Reteta de SALAM

Fiindca se apropie taiatul porcului o sa postez o reteta de SALAM
INGREDIENTE :
10 KG carne de pork
6KG carne vita
2 KG slanina de pe burta
100g zahar pudra
300g sare
60g piper si 2 nucsoare
Se macina fiecare sortiment de carne separat prin sita cu gauri mari,se lasa la scurs pe o suprafata inclinata ,se macina slanina ,cind s-a scurs carnea, se aseazape o masa
in straturi potrivite un rind de carne unul de slanina dupa terminare, se macina din nou printr-o sita cu gauri mai mici toata impreuna ,se pun condimentele si se framinta bine .Tot secretul este la framintat ,daca este bine framintat va fi super bun ,apoi se baga in mate groase sau plastic ,depinde de preferinta ,se leaga la capetii,se agata pe ruda sa se scurga 2zile ,dupa care se da la fum rece nu cald,o zi da'una nu timp de 3 zile ,apoi se pune la uscat intr-un loc unde sa aiba aer .Sper ca am explicat destul de bine .
LA mine in famile se face aceasta reteta in fiecare an acest salam se poate consuma oricind dar noi il consumam vara.
bujjoritza
Postat pe 8 Noiembrie 2009 18:15

Recomandari

SubiectMesajeUltimul Mesaj
PRAJITURA ZIUA SI NOAPTEA,,1De la: floryyyy 14 Aprilie 2009 21:34
PESTE MARINAT(dar nu din acela la cuptor)-pentru iarna(sau,in orice caz-pentru o perioada mai indelungata)1De la: lenynew 19 Noiembrie 2009 15:58
Tort- crema de zahar ars13De la: PetrutDoina 18 Ianuarie 2010 10:08
O felie de tort?23De la: garbo115475 22 Noiembrie 2009 11:56
ciorba de burta20De la: cheef_tony 25 Martie 2010 13:56
Setari Cookie-uri