22 Iulie 2016 publicat în Lifestyle 59 share-uri

Pret de decenii, Shukla a vazut si a fost alaturi de nenumarati oameni, bogati si saraci, care s-au refugiat in pensiunea lui pentru a-si petrece ultimele clipe din viata sperand sa-si gaseasca linistea. Shukla a sperat alaturi de acesti oameni care asteptau moartea. Iata ce a invatat de la ei:

Intemeiata in 1908, Kashi Labh Mukti Bhawan din orasul Varanasi (India) este una din cele 3 pensiuni din oras unde oamenii se cazeaza pentru a muri. Bhairav Nath Shukla este cel care a condus pensiunea timp de 44 de ani. In toti acesti ani, Shukla a vazut si a fost alaturi de nenumarati oameni, bogati si saraci, care s-au refugiat in pensiunea lui pentru a-si petrece ultimele clipe din viata sperand sa-si gaseasca linistea. Shukla a sperat alaturi de acesti oameni care asteptau moartea.

Intr-un articol superb scris de Deepak Ramola pentru Project FUEL si preluat ulterior si de upliftconnect.com, autorul ne impartaseste care sunt cele 12 lectii de viata pe care le-a aflat stand de vorba cu Bhairav Nath Shukla, cel care datorita experientei sale de manager la Mukti Bhawan, a asistat si a fost martor la 12 000 de decese. L-am tradus aproape integral pentru a pastra frumusetea originala a textului si a face cunoscut mesajul lui Shukla pentru lumea intreaga.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Vitality Club dă startul sezonului estival de 1 mai cu evenimentul Grill & Chill Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Project FUEL este un proiect minunat care colectioneaza si da mai departe lectii de viata stranse din lumea intreaga. In momentul actual, membrii echipei au in vederea colectionarea de lectii de viata de la refugiatii din Siria.

12 lectii de viata de la omul care a vazut 12 000 de decese

de Deepak Ramola via Project Fuel

1. Rezolva toate confictele inainte sa pleci

Secretul nu consta in a nu avea conflicte, ci in a le rezolva pe cat de curand posibil.

Shukla relateaza povestea lui Shri Ram Sagar Mishr, un carturar sanscrit din vremea sa. Mishr era cel mai mare din cei 6 frati si era mai apropiat de cel mai tanar. Cu ani in urma, o cearta urata intre cei doi frati a dus la construirea unui zid care a despartit casa in doua.

Foto: Anna Jurkovska / Shutterstock.com

In ultimele sale zile, Mishr a mers la pensiune cerand sa-i fie rezervata camera cu numarul 3. Era convins ca va muri in a 16-a zi de la venirea sa. In cea de-a 14-a a spus: „Rugati-l pe fratele meu instrainat de 40 de ani sa vina sa ma vada. Aceasta amaraciune imi apasa pe inima. Sunt nerabdator sa rezolv orice conflict.”

Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor Designerul Diana Nicolaie debutează pe scena artistică cu o expoziție ieșită din tipare, curatoriată de Ioana Ciocan

A fost trimisa o scrisoare. In cea de-a 16-a zi cand a sosit fratele mai tanar, Mishr l-a tinut de mana si l-a rugat sa darame zidul care impartea casa. Si-a rugat fratele sa il ierte. Amandoi fratii au plans si in mijlocul unei propozitii, Mishr a incetat sa mai vorbeasca. Fata lui a devenit calma. In secunda urmatoare, s-a dus.

Shukla a vazut aceasta poveste desfasurandu-se in multe forme de-a lungul anilor. „Oamenii cara atat de mult bagaj inutil de-a lungul intregii lor vieti doar pentru a vrea sa renunte la el la sfarsitul calatoriei lor. Secretul nu consta in a nu avea conflicte, ci in a le rezolva pe cat de curand posibil”, spune Shukla.

2. Simplitatea este adevarul vietii

A gasi multumire in mai putin este secretul pentru a avea mai mult.

„Oamenii inceteaza sa manance mancare pretentioasa cand stiu ca urmeaza sa plece. Ceea ce multi oameni inteleg in ultimele lor zile este ca ar fi trebuit sa traiasca o viata simpla. Este lucrul pe care il regreta cel mai mult”, spune Shukla.

O viata simpla, explica el, poate fi obtinuta cheltuind mai putin. Cheltuim mai mult ca sa acumulam mai mult si prin urmare cream mai multa nevoie. A gasi multumire in mai putin este secretul pentru a avea mai mult.

3. Filtreaza trasaturile rele ale oamenilor

Invata sa vezi binele din oameni si sa te concentrezi asupra partilor lor pozitive.

Shukla sustine ca fiecare persoana are nuante de bine si rau. Insa in loc sa respinga oamenii „rai” din prima, trebuie sa gasim trasaturile bune in ei. Faptul ca simtim amaraciune cand ne gandim la anumiti oameni vine din faptul ca ne concentram pe partile lor negative. Totusi, daca te concentrezi pe trasaturile lor bune, petreci acel timp cunoscandu-i mai bine sau poate chiar iubindu-i.

4. Fii dispus sa ceri ajutor de la ceilalti

Trebuie sa ii ajutam pe ceilalti, insa si mai important este sa cautam ajutorul atunci cand avem nevoie de el.

Sa stii si sa faci totul de unul singur te poate face sa te simti mai puternic insa te limiteaza din a absorbi ce au invatat ceilalti. Shukla crede ca trebuie sa ii ajutam pe ceilalti, insa si mai important, trebuie sa avem curajul sa cautam ajutor cand avem nevoie.

Fiecare persoana din lume stie mai multe decat noi intr-o anumita privinta. Si cunostintele lor ne pot ajuta doar daca suntem deschisi catre ele.

5. Gaseste frumusete in lucrurile simple

Opreste-te si apreciaza un sunet. Ca si cum nu l-ai mai auzit niciodata pana acum...

Mukti Bhavan canta Bhajan pline de suflet si cantece devotionale indiene de trei ori pe zi. „Anumiti oameni, spune el, se opresc si admira o nota sau un sunet al instrumentelor ca si cum nu l-ar fi auzit niciodata, chiar daca l-au auzit. Se opresc sa il aprecieze si gasesc frumusete in el”.

Insa acest lucru nu este valabil pentru toti, a adaugat aecsta. Oamenii care sunt prea critici sau prea mandri sunt cei carora le este greu sa gaseasca bucurie in lucrurile marunte deoarece mintile lor sunt preocupate cu lucruri „aparent” mai importante.

6. Acceptarea este eliberare.

Cand nu esti in negarea unei probleme, ai puterea de a-i gasi o solutie.

Majoritatea oamenilor se eschiveaza sa accepte lucrurile prin care trec. Aceasta negare constanta cauzeaza in ei emotii care sunt extrem de periculoase. Doar cand iti accepti situatia devii liber ca sa decizi ce sa faci in privinta ei. Fara acceptare, esti intotdeauna in spatiul gri.

Cand nu esti in negarea unei probleme, ai puterea de a gasi o solutie.

Indiferenta, evitarea si negarea unui anumit adevar, crede Shukla, cauzeaza anxietate: dezvolta frica acelui lucru intr-o persoana. Accepta in schimb situatia astfel incat sa fii liber sa gandesti ce vrei sa faci in privinta acestui lucru si cum. Acceptarea te va elibera si te va imputernici.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri