Calendarul Haab contine 19 semne zodiacale mayase ce reprezinta miscarea zilelor de-a lungul unui an. Multe dintre intelesurile si simbolistica acestora sunt bazate pe aspecte importante ale culturii Maya – vremea, jaguarul, cele patru “directii” (punctele cardinale) si astronomia.

Persoanele nascute sub semnul Sotz’ sunt singurele din acest zodiac care au doua animale totemice – liliacul si pestele. Acest lucru inseamna ca pot zbura libere prin aer, dar pot de asemenea inota sub ape. Elementele care le ofera energie sunt deci Aerul si Apa. De la liliac imprumuta intuitia si abilitatea de a vedea dincolo de aparente, iar pestele le inzestreaza cu numeroase puteri extrasenzoriale. Cei nascuti sub acest semn sunt incredibil de generosi, gandindu-se mai intai la semenii lor si apoi la ei.

Sek – 14 octombrie – 2 noiembrie

Semnificatie: Cer si Pamant

Elementele caracteristice persoanelor nascute sub acest semn sunt Cerul si Pamantul. Fascinatia pentru cer le face pe acestea sa fie interesate de spiritualitate si iluminare. Au de asemenea capacitatea de a fi “cu picioarele pe pamant” si de a rezolva problemele in cel mai pragmatic mod posibil. Sunt oameni foarte motivati si nu se lasa niciodata batuti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Xul – 3 noiembrie – 22 noiembrie

Semnificatie: Zeul Caine, Zilele Pasarilor

Cei nascuti sub semnul Xul sunt asociati cu animalul totemic “caine”. Acesta era foarte important pentru mayasi, care credeau ca el ii ghida pe cei decedati catre urmatoarea lor viata. Asadar, caracteristicile oamenilor din aceasta zodie nu au cum sa fie decat loialitatea, puterea si dedicarea totala. Sunt de asemenea persoane vizionare si ii pot ajuta pe cei din jur sa inteleaga viata si sa nu se teama de moarte.

Yaxk’in – 23 noiembrie – 12 decembrie

Semnificatie: Soarele Nou, Zeul Soarelui, Norul rosu, Verde

Cine este sub acest semn are o legatura puternica cu Ah Kin, zeul mayas al Soarelui care ii proteja pe oameni de intuneric, nenorociri si boli si de aceea sunt vindecatori innascuti. Pot sa ii ajute pe cei din jur cu o vorba buna, dar si alegandu-si profesia de doctor. Sunt, pe de alta parte, indecisi si suspiciosi. Important pentru ei este sa invete sa aiba incredere in persoanele cu care interactioneaza.

Mol – 13 decembrie – 1 ianuarie

Semnificatie: Apa, Norul, Jaguarul

Nativii semnului Mol sunt asociati cu elementul vietii, Apa. Se spune despre ei ca au abilitatea de a chema ploaia. Animalul lor totemic este jaguarul care era asociat cu misterele samanilor si puterea conducatorilor. Persoanele din aceasta zodie au afinitati pentru ambele roluri si pot ajunge cu usurinta lideri spirituali.

Image main DEZALB from Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri