CEVA RAFINAT

GRANITE D ZMEURA C VIN SPUMOS.INGREDIENTE 4 PORTII:200G ZMEURA,2 LINGURI ZMEURATA,1 LINGURA ZAHAR PUDRA,500ML VIN SPUMOS SEC,FIRE DE MENTA PENTRU ORNAT.PREPARARE:SE CURATA CU ATENTIE FRUCTELE.CITEVA SE PASTREAZA PENTRU ORNAT.RESTUL SE PASEAZA CU MIXERUL SI SE DAU PRIN SITA PENTRU NU A RAMINE NICI UN SINBURE.ZMEURATA SE INCALZESTE INTR-UN VAS SI SE TOPESTE IN EA ZAHARUL PUDRA,DUPA CARE SE ADAUGA PIUREUL DE ZMEURA SI VINUL.TOTUL SE TOARNA INTR-UN VAS PLAT SI SE CONGELEAZA TIMP DE 4-5 ORE.LA INTERVAL DE 45 MIN SE AMESTECA PENTRU A NU SE FORMA ACE DE GHEATA.GRATINATA DE ZMEURA SE INTRODUCE IN 4 PAHARE CARE AU FOST TINUTE LA RECESI SE SERVESTE ORNATA CU FIRE DE MENTA SI ZMEURA INTREAGA.SE POATE ACOMPANIA SI CU PISCOTURI SAU RULOURI DE NAPOLITANA.
moruzov_raluca
Postat pe 17 Februarie 2009 16:43
Zmeura prin natura ei e un fruct rafinat! Eu o iubesc mult si cred ca nu o sa ma satur niciodata de ea.
mireladoncut
Postat pe 28 Aprilie 2009 18:33
Subscriu!
Ridhima
Postat pe 28 Aprilie 2009 23:59
Raluca, preparatul se numeste "granita" iar numele ii vine din italiana. Pana la sfarsit o faci "gratinata" chiar daca nu o pui la cuptor. Reteta este de altfel foarte buna, am pregatit-o si eu si a avut mult succes. Eu pun insa de la inceput gheata maruntita in loc de apa si nu mai trebuie sa o tin atata la congelator.
delly000311
Postat pe 1 Iunie 2009 19:39
eu fac alergie la zmeura shi mi-o place enorm :(
diaotv
Postat pe 12 Septembrie 2009 09:20
Eu am plantat zmeur si acum nu ma plang de suc natural la anul am si pt. prieteni iar mai la anu............am si pt. mai multi prieteni..........
florinelciucar
Postat pe 12 Septembrie 2009 16:46
Se intretine usor si nu e nevoie de multa scoala.....la zmeur......
florinelciucar
Postat pe 12 Septembrie 2009 16:48
daca ai unde sa o plantezi
sarmina
Postat pe 12 Septembrie 2009 18:36
DAR NUMAI DIN ZMEURA IESE CEVA RAFINAT?
delly000944
Postat pe 14 Septembrie 2009 09:05
Cred ca ar trebui sa inveti sa scrii romaneste, "c", "d" nu sunt cuvinte . Am incercat sa citesc si eu reteta si am obosit dupa primul rand, caps lock si p[rescurtari de rahat. HELLO !!!!
monicatulcea
Postat pe 30 Octombrie 2009 15:19
pare ff interesanta reteta .....dar in dobrogea cam greu cu zmeura


si mai vin cu o rugaminte va rog ptr a se putea citi mai repede si mai usor folositi la scriere litere mici, valabil ptr toti care folosesc scrierea cu litere mari .....multumesc
mimizami
Postat pe 30 Octombrie 2009 17:03

Granita de zmeura cu vin spumos: Ingrediente: 200g zmeura, 2 linguri zmeurata, 1 lingura zahar pudra, 500ml vin spumos sec, fire de menta pentru ornat.
Preparare: Se curata cu atentie fructele. Cateva se pastreaza pentru ornat. Restul se paseaza cu mixerul si se dau prin sita pentru a nu ramane niciun sambure. Zmeurata se incalzeste intr-un vas si se topeste in ea zaharul pudra, dupa care se adauga piureul de zmeura si vinul. Totul se toarna intr-un vas plat si se congeleaza timp de 4-5 ore. La intervale de 45 minute se amesteca pentru a nu se forma ace de gheata. Granita de zmeura se toarna in 4 pahare tinute la rece, se orneaza cu firele de menta si cu zmeura intreaga. Se poate servi si cu piscoturi sau rulouri de napolitana.
crisbiz2004
Postat pe 30 Octombrie 2009 18:19

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
CEVA RAFINAT 12 De la: crisbiz2004 30 Octombrie 2009 18:19
cashfiesta 2 De la: garbo020869 11 Octombrie 2009 10:44
Propolis cu aloe vera 1 De la: bujjoritza 30 Ianuarie 2010 10:26
GOGOSARI IN OTET SAU PASTA DE GOGOSARI 3 De la: delly001772 6 Septembrie 2009 17:57
Retete rapide... pentru musafirii neasteptati... eu incep cu clatitele 5 De la: scorte 4 Februarie 2010 20:09
Setari Cookie-uri