Ne pregatim fotoliile pentru cea de-a 63-a editie a prestigiosului eveniment al filmului, de la Cannes. Festivalul International de Film se va desfasura in perioada 12-23 mai si se va deschide cu "Robin Hood" de Ridley Scott, cu actorul Russell Crowe in rolul principal.

Cannes 2010 este asteptat cu sufletul la gura pentru diversitatea pe care o propune dar, in aceeasi masura este criticat pentru ca in competitia oficiala nu a inclus si pelicule semnate de femei.

Recent, The Guardian afirma ca festivalul isi “largeste orizonturile” printr-o noua abordare a competitiei, unde gasim filme chiar si din Ciad si Ucraina, tari aflate rareori pe buzele juratilor de la Cannes.

“Selectia noastra arata ca se fac filme extraordinare in toate tarile. Nu este vorba despre un dialog intre Statele Unite si Europa, ci despre un dialog global”, spune Thierry Frémaux, directorul festivalului.

Sarcina grea de a conduce jurizarea celor 18 filme aflate in Competitia oficiala anul acesta, ii revine regizorului american Tim Burton. Juriul include si alte nume sonore ale cinematografiei ca Benicio Del Toro si Kate Beckinsale.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Intre filmele pe care presa de specialitate le nominalizeaza ca ruland in cursa favoritelor se afla “Outrage” al regizorului nascut la Tokyo, Takeshi Kitano si “Copie Conforme” (Certified Copy) de israelianul Abbas Kiarostami, care este primul sau film facut in afara Israelului. (Pentru a vedea toate filmele din Selectia Oficiala, clik aici.)

  • “You Cannes Be Serious”

Selectia oficiala nu a putut insa trece fara un mic scandal in lumea cinematografiei. Mai multe regizoare s-au alaturat lui Ruth Torjussen pentru a protesta fata de neincluderea pe lista competitiei a unor filme semnate de femei.

Ruth a lansat si o petitie foarte acida, “You Cannes Be Serious. Where are the women directors?” prin care critica selectia de la Cannes, unde nu a fost inclusa nici macar o femeie regizor. "E mai socant decat faptul ca la Oscar-uri sunt ignorate femeile, pentru ca acolo s-a intamplat mereu asa, in timp ce la Cannes sunt frecvent nominalizate si femei", declara regizoarea, pentru The Telegraph. "E o idee absurda aceea ca nici o femeie nu ar fi realizatoarea vreunei capodopere lansate anul trecut", considera regizoarea.

ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri