Momentul oportun il putem gasi atunci cand descoperim ca propriul copil s-a indragostit. Cand este destul de mare sa inteleaga ce se petrece cu el si isi doreaste sa puna cumva in practica ceea ce simte.

Un articol de Constantin Cornea, Psihoterapeut

Rolul parintilor este acela de a-si creste dar mai ales acela de a-si educa copii. Educatia este cea care pune bazele dezvoltarii copilului, cea care il ajuta pe acesta sa isi dezvolte anumite abilitati sau cunostinte dar si cea care ii va asigura succesul sau falimentul propriei vieti. In functie de modul in care parintii decid sa isi educe copilul de calitatea relatiei dintre ei, de propriile modelele sau de alte modele externe pe care le ofera copilului acesta se va dezvolta mai armonios sau nu. De asemenea, in cadrul educatiei se va stabili si tipul de comunicare prin care parintii pot deschide sau nu capitole de discutie mai generale sau mai delicate. Un astfel de subiect delicat este acela al sexualitatii.

Foto: Discutie mama copil, Shutterstock

O prima recomandare consta in a evalua foarte clar cand pot avea loc astfel de discutii. Daca copilul inca isi traieste copilaria, recomand sa amanati subiectul pana cand ciclul copilariei se incheie, lasand loc preadolescentei. Fac aceasta recomandare, pentru ca in cazul in care discutiile vin prea repede in viata copilului, pot produce o maturizare fortata sau o intrare fortata in adolescenta. Ceea ce strica puritatea copilariei dar poate influenta negativ si preadolescenta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an! LIL UZI VERT, RAPPER-UL AMERICAN CARE A PRIMIT DISCUL DE DIAMANT, VINE ÎN PREMIERĂ ÎN ROMÂNIA, LA FESTIVALUL NEVERSEA Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Momentul oportun il putem gasi atunci cand descoperim ca propriul copil s-a indragostit. Cand este destul de mare sa inteleaga ce se petrece cu el si isi doreaste sa puna cumva in practica ceea ce simte. Interventia parintilor va trebui sa fie, dat fiind varsta copilului, mai degraba in sensul dezvoltarii anumitor caracteristici de bun simt si de igienta. Este cel mai potrivit moment sa explicam baietilor cum pot cuceri o fata oferind o floare, sau incurajandu-i sa complimenteze persoana de care s-a indragostit. Parintii de fete este bine sa le vorbeasca acestora despre sensibilitate, delicatete, despre cum sa cucereasca mai intai respectul baiatului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri