Sarbatorim de un centenar 8 Martie-Ziua Femeii, iar acestei zile ar trebui sa ii redam semnificatia deplina, reala. Este o zi in care trebuie sa ne amintim de lupta de un secol a femeilor, pentru drepturile lor. Este o zi in care trebuie sa le amintim tuturor ca meritam sa fim apreciate si respectate. Iubite.

Iar toate acestea ar trebui sa se intample nu doar intr-o singura zi a anului, ci pe parcursul intregii noastre vieti. Este o zi in care trebuie sa ne amintim toate cat suntem de valoroase. Doar pretuindu-ne pe noi, ii putem aprecia pe cei de langa noi la adevarata valoare.

Ca sa marcam aceasta zi, ne-am gandit sa rugam mai multe personalitati ale vietii publice, barbati cunoscuti si apreciati pentru munca lor, pentru modul lor de a fi si de a gandi, sa transmita un scurt mesaj femeilor din Romania, de ziua lor. Mai multe personalitati au acceptat sa ne fie complice in acest demers prin care incercam sa va reamintim cat sunteti de frumoase si de importante! Mesajele lor le-am incadrat intr-o sectiune denumita Luna femeii pe Garbo. Gandurile celor care ne-au scris sunt extrem de sincere si au fost generate de experiente si trairi diverse care au ca laitmotiv femeia, feminitatea...

Probabil ca a fost o adevarata provocare aceasta, insa in mod cert a fost o modalitate prin care acesti barbati de exceptie au trebuit sa descopere ceva din ei insisi si anume o latura a sensibilitatii, a poeziei? Pentru ca da, este adevarat, atunci cand vorbim despre femei, vorbim despre viata filozofand, vorbim in versuri, vorbim despre PUTERE.

“Ziua Internationala a Femeii continua sa fie o promisiune pentru viitor. Nicio egalitate formala in drepturi, care nu a facut, de cele mai multe ori, decat sa adauge obligatii in contul femeii, nu ar trebui sa ne faca sa uitam ca fara femeie, ca indivizi si ca specie, probabil n-am fi ajuns oameni – si ca nasterea omului nu se termina niciodata”, spune Bogdan Ghiu.

“Bob Dylan cred ca descrie cel mai bine ce inseamna femeia pentru barbati: 'Femeile conduc lumea. Nici un barbat nu a facut vreodata un lucru fara aprobarea sau sustinerea unei femei.' La multi ani!”, va ureaza Virgil Iantu.

“Vocea unei femei, zambetul unei femei, privirea unei femei, gandurile unei femei sunt toate niste minuni, niste cadouri pe care barbatii (cel putin aceia mai norocosi dintre noi) le primesc in fiecare zi. (...) Daca afacerile ar fi fost ca femeile, cred ca nu as fi reusit niciodata sa fac afaceri de succes...”, recunoaste antreprenorul Marius Ghenea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri