Ne pregatim fotoliile pentru cea de-a 63-a editie a prestigiosului eveniment al filmului, de la Cannes. Festivalul International de Film se va desfasura in perioada 12-23 mai si se va deschide cu "Robin Hood" de Ridley Scott, cu actorul Russell Crowe in rolul principal.
  • Filmul romanesc, cu ce ganduri la Cannes 2010?

Revenind la un subiect arzator pentru cinematografia romaneasca aflata “pe val” in ultimul deceniu, anul acesta, nici un regizor roman nu se afla pe lista competitiei oficiale, insa reverberatiile castigarii Marelui Premiu Palme d’Or, de catre Cristian Mungiu, la editia din 2007, se mai simt inca.

Ne putem insa mandri cu o dubla prezenta in sectiunea Un Certain Regard cu pelicula "Marti, dupa Craciun" in regia lui Radu Munteanu si filmul "Aurora", in regia lui Cristi Puiu. Anul trecut, filmul lui Corneliu Porumboiu, “Politist, adjectiv” a castigat prestigiosul premiu “Un Certain Regard”. Unele voci din lumea cinematografiei sustin ca anul acesta nu ne putem astepta la prea mult de la Cannes, din cauza numeroaselor premii pe care le-au primit regizorii romani, in ultimii ani, la festivalul francez.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Sute de români au cumpărat vechime la pensie în rate. Cât este valoarea pe o lună și cine poate achita retroactiv Testul Panorama in sarcina – indicatii si utilizari

Noi speram insa. Filmele "Aurora" si ”Marti, dupa Craciun” vor participa la sectiunea “Un Certain Regard”, alaturi de pelicule precum "Angelica", in regia portughezului Manuel de Oliveira, in varsta de 102 ani, si de lungmetrajul "Les Amours Imaginaires", regizat de Xavier Dolan. Regizoarea franceza Claire Denis va conduce jurizarea sectiunii "Un Certain Regard", pentru Cannes 2010.

Anu acesta, deschiderea Festivalului International de Film de la Cannes, dar si premiera mondiala a peliculei "Robin Hood", vor putea fi urmarite simultan pe 12 mai, atat la Bucuresti, cat si in alte 40 de cinematografe din Europa. Cinematograful The Light Cinema din Capitala va transmite in exclusivitate ceremonia de deschidere a festivalului, inclusiv intrarea vedetelor pe covorul rosu, dar si premiera peliculei "Robin Hood", pe 12 mai, incepand cu ora 19:45, in format HD.

Credit foto poza main: LOREAL Paris

Un articol de Jullie S.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri