Ficatul de curcan

Dragii mei,

iata ca ma aflu in fata unei dileme. La cumparaturi in graba mare, mi-am lipit mana de o caserola cu ficat de curcan si acum stau in fata lui si nu stiu ce sa fac cu el.
I-am prajit o bucatica prichinelului meu si asa am observat ca este foarte tare si uscat fata de cel de pui.
Noi de obicei pe cel de pui il rumeneam si puneam putin usturoi apoi il mancam cu mamaliguta dar asta e prea tare pentru asa ceva.
Aveti vreo sugestie?
Multam
Adinuca
Adinuca
Postat pe 19 Septembrie 2008 17:38
Se poate sota ficatul: se prajeste o ceapa in putin ulei si 2 linguri de apa si apoi se adauga ficatul, se fierbe aprox 10-15 min. Se poate servi cu ce garnitura va place

Postat pe 8 Octombrie 2008 08:27
Se prajeste ficatul in ulei, iar la final se adauga o lamaie medie taiata felii si 2-3 catei de usturoi.
goldie
Postat pe 17 Octombrie 2008 16:10
-ficatul de curcan este sec..
-iti propun sa-l fierbi si apoi sa-l freci cu unt, pana se face o pasta care aluneca mai usor pe gat si sa-l uzi cu ceva bere sau vin.
-se pot face tarte pe paine.
badita_marian
Postat pe 22 Octombrie 2008 09:00
Dragilor
va multumesc pentru raspunsuri; Marian, stii ca am mancat la chinezesc astfel de tarte pe paine de altfel foarte gustoase pline de ulei, dar gustoase (cumva erau prajite in ulei dupa ce se intindea ficatul pe ele); oare cum s-or face mai exact?
Adinuca
Postat pe 23 Octombrie 2008 14:17
-prajesc painea in ulei de soia si apoi le ung cu pate de gasca.
-iti dau o reteta rapida de minuturi;
-tai o franzela pe lungime si apoi feliute transversale de cate 1 cm. grosime; felia de paine poti s-o ungi cu unt iar deasupra pui feliute subtiri de cascaval, sunca presata sau chiar slanina, iar peste acestea pui o felie subtire de ceapa rosie sau ardei sau gogosar; asezi mai multe astfel de tarte pe o farfurie (platou) si le bagi la microunde 2-3 minute, vezi sa se incalzeasca sau daca le vrei crocante 3-4 minute;
-poti sa intercalezi mezelurile cu zarzavaturi..cum iti place..
-sunt niste aperitive deosebite si se prepara rapid si cat de multe vrei.
-trebuiesc udate cu oaresce.....
POFTA buna.
badita_marian
Postat pe 28 Octombrie 2008 12:47
deja mi-e pofta e ff bun,,se pune la inabusit cu apa si ulei la foc mic,se condimenteaza apoi dupa gust!
floryyyy_delly
Postat pe 12 Februarie 2009 12:29
Una din specialitatile si deliciile mele este:
PATEUL de FICAT
Il poti prepara din ficat de curcan, dar ca sa iasa si mai delicios eu de obicei amestec mai multe feluri de ficat: pui, porc, vita, rata, gasca, curcan, sau tot ce doresti. Poti adauga chiar si putina carne daca preferi.

Prajesti / calesti in ulei (sau daca doresti in unt) foarte multe cepe taiate cubulete, (depinde de cantitatea de ficat, dar in tot cazul cepa trebuie sa fie cam de 3-5 ori mai mult dacat ficatul).
In timp ce calesti ceapa, fierbi ficatul taiat /cubulete /fideluta/ cu putina sare.
Dupa ce s-a fiert, dai prin masina de tocat si apoi turmixezi totul cu ceapa calita, si urmatoarele prafuri de condimente pisate fin:
obligatoriu cimbru uscat care ii da un gust extrem de placut piper, dupa preferinta putin chimen. Pun totul intr-o forma tapetata cu unt squ hqrtie de copt (poate fi vasul de chec / de jena / o tava adanca, etc ) si las la cuptor pana incepe sa se rumeneasca un pic deasupra.
Se servesc pe paine, de preferinta cu mere / telina / patrunjel / cepa rosie sau verde / rosii /ardei...
+ vin rosu :)
umblataprinlume
Postat pe 11 Martie 2009 02:52
Eu am facut drop de ficat de curcan.A iesit foarte bun si l-au mancat ai mei imediat,cald.
marianavelea
Postat pe 11 Martie 2009 09:29

da,din ficatul de curcan se poate face si drop,si pateu cum s-a m-ai spus!!!
floryyyy_delly
Postat pe 12 Martie 2009 09:23
De la: floryyyy, la data 2009-03-12 09:23:57
da,din ficatul de curcan se poate face si drop,si pateu cum s-a m-ai spus!!!

1. drob (dropul este un tip de lovitura la rugbi http://dexonline.ro/search.php?cuv=drop si continuare http://dexonline.ro/search.php?cuv=dropgol)
2. m-ai in forma aceasta se foloseste doar daca "m" este prenume personal, altfel e legat
chiar daca e un forum culinar, limba romana ramane limba romana




limba noastra e-o comoara ce adanc e ingropata...

Postat pe 12 Martie 2009 09:57
Am facut si eu ficat de curcan zilele astea si o reteta buna ar fii: ficatul invelit in felii de slanina de casa sau kaiser si prajit in ulei.Slanina sau kaiserul imbiba ficatelul si ii da si o aroma deosebita.Am facut si o salata de salata si in felul acesta nu a fost gretos...fiind acrisoara salata.
urzikmarin3la
Postat pe 9 Aprilie 2009 19:03
Poti obtine un gust , fragezime si savoare deosebite de la ficatul de curcan dar ,,, trebuie sa-l prepari asa cum t-il spun eu . Pui ficatul despartit in cei doi lobi ai sai intr-o craticioara cu capac in care ai pus in prealabil putin ulei si neaparat apa . Pui la foc foarte mic , doar sa pilpiie . Foarte important sa nu pui sare de la inceput . Intre timp ficatelul se fierbe linistit intii , apoi cind se termina apa din craticioara , datorita evaporarii , incepe sa se rumeneasca ( prajeasca ) usor , timp in care il urmaresti si il intorci si pe cealalta parte si astepti sa se rumeneasca la fel ca pe prima parte . In acest moment ficatul este preparat cam 75% . Se ia capacul se adauga putina apa iar , se adauga sare dupa gust in apa care fierbe si inca putin ulei apoi se pune putin vin , cam cit un paharel de tuica mic , si se asaza capacul peste craticioara , se mai lasa 15 secunde si se opreste focul . Se lasa sa se linisteasca apoi se serveste cu tot cu sosul care si la format . Pofta buna

ATENTIE Un gust deosebit si o consistenta pastoasa spre tare a continutului din ficat se obtine daca adaugi de la inceput grasime de pasare si putin ulei . Nu se vor face excese de : sare , apa , ulei si nici vin . Un adaos prea mare de vin il amaraste la gust .
De preferinta serviti ficatul caldut si nu fierbinte . Daca folositi sare marina iese si mai gustos dar atentie cit puneti ca sareaza foarte bine . Succes
david_laur
Postat pe 9 Aprilie 2009 20:33
Eu prepar ficatul de curcan astfel: se separa lobii,se spala sub un jet de apa rece,se scurg bine pe hartie prosop si se dau prin pesmet,apoi prin ou batut spuma si se pun in tigaie de teflon in care am pus ulei de masline obtinut prin presare la rece( nu se pune sare -decat inainte de a-i servi ).NEAPARAT SA PUNETI CAPACUL LA TIGAIE.Se lasa cate 5-8 minute pe fiecare parte . Pofta buna !

Postat pe 9 Iunie 2009 14:20
De la: delly000725, la data 2009-06-09 14:20:45Eu prepar ficatul de curcan astfel: se separa lobii,se spala sub un jet de apa rece,se scurg bine pe hartie prosop si se dau prin pesmet,apoi prin ou batut spuma si se pun in tigaie de teflon in care am pus ulei de masline obtinut prin presare la rece( nu se pune sare -decat inainte de a-i servi ).NEAPARAT SA PUNETI CAPACUL LA TIGAIE.Se lasa cate 5-8 minute pe fiecare parte . Pofta buna !

cred ca ai vrut sa spui intai prin ou si apoi prin pesmet,ca se arde oul pana e gata prajit ficatul,iar pesmetul da o forma si un gust mai bun prajit,mai ales ca ficatul de curcan este mai tare si se patrunde mai greu si e mai sec,eu nu as recomanda reteta asta pane,din contra,ceva innabusit inainte,cu apa si ulei ca sa aiba timp sa se inmoaie,apoi as pune usturoi si mamaliguta la servire,dar retete sunt multe daca vrei cu prajeala,dar nu direct pane si nu intai pesmet si apoi ou,nu ca nu se poate manca,dar nu e moale,e mai sec si mai tare cum spui tu,iar pana la final se arde oul inainte sa se inmoaie ficatul.
leoaika_45
Postat pe 9 Iulie 2009 16:52
http://www.ro-online.ro/cocoshel-29211.html
garbo011081
Postat pe 12 Iulie 2009 18:09
Ficatul inainte de toate trebuie tinut 15 min in lapte pentru a se fragezi si preparat inabusit cu unt si putina apa exclus sarea ce ar putea sa-l intareasca si sa-i dea un gust amarui. In rest poti incerca o supa cu legume inabusite 3-4 min alaturi de ficat... "Supa crema de ficat"
suovos
Postat pe 17 Februarie 2010 15:59

DRAGI CITIRORI -VERIFICATI BINE FICATUL DE CURCAN !!!

Ficatul de curcan e uscat,vai de mama lui, mai ales daca respectivul curcan si-a dus traiul la intersectia strazilor, unde noxele sunt puternice.

Uitati-va bine pe eticheta de pe caserola, sa nu scrie...GARCEA !

Daca mai auziti si o voce care va spune "BUNA SEARAAA!!!",aruncati-l la caini, a dat putine amenzi si a luat multa shpaga...
marinushmichael
Postat pe 12 Martie 2010 13:00

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ciorba de burta 20 De la: cheef_tony 25 Martie 2010 13:56
DULCIURI SI DESERTURI DIN BUCATARIA SPANIOLA 7 De la: delly003293 1 Mai 2010 23:21
sufleu de dovlecei 5 De la: EVYSMID 4 Ianuarie 2010 20:41
GhidCulinar.ro ofera membrilor activi un weekend la munte 1 De la: GhidCulinar 3 Iulie 2013 17:38
CHISCA MOLDOVENEASCA 5 De la: corinaelena 13 Decembrie 2009 13:00
Setari Cookie-uri