carne de vita

buna all
atunci cand nu stiu ceva cer ajutor
asa ca imi poate sp cineva cum se pregateste carnea de vita, am facut niste gratare dar nu au fost asa de bune eram parca cu munst cu toate ca, carnea era fripta.
ce pregatiti din carnea de vita si cum?
multuuuu
miky_delly
Postat pe 3 Septembrie 2008 16:51
Eu pregatesc carnea de vita cu o zi inainte de a o prepara!
O bat putin, o ung cu ulei de masline, condimente (obligatoriu cimbru, pt. ca merge de minune!), o acopar si o las la frigider.
A doua zi o frig pe gratar si o servesc cu unt proaspat. Delicios de frageda si gustoasa!
Gaby211081
Postat pe 4 Septembrie 2008 11:41
Din carnea de vita se face papricas cu galuste, gratar, supa etc. Te rog sa-mi spui ce doresti.
M2
Postat pe 4 Septembrie 2008 12:53
merci gabi, doresc borice fel de retete, din carne de vita sa fie numai:p
miky_delly
Postat pe 5 Septembrie 2008 15:07
Salut! Lucrez intr-o tara araba, unde carnea de vita ...este "LA PUTERE"!Am clienti arabi si asiatici.
in primul rand trebuie sa stii ce vrei sa gatesti .In functie de aceasta ...alegi carnea de vita care este de ....suficient de multe feluri sa te faca sa gresesti:d.Deci ....daca ai nevoie de lamuriri, te rog sa imi spui exact ce vrei si voi incerca sa te ajut inclusiv cu retete!Apropo:P,sunt un fel de bagator de seama ce raspunde printre altele de intocmirea meniurilor, verificarea aplicarii acestora,si de calitatea produsului final!Crede-ma ca nu au fost plangeri pana acum!:d O zi minunata!
niciodata
Postat pe 7 Septembrie 2008 08:01
De la: gelu_mihai21, la data 2008-09-07 08:01:13Salut! Lucrez intr-o tara araba, unde carnea de vita ...este "LA PUTERE"!Am clienti arabi si asiatici.
in primul rand trebuie sa stii ce vrei sa gatesti .In functie de aceasta ...alegi carnea de vita care este de ....suficient de multe feluri sa te faca sa gresesti:d.Deci ....daca ai nevoie de lamuriri, te rog sa imi spui exact ce vrei si voi incerca sa te ajut inclusiv cu retete!Apropo:P,sunt un fel de bagator de seama ce raspunde printre altele de intocmirea meniurilor, verificarea aplicarii acestora,si de calitatea produsului final!Crede-ma ca nu au fost plangeri pana acum!:d O zi minunata!

eu as dori sa aflu cat mai multe retete din carnea de vita mai ales care e mai frageda pt gratar si ce retete as putea face cu sos,sau orice reteta de friptura,frageda sa fie,astept orice reteta sa o fac,eu folosesc numai carne de vita si pui,prefer de vita dar nu stiu retete,de abia astept orice reteta care sa fie cu carne de vita,multumesc anticipat oricui scrie retete cu carne de vita,mai ales fripturi,sote,rulade,orice chiar nu stiu nici denumiri.
leoaika_45
Postat pe 15 Septembrie 2008 23:04
si scuze,am uitat sa specific,mai de regim sa fie mai fara prajeli sau ceapa prajita,imi fac rau la ficat si nu sunt nici asa sanatoase,multumesc.
leoaika_45
Postat pe 15 Septembrie 2008 23:05
multumesc mult de oferta gelu_mihai21
am o intrebare, carnea de vita are un miros special, miroase...
as dori ceva pregatit din muschi, costite si tocatura, nu am preferinte deoarece nu am prea pregatit nimk din carne de vita.
orice reteta e binevenita.
miky_delly
Postat pe 17 Septembrie 2008 10:11
Mie imi place aceasta reteta,o fac des.

Muschi de vita cu ghimbir
Ingrediente:
600 g muschi de vita, 1 ardei gras, 1/2 lingurita ulei de masline, 1/3 cana zeama de lamaie, 1/4 cana frunze coriandru, 1/2 lingurita ardei iute, 2 lingurite sos hoisin si cate 2 linguri de miere, sos de soia, ghimbir.

Mod Preparare
Ardeiul gras se taie in fasii, la fel ca si muschiul de vita. Ardeiul se prajeste in ulei incins cca 3 minute, se scoate si se prajeste carnea pe ambele parti cca 2 minute. In tigaie se adauga, dupa ce a fost scoasa carnea, zeama de lamaie, mierea, cele 2 sosuri, ghimbirul tocat marunt si ardeiul iute taiat feliute. Aceste ingrediente se tin pe foc pana isi reduc volumul, cca 5-6 minute. La final se adauga carnea si ardeiul si sa mai lasa cca 1 minut.


Este super delicioasa!

Postat pe 21 Septembrie 2008 02:22
buna
sunt elena din oradea si as vrea mai multe sfaturi dea pregati carnea de vita
sau citeva retete de friptura de carne de vita
va multumesc mult si sper ca o sa primesc sfaturile sau citeva retete

Postat pe 21 Septembrie 2008 15:25
buna ziua,

as dori si eu mai multe retete din bucataria araba, cu carne de miel si vita. Stiu ca retetele lor sunt slabe in grasimi si cu multa verdeata, ceea ce e bine pentru toata lumea, si in special pentru copii. Ar trebui sa selectam din bucatariile internationale retetele sanatoase, sa ne invatam sa mancam sanatos.
multumesc anticipat.
Eleonora
smileyele
Postat pe 22 Septembrie 2008 15:24
din muschi de vita eu pregatesc o mancare,cu ciuperci si paste.Tai carnea bucatele si o pui in putin ulei incins,o prajesti putin adaugi o ceapa taiata marunt,ciuperci(din conserva sau proaspete)si putina apa.Cand e fiarta carnea adaugi pasta de rosii,apoi pastele fierte in prealabil.Amesteci usor si servesti...
xxlanita
Postat pe 22 Septembrie 2008 20:22
Pentru o savoare deosebita sa adaugi si putin vin.
M2
Postat pe 23 Septembrie 2008 18:46
Nu sunt o specialista in domeniu, dar stiu o reteta usoara si foarte gustoasa. Se taie carnea de vita cubulete (mai mici sau mai mari, dupa cum te grabesti sau foamea este mare) se pun in ceaun cu putin ulei si piper si se calesc pana spre prajire. Dupa ce zeama lasata de carne a disparut, se pune o bere sau 1/2 depinde de cantitatea carnii ( sa fie carnea acoperita ) si se lasa pana se evapora spre prajire. Se adauga sare si puteti sa puneti si putin sos de rosii dar este buna si fara. Pofta buna.

Postat pe 1 Octombrie 2008 17:29
pare intr-adevar delicioasa. o voi incerca!

toate cele bune
dorana
Postat pe 20 Noiembrie 2008 03:09
Carnea de vita este destul de usor de gatit, important este sa stii sa o alegi.Friptura la tigaie poate fi delicioasa daca carnea este de buna calitate.
Va propun o reteta usor de pregatit, dar fara gramaj,fiecare pune cat doreste si mai ales dupa gust.
Carnea curatata de pieliti si grasimi se feliaza, dar nu foarte subtire, altfel iese prea uscata.
Se spala si se adauga intr-o tigaie cu putin ulei de masline.
Se sareaza, dar foarte putin si se pipereaza,daca se poate alb.
Pana isi schimba culoarea se intoarce pe toate partile.Cand scade zeama lasata de carne, se adauga o conserva de rosii decojite, pasate, putin oregano uscat, cat prinzi intre degete, un catel de usturoi taiat felii subtiri, se mai adauga si putin vin alb, se da in cateva clocote, se sareaza, daca mai trebuie.Se inchide, dar nu se ia de pe ochi, pentru ca sosul continua sa fiarba inca cateva minute, cand se adauga verdeata tocata fin.
Va doresc pofta buna!
ucram
Postat pe 22 Noiembrie 2008 19:37
sunt bune retetele....le fac si eu
radu
Postat pe 10 Ianuarie 2009 10:11
Gaby211081
Postat pe 10 Ianuarie 2009 16:10
multumesc pt retete , suna ff bineeeee...dar ce folositi ca sigarnitura, cartofii piure,naturi sau m ce?
pota bunaaa:)
miky_delly
Postat pe 11 Ianuarie 2009 12:48
Gaby211081
Postat pe 12 Ianuarie 2009 10:31
De la: gelu_mihai21, la data 2008-09-07 08:01:13Salut! Lucrez intr-o tara araba, unde carnea de vita ...este "LA PUTERE"!Am clienti arabi si asiatici.
in primul rand trebuie sa stii ce vrei sa gatesti .In functie de aceasta ...alegi carnea de vita care este de ....suficient de multe feluri sa te faca sa gresesti:d.Deci ....daca ai nevoie de lamuriri, te rog sa imi spui exact ce vrei si voi incerca sa te ajut inclusiv cu retete!Apropo:P,sunt un fel de bagator de seama ce raspunde printre altele de intocmirea meniurilor, verificarea aplicarii acestora,si de calitatea produsului final!Crede-ma ca nu au fost plangeri pana acum!:d O zi minunata!


si eu doresc sa am cat mai multe retete de preparare a carnii de vita, imi place foarte mult aceasta carne, da un gust super mancarii.Dar ceva despre carnea de cal?
vvnegulescu
Postat pe 12 Februarie 2009 09:53

carnea de vaca trebuie fiarta intai ca sa iasa frageda?
garbo040368
Postat pe 30 Iunie 2009 13:13

Rugamintea mea este daca puteti sa-mi spuneti ce gresesc pentru ca de cate ori pregatesc carne de vita, iese ingrozitor de tare.
garbo040368
Postat pe 30 Iunie 2009 13:16
in afara de cele recomandate, eu folosesc oala sub presiune, care poate rezolva problema chear si cu carnea de vanat

Postat pe 30 Iunie 2009 15:54
Buna,
Crezi ca oferta de retete pentru prepararea carnii de vita se poate extinde putin si la alti doritori?
Daca da iti multumesc anticipat pentru ele intrucat avand diabet eu consum inafara de pui si peste foarte multa carne de vita.
ilie@chirculescu.ro
ilie0001
Postat pe 10 Septembrie 2009 07:49
Si eu as vrea sa stiu citeva retete bune si usor de facut;Din cauza bolilor,nu prea am voie de carne de porc,de prajeli;
Multumesc;
Doamne ajuta!
getasart
Postat pe 10 Septembrie 2009 08:21
Salut Miky , este un secret mic ptr o placere mare . Acest secret l-am aflat intimplator de la un maestru bucatar si vreau sa-l impartasesc tuturor .

1- Ptr a fierbe repede carnea de vita foloseste oala sub presiune si nu adauga sare de prima data .
2- Ptr o friptura la gratar s-au teflon gustoasse alege antricotul de vita si vrabioara de vita si nu pulpa . Ca sa-ti iasa zemoasa si frageda se foloseste bicarbonat de sodiu alimentar si se procedeaza astfel : iei un fund de lemn , o sticla spalata si curata de bere , presari bicarbonatul pe fundul de lemn , asezi antricotul pe fund , presari si deasupra lui bicarbonat si incepi sa-l bati cu sticla pina se subtiaza destul . Al intorci si pe partea cealalta si al bati , ideea este sa intre bine bicarbonatul in carne , acesta fragezindu-l . Incingi gratarul bine si nu lasi mult carnea pe o parte si pe cealalta .Sarea se presara cind intorci prima data carnea , doar pe o parte . Vei avea satisfactie deplina de gust si fragezime , va fi mult mai buna decit carnea de porc .
La ciorbele de vita daca nu adaugati la sfarsit bors , tarhon si leustean va chinuiti degeaba .
La fripturi nu folositi bicarbonat de sodiu in exces .
Va doresc tuturor gusturi depline si un vin de calitate .
david_laur
Postat pe 10 Septembrie 2009 17:42
buna tuturor!eu sper sa reusesc sa va dau o reteta pe gustul vostru. incepem prin a taia julien aprox.180g de muschi de vita dar nu foarte subtire,penem carnea intr-o tigaie ci putin ulei,in timpul pajirii adauga un varf de cutit de chimion si lasa-l sa se prajeasca putin cu carnea,cand ai prajit carnea(nu tare)adaudi urmatoarele:ceapa,ardei capia,praz,ceapa verde. dupa care adauga un polonic de sos brun,putin mustar,ketchup,sos wochester,putina pasta de ardei iute.am uitat sa precizez ca inainte de a adauga toate astea poti stinge daca ai la indemana un coniac carnea.dar inainte de asta sa ai cativa cartofi fierti in coaja pe care-i tai rondele si ii prajesti.asezi cartofii pe farfurie dupa care asezi carnea peste ei.dupa ce ai asezat carnea trage 2-3 linii de smantana. sper sa va fi dat o reteta pe gustul vostru. pofta buna!
andy_delly
Postat pe 11 Septembrie 2009 11:53
Sunt la dieta si am cumparat carne de vita feliata din pulpa. Am pus-o la fiert la foc mare si mi-a iesit f. tare. Cine ma poate ajuta cu niste sfaturi avand in vedere ca nu am voie sa mananc carne prajita, decat la cuptor sau fiert si fara sare. Va rog!!!!
delly002556
Postat pe 7 Decembrie 2009 15:23
Salut 002556 , dupa cum am scris trebuie sa folosesti o oala cu capac etans cu presiune , altfel o sa fierbi pulpa de vita 5 ore . La presiune o fierbi 1 ora daca e vaca batrina . Important este sa nu pui sare in apa ci sa adaugi la sfirsitul fierberii . Si inca ceva , nu mai cumpara pulpa de vita ptr fiert , pulpa se foloseste doar ptr tocat si alte mincaruri cu sos iar daca ai voie fiert inseamna ca ai voie si fript . Urmareste modul de pregatire ptr fript din ce am scris mai sus .
david_laur
Postat pe 8 Decembrie 2009 16:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Nou pe aici.. 22 De la: cinezee 21 Octombrie 2009 23:50
De oamenii nu incurajeaza omenia? Apoi plang ca nu mai exista oameni de omenie? 2 De la: l_flory 25 Iulie 2011 21:53
buna ziua 1 De la: banciu13 24 Februarie 2010 21:31
Just like Diamonds 9 De la: Ciresica 23 Octombrie 2009 07:06
dragobete 1 De la: Alexxandra 11 Februarie 2010 06:09
Setari Cookie-uri