu ia si pune intre ele putin zahar k se indulceasca nitel si pune o farfurie dedesupt si una deasupra eu asa le acopar si sincer sunt FFFFF bune
|
garbo049788 1 mesaj Membru din: 19/09/2009 |
In loc de lapte, foloseste bere
|
youshin 10 mesaje Membru din: 12/10/2009 |
apa minerala
pofta mare
|
p_anamirei 3 mesaje Membru din: 21/11/2007 |
Publicitate
|
Postat foarte recent
Promotia zilei pe Kuponiada.roDoar 4 lei pentru o reducere de 50% la toate articolele de pe site-ul Sepci.ro, cu ocazia deschiderii showroom-ului |
|
|
|
|
|
|

unul este gurmand iar celalalt este tzaran sadea. daca nu-i place ceva - spune imediat pe sleau si mai si ma porcaia de nu ma adun. dar totul se rezolva la o farfurie de cartofi pai si
Promotia zilei pe Kuponiada.ro