Cura de grau incoltit

Stiti mai multe amanunte??
Am citit cate ceva,dar mai am ceva intrebari(nu neaparat pt o boala anume)
A facut-o cineva?
6scorpio6
Postat pe 6 Octombrie 2009 21:23
da am facut si o mai fac ocazional. este o sursa fantastica de vitamine plus ca dupa 2 linguri dimineata nu-mi mai trebuie mincare pina la prinz.
Aemulus
Postat pe 13 Martie 2010 07:30
De la: Aemulus, la data 2010-03-13 07:30:06da am facut si o mai fac ocazional. este o sursa fantastica de vitamine plus ca dupa 2 linguri dimineata nu-mi mai trebuie mincare pina la prinz.
[/quote
Buna. Poti sa-mi dai mai multe detalii? Cum anume procedezi?! Merci !
SAMIA
Postat pe 13 Martie 2010 18:19
samia, scuza-ma ca nu am timp sa-ti raspund detaliat, dar intra pe google cu "cura de griu incoltit" si ai sa gasesti detalii.
Aemulus
Postat pe 14 Martie 2010 18:21
Samia, uite ce am gasit pe google pentru tine:

"O cura cu griu incoltit dureaza intre 2 si 4 saptamini. Imbunatatirea evidenta a starii de sanatate si vitalitate survine dupa primele 7-10 zile si se accentueaza progresiv pe durata curei, in caz de boala ajungindu-se, treptat, pina la vindecare. Stabilizarea efectelor curei apare dupa 2-3 luni si 6-12 luni in cazul persoanelor devitalizate sau care sufera de afectiuni grave. Repetarea curei se poate face dupa cel putin 10 zile de pauza, ori de cite ori este necesar.
Portia zilnica necesara se prepara proaspata, in vas nemetalic. Cite 100 sau 200 g boabe de griu, alese din ultima recolta si bine spalate, se pun intr-un vas cu apa calduta (nu fierbinte!) se acopera cu pinza si se lasa la loc cald 24-72 ore, dupa anotimp, pina apare pe fiecare bob un mic punct alb (germene). De doua ori pe zi, boabele se clatesc usor, fara amestecare si se schimba apa calduta din vas. Dupa incoltire, boabele se clatesc, se pot macina (prin masina de tocat) si se consuma dimineata pe stomacul gol si seara, ca atare sau in amestec cu o lingura de miere de albine ori lapte."

Eu insa nu am facut asa.
Eu aveam portia zilnica de o lingura griu care incoltit isi dubleaza volumul.Griul spalat se pune intr-o ceasca acoperit in apa. A doua zi se clateste si se acopera iar cu apa si se pune o a doua portie in alta ceasca. A treia zi daca a incoltit prima cana se maninca dimineta si se pune o alta portie ....si tot asa in fiecare zi pui o alta portie si o maninci pe cea incoltita. Faci cura pentru o saptamina, doua pe urma faci o pauza si o repeti de cite ori vrei.
Aemulus
Postat pe 15 Martie 2010 04:28
MULTUMESC !
SAMIA
Postat pe 16 Martie 2010 21:28
multumesc mult.Tot am vrut sa fac aceasta cura,dar nu am stiut cum se procedeaza cu incoltirea.Sanatate si pupici
EVYSMID
Postat pe 16 Aprilie 2010 23:37

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Retete sanatoase pentru bolnavii de cancer 10 De la: garbo227000 4 Octombrie 2011 22:07
colesterolul 12 De la: Krmelita 11 Octombrie 2017 16:14
CUM VA PLAC CARTOFII? 8 De la: Aemulus 10 Martie 2010 03:55
cashfiesta 2 De la: garbo020869 11 Octombrie 2009 10:44
salata de cartofi cu sos de iaurt 1 De la: simona_for_you_2006 12 Decembrie 2009 18:24
Setari Cookie-uri