Nasterea prin hipnoza

Nasterea prin hipnoza


Majoritatea femeilor ţnsarcinate sunt ţngrijorate de modul ţn care vor face fata durerii din timpul travaliului, mai ales daca este vorba de prima sarcina. Acest lucru este foarte normal si de ţnteles. ╬nsa aceasta ţngrijorare este de cele mai multe ori transformata ţn anxietate datorita credintei ca ôţn zilele noastreö nici o femeie nu ar trebui sa ţndure durerile ôbarbariceö ale nasterii. Practic, acest lucru ne spune: ômai mult ca sigur ca nu vei putea suporta durerea din timpul travaliului, dar fii linistita pentru ca exista suficiente ajutoareö.

Cu toate ca este o certitudine faptul ca travaliul implica durere, presupozitia ca majoritatea femeilor nu-i vor putea face fata este falsa. Femeia este puternica si este construita atÔt de frumos, atÔt de ingenios, ţncÔt sa poata face fata durerii obisnuite a unui travaliu normal. Nasterea prin hipnoza reprezinta o abordare alternativa ľ colaborarea cu durerea ţn timpul travaliului.

Recurgerea la analgezice face parte din nevoia disperata de a ramÔne ţn control ţn timpul travaliului si multi cred ca pentru a da nastere, acesta este exact lucrul de care avem nevoie. Dar de fapt femeia trebuie sa dea drumul controlului mintii constiente si sa lase corpul sa preia conducerea ţn timpul travaliului. Acest lucru permite corpului sa patrunda ţntr-o stare de relaxare care faciliteaza eliberarea hormonilor nasterii, a hormonilor anestezici si sa duca la o decurgere lina a travaliului. ╬n starea de transa hipnotica controlul mintii constiente este mutat asupra mintii inconstiente, acea minte ţnteleapta si plina de resurse nebanuite care stie sa colaboreze cu organismul si sa-l ajute mai degraba decÔt sa-l controleze, pentru a purta un travaliu cÔt mai normal si natural cu putinta, asa cum a fost el construit sa o faca. Cu cÔt te vei abandona mai mult senzatiilor din timpul travaliului si vei renunta la nevoia de a fi deasupra lor, ţn control, cu atÔt mai mult durerea se va transforma ţn ceva mult mai dulce si mai usor de suportat iar nasterea va deveni o experienta placuta, de neuitat.


Sursa: http://www.nastereprinhipnoza.ro/index.htm
SorinaV
Postat pe 6 Martie 2009 22:57

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cat costa o cezariana in sibiu? 3 De la: ale_micutza 24 Martie 2010 17:06
Cum ati nascut? 30 De la: angi_kapa 29 Octombrie 2011 21:49
ce parere aveti despre DR. Ghinda Emilia de la Bucur? 3 De la: giufita 8 Martie 2009 20:51
Ziprasidona 2 De la: garbo_458632 2 Noiembrie 2016 23:23
este necesara anestezia? 17 De la: kidz007106 15 Martie 2010 21:46
Setari Cookie-uri