30 Noiembrie 2015 publicat în Lifestyle 13 share-uri

O tehnica antica folosita in yoga ne poate ajuta sa ne calmam in orice moment.

Anxietatea este una dintre cele mai comune boli mentale. Aproape 25% dintre oameni sufera de anxietate. Anxietatea are multe fete: atacuri de panica, stres traumatic, tulburare obsesiv compulsiva, etc.

In afara medicatiei, exista cateva metode prin care putem sa scapam de anxietate. Unul dintre caestea este respiratia. O tehnica antica folosita in yoga ne poate ajuta sa ne calmam in orice moment. Se numeste respiratia Pranayama. Poti sa efectuezi aceast exercitiu de respiratie ori de cate ori simti nevoia. Ne este tuturor recomandat sa ne imbunatatim respiratia, pentru sanatatea intregului corp si pentru restabilirea bunei-dispozitii.

<<Cand nu ai destul oxigen, creierul recepteaza un semnal de "pericol", ceea ce perpetueaza starea generala a corpului si mintii de anxietate. Cand suntem stresati, respiratia se accelereaza si devine greoaie, in unele cazuri se instaleaza atacurile de panica si dificultati in respiratie>>, explica profesoul Jonathan Davidson de la Universitatea Duke (SUA)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Iata de ce, respiratia Pranayama se poate dovedi de un mare ajutor, in fiecare zi. Respiratia este viata, iar oxigenarea creierului si a celorlalte organe este deosebit de importanta. Sub presiunea vietii de zi cu zi insa, oamenii moderni au uitat sa acorde importanta functiilor lor vitale. Iata cum poti efectua o respiratie Pranayama:

Trebuie sa iti pozitionezi degetele ca in imagine.

Pasul 1:

Pasul 2 - Degetele pozitionate astfel cuprind nasul

Pasul 3 - Apasa nara dreapta cu degetul mare si inspira puternic

Pasul 4 - Apasa nara stanga cu degetul inelar si elibereaza nara dreapta, expirand puternic

Iti recomandam si: Este denumit Poarta Raiului: Iata ce se intampla cand apesi acest punct de pe ureche!

3 metode neortodoxe de a scapa de durerile de cap


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri