21 August 2012 publicat în Sanatate 58 share-uri

Cine nu isi doreste sa fie mereu in forma atat fizic, cat si psihic? Pentru a ne mentine sanatoase, dar si frumoase, este nevoie sa consumam vitamine in forma lor pura, luate din alimente.

Vitaminele, ca si nutrientii, sunt extrem de importante pentru sanatatea organismului nostru. Ele ne ajuta sa ne mentinem un corp frumos, dar si o minte agera. Iata mai jos care sunt vitaminele esentiale pentru orice femeie:

VITAMINA A

Vitamina A contine, in primul rand, carotenoizi si retinol, substante care protejeaza ochii de, ajutandu-i sa imbatraneasca mai greu. La fel, vitamina A este un puternic antioxidant ce distruge radicalii liberi care degradeaza celulele organismului nostru.

Regasim vitamina A in majoritatea legumelor verzi, dar si in fructe sau legume precum dovleacul, rosiile sau guava.

Image © Shutterstock - 7109404

VITAMINA B

Dintre B-uri, cele mai importante pentru sanatatea noastra sunt vitamina B6, vitamina B9 si vitamina B12. In timp ce vitamina B6 este responsabila pentru imbunatatirea functiilor creierului, vitamina B9 (sau acidul folic) este extrem de importanta pentru o femeie in special in timpul sarcinii deoarece previne anemia si asigura dezvoltarea corecta a sistemului nervos si functionarea sanatoasa a creierului pentru bebelus. Vitamina B12 este si ea esentiala pentru a facilita metabolismul nostru si pentru a ajuta la formarea de noi celule in organism.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nu reușește să-și lege șireturile? Poate fi un semn că ai un copil supradotat, afirmă o specialistă din SUA Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Cele mai importante surse de vitamina B 6 sunt cerealele, carnea, bananele, ovazul. Vitamina B9 o regasim in oua, ficat si legumele verzi, iar B12 in lapte, branza, peste.

VITAMINA C

Vitamina C este un antioxidant esential pentru bunastarea organismului nostru si ajuta in procesul de vindecare a ranilor. De ce? Pentru ca aceasta vitamina contine colagen, o proteina produsa de corpul nostru, necesara vindecarii. Mai mult, vitamina C ajuta oxigenul sa fie transportat mai usor in tot organismul nostru.

Putem regasi vitamina C in citrice precum lamaile si portocalele, dar si in rosii, capsuni sau struguri.

Image © Shutterstock - 64114120


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri