Bagajul pentru maternitate

si eu zic la fel ,dar multe persoane nu ma cred.
bau
Postat pe 5 Martie 2010 16:11
asta este parerea mea care am nascut in spital de stat si am vazut pe propria piele ce onditii si cati bani am decartat asa ca raman la clinicile private unde dai un ban da stai in fata.
anaROBERT
Postat pe 5 Martie 2010 16:13
Stiu si eu ca si au am nascut la spital de stat si din cauza lor bebele meu era sa aibe probleme mari.
bau
Postat pe 5 Martie 2010 16:16
daca as sta sa enumar sunt o gramada de dezavantaje sa nasti la un spital de stat,or fi si spitale de stat cu care sa te mandresti dar cu scuzele de rigoare nu cred asa ceva.
anaROBERT
Postat pe 5 Martie 2010 16:19
Doctorul pediatru de aici cand mi l-a vazut mi-a spus ca putea sa-mi moara acasa.
bau
Postat pe 5 Martie 2010 16:19
Eu pana acum nush vreunu de stat sa te mandresti cu el.
bau
Postat pe 5 Martie 2010 16:20
pai tocmai asta spun si eu,si este votat daca va mai fi o data viitoare optez pentru clinica particulara pentru ca sincer tot la banii aia ajungi,numai ca la spitale de stat dai ''spaga''iar la clinica particulara platesti ce este de platit si nasti in conditii umane.
anaROBERT
Postat pe 5 Martie 2010 16:21
eu am avut parte de un tratament extraordinar. Medicul avea casa deaspupra clinicii. Adica parterul si etajul unu erau clinica iar etajul doi casa medicului. Medicul pediatru este prof. univ. dr. in pediatrie. Asistentele erau foarte dragute. In spitale private nu este permisa nici cea mai mica greseala. Vreau sa zic ca am nascut in vinerea mare si o tipa a depasit termenul de nastere si duminica pastelui i-au dat injectia aia sa-i provoace nasterea si vreau sa zic ca moasa si-a facut pastele in spital asteptand sa nasca femeia respectiva. Si exista atata grija vreau sa zic ca asistentele ma insoteau si la baie Acum intrebarea este daca intr-un spital de stat te insoteste asistenta la baie? Sau ar sta o moasa de pasti in spital 3 zile sa astepte sa nasca o femeie?
viobregar
Postat pe 5 Martie 2010 16:22
da de unde.Pai intr-o zi obisnuita de munca nu se stia daca e anestezista in spital.
pai te rog frumos,daca o femeie are probleme si tre sa nasca urgent prin cezariana ,atunci ce se intampla?
bau
Postat pe 5 Martie 2010 16:24
iti pune o plosca acolo si gata a terminat cu tine si isi asteapta ''spaga'' in spitalele de stat se lasa viitoarele mamici in dureri cumplite doar pentru ca nu au bani de spaga,sunt fete de la tara si sunt lasate sa moara de durei cand ar putea sa le faca o singura si banala injectie sa nu se chinuie,si cate si mai cate daca mi-as permite si daca as fi avut bani cand am nascut eu as fui dat spitalul in judecata
anaROBERT
Postat pe 5 Martie 2010 16:25
In alt salon era o fata care numa ce nascuse cu dureri groaznice si nimeni nu a vrut sa ii faca si ei un calmant,niste nesimtite,tipau la ea sa taca din gura.
bau
Postat pe 5 Martie 2010 16:30
am auzit si eu chestii deastea. Eu am fost in concediu medical apropae toata sarcina ca nu am mai vrut sa ma duc la scarbici si imi dadea concediile medicale un medic din ab. Vreau sa zic ca m-am dus la el si cica s-mi faca eco dar oricum aparatul nu vedea nimic si m-a pasat langa buric de m-a durut vreo 3 zile. A zis sotu ca de merge la el il bate. Dupa aia nu l-am mai lasat sa faca ecograf. Dupa ultimul concediu m-am dus cand aveam 28 de sapt si a insistat sa-mi faca eco si nu a fost in stare sa-mi spuna ce am si la cj mi-a zis la 16 sapt si mi-a zis ca dupa cum evolueaza sarcina e baiat si i-am zis ca stiu ca am fost la cj. Si vreau sa zic ca era plin la medicul asta ca este cel mai ieftin din ab. Eu m-am dus ca era singurul care dadea concedii medicale si de fiecare data i-am lasat 100lei.
Mony ce inseamna testul touch?
viobregar
Postat pe 5 Martie 2010 16:31
si eu cand am nascut in sala de nasteri era o fata care era in travaliu de 24 de ore si asistentele tipau la ea sa taca din gura,nu am avut forta si puterea ca le sppuneam vre-o doua,am avut noroc ca am nascut usor si nu am avut probleme din fericire.

mi sa cerut spaga pe fata fara nici un fel de bun simt la jumatate de ora de la nastere,deci ce ar mai fi de spus,intri in spital pentru o banala raceala si iesi cu alte boli dar bani vor cati mai multi bani pentru ce....eu nici nu le-as plati.
anaROBERT
Postat pe 5 Martie 2010 16:33
testul torch este acela cu toxoplasmoza,chlamydia,rubeola,herpes nu mai stiu de care,chestii de genul asta.
bau
Postat pe 5 Martie 2010 16:38
si cum se face testu?
viobregar
Postat pe 5 Martie 2010 16:58
se ia sange din vena
bau
Postat pe 5 Martie 2010 17:00
cred k mi l-a facut
viobregar
Postat pe 5 Martie 2010 17:01
cu siguranta l-ai facut.
bau
Postat pe 5 Martie 2010 17:06
Im-i poti spune la ce spital privat ai nascut sunt din cj. si sunt insarcinata in sapt.26 Mersi
anacs
Postat pe 6 Martie 2010 20:43
Pt un eco 4d am platit 200 ron in 2008, la un cabinet particular ceva legat de dr.Munteanu(daca tin bine minte)
adelafistis
Postat pe 7 Martie 2010 08:58
Tot cam asa ajungeam cu banii , doar ca am vrut sa aleg un spital mai apropiat de noi.Pana la Alba facem 30-40 min in schimb pana la Cj cam ora jumate .Poate daca aveam sarcina cu probleme apelam la alti specialisti , dar eu am avut o sarcina foarte usoara , fara probleme sau alte complicatii.Iar Dr Frum a fost pt mine de milioane caci a raspuns la tel la 11-12 noaptea cand mi s-a rupt apa si daca era sa nasc venea din acea seara , doar ca nu aveam contractii.In schimb la 8 a fost langa mine si m-a ajutat sa nasc si a insistat sa nasc normal , avand in vedere faptul ca sunt foarte ingusta in bazin(si acum port marimea 26 la pantaloni)
adelafistis
Postat pe 7 Martie 2010 09:05
Viobregar si eu am umblat la pediatru in Alba ca fata de noi sunt super k-lumea .Mergeam la Dr.Groza , care m-a ajutat mult cand Darius nu lua in greutate si o data cand a fost racit
adelafistis
Postat pe 7 Martie 2010 09:07
anacs am nascut la Hipocrate impex la dl. dr. Nanu. E pe strada Decebal, mai incolo un pic de politie, pe partea cealalta. E intr-o curte.
Adela pediatri stiu ca sunt buni si in ab si ma bucur ca aud o parere buna despre ginecologii din ab. Nici sarcina mea nu a fost cu probleme, doar m-a speriat medicul din ab probabil sa-i dau mai multi bani. Am nascut cu cezariana pt ca bb nu a vrut sa se intoarca, dar a fost sanatos tun si a luat 10 la nastere.
viobregar
Postat pe 7 Martie 2010 10:30
Ca tot veni vorba de 4D, eu am dat 600 lei pentru un astfel de ecograf, la Bucuresti si trebuiesc facute 3 pe perioada sarcinii (in fiecare trimestru cate 1).
De nastere nu va pot spune nimic, doar am citit parerile voastre, pentru ca eu astept de la o zi la alta sa nasc. O sa nasc normal la spitalul Elias si cand o sa ma intorc o sa va spun si conditiile de la capitala
Am intrat aici sa ma mai documentez despre bagajul de spital , unde constat ca trebuie sa iei aproape toata casa cu tine!
NicolS
Postat pe 8 Martie 2010 04:27
NicolS mie mi-a dat o lista cu ce sa iau cu mine. Sa nu uiti sa iti iei cu tine glicerna boraxata e buna pentru sani daca o sa ai furia laptelui. Sunt niste tampoane super speciale pentru dupa nastere le zice Seni Lady si se gasesc in Carefour poate si in farmacii.
viobregar
Postat pe 8 Martie 2010 07:28
Mony eu am fost la maternitatea de stat nu mai stiu exact strada stiu ca e langa Parc Place (club). Am fost la cineva in vizita si arata jalnic. Asa era si la noi la Oradea dar spre fericirea noastra au renovat si arata foarte bine.
Eu una sincer sunt multumita de maternitatea de aici. Asistentele au fost de treaba, cat am fost la terapie intensiva tot timpul venea infirmiera sa ne intrebe daca avem nevoie de ajutor, m-au dus cu caruciorul la copil, etc La noi aici este cam 350 - 400 Ron un 4D dar nu se face in multe locuri.
Si eu am dat bani si la asistente si la infirmiera si la doctor si la anetsezist si probabil ca daca adaug si banii care i-am dat lunar la doctor ajung aproape cat platesti la o clinica privata. Dar la Oradea nu este clinica privata unde sa poti sa nasti iar eu una am preferat sa merg la stat dar sa am doctorul pe care l-am avut. Daca nu era el probabil as fi cautat si alte variante. Si apropo de ce ziceau fetele mai sus eu stiu ca indiferent ca e Paste, Revelion sau Craciun sunt moase care lucreaza si doctoi si asistente pe etaje. La ele nu conteaza ce e ca daca asa este tura asa muncesc. Si stiu sigur ca nici lor nu le este usor. Ganditi-ve ca au fel si fel de oameni gen tiganci care nu se spala de luni de zile si vin sa nasca. Eu una nu as putea sa muncesc in astfel de conditii dar ei o fac. Si mai conteaza si tu ca persoana cum te comporti ca si asistentele sau infirmierele sunt tot oameni si angajati care isi fac treaba asa cum li se spune si de multe ori nu au de ales. Am vazut si o "doamna" care considera ca ea este cea mai tare si ea este cea mai importanta si daca a zis acvum trebuie sa fie acum nu conteaza ca poate inaintea ei au mai fost alte mamici. Cand eu am nascut erau la un singur etaj aproximativ 40 nou nascuti si 2 asistente pe tura. Cand era ora de alaptat fiecare mama chema asistenta pt ceva si nu e usor sa fii in asa multe locuri o data. Si sincer orice am intrebat ni s-a raspuns si ni s-a aratat. Ca nu se comporta ca si la clinicile private e adevarat dar sa nu uitam ca si ele sunt oameni si merita si ele respect si intelegere. Nu lucrez la spital dar am pe cineva care lucreaza. E adevrat ca sunt si care nu merita nimic nici macar un pic de respect dar nu toate sunt asa. Si sincer este normal ca la o clinica privata sa te trateze ca atare deoarece le dai bani pe masura si acolo nu e nevoie de spaga pt ca au salarii mari si ar fi culmea sa mai trebuiasca sa si dai. La o maternitate de stat nu platesti nimic dar dai spaga si asta dai in functie de cat de multumit esti si avind in vedere ca salariile sunt probabil jumatate fata de cele de la particulari..... Asta e sistemul si asa e obisnuita lumea. Si la un mecanic auto dai ceva dar la o asistenta atunci cum sa nu dai. Eu asa gandesc si probabil ca nu sunteti de acord cu mine dar sper sa nu va suparati.
LA MULTI ANI DE 8 MARTIE, cu multe bucurii si impliniri.
Pitu
Postat pe 8 Martie 2010 11:53
Eu pot sa va zic doar atat : la maternitatea din Oradea sunt doua cladiri. Una din ele este aproape in intregime renovata. la parter se fac internarile, la etajul 4 este blocul operator cu salile de travaliu si o parte din terapia intensiva, la etajele 2 si 3 sunt saloanele pt nou nascuti si pt proaspetele mamici, la etajul 1 sunt saloanele pt gravidele care trebuiesc internate. Pana acum au fost renovate complet etajele 4 si 3 si cred ca si la 2 este gata sau aproape gata. Saloanele de la etajul 3 (asta stiu sigur) au tv, baie cu wc si dus, perdelute cu personaje din desenele animate, geamuri termopan, usi termopan, arata foarte bine. Asa este si la etajul 2. Este curat deci eu zic ca depaseste asteptarile ca si maternitate de stat.
Pitu
Postat pe 8 Martie 2010 13:33
Eu am o mare problema, mi-e rusine sa dau spaga!!!!
Nu stiu ce o sa ma fac in spital pentru ca ma colorez toata cand e vorba sa dau bani. Am fost la control la doctora mea de (poate) 15 ori pe perioada sarcinii si de fiecare data marele meu stres era cum sa ii bag banii in buzunar. Tot timpul controlului eu ma gandeam cum o sa fac Odata a iesit inaintea mea din cabinet si mi-a fost rusine sa ii mai dau la usa. CE ma fac eu cand voi naste daca toto trebuie sa dau la atata lume?!!!!?!?!!??? O sa am un stres in plus prin spital
NicolS
Postat pe 8 Martie 2010 13:39
draguta sa nu-ti fie rusine sa dai, mai rusinos mi se pare sa iei, asa ca, vezi si tu care cum isi face treaba si in functie de serviciile prestate le bagi cate ceva in buzunar foarte importanat, sa ai bani marunti ca nu mai primesti rest bafta!
stefystefy_kidz
Postat pe 8 Martie 2010 13:47
Marunti, adica de metal????
Glumeam binenteles! Dar de obicei, cum se dau banii, inainte de serviciul prestat sau dupa. Spre exemplu, cand te duci la "igiena" cand ii bagi asistentei de acolo, inainte sa isi faca treaba sau dupa ce a a terminat?
NicolS
Postat pe 8 Martie 2010 13:51

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cezariana sau nastere naturala? 18 De la: RamonaPopescu 28 Iulie 2020 12:52
Copilul de un an 41 De la: SEBY1YEAR 10 Octombrie 2009 13:55
Nasterea prin hipnoza 1 De la: SorinaV 6 Martie 2009 22:57
imunoglobulina 2 De la: kidz006890 15 Februarie 2010 18:32
Cezariana la maternitatea Braila 6 De la: garbo_11330 6 Martie 2013 17:32
Setari Cookie-uri