hemangioame

baietelul meu de 8luni jumatate are un hemangiom pe mana dreapta( are aspect muriform) a crescut pana acum de la cateva puncte rosii initial insa acum vad ca a stagnat are aceeasi forma; ce tratamente ati urmat si unde?
cotosm
Postat pe 8 Noiembrie 2008 10:30
Am citit mesajul dumneavoastra si am vrut sa va scriu pentru ca si eu am un baietel care a implinit ieri trei ani.Din nastere are in palma stanga un hemangiom de marimea unei nuci mici. In prima luna de viata a crescut si s-a tensionat avand o culoare rosiatica. Am urmat un tratament cu Prednison (un tip de cortizon) dar acesta i-a fost prescris in doza cea mai mica posibil deoarece efectele secundare sunt destul de serioase si trebuie bine puse in balanta avantajele cu dezavantajele.Dupa o luna hemangiomul s-a inmuiat si de atunci nu am mai urmat nici un tratament. Am consultat mai multi medici (specialisti din Elvetia) si in urma consultului toti ne-au recomandat sa nu intervenim in nici un fel deoarece exista mari sanse ca in decurs de cativa ani(2-7) hemangiomul sa se retraga de la sine. Ni s-a spus ca daca hemangioamele se afla intr-o zona care nu afecteaza procesele vitale: respiratie, vaz, auz, cel mai bine este sa asteptam. O alta recomandare importanta a fost aceea de a face ecografii interne amanuntite, pentru a se vedea daca nu sunt hemangioame pe organele interne.
Sper ca raspunsul meu va va fi de ajutor dar vreau sa va rog sa consultati un medic specialist(dermatolog) pentru a tine sub supraveghere evolutia.
Va doresc multa sanatate si va stau la dispozitie pentru alte intrebari.
Gioia
Postat pe 9 Noiembrie 2008 12:36
multumesc pentru raspuns; am consultat un dermatolog din Bucuresti, dr. Curea Madeleine de la Spitalul Colentina si mi-a spus sa nu intervin cu nimic iar daca pana la varsta de 7 ani nu dispare sau daca inte timp are o evolutie rapida se intervine cu un aparat gen laser dar fara anestezie ce absoarbe practic hemoglobina; oricum acum m-am mai obisnuit cu ideea insa la inceput a fost mai greu intrucat nu l-a avut la nastere la cateva zile au aprut cateva puncte;
cotosm
Postat pe 10 Noiembrie 2008 15:07

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
baie lui bebe la dus? 12 De la: andrajuganarucalin 19 Mai 2009 13:39
Mamici din Botosani pe aici..? 12 De la: kidz004135 17 Octombrie 2009 11:18
maternitatea bucur 2 De la: mioaratl 25 Ianuarie 2009 13:17
salut 1 De la: ndanicris 31 Iulie 2009 19:03
Ajutor 6 De la: ina_rebeca 14 Octombrie 2009 16:52
Setari Cookie-uri