supa de praz

Va rog mult,daca poate cineva sa ma ajute...cum se prepara o supa de praz.Multumesc anticipat!
gabriela_dutu
Postat pe 10 Noiembrie 2008 14:58
* 300g praz (partea alba a tulpinii) taiat rondele subtiri
* 500g cartofi curatati si taiati felii subtiri
* 1 lingura unt
* 1 ceapa tocata
* 1 litru supa de pui
* 1 cana de lapte
* 100 ml smantana
* ceapa verde tocata
* sare
* piper negru proaspat macinat
* 1/2 lingurita nucsoara macinata

Indicatii
Se caleste intr-o oala prazul impreuna cu ceapa in unt incins, amestecand continuu. Inainte sa se rumeneasca, se adauga supa si cartofii; se asezoneaza cu sare si piper, dupa gust. Se fierbe, fara ca oala sa fie acoperita, la foc mediu, timp de 30 de minute.
Se paseaza supa cu mixerul sau blenderul, se adauga laptele, smantana si nucsoara, se readuce in oala si se da in clocot. Se lasa sa clocoteasca 5 minute.
Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se serveste rece, presarata cu ceapa verde tocata.


O reteta franceza,este excelenta,decat ca eu am pus mai multa supa de legume,am preparat'o si pentru vegetarieni.
Grazzia
Postat pe 16 Februarie 2009 17:16
Draga Grazzia, multumesc mult pentru reteta cu praz. Pare foarte buna si in mod sigur am sa o incerc cat de cautand. Sunt foarte curioasa ce gust are pentru ca nu am mancat pana acum praz, sub nici o forma si am auzit ca este foarte bun.
Pot sa te intreb daca mai exista si alte retete la care se poate folosi prazul ? Multumesc anticipat.
SHIVA
Postat pe 27 Noiembrie 2009 10:10
Exista foarte multe retete bune cu praz si cat de curand, cand o sa am putin mai mult timp, o sa scriu reteta: placinta cu pui,praz si mazare.E o minunatie.^^
Grazzia
Postat pe 27 Noiembrie 2009 15:37
Multumesc foarte mult Grazzia! Deja m-ai facut foarte curioasa si abea astept noua reteta cu praz.
SHIVA
Postat pe 28 Noiembrie 2009 19:39
Praz cu masline

Ingrediente:
4-5 fire de praz
200 g masline negre
bulion, pasta sau sos de rosii
1/2 lamaie
3 linguri de ulei
1-2 linguri faina
verdeata taiata marunt
o lingurita zahar
sare si piper

Mod de preparare:
Curatam prazul, indepartam prima foaie si il taiem rondele bucati de 2-3 cm, il oparim in apa clocotita 10 minute, apoi il scoatem in strecuratoare. Intr-o cratita pregatim un sos din ulei, piper, sos de rosii, apa, faina, sare, o lingurita de zahar, sa iasa potrivit de subtire, in care punem apoi prazul, maslinele oparite si cateva feliute de lamaie. Dam la cuptor 20 minute si, cand e gata, presaram verdeata deasupra. Aceasta mancare este foarte buna si rece.
delly000311
Postat pe 26 Februarie 2010 01:27

Recomandari

SubiectMesajeUltimul Mesaj
reteta3De la: xxlanita 30 Mai 2009 17:52
E vremea capsunilor!1De la: kamellia 20 Mai 2009 10:47
DULCEATA DE CAPSUNI9De la: garbo001688 12 Aprilie 2010 21:30
Help...caut o reteta de prajitura dobrogeana23De la: xwomen_31 24 Februarie 2010 07:10
Reteta de SALAM 1De la: bujjoritza 8 Noiembrie 2009 18:15
Setari Cookie-uri