Muzica clasica are un efect uimitor asupra psihicului si corpului uman. Ascultand un concert de pian vei simti cum incet, incet linistea se instaleaza in suflet... Muzica clasica este una dintre cele bune metode prin care putem sa reducem stresul, tensiunile acumulate peste zi.

Nu degeaba, in terapiile lor, psihologii si psihiatrii sugereaza conectarea simturilor la muzica clasica. In acest domeniu este deseori folosit termenul “Mozart Effect” (efectul Mozart), ce a fost introdus de catre doctorul Alfred A. Tomatis care folosea muzica marelui compozitor Wolfgang Amadeus Mozart ca stimul auditiv pentru pacientii pe care ii trata de anumite stari psihice.

Mai tarziu s-a dovedit ca intr-adevar, muzica clasica este miraculoasa. Ea reduce tensiunea acumulata chiar si in cazul oamenilor care in general nu prefera acest stil muzical. Ori de cate ori va simtiti triste, neputincioase sau doar obosite, ascultati o bucata linistitoare – muzica lina a pianului sau a viorii... Ascultati un vals sau o rapsodie... In mod miraculos va veti gasi calmul necesar pentru a o lua de la capat, pentru a gasi solutii.

Va propunem 10 compozitii clasice care sa va bucure sufletul:


1. Wolfgang Amadeus Mozart - Piano Concerto No. 21

2. Claude Debussy - Claire de lune


3. Frédéric Chopin - Nocturna op. 9

4. Dimitri Shostakovich - Waltz No. 2

5. Johann Strauss II - The Blue Danube Waltz

6. Edvard Grieg - Dimineata

7. George Enescu - Sonata no. 3

8. Sergei Rachmaninoff - Rapsodie pe o tema de Paganini (variatiunea 18)

9. Johannes Brahms – Dans ungar no. 5

10. Gustav Mahler - Adagietto (Simfonia no. 5)

Articolul s-a bazat pe o selectie initiala realizata de catre www.topclassicalmusic.com

Foto front si main: Shutterstock

I.S.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Muzica ce aduce liniste: Top 10 compozitii clasice care ne bucura sufletul!.