armonia cu universul

Crezi ca miscarea lunii pe cer iti poate influenta dispozitiile si starile de spirit? Crezi ca astrele, vremea universul, depresiile subite, cei din jur, planeta care iti ingaduie existenta, se joaca toata ziua buna ziua cu dispozitiile si indispozitiile noastre? Si eu cred la fel. Ti s-a intamplat ca fara motiv sa ai nopti proaste, zile pe masura, sa te certi cu toti cei din jur din motive banale, sa se creeze dezechilibre peste tot in jurul tau? Si mie. Cred, cu naivitate sau ardoare, in aproape tot ce tine de astrologie, parapsihologie si psihologie. Nu stiu daca si voi.

Am vrut o saptamana intreaga la dispozitie ca sa cred si mai mult in aceste lucruri. Poate poate astfel imi puteam justifica cumva lipsa randamentului, indispozitiile care nu se mai terminau si incapacitatea de a ma concentra asupra a ceea ce in mod normal imi facea placere. Pentru ca nu eram nici depresiva, nici trista, nici dezamagita, nici obosita, nici suparata. Nu-mi murise nici pisica, nicio veste trista nu mi-a parvenit, nicio caramida nu m-a lovit in cap, nu am luat niciun medicament contraindicat, nu am consumat niciun aliment stricat. M-am incapatanat sa cred ca pe strada circula oameni vampirii energetici a caror ocupatie zilnica este aceea de a-mi fura mie pofta de viata si de munca. Dar m-am documentat serios intr-o alta privinta si cred cu tarie ca starea mea este consecinta fireasca a fluctuatiei ritmului biologic personal.

Ceasul biologic, ceasul vietii, bate diferit si unic pentru fiecare persoana in parte, indiferent de varsta, ani, rasa sau alte considerente inca din momentul nasterii, punctul 0 al existentei sale. Bioritmul, cunoscut si sub numele de ritmul natural al vietii, se imparte in 3 cicluri primare, cicluri care variaza de la valori minime la valori maxime, periodic, la intensitati variabile: bioritmul emotional cel care ne influenteaza temperamentul si care este direct raspunzator pentru echilibrul nostru psihic, bioritmul intelectual cel care ne influenteaza intelectul si capacitatea de a gandi si bioritmul fizic cel responsabil de starea de bine a trupului si de conditia fizica a organismului.

Ti s-a intamplat sa ai perioade in care te simti mai fericita, mai toleranta cu tine si cu ceilalti, mai energica, mai deschisa si mai plin de vitalitate fara sa ai un motiv anume? Din contra, ti s-a intamplat sa nu-ti mai poti tine sub control emotiile si dispozitiile, sa fii irascibila fara motiv sau sa-ti pierzi cumpatul dintr-un nimic? Ei bine, probabil stii si tu ca, in ambele variante, avem de a face cu un potential emotional si energetic ridicat in primul caz si scazut in cel de al doilea. Teoria bioritmica, teorie aparuta la inceputul secolului XX, este una dintre cele mai credibile si plauzibile teorii, bazate pe studii, calcule matematice si observatii directe. Cum am putea explica altfel de ce chiar si cei mai constiinciosi si calculati oameni au perioade in care gresesc? Sunt poate niste zile proaste, insa sunt mai mult decat atat.Pagina 1 2 3 Pagina Urmatoare


Articole similare "Bioritmul personal, armonizarea
alexxandra
Postat pe 21 Februarie 2010 15:05
pg.2In functie de graficul bioritmic (exista programe speciale si elaborate online care calculeaza cu exactitate toate fazele bioritmului) ne putem imbunatati capacitatile intelectuale, fizice sau psihice, putem traversa mai usor perioadele dificile si epuizante sau puteam afla care sunt acele perioade in care putem atinge un randament maxim. Intr-un cuvant, ne putem folosi de potentialul energetic maxim al organismului fara a ajunge la epuizare.

Iata, pe scurt, ce trebuie sa stim despre cele trei cicluri bioritmice:

Ciclul fizic (23 zile) influenteaza vitalitatea organismului si tonusul nostru fizic. In cele 11 si 1/2 zile pozitive ale ciclului fizic, avem tendinta de a fi mai increzatori in fortele proprii, mai indrazneti deoarece organismul se afla intr-o conditie maxima de sanatate. Este o perioada in care atletii sunt cei mai susceptibili performantelor si in care operatiile riscante au sanse de succes mai mari gratiei conditiei excelente a trupului. In cea de a doua perioada a ciclului fizic, in cele 11 si 1/2 zile, tonusul energetic fizic al organismului este scazut. In aceasta perioada, oamenii au tendinta de a obosi mai repede, sistemul imunitar este mai slabit si ca atare sunt mai predispusi imbolnavirilor. Organismul nu trebuie suprasolicitat in aceasta perioada, ci lasat sa se refaca si sa se regenereze pentru a raspunde pozitiv tratamentelor. De asemenea, trupul trebuie sa-si incarce bateriile energetice prin odihna, somn si relaxare sau activitati uzuale, nu foarte solicitante, bazate pe deprinderi si cunostinte deja acumulate.Pagina precedenta Pagina 1 2 3 Pagina Urmatoare


Articole similare "Bioritmul personal, armonizarea ta cu universul"
Ce spun poftele despre sanatatea ta
Cuvinte cheie: sanatate, energie, organism, tonus psihic, bioritm, ciclu intelectual, vitalitate


Recomanda articolul
alexxandra
Postat pe 21 Februarie 2010 15:23

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
carti normale 103 De la: AMELYY 20 Septembrie 2010 18:10
cosmetice 1 De la: epopescu58 25 Decembrie 2008 19:37
Ce bautura beti la film? 14 De la: garbo_4810 22 August 2017 20:43
Persoane obositoare...prin modul de gandire. 2 De la: zambila 26 Octombrie 2009 17:42
Concert Mozart Rocks pe 12 aprilie la Sala Palatului 1 De la: deliapetrescu 11 Aprilie 2010 18:45
Setari Cookie-uri