In jocul selectiei, barbatii si femeile au acces la o varietate de strategii constiente si inconstiente, pe care le acceseaza pentru a-si gasi parteneri pe termen lung sau scurt, spun cercetatorii. Chiar daca stiina este departe de a ne da raspunsul clar la intrebarea 'de ce ne atrage cineva?', exista totusi o multime de teorii si ipoteze cu privire la comportamentul nostru de selectie. Ce fel de barbati cauta femeile?

Aceste strategii de selectie s-au dezvoltat pe parcursul a mii de ani de evolutie si inca suntem programati sa le folosim astazi, scrie Askmen.com. Cercetatorii au fost mereu preocupati de “misterul” atractivitatii dintre oameni.

Multi dintre factorii de selectie a partenerului nu depind de un control individual constient, ceea ce inseamna ca nu prea avem puterea de a fi stapane/stapani pe propriile dorinte legate de celalalt, spun cercetatorii. In ceea ce ne priveste, au fost enuntate mai multe trasaturi fizice si psihologice pe care femeile le cauta la un barbat, in mod natural. Suntem sau nu suntem de acord cu ceea ce ne spun oamenii de stiinta?

Am intrebat mai multe femei ce parere au despre rezultatele unor studii ce indica anumite criterii generale, pe baza carora, femeile isi selecteaza partenerii.

1. Ne plac "baietii rai"?

In 2009, un studiu condus de catre Peter Jonason de la New Mexico State University si colegii sai, a aratat ca barbatii caracterizati de trasaturi negative ca narcisismul, Machiavellismul si psihopatia, cei care au, la modul general, acea latura intunecata, tind sa aiba mai multe partenere sexuale, decat ceilalti barbati. David Schmitt, unul dintre autorii studiului, a raportat rezultate similare, dupa ce a intervievat, in cadrul unui alt studiu, 350.000 de oameni apartinand unui numar de 50 de culturi diferite. Este neclar de ce femeile tind sa fie interesate sa se cupleze cu genul acesta de barbati.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Ne da o explicatie Oana, pe blogul ei: "Eu cred ca oamenii cei mai interesanti sunt oamenii care au o doaga lipsa. Cred ca frustrarile, framantarile, experientele negative transforma un om banal intr-o persoana inconjurata de mister”.

2. Sarac sau bogat?

In anul 2007, Vladas Griskevicius si colegii sai de la Arizona State University au publicat un studiu sociologc prin care au demonstrat ca barbatii indragostiti sunt mult mai dispusi sa cheltuiasca sume imense pe produse de lux, in comparatie cu cei aflati intr-o stare mentala neutra.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri