Dr. Serban Damian ne explica principiile de baza ale curelor de slabire. - "Nu exista cea mai buna cura de slabire, ci modificari ale stilului de viata!"

Comunicat de presa

Dr. Serban Damian - Interviu

1. Cand esti considerat supraponderal?

Indicele de masa corporala este un instrument simplu cu ajutorul caruia putem afla cand o persoana este in afara zonei de normalitate privind greutatea corporala. Se face raportul intre valoarea greutatii si patratul inaltimii exprimat in metri (IMC=G/h2). Cand aceasta valoare depaseste 25 vorbim despre supraponderalitate, iar cand trece de 30, vorbim de obezitate.

2. Cum iti alegi cea mai buna cura de slabire?

Nu exista “cea mai buna cura de slabire”, ci modificari ale stilului de viata, care conduc la scaderea in greutate. Desigur, acest lucru include si regimul alimentar, insa nu in sensul clasic de “cura” sau “dieta”, in care sunt impuse niste reguli stricte, general valabile.

Recomand consumul de proteine la fiecare masa, portii mici, o cantitate mare de fibre alimentare, iar activitatea fizica are si ea un rol important.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Elevii Școlii Quantum din București au obținut locuri fruntașe la MATHLETICS, cea mai mare competiție online de matematică din lume, datorită unui model nou de învățare Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri

O alta optiune: atunci cand suntem pe fuga, un substitut de masa Gerlinéa (batoane, shake) alaturi de o bautura fara zahar si un fruct sau un iaurt degresat asigura necesarul de nutrienti si energia pana la urmatoarea masa.

3. Care este rolul nutritionistului in cadrul unui proces de slabire?

Nutritionistul este specialistul pregatit sa faca o evaluare corecta a starii de sanatate, a compozitiei corporale, a alimentatiei si a obiectivelor, pentru ca apoi sa poata face recomandari specifice fiecarui pacient pentru a-si echilibra greutatea corporala. Este oarecum echivalentul antrenorului din sport, doar ca in acest caz “jocul” este alimentatia.

4. Cat conteaza sportul si cat dieta in cadrul unui proces de rafinare si subtiere?

Fara a putea trasa niste limite exacte, as spune ca miscarea si sportul contribuie cu 25-30% la succes, in timp ce alimentatia face diferenta cu adevarat. Este mult mai probabil sa slabesti fara sport, insa fara nicio modificare in alimentatie, sportul s-ar putea sa nu produca nicio schimbare.

A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau Riscurile comune ale consumului de anticoncepționale

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri