17 Mai 2016 publicat în Consiliere 1 share-uri

Cercetatorul si psihologul american Kent Hoffman s-a aflat la Bucuresti saptamana trecuta, pentru a preda metoda de parenting bazata pe teoria atasamentului, Circle of Security.

Update: Publicatia de lifestyle feminin Garbo.ro faciliteaza o sansa unica de a-l intalni si de a accesa cunoasterea si invataturile cunoscutului psihoterapeut american, Dr. Kent Hoffman, prin intermediul unui seminar mindfulness Tenderness@Core, de o zi, care va avea loc in data de 12 mai 2018, la Bucuresti. Mai multe detalii >>> https://garbo.ro/tenderness-at-the-core/

Din momentul cand am vazut discursul TED al lui Kent Hoffman, am simtit bucurie pentru ca oameni asemeni lui si-au dedicat viata pentru a aduce un aport important pentru imbunatatirea relatiilor inter-umane si alinarea suferintei pe care cu totii o purtam in noi.

Astfel incat, programul de educatie parentala Circle of Security pe care Kent Hoffman l

-a sustinut la Bucuresti in perioada 9-12 mai, a fost mai mult decat o perioada de formare pentru specialisti, ci si o ocazie unica in viata, de a fi in contact cu un om exceptional.

Kent Hoffman si-a dedicat peste treizeci de ani din viata pentru a studia natura suferintei umane si pentru a elabora o „teorie despre iubire”, sau mai bine-zis, o harta de acces catre sentimentul de conexiune intima ce este centrala in vietile fiecruia dintre noi.

Circle of Security nu este un program de educatie pentru parinti, ci un program-suport care ii ajuta sa inteleaga care sunt nevoile de baza ale copiilor (demonstrate de zeci de ani de cercetari) cat si care ar fi metodele prin care ei isi pot accesa, prin auto-reflectie si dedicatie, capacitatile naturale de a fi alaturi de copii, spre binele acestora.

Astfel, impreuna cu psihologii Glen Cooper si Bert Powell, Kent Hoffman a creat programul Circle of Security (Cercul Sigurantei). "Cercul sigurantei" inseamna un set de unelte prin care parintii pot sa isi acceseze capacitea naturala de a oferi grija si suport emotional copiilor lor, aceasta fiind baza pentru a crea o relatie autentica cu acestia si in acelasi timp baza pentru ca ei sa devina viitori adulti echilibrati si capabili sa se descurce in viata si in relatiile lor. Datorita specialistilor care au participat la acest curs, programul va fi de acum accesibil si in Romania.

Practic, acest program a devenit faimos in intreaga lume datorita rezultatelor exceptionale pe care le-au demonstrat studiile de zeci de ani cu parinti care provin din toate paturile sociale. "Nu este stiinta rachetelor", spune Kent Hoffman. Tot ceea ce trebuie sa stim este deja in noi, trebuie sa ne activam aceasta nevoie de a oferi si de a primi iubire. Iar pentru copii, mai ales in primii ani de viata, un atasament sigur fata de parintii sau ingrijitorii lor este esential.

Circle of Security mai este important si pentru ca aduce claritate in vietile noastre de adulti. Pentru cei trei cercetatori, Hoffman, Cooper si Powell a fost esential sa creeze un model simplu de inteles pentru oricine: ”Daca mama de 16 ani, care traieste in saracie nu intelege modelul, atunci acesta nu poate fi eficient.”, spune Kent Hoffman.

 

Circle of Security nu este de ajutor doar parintilor. Este de ajutor oricarei persoane care vrea sa isi imbunatateasca relatiile cu cei apropiati, cat si un mod de a intelege cum relatiile din familia de origine a influentat persoana care suntem noi azi: "Suferinta este copilasul ranit care plange in noi" - Thich Nhat Hanh

  • Harta "Circle of Security" ne da multe raspunsuri si nu este de mirare ca in timpul cursului, toti cei prezenti traiau momente de revelatie si conectare cu istoriile personale, puse in sfarsit in lumina claritatii.

In imaginea de mai jos scrie: "Cu totii cautam sa stim ca suntem tinuti in inimile si mintile altcuiva." - Diana Fosha, Dr. in Psihologie. Ciatatul si imaginea au fost folosite de Kent Hoffman in timpul seminarului, pentru a ilustra nevoia oamenilor de a simti ca ei conteaza pentru cei pe care ii iubesc.

Citeste mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri