Retete pentru Brocoli

Am tot auzit si citit despre cat de sanatos este sa mananci brocoli, cate vitamine si minerale are si de fiecare data cand ii vad....ma tenteaza sa ii cumpar, dar....apoi imi dau seama ca nu as stii ce sa fac cu ei.
De aceea fac apel la voi...care stiti retete cu brocoli.....spuneti-mi si mie! Va rog! Cat mai multe variante.....:P
Ce gust are? E bun? Seamana cu varza? cu conopida?
Multumesc. si astept comentariile voastre :)
andraveronika
Postat pe 10 Martie 2008 18:28
vAD CA NU AI PRIMIT RASPUNS LA BROCCOLII
COMBINA-L RUPT BUCHETELE MICI CU MORCOV RONDELE,FASOLE VERDE TAIATA DE 2 CM,MAZARE,PATRUNJEL RADACINA RONDELE,ARDEI GRAS ROSU,VERDE,GALBEN SI PUNELE UN PIC LA FIERTIN APA CU F.F SARE LE SCURGI SI LE ASEZI PE PLATOU SI LE STROPESTI CU ULEI DE MASLINE,PUTIN PIPER ALB,VERDE,NEGRU.
MIE SI FAMILIEI NE PLACE FOARTE MULT!!!
fiordalisa
Postat pe 21 Iulie 2008 14:04
Mama mea il pregateste asa:
se rup sau ma rog, se taie in buchetele potrivite leguma, asa cum tai si conopida. Se pune apa cu sare intr-o oala, mai inalta, cand fierbe apa se asaza deasupra o strecuratoare, sita sau cum se numeste, din aia mai mare asa ca pentru paste, in care se pune brocoli, sita nu tre' sa atinga apa. Fie ca adaugi mai multa sare in apa respectiva, fie presori deasupra legumei; mama mea mai pune la "fiert" pe baia de aburi si morcovei din aia mici.Trebuie controlati din cand in cand cu furculita, atunci cand aceasta intra cu usurinta in brocoli, sunt fierti.Eu sunt innebunita dupa brocoli, ii mananc asa simpli fierti.Sper ca reteta sa va fie de folos.Va pup
mandruta
Postat pe 29 Iulie 2008 13:23
De la: fiordalisa, la data 2008-07-21 14:04:04vAD CA NU AI PRIMIT RASPUNS LA BROCCOLII
COMBINA-L RUPT BUCHETELE MICI CU MORCOV RONDELE,FASOLE VERDE TAIATA DE 2 CM,MAZARE,PATRUNJEL RADACINA RONDELE,ARDEI GRAS ROSU,VERDE,GALBEN SI PUNELE UN PIC LA FIERTIN APA CU F.F SARE LE SCURGI SI LE ASEZI PE PLATOU SI LE STROPESTI CU ULEI DE MASLINE,PUTIN PIPER ALB,VERDE,NEGRU.
MIE SI FAMILIEI NE PLACE FOARTE MULT!!!

Postat pe 29 Iulie 2008 13:30
se poate si la cuptor si pui deasupra bucatele de unt (doar sa nu le lasi prea mult) Untul ii da savoare

Postat pe 29 Iulie 2008 13:33
De la: mandruta, la data 2008-07-29 13:23:01Mama mea il pregateste asa:
se rup sau ma rog, se taie in buchetele potrivite leguma, asa cum tai si conopida. Se pune apa cu sare intr-o oala, mai inalta, cand fierbe apa se asaza deasupra o strecuratoare, sita sau cum se numeste, din aia mai mare asa ca pentru paste, in care se pune brocoli, sita nu tre' sa atinga apa. Fie ca adaugi mai multa sare in apa respectiva, fie presori deasupra legumei; mama mea mai pune la "fiert" pe baia de aburi si morcovei din aia mici.Trebuie controlati din cand in cand cu furculita, atunci cand aceasta intra cu usurinta in brocoli, sunt fierti.Eu sunt innebunita dupa brocoli, ii mananc asa simpli fierti.Sper ca reteta sa va fie de folos.Va pup

AI O MAMA TALENTATA SA STI CA EU AM CUMPARAT UN VAS DE FIERT LEGUMELE LA ABUR SI ACUM AM VAZUT CA ESTE O METODA MAI IEFTINA DECAT A CUMPARA UN VAS SPECIAL SI AM FACUT PROBA ESTE MAI BUN DECAT LA APARATUL DE 1MILION OPTSUTE CAT AM DAT DACA MAI PUI UN CAPAC LA CARE SA LASI O FANTA DE AERISIRE MICA E SI MAI BINE ,SE FACE PUTIN ABUR DAR CA GUST E NEMAIPOMENIT.
MULTA SANATATE
florinelciucar
Postat pe 3 August 2008 11:39
o alta reteta:

Broccoli pane

broccoli se fierbe nu foarte tare la abur ( trebuie sa fie pe jumatate fiert) apoi se lasa la racit, cat sa poti pune mana pe ei, apoi se dau buchetelele prin ou si pesmet si se prajesc (ceea ce nu este foarte sanatos-dar .. gustos )sau se pun intr-o tava, pe o hartie de copt,la cuptor si se lasa pana devin aurii. sunt foarte foarte gustosi!
ioana_pes
Postat pe 3 August 2008 17:31
Multumesc mult, sa stiti ca e, cat despre vasul respectiv m-ati facut curioasa si o sa-i recomand si mamei sa incerce asa ceva, dar trebuie sa-l achizitionez mai intai, dar sunt curioasa cum e; oricum multumesc de "compliment", sa zic asa . Toate cele bune!!
mandruta
Postat pe 4 August 2008 12:41
De la: florinelciucar, la data 2008-08-03 11:39:45
De la: mandruta, la data 2008-07-29 13:23:01Mama mea il pregateste asa:
se rup sau ma rog, se taie in buchetele potrivite leguma, asa cum tai si conopida. Se pune apa cu sare intr-o oala, mai inalta, cand fierbe apa se asaza deasupra o strecuratoare, sita sau cum se numeste, din aia mai mare asa ca pentru paste, in care se pune brocoli, sita nu tre' sa atinga apa. Fie ca adaugi mai multa sare in apa respectiva, fie presori deasupra legumei; mama mea mai pune la "fiert" pe baia de aburi si morcovei din aia mici.Trebuie controlati din cand in cand cu furculita, atunci cand aceasta intra cu usurinta in brocoli, sunt fierti.Eu sunt innebunita dupa brocoli, ii mananc asa simpli fierti.Sper ca reteta sa va fie de folos.Va pup

AI O MAMA TALENTATA SA STI CA EU AM CUMPARAT UN VAS DE FIERT LEGUMELE LA ABUR SI ACUM AM VAZUT CA ESTE O METODA MAI IEFTINA DECAT A CUMPARA UN VAS SPECIAL SI AM FACUT PROBA ESTE MAI BUN DECAT LA APARATUL DE 1MILION OPTSUTE CAT AM DAT DACA MAI PUI UN CAPAC LA CARE SA LASI O FANTA DE AERISIRE MICA E SI MAI BINE ,SE FACE PUTIN ABUR DAR CA GUST E NEMAIPOMENIT.
MULTA SANATATE




Multumesc mult, sa stiti ca e, cat despre vasul respectiv m-ati facut curioasa si o sa-i recomand si mamei sa incerce asa ceva, dar trebuie sa-l achizitionez mai intai, dar sunt curioasa cum e; oricum multumesc de "compliment", sa zic asa . Toate cele bune!!
mandruta
Postat pe 4 August 2008 12:43
Eu ador broccoli! De obicei il mananc ori sub forma de salata (cu ulei de masline si otet balsamic) ori pane (fiert, dat prin ou si faina si prajit) insa mai stiu o reteta care este si mai sanatoasa: sufleu de broccoli si conopida.
Broccoli si conopida fiete se pun intr-un vas uns cu unt, deasupra se toarna cateva oua batute cu smantana si condimente si se rade cascaval. Se baga la cuptor pana se rumeneste cascavalul deasupra si se serveste fierbinte. E foarte bun!
Gaby211081
Postat pe 5 August 2008 13:05
PENTRU MANDRUTA
Nu cred ca se merita investitia e prea scumpa eu am tot cumparat aparate si roboti pana la urma ma folosesc de doua trei ori pe luna de ele nu de aparate e nevoie ci de inventii culinare sa le zic asa ca daca ai talent faci si cu o tigaie simpla minuni,crede-ma nu e asa cum fac reclama la tv.
florinelciucar
Postat pe 6 August 2008 20:24
De la: florinelciucar, la data 2008-08-06 20:24:00PENTRU MANDRUTA
Nu cred ca se merita investitia e prea scumpa eu am tot cumparat aparate si roboti pana la urma ma folosesc de doua trei ori pe luna de ele nu de aparate e nevoie ci de inventii culinare sa le zic asa ca daca ai talent faci si cu o tigaie simpla minuni,crede-ma nu e asa cum fac reclama la tv.


Da si asta e drept, aveti dreptate :)
mandruta
Postat pe 7 August 2008 14:41
"Anumite legume au proprietati anticancerigene. Brocoli si varza produc in timpul mestecarii si digestiei o substanta care poate opri dezvoltarea unor celule cancerigene. Cercetatorii de la Universitatea Berkeley (California, SUA) te sfatuiesc sa mananci mai des brocoli si alte legume asemanatoare caci ele ajuta la intarirea sistemului imunitar. Daca organismul tau are un scut de protectie mai puternic el se poate feri cu mai putin efort de boli. Compusul pe care il degaja procesul de digerare al legumelor mentionate ajuta in cazul cancerului de san si de prostata. El impiedica divizarea celulelor bolnave si multiplica celulele albe care protejeaza organismul impotriva infectiilor. Asadar are o actiune dubla, iar un sistem imunitar solid poate distruge celulele cancerigene."
Buna, este foarte sanatos,dar la noi este mai greu de gasit!!!!!In privinta aparatelor ,credeti-ma ,mi-am umplut bucataria de ele si folosesc ,doar cateva.Dar...le am ,si-mi place ideea

Postat pe 10 August 2008 08:12
Iata si o reteta simpla cu brocoli. Ea este recomandata de Otilia, o impatimita a gastronomiei dar si a internetului. Ingrediente: un brocoli mediu, o cutie de smantana, doua oua, 200 g cascaval ras, sare si piper. Brocoli se fierbe circa 10 minute in apa cu sare. Apoi se aseaza intr-o strecuratoare cam 20 de minute. Intre timp, ia un vas special si tapeteaza-l cu margarina si faina. Bati cele doua oua cu smantana, sare si piper. Aseaza brocoli in vasul pregatit si acopera totul cu cascavalul ras. Apoi toarna smantana deasupra si da la cuptor, la foc mediu, pana cand se rumeneste deasupra SANATATE MULTA!!!!!!!!!!!!!!!!!

Postat pe 10 August 2008 08:14
Daca te uiti mai sus un pic reteta asta o spusesem eu deja!!!!
Deci, va rog, altceva!
Gaby211081
Postat pe 11 August 2008 10:42
Da, asa e!! Scuze......

Postat pe 12 August 2008 01:59
Caciatorre cu brocolli(reteta italiana)

2 pulpe intregi de pui se sareaza,pipereaza si se prajesc pe ambele parti.Separat se caleste o ceapa mare taiata pestisori,un ardei rosu mare.
4 rosiifoarte mari fara coaja se taie cuburi si se calesc si ele.Se adauga peste rosii usturoi 4 catei mari feliati si optional un ardei iute tocat fin-rosia preia si retine foarte bine gustul condimentelor.Se pun puiul, ceapa+ardeiul peste rosii si se adauga brocolli(2 capatini mici) buchetele oparit putin in apa cu sare.
Se fierb toate cca.5-7 minute(brocolli sa ramina un pic crocant).Se presara cu patrunjel tocat cind se serveste.
pofta buna!
psyhologist
Postat pe 20 August 2008 09:01
Broccoli este cel mai bun mincat crud.Asa precum cotorul de varza ca doar are si acelasi gust fiind legume din aceasi familie.Copiii mei il rontaie ca iepurii.Daca chiar nu-ti place crud-simplu, atunci incearca-l crud cu un pic de maioneza, sau smintina sau orice sos rece care iti place in mod normal.
Eu il mai folosesc in ciorba de zarzavat taiat in bucatele mici, sau cu paste (putin fiert) , suc de rosii si cascaval ras.
Uite ca mi-ati facut pofta si ma duc sa-mi iau un buchetel sa rontai

Postat pe 29 August 2008 02:18
De la: ruxandradaniela, la data 2008-08-20 09:01:17 Caciatorre cu brocolli(reteta italiana)

2 pulpe intregi de pui se sareaza,pipereaza si se prajesc pe ambele parti.Separat se caleste o ceapa mare taiata pestisori,un ardei rosu mare.
4 rosiifoarte mari fara coaja se taie cuburi si se calesc si ele.Se adauga peste rosii usturoi 4 catei mari feliati si optional un ardei iute tocat fin-rosia preia si retine foarte bine gustul condimentelor.Se pun puiul, ceapa+ardeiul peste rosii si se adauga brocolli(2 capatini mici) buchetele oparit putin in apa cu sare.
Se fierb toate cca.5-7 minute(brocolli sa ramina un pic crocant).Se presara cu patrunjel tocat cind se serveste.
pofta buna!


Toate sunt bune dar ar trebui sa incerci cu pulpe la gratar evitati PRAJITUL SI PIELEA DE PE PULPE in general pielea de pui prajita INGRASA RAU eu am consumat si am luat proportii acum mananc numai fara PRAJELI.
florinelciucar
Postat pe 29 August 2008 19:31
Da ingrasa insa trebuie sa recunoastem ca e delicioasa!!!
Gaby211081
Postat pe 30 August 2008 12:24
Si daca imi permiteti o mica rectificare, nu se scrie "Caciatorre cu brocolli" ci corect este: cacciatore cu broccoli!
Gaby211081
Postat pe 30 August 2008 12:29
Eu pun buchetele de brocoli intr-o tigaie in care am turnat in prealabil o lingura de ulei de masline,le las cateva minute,apoi torn un pahar cu apa sa se inmoaie,cand apa scade,condimentez si le amestec cu 2 linguri de smantana,apoi presar cascaval ras deasupra.
ella_style
Postat pe 28 Septembrie 2008 20:07
poti sa-l folosesti si crud ,in salate este f. bun,cu rosii,castraveti,ardei,salate asortate si pui si buchetele de brocolii
annaz274
Postat pe 29 Septembrie 2008 22:11
Supa crema de broccoli

250 ml (1 cana) apa
250 ml (1 cana) broccoli taiat (tije si flori) [eu pun cantitate dubla]
1 cartof, taiat in cuburi
30 ml (2 linguri) unt
1 ceapa, taiata cubulete
1 catel usturoi, taiat felii fine
500 ml (2 cani) concentrat de pui: 2 cani apa si 2 lingurite concentrat Knorr
5 ml (1 lingurita) sare cu aroma de telina
sare si piper
125 ml (1/2 cana) smantana lichida

Preparare
1. Se fierbe apa. Se adauga broccoli + cartoful. Se reduce caldura si se lasa sa fiarba 10 minute. Se da deoparte.

2. Se topeste untul intr-o alta oala. Se caleste ceapa si usturoiul 1-2 minute, la foc mediu. Se adauga continutul din oala 1 (brocoli + cartof si zeama de la fiert). Se adauga supa de pui.

3. Se trece prin blender pana la consistenta omogena.

4. Se rastoarna in oala. Se adauga sarea cu aroma de telina sau sare marina. Sare si piper dupa gust.

5. Se aduce la fiert si se adauga smantana.

GATA. Pofta buna!!!
Catalina
Postat pe 12 Februarie 2009 12:00
Se poate face si o supa crema excelenta cu broccoli.Sunt mai multe variante,mie imi place asta:se fierb broccoli in apa cu putina sare,se caleste usturoi taiat feliute in putin ulei sansa de masline,se adauga in oala cu broccoli.Se paseaza in blender,se pune inapoi in oala,se adauga un cub sau 2 de unt ,se potriveste de sare si piper alb si se rade mozzarella.E super!
Grazzia
Postat pe 19 Februarie 2009 19:24
Esti sigura ca se rade mozzarella???
Mozzarella nu se rade niciodata deoarece este foarte moale!
Se taie cubulete....Sigur nu faci o confuzie?
Gaby211081
Postat pe 14 Martie 2009 10:33


Postat pe 26 Martie 2009 14:58
GRAZZIA CRED CA ESTE DELICIOASA RETETA TA SI EU CRED CA SE RADE MOZZARELLA DACA VREI......

Postat pe 26 Martie 2009 15:20
In reteta se adauga mozzarella care intr'adevar se poate rade chiar daca este moale.Asta ca sa se incorporeze mai bine in supa.Bineinteles ca o poti pune si cubulete in supa foarte fierbinte.Fiecare cum doreste.
Grazzia
Postat pe 26 Martie 2009 17:14
in iITALIA mai precis in calabria se pun la fiert cand clocoteste apa(3litri)cu o lingura de sare dupa10min se pune un pachet de spaghete si se mesteca des se strecoara cand pasta este fiarta se condimenteaza cu 200ml ulei extravirgin de masline incalzit intr-o tigaita cu 2-3 catei de usturoi pisat marunt (cand usturoiul se imblonzeste se stinge focul si se adaoga o lingura de ardei iute uscat si macinat mai gros)se adaoga o lingura de parmezan(parmigiano)ras.O alta varianta se poate obtine prin adaogarea in ulei cu usturoiul ofelie de toba taiata marunt,dupa ce se topeste se stinge focul si se adaoga ardeiul iute macinat gros.se pot amesteca cu conopida si se gatesc in acelasi mod.BROCOLII fac parte din categoria verzelor,conopidei sunt recomandati in aproxx.toate dietele,pentru cura de slabire,pentru colesterol,pentru diabet,pentru regim la stomac,IMPORTANT in cazul acesta sa se consume fierti si condimentati cu ulei extravirgin de masline crud.O alta reteta tot pentru toate tipurile de dieta se fierb impreuna cu orez in multa apa clocotita cu sare se strecoara se condimenteaza cu ulei extravirgin de masline si parmezan(parmigeano)ras.In ITALIA este una dintre legumele verzi cele mai consumate din luna august pana in aprilie in CALABRIA unde clima este mediterana.Eu ii pun in gradina din luna iunie anul trecut la inceputul lui august am inceput sa-i culeg sunt in calabria

Postat pe 26 Mai 2009 15:11

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
prajitura cu bezea 0 De la: 18 Februarie 2010 15:17
SUPA CREMA DE LEGUME 9 De la: Grazzia 22 Septembrie 2009 10:15
pasta de gogosari 14 De la: dorina27 5 Decembrie 2009 10:42
Cartofi steak 2 De la: Aemulus 13 Martie 2010 07:08
incearca aceasta reteta 1 De la: cristinam10 4 Noiembrie 2009 11:51
Setari Cookie-uri