Reteta de SALAM

Fiindca se apropie taiatul porcului o sa postez o reteta de SALAM
INGREDIENTE :
10 KG carne de pork
6KG carne vita
2 KG slanina de pe burta
100g zahar pudra
300g sare
60g piper si 2 nucsoare
Se macina fiecare sortiment de carne separat prin sita cu gauri mari,se lasa la scurs pe o suprafata inclinata ,se macina slanina ,cind s-a scurs carnea, se aseazape o masa
in straturi potrivite un rind de carne unul de slanina dupa terminare, se macina din nou printr-o sita cu gauri mai mici toata impreuna ,se pun condimentele si se framinta bine .Tot secretul este la framintat ,daca este bine framintat va fi super bun ,apoi se baga in mate groase sau plastic ,depinde de preferinta ,se leaga la capetii,se agata pe ruda sa se scurga 2zile ,dupa care se da la fum rece nu cald,o zi da'una nu timp de 3 zile ,apoi se pune la uscat intr-un loc unde sa aiba aer .Sper ca am explicat destul de bine .
LA mine in famile se face aceasta reteta in fiecare an acest salam se poate consuma oricind dar noi il consumam vara.
bujjoritza
Postat pe 8 Noiembrie 2009 18:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ardei umpluti cu ciuperci 1 De la: bujjoritza 16 Noiembrie 2009 12:39
Friptură de pui la cuptor 21 De la: Home_Garden_Champioana 19 Iulie 2014 16:29
Buna,ce ziceti de o prajitura cu mere? 30 De la: monikaslz 19 Februarie 2010 13:40
rulada cu pate si cascaval 20 De la: Impar 10 Martie 2010 10:49
Paine de casa cu legume si crusta crocanta 5 De la: Ciresica 24 Februarie 2011 06:02
Setari Cookie-uri