Dr. Serban Damian ne explica principiile de baza ale curelor de slabire. - "Nu exista cea mai buna cura de slabire, ci modificari ale stilului de viata!"

5. Care este rolul proteinelor in cadrul unei diete de slabire?

Proteinele sunt macronutrienti extrem de importanti ce contribuie la mentinerea masei musculare, nu doar in regimurile de slabire, ci oricand in existenta noastra.

In mod particular, atunci cand vorbim de slabire, un aport optim sau chiar mai crescut de proteine poate influenta in bine cursul scaderii in greutate. S-a observat, atat in practica, cat si in urma studiilor, ca regimurile moderat hiperproteice conduc la o evolutie mai buna in privinta scaderii in greutate.

Produsele Gerlinéa sunt bogate in proteine prezervand masa musculara in detrimentul tesutului adipos si pastrand vitalitatea chiar si in dieta, fiind sarace in calorii pentru favorizarea pierderii in greutate sau mentinere.

6. Cum si cat te ajuta gustarile proteice in cadrul unui regim?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu Caria dentară – ce este și cum se tratează

Gustarile proteice precum cele din gama Gerlinéa sunt o alternativa la indemana pentru gustarile dintre mese sau chiar pentru anumite mese.

Multi oameni nu au timp sa-si pregateasca mesele si atunci pot recurge la astfel de produse care sunt foarte accesibile si gustoase. Evident, e bine sa te bazezi pe alimentatia clasica, insa sunt situatii cand ai putea ramane nemancat din lipsa de timp sau organizare si atunci e bine sa ai un ajutor precum gustarile hiperproteice.

7. In ce consta planul de mentinere dupa regim?

Mentinerea presupune revenirea la o alimentatie izocalorica, adica un regim care aduce suficiente calorii cat sa acopere necesarul (in contrast cu un regim hipocaloric, care presupune restrictie calorica).

Fie se pot creste cantitatie la toate alimentele, fie se pot introduce alimente cu concentratie calorica mai mare, care nu au existat in perioada de regim (de exemplu, ceva dulce sau mai multe alimente grase, insa totul in cantitati moderate si controlate).

Dr. Serban Damian este absolvent al Facultatii de Medicina Generala in cadrul UMF “Carol Davila”, Bucuresti si nutritionist sportiv in urma unei specializari la Comitetul International Olimpic.
Dr. Serban Damian este in prezent nutritionistul echipei nationale de fotbal a Romaniei si colaboreaza cu sportivi profesionisti si amatori pentru ca acestia sa-si descopere adevaratul potential fizic.

La Centrul de nutritie Superfit din Bucuresti, Dr. Serban Damian ajuta oamenii, cu ajutorul testelor speciale si a programelor de nutritie, sa-si reechilibreze greutatea.

Dr. Serban Damian este alergator amator, cu 34 de maratoane in palmares si presedinte al Ro Club Maraton, cel mai important club de alergatori amatori din Romania si, din 2012, ambasador Gerlinéa in Romania.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri