29 Septembrie 2011 publicat în Cultura 98 share-uri

Salvador Dali s-a nascut pe data de 11 mai 1904, langa Barcelona, Spania si este unul dintre cei mai cunoscuti reprezentanti ai suprarealismului in arta. Metoda paranoico-critica, utilizata de Dali, reprezenta antrenarea pictorului pentru a poseda puterea de a privi un obiect si de a vedea un altul.

Comunicat de presa www.Books-Express.ro

Pictorul Salvador Dali s-a nascut pe data de 11 mai 1904, langa Barcelona, Spania. Potrivit autobiografiei lui Dali, copilaria lui a fost plina de accese de furie impotriva parintilor si colegilor de clasa si a primit in schimb un tratament foarte crud.

Ca si copil, a fost foarte inteligent si a creat desene foarte elaborate inca de la o varsta frageda.

Foto interior, fr si main : oddsock

Dali a urmat Colegio de lor Hermanos Maristas si Instituto din Figueras, Spania. In anul 1921 si-a convins tatal ca el ar putea sa isi castige existenta ca artist, astfel, i-a fost permisa plecarea la Madrid pentru a studia pictura.

Lucrarile lui au fost influentate puternic de cele ale pictorului Giorgui de Chirico. De asemenea, a experimentat si cubismul, insa, a facut inchisoare din cauza activitatilor politice impotriva guvernarii, iar in cele din urma a fost eliminat din scoala de arte in anul 1925.

Propriul stil al lui Dali a inceput sa fie remarcat, deoarece desena, printr-o metoda precisa, temele ciudate ale lumii viselor. Fiecare obiect, conturat cu o foarte mare atentie, exista intr-un contrast ciudat fata de celelalte obiecte si apartineau unui spatiu, care adeseori parea distorsionata.

El folosea culori puternice pe o portiune de mari dimensiuni care continea culori sterse. Stilul lui a inregistrat multe influente, cele mai puternice provenind in urma contactului cu suprarealismul. Adeptii acestui curent credeau in libertatea artistica si politica pentru a ajuta eliberarea imaginatiei.

Primul contact al lui Dali cu miscarea a avut loc prin vizionarea picturilor, iar apoi a cunoscut alti artisti suprarealisti cand a vizitat Parisul in anul 1928. Salvador a creat unele din cele mai reusite lucrari ale sale in anul 1929.

La inceputul anilor 1930, multi artisti suprarealisti au inceput sa renunte la miscare, crezand ca actiunea politica directa trebuia sa aiba loc inaintea oricarei revolutii artistice. Dali simtea ca utilizarea propriei lui viziuni pentru a colora realitatea pentru a-i fi pe plac a devenit necesara in vederea schimbarii lumii cu adevarat.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri