nu o recomand

buna,ma numesc adriana, am 22 de ani si acum aproape 8 luni am adus pe lume o fetita.din cauza unor complicatii nu am reusit sa nasc normal desi imi doream acest lucru.de ce nu as recomanda cezariana_!in primul rand pt ca o data ce ai facut cezariana nu poti stii ce inseamna de fapt sa aduci un copil pe lume...eu m-am simtit fara rost, pustie...as fi vrut sa simt durerea....in al doilea rand durerile de refacere sunt destul de puternice si organismului ii ia mai mult timp sa se refaca,sa nu mai vorbim de cicatrici...asadar va sfatuiesc sa nu apelati la cezariana.e un sfat pornit din inima.
alexandrina_bizum
Postat pe 8 Octombrie 2008 01:27
Ba eu te contrazic.De ce trebuie neaparat sa simti ca ai adus pe lume un copil nascand normal?Eu am nascut prin ce zariana si am simtit ca am adus un copil pe lume.Instinctul de mama si-a spus cuvantul.Ca nu am simtit cand mi la scos, asta pt mine nu este o problema, dar cand m-am trezit din anestezie, am inceput sa am dureri si sa simt ca sunt mama.Eu nu sunt deacord ca o femeie trebuie sa fie chinuita si sa se chinuie ore intregi pt a naste.Eu daca nu era sa fac cezariana nasteam cu epidurala si tot nu vroiam sa simnt durerile groaznice.Apreciez mamicile care nasc normal fara anestezie, asta inseamna ca sunt puternice, dar asta nu inseamna ca daca ai nascut prin cezariana nu sti ce inseamna sa aduci pe lume un copil.Eu recunosc ca sunt f fricoasa si nu suport durerea si nu vroiam in ruptul capului sa nasc normal, oricum nici nu puteam fiind operata in timpul sarcinii si fiind si f mica in bazin.Iti dai seama cat m-as fi chinuit eu sa nasc, cred ca as fi vazut moartea cu ochii si as fi avut si neplacerea sa-mi plesneasca operatia.Cicatricea pe mine nu ma deranjeaza, si ce daca se vede, si la mare am fost anul asta si am avut un slip pana la buric ca sa nu se vada.
Daca tu zici ca nu sti ce inseamna sa aduci un copil pe lume ca nu ai simtit dureri atunci, de tatii copiilor ce sa mai zicem?Ei chiar nu simnt nici o durere, dar credema ca simnt in momentul acela ca au devenit parintii, emotiile prin care trec asteptand sa iasa vreo moasa sau asistenta sa le spuna ce este copilul, cum este, chiar si ei in momentul acela realizeaza ca au devenit parinti.Nu stiu de alti tati cum au reactionat, dar sotul meu era f emotionat.Astepta cu nerabdare sa iasa cineva din sala si sa-i spuna ceva despre copilul lui, iar in momentul cand l-a vazut ca iese cu el din sala de operatie si il duce la noi nascuti nu poate uita niciodata, a vrut sa ii faca o poza, in momentul in care s-a apropiat de caruciorul cu care il cara a inceput Mario sa planga.Pupici
laura_paisan1983
Postat pe 8 Octombrie 2008 10:56
fiecare simte in felul sau fiecare moment. eu am nascut cu epidurala, la travaliu nu a durut dar nasterea in sine da! am zis ca mor! (avea si bb 4.200 si ma ingrasasem si eu f tare si a zis dr ca o sa nasc mai greu). oricum, nu tipul de nastere da sentimentul de maternitate: eu imediat ce am nascut nu voiam decat sa dorm, nu simteam nimic altceva, nici o dorinta de a lua copilul in brate sau altceva. si in plus, sunt femei care nasc siu isi abandoneaza sau chiar omoare copilul, si sunt femei care infiaza si iubesc copilul ala mai mult decat altele care nasc. parerea mea e sa nasti cum iti recomanda dr: daca ai probleme nasti cu cezariana, daca nu, natural...
ruschita
Postat pe 8 Octombrie 2008 16:35
kimita sunt de acord cu tine .nu am trecut prin ce trec cele care fac cezariana si nu imi doresc sa fiu in locul lor.eu ambii copii i-am nascut normal si fara anestezie epidurala.si mie mi-a fost frica de necunoscut la prima sarcina dar a fost momentul pe care nu o sa-l uit niciodata .durerea nasterii nu se compara cu nici o durere din organism .
cezariana la cerere este acum o moda in Romania.din cate am mai citit stiu ca Dumnezeu a pus cu masura dulceata impreunarii cu durerea nasterii.
cezariana este buna atunci cand se impune medical si nu poti naste normal dupa parerea mea .oricum parerile sunt pro si contra...o zi faina.
oto_otto2000
Postat pe 9 Octombrie 2008 15:02
kimita, am inteles ca ti s-a facut cezariana din cauza unor complicatii, ceea ce inseamna ca s-a facut ce e mai bine pentru bebe-ul tau si pentru tine. stii prin ce trec mamele care nasc natural si cand il expulzeaza pe bebe nu-l aud plangand pentru ca acesta nu respira, trebuie resuscitat pentru ca l-a afectat travaliul prelungit?
asa ca lasa senzatii tari, bucura-te ca ai un copil sanatos!
a1_23
Postat pe 9 Octombrie 2008 15:28
buna...am revenit asupra acestui subiect pentru a-mi motiva mai clar dezaprobarea in ceea ce priveste cezariana.inainte cu o luna de data la care preconiza medicul ca o sa nasc,m-am trezit si eu la realitate.pana atunci nu am reusit sa realizez ce se intampla cu mine.eram total aeriana.ma intalneam din intamplare cu diferite mamici care imi povesteau cum a decurs nasterea copiilor lor, citeam diferite carti legate de acestt subiect,dar ma simteam total depasita .ei si cand am realizat inttr-un final ca urma sa aduc si eu un copil pe lume m-am panicat....imi doream sa nasc normal.toata lumea imi spunea ca e cel mai bine asa ca timpul a cristalizat ideea aceasta in mintea mea.in 19 februarie am inceput sa simt dureri foarte dese,cronometram distanta dintre conttractii si aveau loc cam la 5 min una dupa alta.mi-am alertat sotul si am pornit spre spital.asisttenta de la urgente mi-a luat tensiunea si era destul de mare 14 cu ceva{nu mai retin cat}am fost mirata sa aflu acest lucru, eu am tensiunea f mica de obicei.cand am ajuns sus la maternitate cu liftul aveam deja 16.24 de ore am stat in sala de monitorizare.noaptea veneau asistentele , se uitau la mine, isi spuneau una alteia cate ceva si plecau. le intreban ce se intampla si imi spuneau ca e ok.vreau sa mentionez ca acele contractii au disparut asa cum au aparut.intre timp in paturile de vis a vis se perindau diferite viitoare mamici,treceau de travaliu, erau duse in sala de nasteri si....dimineata medicul de garda m-a anuntat ca trebuie sa-mi faca cezariana deoarece tensiunea mea era tot 16 si fettita intrase deja in suferinta fetala.aceasta veste m-a ingrozit.eram dezamagita de mine insami si imi spunea ca nu sunt in stare sa nasc normal.ma ingrasasem ff mult, cam 35 de kg.anestezia a fost locala asa ca am fost treaza tot timpul.nu m-a intrebat nimeni daca as prefera sa ma adoarma.singurul lucru bun din ttoata povestea asta a fost tipatul fetitei mele.asistenta mi-a aratat-o .era asa micuta si cu ochisorii larg deschisi....a treia zi cand am reusit sa ma deplasez mi-am gasit fetita in perfuzii.nimeni nu a venit sa imi spuna ce se intamplase, de ce copilul meu avea branula in manuta aceea firava.daca as fi nascut normalas fi putut fi cu ea dupa cateva ore,dar asa....si in plus cezariana doare.nu sunt o mironosita, am 1.80 si nu mi-e frica de durere, dar asta a fost dureroasa.fetita mea e tot ce am mai pretios pe aceasta lume,ea este motivul pt care ma trezesc dimineata cu zambettul pe buze.ce a fost nu mai conteaza acum dar nu va doresc sa treceti prin ceea ce am trecut eu. va salut
alexandrina_bizum
Postat pe 9 Octombrie 2008 22:23
imi pare rau sa aud prin ce ai trecut.dar nu cred ca mai are rost sa-ti pui problema ce s-ar fi intamplat daca nasteai natural, fetita n-ar fi rezistat unei nasteri naturale, cezariana a fost cel mai bun lucru pentru voi
a1_23
Postat pe 9 Octombrie 2008 22:43
kimita,
si eu am nascut prin cezariana si nu pentru ca am vrut ci pentru ca asa a fost necesar. si eu am avut acest sentiment de vinovatie si de "ne-mama" la gandul ca atunci cand a venit pe lume eu dormeam (am avunt anestezie generala), la gandul ca nu m-am putut ocupa de el decat dupa aproape 2 zile de la nasterea lui, la gandul ca daca as fi nascut natural lactatia ar fi venit mai usor. Am facut depresie din cauza asta si nu am fost impacata cu mine luni intregi. Mi-am dat seama insa ca nu sunt cu nimic mai prejos si mai putin mama decat cele care nasc natural si ca, dimpotriva, as fi fost mai putin mama daca din dorinta de a spune ca am nascut natural si de a nu fi criticata de cei care nu cunosc situatia as fi pus in pericol viata copilului meu sau as fi riscat sa il las fara mama. Asa ca nu e nici o diferenta intre mamele care nasc pe cale naturala si cele care nasc prin cezariana. Cat priveste durerile noi le resimtim dupa nastere celelalte mame in timpul si poate si putin dupa, dar tot dureri sunt si nu vad de ce trebuie sa ne para rau daca nu am resimtit durerea intr-un anume fel sau la un anumit moment. Oare nu suferim destul cand ni se imbolnaveste copilul, sau cand plange si nu stim ce are sau cand are alte probleme? De ce trebuie sa ne para rau dupa asa ceva? Iar complicatii poti fi la ambele tipuri de nastere. E drept procentul e mai scazut la naturala fata de cezariana.
Cat priveste cicatricea, depinde de medicul care face operatia. A mea e atat de jos incat oricat de joasa talie ar avea slipul nu se vede. Si s-a vindecat foarte frumos. Iar sotul meu cand o vede spune ca parca burtica mea ii zambeste.
Eu cred ca daca mama si copilul sunt sanatosi nu conteaza cum a venit copilul pe lume ci cum il cresti si il faci sa devina OM. Asta e partea cea mai grea si e un proces mult mai lung si mai dureros dar cu siguranta cel mai frumos.
Asa ca certuri si ganduri cum ca esti mai mama daca nasti intr-un fel sau in altul sunt copilarii si nu-si au rostul. E bine ca fiecare sa isi povesteasca experienta asa cum a simtit-o ea pentru ca viitoare mame sa isi faca o idee. Dar va rog, nu mai induceti aceasta idee ca daca nu nasti normal nu esti mama. Din cauza asta si eu si alte mame am avut ganduri si depresii. Sunt mult prea multe lucruri de care trebuie sa te ocupi dupa ce nasti ca sa ajungi sa te autoflagelezi ca nu ai nascut intr-un fel sau in altul.
Multa sanatate si sa va cresteti copii frumos!
garbo037619
Postat pe 10 Octombrie 2008 11:01
Parerea unei gravidute care nu stie cum o sa nasca pana la urma!!!!

Daca e sa aleg, optez pentru nasterea naturala! fara indoiala e cea mai buna alegere atat pentru viitoarea mamica cat si pentru micut!
Dar... daca din considerente medicale nasterea naturala reprezinta un risc pentru oricare dintre cei doi participanti la nastere, e indicat sa dam curs hotararii medicului ce ne are in grija!
Duminica trecuta - pe 05 octombrie - am fost la controlul periodic si asa cum banuiam, bebelusul meu nu s-a intors, e in prezentare pelviana (cred ca asa se spune)! In acest stadiu, se intelege, nici vorba de nastere naturala! Dupa ce am iesit de la cabinet, am avut un acces de furie impletit cu tristete, neputinta ... si am plans de-am rupt! Acum ma tot rog la micutul meu sa fie baietel cuminte si sa se intoarca! Apoi ma gandesc ca asta sa fie singura problema in ceea ce-l priveste (si acum si pe viitor) si important e sa fie sanatos si sa ajung sa il tin in brate si sa am certitudinea ca e perfect, ca e sanatos, ca e frumos si ... tot ce ne dorim noi in acest sens ca si mamici!! Ma uit acasa la leaganul de nou-nascut - ce nu am avut rabadare si l-am instalat deja! - si parca il vad acolo pe Cosminel!
Nimeni nu recomanda cezariana - nici eu nu sunt de acord cu cezariana "la cerere" , pe care unele gravidute o fac fiindca le e teama de nastere - desi nu le condamn, fiecare e liber sa aleaga ce e mai bine pentru sine!!
Dar daca asta e situatia?? Daca singura optiune este operatia de cezariana??
Si nici nu simt ca asta ar stirbi cumva ceva din sentimentul de care se vorbea la inceput , sentimentul de "mama", de a aduce pe lume un copil - o sa mai revin asupra subiectului dupa ce voi fi trecut de acest moment al nasterii!
Noua luni purtam in burtica un sufletel, ne bucuram cand aflam prima data de existenta micutei bulinute ce palpie de viata, ne ingrijoram ca nu a miscat poate destul intr-o zi, ne stresam medicul cu intrebari puerile, ne ferim de cei din jur sa nu ne loveasca din greaseala, suntem atente la ce mancam, etc .... cine ar putea sa ne rapeasca asta??! Asa ca nimic nu reduce din sentimentul si starea fireasca de a fi "mama"! nu are nici o importanta cum aduci copilasul pe lume: prin nastere normala sau prin cezariana!
Sper sa nu fi suparat pe nimeni, dar asta e parerea mea!! pupici si o zi buna tuturor!
elanicol
Postat pe 10 Octombrie 2008 16:13
Si eu sfatuiesc pe cine poate sa nasca natural.
Eu nu m-am gandit nici o clipa ca nu o sa nasc natural. Totul a decurs ca la carte, insa dupa 2h de travaliu m-au bagat de urgenta in cezariana. A fost un shoc pentru mine si inca 2-3luni dupa aceea ma apuca ciuda si furia si parca un fel de depresie ca n-am putut sa nasc normal. Important insa e sa fie si mama si bebe sanatosi si pana la urma uiti si de durere si de refacerea care intr-adevar e mai lunga.
Eu am o prietena (in Spania) caruia i-au intors bebelusul in burta (prin masaj, in luna 8 sau 9 nu mai stiu) si care a nascut normal. Aceasta practica insa poate sa duca la nastere prematura - de aceea se si face cand esti aproape de ultima luna.
Mult noroc si ia in calcul toate variantele.
manuKa
Postat pe 10 Octombrie 2008 18:58
eu nu m-am gandit nici o clipa sa nasc normal! in primul rand am pus sanatatea si viata copilului meu, iar la cezariana riscurile pentru copil practic nu exista! a fost la cerere si bine am facut, pentru ca si asa cu cezarian cu tot pe bebe l-a scos cu forcepsul (cica era capos)! nu vreau sa ma gandesc ce patea daca alegeam calea naturala.
a1_23
Postat pe 10 Octombrie 2008 19:02
Pt.BOABA.. ce resuscitare?..de cele mai multe ori copilul tipa imediat dupa nastere-spre usurarea mamei.rareori pot trece cateva minute pana cand incepe sa respire normal,.primul tipat este mai intarziat la copii nascuti cu tulburari provocate inainte de nastere sau cu malformatii grave.
Am nascut doi nu unul si nu mi i-a resuscitat nimeni.
oto_otto2000
Postat pe 10 Octombrie 2008 19:04
pt oto_otto, nu vorbeam de toti copii! ma refeream ca exista si cazuri unde din cauza travaliului prelungit sau alte probleme copilul sta in hipoxie si cand este expulzat este vanat,nu respira, nu-si revine la manevrele la care-si revin majoritatea (frecat pe spate, batut la talpi) si trebuie sa i se faca ventilatie pe masca cu balon plus minus masaj cardiac!. nu neaparat sa fie tulburari dinainte de a naste, pot sa apara si pe parcursul travaliului. nu vreau sa sperii nici o graviduta, daca medicul urmareste nasterea orice lucru in neregula se poate observa si atunci se recomnda cezariana.
a1_23
Postat pe 10 Octombrie 2008 19:10
sau o colega de-am mea care a ales cezariana la fel s-a felicitat pentru ca s-a constatat ca bebe avea circulara de cordon.
a1_23
Postat pe 10 Octombrie 2008 19:19
analizand lucrurile in cazul meu vad ca pana la urma de ce mi-a fost frica (de forceps) tot n-am scapat
a1_23
Postat pe 10 Octombrie 2008 19:24
Si eu am trecut printr-o cezariana desi trebuia sa nasc natural.
Am avut totusi un travaliu de 4 ore pentru ca nu reuseam sa dau de doctor. Aceste 4 ore au fost ingrozitoare, nu cred ca rezistam sa nasc natural!
M-au operat la 00:25 iar la ora 10 eram pe holurile maternitatii, preocupata de starea bebelusului.
A FOST ATAT DE USOARA PERIOADA DE REFACERE !!! Nu am avut dureri ! M-am urcat singura pe masa pentru igiena chiar a doua zi.
Toata lumea imi spunea ca arat ca si cum nu as fi nascut.
Estetic operatia arata foarte bine!!
Cred ca meritul este al medicului care s-a ocupat de mine si care imi spunea ca nici sotiei lui nu i-a reusit o operatie atat de estetica.
Cat despre lactatie : a aparut cam la 36 ore de la operatie.
Insa fiecare vorbeste din propria-i experienta!!!!!!!!!!
shinning
Postat pe 10 Octombrie 2008 19:55
si la mine a fost foarte usor. cred ca e mai nasol o taietura la perineu decat una la burta, parerea mea. plus ca asistenta aducea la toate mamele copilul sa+l vada dupa cateva ore de la operatie. eu dimineata m+am operat si seara am mers la bebe sa+l mai vad, iar de a doua zi dimineata am fost impreuna in salon
a1_23
Postat pe 10 Octombrie 2008 20:56
BUNA FETELOR ! SI EU AM FACUT CEZARIANA( LA CERERE) SI CHIAR O RECOMAND. NU CONSIDER CA SUNT O " NE-MAMA", AM AVUT ANESTEZIE LOCALA ASA CA AM FOST " PREZENTA" PE TOT PARCURSUL OPERATIEI, AM AUZIT PRIMUL PLANSET AL FETITEI, DUPA CE AU SCOS-O MI-AU PUS-O LANGA MINE, NU SIMT CA AS FI PIERDUT CEVA ! DIN CONTRA NU AM AVUT NICI O DURERE, EFECTIV NU STIU CE INSEAMNA DURERE DE NASTERE, IAR OPERATIA E ATAT DE MICA SI DE JOS INCAT POT PURTA CEI MAI MINUSCULI BICHINEI SI TOT NU SE VEDE
MIE MI-A FOST TEAMA DE NASTEREA NORMALA, CEZARIANA MI S-A PARUT CEA MAI BUNA IDEE- DACA TOT ERA SA MA TAIE MACAR SA MA TAIE INTR-UN LOC MAI......
IAR DURERILE DE DUPA OPERATIE.....EFECTIV STAGNAU CU O SIMPLA FIOLA DE ALGOCALMIN , DECI....
NU STIU, DAR LA CUM SUNT TRATATE FEMEILE IN TIMPUL NASTERII NORMALE, AM VAZUT UNA CARE SE RUGA SA MOARA CA NU MAI SUPORTA DURERILE DE DINNAINTEA NASTERIII, IAR ASISTENTELE TIPAU LA EA SA NU MAI FACA GALAGIE CA LE DERANJEAZA ....
NU MAI SPUN CA LA PANSATAM VAZUT SI FEMEI CARE NASCUSERA NORMAL, DOAMNE FERESTE CE ERA CU ELE, O CUSATURA DE SUS PANA JOS NU PUTEAU SA STEA SARACELE IN FUND, IAR CAND MERGEAU LA TOALETA ERA UN ADEVARAT CALVAR, LE PLANGEAI DE MILA VA IMAGINATI CE USTURIMI AVEAU ! DAR FIECARE E STAPAN PE CORPUL LUI ASA DECIZIILE RAMAN LA LATITUDINEA FIECARUIA! PUPICI SI SA AVETI NASTERI USOARE SI BEBICI SANATOSI SI FRUMOSI
SAMIA
Postat pe 10 Octombrie 2008 21:39
pentru ela_nicol: sa stii ca se poate naste natural si la nasterea pelviana (cand am nascut eu - maternitate giulesti, dr ion, era acolo tot o pacienta a lui care a nascut natural - dr ion nu face cezariene, si toate nasterile de care stiu eu cu el si tot ce am cititi pe net despre el zic numai de bine

pentru shinning: si eu m-am urcat singura pe masa chiar de a doua zi, si am nascut natural, cu taietura de perineu, ne facea zilnic toaleta locala (evident, pe masa...)


pentru boaba: sunt de acord cu tine in ceea ce priveste vazutul copilului si alaptarea: dupa nasterea mea (naturala) mai mult nu am fost la copil decat am fost: ma durea rau de tot abia mergeam, mi-era mereu somn si ma durea peste tot parca, si cand ma simteam eu in putere sa merg, nu era ora de alaptat si nu ma lasau sa il vad. iar cand era ora, nu puteam eu... In ceea ce priveste insa chestia cu cordonul infasurat pe dupa gat, asta nu o inteleg: pana sa se taie cordonul, bebele e hranit si oxigenat de sangele din cordon nu de aerul exterior, nu? cum se poate sufoca pt ca e strangulat de cordon? (nu fac misto, chiar nu inteleg conceptul)


ruschita
Postat pe 11 Octombrie 2008 00:09
ruschita,eu nu l+am alaptat in rpima zi, doar l+am vazut. la circulara de cordon daca e stransa i se comprima vasele de sange care merg la cap
a1_23
Postat pe 11 Octombrie 2008 12:02
pentru elnicol, cred ca depinde mai mult de medic daca recomanda nasterea naturala la pelvina sau nu. eu am vazut si doctori mari care recomandau cezariana. . nu te stresa pentru atata lucru, ai rabdare sa vezi mai este timp destul sa se intoarca. de nascut oricum se naste, daca nu natural atunci prin cezariana, iese el afara si o sa-l tii in brate
a1_23
Postat pe 11 Octombrie 2008 12:08
Se pare ca sunt o norocoasa.pt. mine ambele nasteri au fost super: fara taieturi prea mari, fara cusaturi dureroase,fara anestezii,fara tipete....la prima nastere dupa ce m-au dus la salon m-am apucat sa mananc imi era o foame teribila,la a doua nastere dupa 20 min imi cautam papucii prin sala de nasteri dupa care m-am dus mi-am luat bebita si le-am zis sa vina sa o ia doar cand au treaba cu ea.ce pot sa zic decat ca imi pare rau pt cele care se chinuie si la nastere si la cezariana.dar pana la urma toate aceste momente sunt depasite atunci cand traiesti momente unice alaturi de bebelul tau.
CURAJ pt cele care nu au nascut si le asteptam cu impresii de dupa nastere.NASTERE USOARA!
oto_otto2000
Postat pe 11 Octombrie 2008 13:21
Cred ca depinde de organism. In spital cu mine am vazut mame cu cezariana care se miscau bine-mersi de a doua zi. Eu am avut dureri cumplite primele 5 zile. Am evitat sa cer calmante din cauza alptarii (laptele/colostrul mi-a venit la 5h dupa operatie).
Nu ma pot plange de tratament si doctori. Am avut cazare de hotel de 5 stele si servicii "personalizate". Am nascut la un spital privat in Atena, initial dotat si amenajat pentru sportivii olimpici (in 2004), cu un doctor specialist in nasteri si sani (exista o astfel de specializare!), si cu practica in Elvetia la o clinica de profil. Deci am avut totala incredere in el si am avut dreptate. A stiut cu siguranta in orice moment cum se simte si cum e bebele meu in burta!
Mi-a facut o operatie minuscula, cu peridurala. Mi-am vazut fetitza imediat si ulterior de cate ori voiam sau era vremea de alaptat.
Insa pe mine m-a shocat mult timp senzatia de coasere a burtii, desi nu ma durea ! A durat cam 45-50min si a fost ca un cosmar ca urmaream mereu ceasurile si parca nu se mai termina. Mi-a explicat dr. ca a durat pentru ca a cusut 8 straturi fiecare individual, ca sa ma refac mai repede si sa nu am niciodata probleme....Si cu toate acestea, m-am refacut greu.
Intr-adevar durerile de nastere sunt cumplite, dar se uita mai repede decat operatia (in cazul meu), si oricum se poate naste natural si cu peridurala.
N-am auzit pe nimeni spunand ca la nastere te doare spatele! A fost o surpriza enorma sa simt ca mi se frange coloana in 100 de locuri!!
Sfatul meu insa e sa faci cum iti recomanda doctorul - daca ai incredere in el - si sa fii pregatita la tot felul de dureri. Daca n-o sa ai, cu atat mai bine. Daca ai, gandeste-te ca o sa le uiti si ca nu o sa le regreti!
manuKa
Postat pe 11 Octombrie 2008 18:31
eu cred ca cel mai important e ca mama si mai ales bebe sa fie bine,sanatosi.Eu am trecut prin durerea ca puiul meu nascut normal sa fie resuscitat deoarece fiind mare,4200gr si a stat la oxigen apoi 2 zile si 2 nopti apoi colac peste pupaza au tras de manutza stanga si i-au provocat paralizie...stii cum e sa fii singura mamica care a nascut normal intr-un salon de 5 mamici si singura care nu isi are bebelusul la san? sa te trezesti noaptea ca auzi plansul unui copilas si sa realizezi ca nu e al tau si ca el se chinuie la terapie intensiva pentru ca nu si-au dat seama din timp sa faca cezariana? sa pleci iar la salon si sa il lasi pe bebe acolo singurel cu strainii ? crezi ca pe asistente le doare mai mult sufletu de copii decat ca pe tine ca mama? cand mi l-au adus la salon era saracu oparit la funduletz ca nu mai stiam cu ce sa ii dau,era saracu la burtica iritat de la scutecul prea strans. Nu cred ca conteaza durerile tale de dupa ,si mie, care am nascut normal mi s-a vindecat rana dupa 3 luni , ci conteaza ca bebe sa fie bine...ce daca nasti prin cezariana nu mai esti mama? nu atata timp cat tu ai purtat bebelusul in burtica 9luni si a iesit din tine . ce conteaza pe ce parte a iesit?conteaza sa fie sanatos .Eu care nascusem normal abia ma miscam,nu puteam sta in fund iar celalate fete se plimbau de nu aveau treaba ,nu puteam sa fac nici macar pipi sau caca ,ma ustura de nu stiam ce e cu mine,imi venea sa ma urc pe pereti,te doare rana aia de iti vine sa urli cateodata....asa ca nu va mai ganditi ca daca nu ati nascut normal nu sunteti mame sau nu ati simtit durerea,atata timp cat lui bebe ii e bine e fffffffffff bine asa ca MULTA SANATATE...
izab33lla
Postat pe 12 Octombrie 2008 11:38
doamne, inca o data multumesc lui dumnezeu ca am avut dr buni si ca bebele meu (desi nascut natural cu 4 kile 200), nu a patit nimic la nastere, si nu a stat la terapie, si nu i-au facut asistentele nici un rau suplimentar , si ca rana mea de la nastere s-a vindecat super ok intr-o singura saptamana, si sincer cand ma uit la altii cate necauzri au nu pot decat sa ma consider o mare norocoasa!
ruschita
Postat pe 12 Octombrie 2008 12:58
servus!vreau sa va povestesc putin de experienta mea. am nascut acum un an si 10 luni aproape prin cezariana.si am trait clipe nemaipomenite.am facut cezariana pt ca la 7 luni bebe nu se intorsese si nici nu avea de gand.atunci mi-a zis dr care ma ingrijea ca s-ar putea sa fac cezariana.sincer sa fiu mi-a fost indiferent cum urma sa nasc.am incredere in acest dr.simteam ca el stie cel mai bine pt mine dar mai ales pt copil.asa ca m-a chemat intr-o duminica dimineata la spital si mi-aspus ca osa nasc.asa ca la 8 am eram la spital si la 10.30 nascusem si vorbeam la telefon cu rudele.nu aveau voie sa vina la mine la terapie intensiva.am avut anestezie partiala si am stiut ca tot ce se intampla cu mine.era ca in filme.doctorii si asistentele spuneau mici barfe din spital si nu a zis decat "uite-i capul,trage-l" si apoi l-am auzit tipand si cand asistenta a zis aveti un baietel sanatos am fost cea mai fericita.tot timpul statusem cu sufletul la gura sa fiesanatos,sa fie bine si cand au zis ca e OK parca pluteam,m-au cusut, m-au dus la terapie dar eu pluteam de fericire .stiam ca baiatul meu e pe maini bune,ca osa aiba doctorii si asistentele grija de el.l-am vazut a doua zi si era asa mic(asa mise parea mie,aavut 3700 kg).operatia nu prea m-a durut ,insa m-a durut ingrozitor spatele vreo 4-5 zile.dr a zis ca din cauza sarcinii ca a fost mare baiatul iar eu miniona.ce sa va mai spun!eu recomand cezariana pt ca poti sa te concentrezi asupra venirii pe lume a copilului tau,a primului tipat...mult succes si nu va fie teama cu cezariana!si mama esti oricum ai naste!eu am devenit mama in dimineata in care am aflat ca osa fiu mama.imi facusem un test de sarcina,care a fost pozitiv,am coborat din bloc si am plecat la scoala(sunt profesora).ma mangaiam pe burtica si vorbeam cu bebe al meu.atunci am simtit pt prima data ca sunt mama si ca imi iubesc enorm copilu.va pup
denisavld
Postat pe 13 Octombrie 2008 21:48
Binenteles ca esti mama oricum ai naste.Eu nu am avut ocazia sa-mi vad copilul imediat ce mi l-au scos din burtica pt ca am avut anestezir generala.Nu regret, poate a fost mai bine, ma gandesc ca daca eram treaza stateam stresata pana il vedeam, asa ca m-am trezit in momentul in care m-au luat de pe masa de operate si ma puneau pe targa ca sa ma duca la reanimare si am uzit anstezista cand a spus l-am scos si pe Mariutu.Anestezista stia dinainte ca este posibil sa fie baiat si ca il va chema Mario.Pupici
laura_paisan1983
Postat pe 14 Octombrie 2008 09:05
E interesanta fiecare marturisire a voastra despre nasterea prin cezariana!
Am stat nemiscata pana am citit fiecare postare si parca ma identificam cu fiecare dintre voi mamicilor si viitoare mamici!
La inceputul sarcinii(ba chiar inainte de a hotara sa devin mama)am luat hotararea sa nasc prin cezariana,pe aceleasi considerente ce au fost amintite de boaba (traumele copilasului).
Totul a decurs nemaiasteptat de bine pana in sapt 31/32 cand la ex de bilant bisaptamanal am fost internata cu dg de col deschis si eminenta de nastere prematura(avusesem cateva contractii cu ceva zile in urma).Am crezut ca imi pierd mintile la gandul ca ceva e in neregula cu fetita mea!Dupa 5 sapt de repaus total(in spital)a sosit momentul atat de asteptat:intalnirea cu cea care ma trezea in fiecare noapte la ora 2-3 ca sa ne jucam,cea care imi comunica nemultumirile legate de pozitiea sau de starea de spirit a mea prin lovituri bruste in zona ficatului,cu cea care a luminat pt totdeauna viata familiei noaste.
Din cate am citit si din exp colegilor mei medici s-a obs ca un procent mare din cele cu astfel de probleme vor naste prin cezariana,asa ca era un vis ce urma sa devina realitate.
In seara zilei de 17 oct2007 acest vis s-a spulberat din cauza deciziei dr de a lasa nasterea sa-si urmeze cursul firesc.Am fost f suparata mai ales ca avusesem o relatie nemaipomenita medic-pacient pe parcursul sarcinii si nu faceam nimic fara acordul acestuia. Doream cezariana la o dilatatie completa,lucru ce l-a indignat pe medic.Am nascut natural si ii multumesc lui D-zeu ca a fost totul ok iar refacerea a fost rapida(cu mici dureri pelviene dupa epiziotomie).
Multumesc ca ati avut rabdarea sa cititi experienta mea si vreau sa incurajez viitoarele mamici sa-si asculte inima,dar si medicul in luarea deciziei privind metoda de aducere pe lume a fiintei dragi voua!Pupici
bia_kidz
Postat pe 15 Octombrie 2008 12:10
am citit toate mesajele de la inceput! Acum stau si plang cu muci
Desi sunt barbat (cred) nu pot fi de acord cu kimita si modul ei penibilistic de a dezaproba cezariana si o sa va argumentez si de ce:
- daca spui ca nu poti naste normal de ce insisti in a ne descrie cat de mult ai fi vrut sa simti vaginul cat galeata: ai nascut cu cezariana NU ai de unde sa stii cum e o nastere normala care, CA chestie, daca nu ai dilatatie 10 tot te taie si te vindeci muuult mai greu (chestii legate de igiena cacaului si a lui dom' pisulica)
- daca te plictisesti acasa (asa ca mine) nu e obligatoriu sa intri pe un forum sa te vaiti de NIMIC
- recuperarea dupa cezariana este mai lunga dar nu mai lunga ca dupa o operatie pe creier (am patit eu am vrut sa ma fac femeie, mi-au taiat juma de creier, mi-au implantat notiuni de shopping and stuff dar nu e reusit si mi-au pus nuca de juma de creier inapoi)
- in timpul recuperarii dupa cezariana bebelul se afla (teoretic) sub supravegherea medicilor ceea ce inseamna ca tu ai timp sa te zapacesti cu ideea ca esti proaspta mamaica.

da! sa traiti!
andreea13_m
Postat pe 19 Octombrie 2008 18:20
Buna mamicilor!Eu sunt una din mamicile care a nascut normal cu toate ca sansele mele de a naste normal la ultimul control erau de 10%.Ce sa zic nu a fost foarte usor , fiindca am avut travaliul de 12 ore care mi s-au parut interminabile dar cand mi l-au aratat pe gandacelul meu toate astea parca nici nu s-au intamplat.Ii multumesc zi de zi la D-zeu ca mi-a dat un baietel sanatos si putere sa-l pot creste. va pup
adelafistis
Postat pe 20 Octombrie 2008 11:04

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sunt atat de trista.... 10 De la: kidz003999 7 Octombrie 2009 20:13
ofer carucior chicco 10 De la: costyursu 24 Septembrie 2011 23:11
Ce stiti despre nasterea in apa? 24 De la: amazonya20 18 Februarie 2014 00:35
Experienta nasterii 68 De la: anaROBERT 15 Martie 2010 12:10
buna.fetelor.(mamicilor...si.viitoarelor.mamici..) 1 De la: rashela 19 Februarie 2010 16:02
Setari Cookie-uri