avem nevoie de somnic!!!!!!!!!

buna tuturor! o alta problema cu care ma confrunt acum este lipsa somnului la fetita mea de trei luni! in timpul zilei doarme cel mult doua ore si alea chinuite , iar seara e un adevarat razboi sa adoarma!!!!!!!!!!! se sperie, tresare !!!!!!!!! am fost la toti doctorii posibili si mi-au zis fenobarbital dar nu as vrea asa ceva!!!!!!!! daca stiti o alta varianta va rog!!!!!!!! ca avem amandoua nevoie de somn!!!!!!!!!
tofan_stanita
Postat pe 1 Martie 2009 19:32
buna.....parerea mea NU TE APUCA SA-I DAI PASTILE CA SA DOARMA. asa sunt cd sunt mici.fetita mea cd era de aceeasi varsta incurca ziua cu noaptea .aveam nopti albe,nu dormea decat 20min si ma chinuiam cate 2 ore s-o adorm. simteam ca nu mai puteam, imi era rau de oboseala....dar cu timpul s-a schimbat.

acum avem 7 luni si tot ne trezim la 2,4 si la 7 dimineata e in picioare.plus ca nu se culca mai devreme de 11 noaptea.

am incercat la sfatul medicului si ii dau cereale in lapticul de seara, sa-i fac baie mai tarziu,sa-i aerisesc camera bine,s-o imbrac mai subtire,s-o scot seara afara....dar degeaba.....tot se trezeste.asa ca fii rabdatoare.

succes si rabdare
horobeanu
Postat pe 1 Martie 2009 20:17
nu-i da pastile poate capata si dependenta de ele, adica nu o sa poa sa doarma fara... )BIne in nici un caz nu poa sa ii faca pe termen lung in orice caz. Incearca sa o plimbi seraa inainte de culcare, sa ii pui muzica, sa o plimbi in brate sau sa o culci la tine pe burta (la al meu mai mergea asa), sa o plimbiin scaunul de masina si poate adoarme si o iei adormita (cand doarme mai profund) si o duci in pat... Poate viseaza ceva de tresare, sau poate o doare ceva... Plange sau doar nu doarme? Canta-i, mangaie-o, spune-i ca o iubesti,leagan-o pe perna, JOACA-TE CU EA, ADU-I UN ANIMALUT DE PLUSH , POATE MERGE ASA. Iar daca o alaptezi la san, da-i sa suga (al meu meregu la sana dormea , adica sanul ii linistea orice durere, teama, cosmar, orice se linistea prin san. Dar sugea chiar si din ora in ora, si era obositor, astfle incat l-am luat sa doarma cu mine in pat si acolo doarme si acuma Doar ca acum (la un an jumate) e intarcat si se trezeste o data pe noapte sa mamance cereale cu lapte (cu lingura, nu din biberon, mancare -mancare adica, nu lapte sau ceai), asta e, o sa ii treaca cu timpul...
ruschita
Postat pe 2 Martie 2009 12:36
incearca ceva ceai de tei sau sunatoare, poate se linisteste si doarme mai bine...
ruschita
Postat pe 2 Martie 2009 12:39
leagan-o in brate la noi a mers acum la 9 luni pentru ca-l dureau foarte tare dintisorii si in vreo cateva nopti s-a trezitt din ora in ora ceea ce la el era anormal ca se trezea doar de 2 ori pe noapte sa suga si nu vroia sa adoarma decat leganat in brate nici macar cu titi nu mai vroia sa adoarma oricum sunt contra pastile=dependenta in timp
multa rabdare si somn usor la puisor
SEBY1YEAR
Postat pe 2 Martie 2009 12:51
aaa..... da-mi adresa de e-mail sa-ti trimit o melodie care-i place lui sebi foarte tare si cu care a adormit de multe ori chiar daca a fost mai agitat.
SEBY1YEAR
Postat pe 2 Martie 2009 12:53
adresa mea e [email protected] multumesc frumos
tofan_stanita
Postat pe 2 Martie 2009 21:51
tofan_stanita vezi ca ti-am trimis cantecelul scuze ca nu am reusit de ieri dar ni s-a rupt scaunul la premergator si a trebuit sa-l ducem la revizie sper sa va placa si sa dormiti mult mult de tot o sa va mai trimitem si altele cand avem mai mult timp
SEBY1YEAR
Postat pe 4 Martie 2009 12:48
Bebele meu doarme de cand avea 1,5 luni de la 22 pana la 6 dimineata ,si-a mai schimbat programul dar are sigur pauza de 6 ore.Adoarme imediat dupa o "bosoleala" de 30 de minute si o baie lunga...
ina_rebeca
Postat pe 11 Octombrie 2009 22:11
Si bebelina mea doarme de cand am adus-o acasa de la spital de pa la 22 pana pe la 7-8, acum ca a venit toamna dormim de pe la ora 20 -21 tot pana la 7-8 dimineata. Ziua in schimb ne oboseste la maxim, nu sta o clipa locului, acum are 5 lunite si vrea mereu sa fie plimbata numai in brate , se plictiseste f repede.
iasmina_kidz
Postat pe 11 Octombrie 2009 22:34
Baiatul meu are acum trei ani si jumate.imi aduc aminte cu groaza cand avea varsta de 3 luni, la fel era, nu voia sa doarma noaptea, mie imi era rau de somn, de oboseala, taica-su nu voia sa il tina putin ca era si el obosit, voia si el sa doarma si ne trimitea din camera, macar putin,scandaluri peste scandaluri, dar a trecut.Deoarece eu nu imi permiteam sa dorm destul, trebuia sa am si grija de casa, de mancare, nu am reusit sa ii fac un program.Eu cred ca ar trebui sa incercati cu un program, la ora asta sa doarma, la ora asta sa se trezeasca, si asa mai departe.Astfel, isi va programa ceasul biologic singur.E important cineva sa te ajute, macar putin.de preferabil tati, daca nu e prea suparacios.Pupici si multa sanatate.
ramona_andronic
Postat pe 16 Decembrie 2009 11:34
si eu imi aduc aminte cu groza de noptile nedormite,baitul meu pana a implinit o luna dormea nici gurita nu-i auzeam ,dar dupa ce a implinit o luna au inceput noptile albe care au tinut pana pe la 3 luni jumatate,imi amintesc cum faceam schimb cu sotul si ne trezeam spunand,,hai e randul tau,,ce mai eram rupta de oboseala si ff nervoasa ma certam cu toata lumea care imi iesea in cale..... pana m-am dus la pediatru si i-am explicat ca nu mai pot si sa-mi dea un program pt bb,tot ce trebuia sa fac era sa imi tin bb cat mai mult treaz ziua,si de preferat sa nu il culc intre 18 si 22.A fost greu recunosc, dar timp de o saptamana jumatate m-am tinut de pogram si surpriza a functinat ,se mai trezea noaptea dar ii dadeam laptic si apoi somn ...era super obosit si nu mai avea chef de conversatie si de uitat pe pereti
sanatate bb
rab
Postat pe 16 Decembrie 2009 11:57
Este cel mai greu sa cresti puiul de om.Dar cu multa perseverenta de cele mai multe ori reusim.Toata intampinam aceiasi problema cu somnicul la copii,dar sunt copii buni care nu au probleme cu colicii si atunci dorm ffft bine si-si fac singuri un program de somn si sunt copii(multi)de care trebuie sa te tii si sa le faci tu ca mamica un program de somn.Si eu am avut probleme cu micuta mea la inceput dar cum a a spus o mamica somnul copilului de peste zi trebuie sa fie moderat ca sa poata dormi noaptea.De cand am scapat de colici la 2 luni si jumatate fetita noastra si-a facut singura un program de somn si,si acum la 1 an si 3 luni doarme noapte de noapte pana dimineata la 7-8.Peste zii doarme in jurul pranzului(13) si doarme in jur de 2 ore,dupa care pana seara la ora22 este numai un frecus.Dar eu am citit ca ei sunt plini de energie pe care trebuie sa o consume si daca dorm noaptea circa 10 ore atunci cum mai pot dormi si peste ziua?????????? O sa-mi spuneti ca prin somn ei se dezvolta(asa si este), dar mai trebuie sa acumuleze si cunostinte si asta necesita timp si de unde daca ei dorm? Inarmativa cu multa rtabdare si veti vedea rezultatele mai tarziu ,si mai tarziu o sa radeti de toate astea. Nu-mi ramane decat sa va urez sarbatori fericite,un an mai bun si "cu rabdarea treci marea". Multe salutari si sa cresteti mari si sanatosi!
kidz001637
Postat pe 16 Decembrie 2009 16:33
si eu am o problema cu somnul lui bb, ziua doarme in 2-3 reprize a cate 20 minute fiecare si nu mai zic ca imi adoarme in brate si cand o pun jos face ochii mari instantaneu. Noaptea avem si zile bune cand se trezeste din 2 in 2 ore, papa san si se culca dar alte nopti cand imi vine sa urlu de oboseala, tremura carnea pe mine de oboseala. Acum are 5 luni si am tot zis de la inceput ca o sa creasca dar e din ce in ce mai rau. Acum si cu vremea astA NU PREA MAI PUTEM SA STAM ASA MULT AFARA. of, probleme dar or sa treaca(ma consolez cu gandul asta)
cp_venca
Postat pe 31 Ianuarie 2010 14:58
fetitza mea are aproape 2 luni...cred ca inca nu avem un program bine stabilit de somn dar suntempe drumul cel bun... in unele nopti s/a trezit din ora in ora.. sau din 2 in 2.... dar de cateva zile.. intradevar.. nu dparme ziua foarte mult dar noapte si=a prelungit timpul de somn.. azi noapte a dormit de la 11 jumate pana la 4 jumate dimineatza... sa vedem cum evolueza..
adryaana
Postat pe 31 Ianuarie 2010 15:25
buna,iarasi! noi am mai crescut intre timp , am facut 1 anisor si o luna! problema cu somnicul sa stiti ca am rezolvat-o cu homeopate , si in acelas timp am tratat si o infectie urata fara antibiotic! foarte bune pastilutele si fara efecte secundare!pupici la toti copilasii!
tofan_stanita
Postat pe 1 Februarie 2010 15:09
buna spune-mi si mie te rog cum ai rezolvat probl somnicului cu homeopate si ni avem 1 an si 3 luni si nu prea dormim nici ziua dar mai ales noaptea.msik multi pupici
anaROBERT
Postat pe 1 Februarie 2010 15:11
Dragele mele cu am mai spus puiul de om este cel mai greu de cescut.Dar noi ca mamici trebuie sa avem grija sa le facem un program de somn. Cand sunt mici si cele 20 de minute pe care le dorm le este suficient...nu au mare lucru de facut si deci se trezesc repede.Atunci trebuie sa incerci sa-l obosesti asa cum sti mai bine jucandu-te cu el si incercand sa-l tii cat mai mult treaz...si faptul ca mananca pe bebe il oboseste.Cat timp am alaptat-o ultima masa dura cel mai mult,asa incat atunci cand dadea drumul la tzitzi stiam ca a adormit,si pana dimineata nu mai aveam nici o treaba.Da fiecare copil are ritmul lui de crestere si fiecare mamica isi cunoaste puiul.Si acum doarme ft linistita si ne trezim noaptea cand avem dureri de la dintisori,dar se intampla ft rar acest lucru.Avem 1an si 5 lunisi avem program de somn si dupa-amiaza dar asta este o alta poveste.A,si inca ceva ,fetita mea nu a fost leganata niciodata eu de fiecare data am pus-o in patutzul ei si chiar daca a plans ,am incercat sa trec peste mila si sa o fac sa doarma singura si am avut succes.Nici unui copil un pic de plans nu-i strica.Asa sa aveti si voi succes si sa fiti sanatosi!!!!!!!!!
kidz001637
Postat pe 1 Februarie 2010 17:45
ptr anarobert! sunt de acord ca fiecare copil are ritmul lui de crestere , dar nu sunt de acord ca 20 min de somn ajung, fetita mea era ffffffff agitata si scancita dupa 20 min de somn si asa mi-am dat seama ca nu-i sunt suficiente! daca esti din galati exista o doaman homeopat fffffffffff buna care iti face o schema a pastilutelor pe care trb sa le ia copilul! tratamentul difera de la copil la copil, ea nu se rezuma doar la problema somnului! daca esti din alt oras cred ca trb sa cauti un homeopat acolo! si multa rabdare, homeopatele isi fac efectul cam intr-o luna jumatate, doua! astept vesti!
tofan_stanita
Postat pe 2 Februarie 2010 15:52
aaaaaaaaaa....ufffff.eu sunt din constanta nici eu nu sunt de acord cu 20 de min de somnik dar recunosc ca si alea sunt bune si au un efect asupra creierului copilului ca nu sunt suficiente este alta poveste.nu stiu oricum cert este ca am sa ma interesez pentru ca nu imi place deloc somnikul lui.pupici si multumesc frumos
anaROBERT
Postat pe 2 Februarie 2010 22:44
Buna dragi mamici,bebelina mea are aproape 9 lunite si de cateva saptamani numai vrea sa doarma ziua,cu mare chin doarme cumulat 1 ora cel mult,desi pana acum dormea in media 3-4 ore pe zi,iar seara e un cosmar sa o adormim,desi dupa baitza adoarmea imediat.Nu i-am schimbat nimik in alimentatie,i-am facut analize nu are lipsa de minerale,dar refuza sa doarma desi e f obosita.Eu dau vina pe dintisorii,nu avem decat doi dintisori jos iesit pe la 7 lunite si de atunci tot asteptam dintisorii de sus.Este chinuitor si pt noi mamicile, dar si pt ingerasii nostrii,ei au nevoie de somnik.O sa merg si eu aici la un medic homeopat daca nu trece in urmatoarele saptamani.In Constanta stiu din recomandari doi medici homeopati f buni : Anca Sima la "Homeomed", si doctora Copciu Letitia la ea am fost personal si pot spune ca e o doctora extraordinara pe noi ne-a tinut mai bine de o ora si ne-a ascultat pasurile, ne-a facut chiar o schema a alimentelor permise functie de potentialul ei alergogen,o recomand din toata inima ( noi cand am fost la ea nu aveam problema cu somnikul).
iasmina_kidz
Postat pe 3 Februarie 2010 15:14
Buna, revin cu noutati si anume ca am inceput sa o scot afara in carucior si asa adoarme si e atat de bine mai ales pantru ea este mai linistita, mai zambareata, mai odihnita si cu chef de joaca chiar si singurica si nu se mai supara asa repede cand se joaca fratiorul cu ea. Chiar si noaptea doarme bine chiar daca se trezeste din 2 in 2 ore , hai 3 cateodata papa si se culca la loc. Eu sunt multumita.
cp_venca
Postat pe 3 Februarie 2010 22:42
la capitolul ''somnik''cred ca toti stam ''nu prea bine''atat noi cat si bebeii nostri noi de 1 an si 3 luni nu dormim bine nici ziua nici noaptea ziua ma chinui sa cul ne certam ne suparam mai luam si cate una la fundulet numai sa dormim macar o ora iar noaptea din 3 in 3 ore se trezeste ii dau laptic sau ceiuc si adoarme...dar mi-as dori sa inceapa sa doarma toata noaptea iar ziua macar un somn de o ora jumate 2 dar....mai avem de asteptat sa crestem mai mari.
anaROBERT
Postat pe 3 Februarie 2010 23:49
Buna mamici. Ce pot spune si eu e ca noi mamicile trebuie sa le facem un program stric de la care sa nu ne abatem. David are acum 1 an si 5 luni si pot sa ma laud ca acum doarme foare bine ,dar sa nu credeti ca a fost usor.Dormea cate 10-20 min. de 2-3 ori pe zi si atat, dupa care era agitat ,noaptea era tot agitat,pana am hotarat sa schimb programul.Dimineata trezirea la ora fixa,somnic la pranz ora fixa ,seara la fel.Timp de o saptamana chinuri,urlete,crize. Cand a vazut ca nu merge si ca sunt ferma in privinta somnului a cedat. Acum este mult mai linistit si odihnit. Eu pot sa-mi organizez programul iar el doarme cat simte nevoie.Noaptea doarme de la 9 seara la 8 dimineata,la pranz de la 2la 5 .In cursul zilei joaca cat incape. Somnul este forte important inca la varsta aceasta si eu cred ca in mare masura si noi mamicile putem contribui si interveni uneori fara medicamente ci cu multa rabdare(cert ca in unele cazuri nu merge). Va doresc succes la toate.
mari81
Postat pe 12 Februarie 2010 14:32
buna mamici de pitici! mary ai dreptate dar n ui ntoate cazurile merge eu m-am chinuit si inca ma chinui sa ii fac un program dar nu se poate nu ma inteleg deloc cu el il las sa doarma cat vrea el dar marea noastra problema este faptul ca nu imi doarme noptile la fiecare 3 ore se trezeste
anaROBERT
Postat pe 12 Februarie 2010 14:43
Poate il deranjeaza ceva.Un dintisor, colici,sau pur si simplu se simte singur si va vrea prin preajma.Are camera separata sau cu voi? Poate pur si simplu va vrea langa el.incearca sa gasesti motivul.Cu cat sunt mai obositi dorm mai greu,la fel daca sunt agitati inaintea somnului.Inainte de culcare incerca sa-l iei in brate,citestei o povete sau uitati-va la o carticica,ceva sa-l linisteasca si sa-l fure somnul.Te inteleg ca e greu mai ales pentru tine ca te oboseste atat psihic cat si fizic.Tare a-si vrea sa te pot ajuta.
mari81
Postat pe 12 Februarie 2010 14:50
colici nu mai avem asa este de 1 an si aproape 4 luni deci cate noptii pierdute dintisori are aproape gurita plina crede-ma nici n ustiou cand i-au iesit asa este el agitata si i lia foamea ca ii dau laptic sau ceai si adoarme la loc dar na tot iti strica somnul si pana adorm inapoi iar ma trezeste si tot asa
anaROBERT
Postat pe 12 Februarie 2010 14:53
Lipsa somnului poate fi extenuanta, si au am patit asa cu primul meu bebe, dar in timp se regleaza si incep sa doarma mai linistiti.
De asemenea, nu sunt o persoana super religioasa, dar bebele meu dupa ce l-am crestinat, botezat adica a dormit foarte bine. oare sa fie din cauza vinului sfintit? :)) Va pup!
aly_fab
Postat pe 12 Februarie 2010 14:53
Lipsa somnului poate fi extenuanta, si au am patit asa cu primul meu bebe, dar in timp se regleaza si incep sa doarma mai linistiti.
De asemenea, nu sunt o persoana super religioasa, dar bebele meu dupa ce l-am crestinat, botezat adica a dormit foarte bine. oare sa fie din cauza vinului sfintit? :)) Va pup
aly_fab
Postat pe 12 Februarie 2010 14:54
daaaaaaaaaaaa fenomenal si noi avem 1 an si 4 luni deci suntem botezati dar daca il ia foamea noaptea ce sa facem asta este un baiat avem dar trebuie sa iau atitudine ca deja e mare trebuie sa inteleaga cat o sa o mai tina asa si la 3 ani
anaROBERT
Postat pe 12 Februarie 2010 14:55

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
suculet de fructe si legume 7 De la: office_salinasusesi_ro 2 Aprilie 2010 19:27
un nou concurs 0 De la: 7 Martie 2010 18:33
la balaceala 18 De la: office_salinasusesi_ro 13 Aprilie 2010 16:49
buna fetelor 2 De la: iasomia 24 Ianuarie 2012 19:48
constipatia la bebelusi 12 De la: creataamalia 6 Aprilie 2010 15:29
Setari Cookie-uri