Fiindca se apropie taiatul porcului o sa postez o reteta de SALAM INGREDIENTE : 10 KG carne de pork 6KG carne vita 2 KG slanina de pe burta 100g zahar pudra 300g sare 60g piper si 2 nucsoare Se macina fiecare sortiment de carne separat prin sita cu gauri mari,se lasa la scurs pe o suprafata inclinata ,se macina slanina ,cind s-a scurs carnea, se aseazape o masa in straturi potrivite un rind de carne unul de slanina dupa terminare, se macina din nou printr-o sita cu gauri mai mici toata impreuna ,se pun condimentele si se framinta bine .Tot secretul este la framintat ,daca este bine framintat va fi super bun ,apoi se baga in mate groase sau plastic ,depinde de preferinta ,se leaga la capetii,se agata pe ruda sa se scurga 2zile ,dupa care se da la fum rece nu cald,o zi da'una nu timp de 3 zile ,apoi se pune la uscat intr-un loc unde sa aiba aer .Sper ca am explicat destul de bine . LA mine in famile se face aceasta reteta in fiecare an acest salam se poate consuma oricind dar noi il consumam vara. |
bujjoritza Postat pe 8 Noiembrie 2009 18:15 |
---|
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
PRAJITURA ZIUA SI NOAPTEA,, | 1 | De la: floryyyy 14 Aprilie 2009 21:34 |
PESTE MARINAT(dar nu din acela la cuptor)-pentru iarna(sau,in orice caz-pentru o perioada mai indelungata) | 1 | De la: lenynew 19 Noiembrie 2009 15:58 |
Tort- crema de zahar ars | 13 | De la: PetrutDoina 18 Ianuarie 2010 10:08 |
O felie de tort? | 23 | De la: garbo115475 22 Noiembrie 2009 11:56 |
ciorba de burta | 20 | De la: cheef_tony 25 Martie 2010 13:56 |
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?