Nasterea prin hipnoza

Nasterea prin hipnoza


Majoritatea femeilor nsarcinate sunt ngrijorate de modul n care vor face fata durerii din timpul travaliului, mai ales daca este vorba de prima sarcina. Acest lucru este foarte normal si de nteles. nsa aceasta ngrijorare este de cele mai multe ori transformata n anxietate datorita credintei ca n zilele noastre nici o femeie nu ar trebui sa ndure durerile barbarice ale nasterii. Practic, acest lucru ne spune: mai mult ca sigur ca nu vei putea suporta durerea din timpul travaliului, dar fii linistita pentru ca exista suficiente ajutoare.

Cu toate ca este o certitudine faptul ca travaliul implica durere, presupozitia ca majoritatea femeilor nu-i vor putea face fata este falsa. Femeia este puternica si este construita att de frumos, att de ingenios, nct sa poata face fata durerii obisnuite a unui travaliu normal. Nasterea prin hipnoza reprezinta o abordare alternativa colaborarea cu durerea n timpul travaliului.

Recurgerea la analgezice face parte din nevoia disperata de a ramne n control n timpul travaliului si multi cred ca pentru a da nastere, acesta este exact lucrul de care avem nevoie. Dar de fapt femeia trebuie sa dea drumul controlului mintii constiente si sa lase corpul sa preia conducerea n timpul travaliului. Acest lucru permite corpului sa patrunda ntr-o stare de relaxare care faciliteaza eliberarea hormonilor nasterii, a hormonilor anestezici si sa duca la o decurgere lina a travaliului. n starea de transa hipnotica controlul mintii constiente este mutat asupra mintii inconstiente, acea minte nteleapta si plina de resurse nebanuite care stie sa colaboreze cu organismul si sa-l ajute mai degraba dect sa-l controleze, pentru a purta un travaliu ct mai normal si natural cu putinta, asa cum a fost el construit sa o faca. Cu ct te vei abandona mai mult senzatiilor din timpul travaliului si vei renunta la nevoia de a fi deasupra lor, n control, cu att mai mult durerea se va transforma n ceva mult mai dulce si mai usor de suportat iar nasterea va deveni o experienta placuta, de neuitat.


Sursa: http://www.nastereprinhipnoza.ro/index.htm
SorinaV
Postat pe 6 Martie 2009 22:57

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
buna 5 De la: anaROBERT 13 Aprilie 2010 15:28
Bagajul pentru maternitate 292 De la: adelafistis 5 Septembrie 2013 15:49
Cat costa nasterea prin cezariana? 24 De la: anacostinescu 1 Iulie 2010 12:13
unde se face epidurala? in spate? intravenos??? 2 De la: horobeanu 20 Iulie 2009 22:44
Dna Dr Petca Aida-Sp Elias 4 De la: garbo227562 16 Ianuarie 2012 17:30
Setari Cookie-uri