SUPA CREMA DE LEGUME

Daca are cineva retete pentru supa crema de legume(orice legume)va rog sa postati.Multumesc mult.
petronici_1
Postat pe 11 Decembrie 2008 14:31
Draga mea, supa crema se poate face din orice leguma, depinde care iti place cel mai mult. Hai sa-ti dau doar o mica idee. Supa crema de fasole boabe....Fierbi bine, bine de tot fasolea, bineinteles dupa ce ai aruncat apa de fierbere de vreo 3 ori, adaugi la fierbere 2 morcovi, 2 cepe, o albitura, sare si putin tarhon. La sfarsitul fierberii scoti din oala o portie de fasole boabe, iar restul de fasole cu legumele fierte le pasezi in blender. Adaugi zeama in care au fiert si apoi farfuria de boabe de fasole pe care ai oprit-o mai devreme.Daca iti place verdeata, poti adauga la sfarsit si putin partunjel verde tocat marunt. Deasemenea, povestea cu boabele intregi de fasole aruncate in supa crema, a fost ideea mea, dar poti sa nu le pui, daca nu vrei. La fel poti proceda cu orice alta leguma. Spor la treaba!!!

Postat pe 13 Ianuarie 2009 08:38
de aceea se spune crema,,,ce se paseaza totul ca o crema ,,,,se fierb legumele se scot se paseaza totul apoi se pune in oala unde au fiert ,se pune ou batut cu smantana ,se servestye cu crutoane, de paine prajita ,si verdeata !pofta buna!
floryyyy_delly
Postat pe 12 Februarie 2009 12:37
scuze dar nu am inteles reteta ast cum este cu supa crema de legume?
vasylica89
Postat pe 16 Februarie 2009 16:14
Buna prieteni si colegi dragi de "delinguracutity",am deja cunoscuta onoare sa va prezint in urmatoarele cateva randuri reteta "standard"a supei crema de legume!!!
Supa crema este supa ce face parte din categoria supelor ingrosate,obtinuta prin pasarea legumelor prelucrate termic,amestecate cu lichidul de fierbere in care se afla in suspensie particule mici de legume.Crema de legume are in componenta cel putin 2 legume :ceapa si leguma de baza ,care da si denumirea cremei.....cam asa era descrisa supa crema de legume in manualul de tehnologie culinara cand "incercam"cu greu sa o rasfoiesc.
Acum, de cand "arta de a gatii"inseamna mult mai mult decat atunci,pot spune
'un stil de viata", va voi prezenta reteta mea preferata de Supa crema de sparanghel. Aceasta se prepara cam asa:
- se spala,se curata,se spala legumele:ceapa,albitura,telina,morcov,varza cruda,sparanghel proaspat, dupa care se trag in ulei de masline pana se patrund,se adauga pentru fiecare 1 litru de supa cate o lingurita de faina,se mai trag impreuna pret de cateva secunde si se adauga apa calduta,se continua fierberea pana cand legumele sunt bine patrunse,se adauga sare dupa gust,se da jos dupa foc, se mixeaza continutul rezultat in blender dupa care se dreseaza cu liezon(amestec din frisca lichida si galbenus de ou),se pune pe foc pret de cateva secunde pentru a da un clocat!!! Se serveste cu succes ca prim fel!!!
... Si dat fiind momentul in care ne aflam...SAPTAMANA MARE supa crema de sparanghel,este ideala in aceasta perioada, se poate servii cu succes fara liezon!!!!
bon apptit
ALEXANDER_delly
Postat pe 13 Aprilie 2009 00:08
Merci beaucoup, Alexandre! Reteta poate fi mai simplificata fara liaison si alte chestii. La urma se pune smantana impreuna cu oua, 1 lingurita de faina, se da 1 clocot. Ea devine ingrosata de unde si denumirea de crema. Este f. sanatoasa pt. ca e pe baza de radacinoase bine fierte si scazute. Este f. gustoasa.
A bientot!, (mesaj din Jassy)
ionica_delly
Postat pe 25 Aprilie 2009 11:53
Va multumesc pentru retete.
petronici_1
Postat pe 6 August 2009 12:15
Mie imi place supa-crema facuta din zarzavaturi pt orice supa,morcov,ceapa,telina,ardei gras,pastarnac,radacina de patrunjel,cartofi,le fierb inabusite cu apa si pun si putin unt,le dau prin blender si nu ingros zeama cu faina,mi se pare mai scarboasa,e mai naturala doar cu zarzavatul ca se ingroase super suficient de mult de la zarzavaturi ca las atata apa cata am nevoie nu mai multa sa iasa subtire,cata consistenta vreau eu,apoi la sfarsit o dreg cu un ou numai galbenusul cu smantana ca sa nu arate zdrente,exact ca la ciorba de burta,nu pun patrunjel deasupra ca sa o pot manca exact crema fara sa mai dau de altceva,ca doar gustul il are in supa de la patrunjel,si o servesc cu crutoane de paine prajite,preferabil trase in unt pe foc dar se poate si paine prajita bucatele.E o bunatate,chiar maine fac.
leoaika_45
Postat pe 21 Septembrie 2009 16:03
Duminica trecuta am incercat supa crema de ardei - in ultima vreme incerc sa fac cam toate combinatiile posibile cu ardei pentru ca este sezonul lor si o sa le ducem lipsa in curand,cand vor avea preturi astronomice.
Asadar pentru 4-6 portii am pus cam 2 cepe medii,2 cartofi medii (pentru ingrosare - se poate si fara),cam 6 ardei grasi rosii + niste bucatele de gogsar pe care le avem prin zona,2l supa de legume,cateva fire de cimbru,200 ml smantana,piper negru,sare,piper cayenne.
Ceapa se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline (sau de care o fi :).Eu am adaugat si o lingura de amidon dar este optional.Am stins cu putina supa si am adaugat ardeii taiati cuburi care s'au inabusit cca 2 min.Apoi am stins cu supa,am acoperit partial,am adaugat si carofii cuburi si am lasat 20 de minute la fiert.Se dau toate legumele prin blender.Se scoate o cana supa la racit,se adauga cimbru si se mai fierbe 10 min.Se adauga sare,piper negru si piper cayenne si se inchide focul.Smantana la temperatura camerei se amesteca foarte bine in supa racita si se drege supa crema din oala.
La servire puteti adauga in bol cateva fasii foarte subtiri de ardei gras.
Pofta buna!!
Mie mi'a placut,are un gust foarte natural si proaspat,putin dulce.
Grazzia
Postat pe 22 Septembrie 2009 10:15

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
DULCIURI SI DESERTURI DIN BUCATARIA SPANIOLA 7 De la: delly003293 1 Mai 2010 23:21
pasta de gogosari 14 De la: dorina27 5 Decembrie 2009 10:42
Cum se prepara tofu? (branza de soia) 8 De la: banci_gabriela 11 Ianuarie 2011 18:53
pasta de gogosari 1 De la: bujjoritza 12 Noiembrie 2009 12:25
Sos de usturoi cu rosii coapte 9 De la: arad 14 Martie 2010 19:50
Setari Cookie-uri