Mi-am impins barbatu in bratele alteia...ce fac acum

mi pare ru c treci prin aceste necazuri. Nu descuraja, se poate rezolva dac lupi s-i salvezi csnicia.

Arat-i i lui urmtoarele :

Cstoria este un sacrament i un legmnt sacru fcut n faa lui Dumnezeu i a Bisericii.

Divorul este o mare dezordine i o vtmare a cstoriei.

Domnul Cristos a spus: Deci, ceea ce Dumnezeu a unit, omul s nu despart. n cas, ucenicii L-au ntrebat iari despre aceasta. i El le-a zis: Oricine i va lsa soia i se va cstori cu alta, comite adulter mpotriva ei; i dac o femeie i las soul i se cstorete cu un altul, comite adulter. (Marcu, 10,9-12).

n prima scrisoare a Sfntului Apostol Pavel ctre Corinteni, citim: Celor cstorii nu eu le poruncesc, ci Domnul, ca soia s nu se despart de so. Dac este desprit, s rmn necstorit sau s se mpace cu soul ei. i nici soul s nu-i lase soia. (1Cor. 7,10-11).

Iar n scrisoarea ctre Romani citim: Cci femeia mritat este legat prin lege de soul ei ct timp triete el; dar dac-i moare soul, este dezlegat de legea soului ei. Dac, deci, cnd i triete soul, ea este a altuia, se va numi adulter; dar dac-i moare soul, este dezlegat de lege, aa c nu mai este adulter, dac este a altuia (dac se cstorete cu altul n. n.). (Rom. 7, 2-3).

Deci refuzul recstoririi dup divor ct timp triete soul / soia nu este un capriciu al Bisericii Catolice, ci, dup cum am exemplificat, este bazat pe Cuvntul lui Dumnezeu.
Pentru cazuri grave, Biserica Catolic poate ngdui celor cstorii s triasc desprii (o aa numit separare de la pat i mas), dar ei rmn tot cstorii i nici unul dintre ei nu se poate cstori din nou ct vreme triete cellalt so (numai dup trecerea soului / soiei la cele venice).
Nici Biserica Ortodox nu consider a doua oar ca fiind cstorie, ci un fel de "pogormnt", adic un fel de binecuvntare, cu alte cuvinte, tot n dezordine sunt cei care fac aceste "pogorminte", creznd n mod greit c prin acestea ar fi n ordine.

Dezordinea provocat de divor aduce dup sine prejudicii grave: pentru cellalt so, care se vede prsit i pentru copii, traumatizai de desprirea prinilor i adesea trai de ambele pri. Exist un refren al unui cntec: Sunt copii nefericii, / Inima i doare/ C-s prinii desprii / N-au n cas soare.

Iat un articol interesant despre indisolubilitatea cstoriei:

http://lumea.catholica.ro/2009/05/pentru-o-pastoratie-a-casatoriei-indisolubile/

Pe acest site putei gsi i multe alte articole interesante.

i doresc curaj i ajutor de la Dumnezeu i m rog pentru salvarea csniciei tale !

Mai multe putei citi i vedea pe blogul urmtor :

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe blog gsii: nregistrri video cu miracole; videoclipuri ; filme documentare ; legturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conin posturi TV on-line i posturi de radio); cri foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fr a necesita descrcare n calculator); articole; adrese, numere de telefon i site-uri ale unor asociaii care ofer servicii caritabile.

V rog intrai pe blog i trimitei-l mai departe ca s foloseasc i altora.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 17 Ianuarie 2010 05:10
ai facut greseala vietii tale...........i-ai spus ca iti iubesti parintii mai mult decit pe el...e normal sa faca asta
totusi sa stii ca a dat dovada de f mult bun sint pt ca ti-a spus ca are pe cineva--putea sa o faca fara sa iti spuna,deci este un om cu calitati.
singurul lucru care iti ramine acum de facut,este sa o iei de la 0.
si daca vrei cu adevarat o sa reusesti
te pot invata cum sa faci asta,dariti trebuie f multa rabdare si sa vrei cu adevarat asta
eu666
Postat pe 17 Ianuarie 2010 05:24
Da-i un ragaz de gandire determinat, sa zicem o saptamana, in timpul asta atata-i partile bune si partile rele ale despartirii. Dupa acest termen, fii puternica si treci peste orice nu mai gandi in trecut, i-l iubesti sau vrei sa-ti demonstrezi ca e numai al tau? La urma urmei esti tanara si gandeste-te daca vei putea trai in continuare langa el stand cu gandul la alte eventuale relatii ale lui sau mai rau, poate, ideea ca te-a inselat se poate sterge din mintea ta? Nu dispera si fii verticala! Barbatii apreciaza de 1000 de ori mai mult o femeie cu caracter puternic decat una suferinda ! Bafta!
garbo007455
Postat pe 17 Ianuarie 2010 06:29
De la: deliuta, la data 2010-01-16 00:09:54Sunt casatorita de 7 ani si am un bebe de 9 luni.Din cauza ca relatia dintre el si parinti mei nu a mers iar eu incercam sa il fac pe sotu meu sa ii inteleaga ( totodata si pe parinti mei) am ajuns sa il intrept pe sotul meu in bratele alteia.De 1 an de zile ne tot certam si de fiecare data se ajungea discutiile la parinti mei...odata la nervi i-am spus ca mai mult tin cu parinti mei decat cu el ,iar el de atunci a inceput sa ma urasca pana cand s-a razbunat pe mine umbland cu altele .A continuat asa cateva luni ,pana cand acum cand mi-a spus ca el are pe cineva si ca nu ma mai iubeste,,, eu nu l-am crezut ( eu am crezut ca indiferent de orice problema casnicia noastra nu o sa se rupa nicodata),dar acum am vazut cu ochii mei ca e adevarat si ma inseala.
ERA MAI BINE SEPARAT DE PARINTI SI CU SOTUL IMPREUNA DECIT CU PARINTI ,FARA SOT SI IN SCANDAL,SA STI A DRAGOSTE CU FORTA NU SE POATE,INCEARCA SAL ADUCI PE CALEA CEEA BUNA SPUNIDUI CA VA MUTATI SEPART DAR CU CONDITIA CA EL SA-SI VADA DE TREABA,INCEARAC SA NU LOVESTI CU CUVINTE ORI CE AR FI,NU LOVI ,NU ARUNCA CUVINTE MURDARE,SA STI UN LUCRU RAZBUNAREA E ARMA ..............VORBA DULCE MULT ADUCE,NU TE RAZBUNA CA BUMERANGUL SE INTOARCE TOT INPOTRIVA TA,FI CALMA TE INTELEG PERFECT PRIN CE TRECI DAR MAI ESTE O VORBA MIELUL BLIND SUGE LA 2 TITE,INCEARCA SA AI O RELATIE MAI BUNA CU EL ZIMBINDUI NU ARUCINDUI NUMAI VORBE GRELE.ATENTIE !!!!!!!DUMNEZEU E ACELA CARE LEAGA SI DRACU E ACELA CARE DEZLEAGA NU DA PRILEJ SATANEI SA FACA ASTA ,FII INTELEPTA CALCULEAZA DE 7 ORI SI TAIE O DATA NU TE REPEZI,NU TE AZARDA IN DISCUTI CU EL APRINSE SA IL APRINZI SI MAI TARE SI TU SI EL,GINESTETE CA FACI UN FOC DE CUVINTE DE NU MAI POTI SA IL STINGI,SA STI CA DIVORTUL NU E O SOLUTIE,DECIT SA ARUNCI NISTE BANI AIUREA MAI BINE FACI ALCEVA CU EI,ATENTIE MARE LA GURA!!!!!!!!!!!!!
cobra_jimbolia
Postat pe 17 Ianuarie 2010 06:39
:sml-confused0u cred ca ar fi totusi bine ca ai tai sa nu se bage intre voi.asta ii infurie pe ei.Daca ti-a spus sa ramii cu el asta este foarte bine,ramii dar dormi cu copilul si lasa-l pe el sa doarma singur,dar nu-l parasi,perioada asta o sa treaca,dar nu-l parasi.Fii rece cu el,dar nu pleca,vezi-ti de copil si de casa ca si cum nu s-a intamplat nimic.O sa se-ntoarca la tine si la copil,dar nu pleca,cauta sa ai o preocupare,un servici,mergi cu copilul la ai tai lasa-l o vreme la parintii tai,dar nbu pleca de-acasa,atata timp cat el nu a venit cu o muiere in casa n-ai motiv sa pleci din casa,asta-i sfatul meu,asculta-ma si n-o sa-ti para rau.
pusy_aol
Postat pe 17 Ianuarie 2010 07:31
Problemele la voi nu sunt parinti tai! problema tu esti asa ca mai bine l-ai lasa sa fie fericit daca tu nu ai fost in stare sa-l faci... Dragostea se duce in timp dar ramane respectul,si atata timp cat te inseala nu te mai respecta si referitor la "amanta" daca nu o iubea nu auzeai de ea. multi barbatii au amante dar sotiile nu stiu de ele,in cel mai rau caz sotiile pot simti ca sunt inselate....E clar ca nu te iubeste si vrea sa te tina langa el de mila,pt copil...dar dragoste cu siguranta nu mai exista,cel putin din partea lui fata de tine!!! mai bine te-ai duce la parinti tai pe care iai ridicat in slavii si l-ai lasa si pe el sa isi vada de viata lui cu "amanta" poate cine stie pana la urma ii va deveni sotie din toate punctele de vedere.... chiar daca te agati de timp sa ramai cu el la un moment data iti va spune el sa pleci,sti proverbul....cand firul se rupe,ramane nodul si in concluzie nu va mai fi la fel... lasa ei sansa sa il faca fericit daca tu nu ai fost in stare si nu te mai plange ca toate sau ajuns aici cu un scop...sau daca vrei mila ramai la stadiu care esti,o persoana care nu e mai mult decat mama copilului lui..
cordor
Postat pe 17 Ianuarie 2010 07:40
deliuta draga-inarmeaza-te cu multa rabdare si nu te grabi cu decizii pripite- pastreaza-ti familia, ba chear mai mult incearca sa-i faci si pe parintii tai sa-l iubeasca pe sotul tau si ai grija de copil-e spre beneficiul lui sa creasca cu ambii parinti ! mult succes !
anisoaraf
Postat pe 17 Ianuarie 2010 07:52
deliuta lasa-l e un cretin,divorteaza fara sa eziti si nu asculta de nimeni,trebuie sa devii libera,sa-ti cresti frumos copilul si sa-ti traiesti viata in timp iti vei gasii un partener...nu trebuie sa te mariti cu el dar traieste-ti viata,multe femei se distrug deoarece se inchid in ele si refuza sa traiasca normal. O sa simti si tu in timp placere si fericire ...bucurate de copil si de viata e cel mai important
monicasandica
Postat pe 17 Ianuarie 2010 08:34
Deliuta, daca tot nu ai pe altcineva de ce sa nu stai in continuare cu sotul tau, macar pentru copil, si asta, asa ca sa va fie invatare de minte, ca voi femeile va credeti prea destepte si nu-i dati barbatului atunce cand cere el si invocati fel de fel de motive.
ionserioja
Postat pe 17 Ianuarie 2010 08:40
In opinia mea daca stai in continuare langa el nu faci decat sa pierzi timpul. Atunci cand a hotarat sa-ti spuna ca are o amanta, de fapt a hotarat sa incheie toate socotelile referitoare la actuala relatie cu tine. Ce a fost a fost si nu se mai poate reveni, deci foloseste trecutul pentru a invata ceva din el si incearca sa traiesti in prezent. Iar vizavi de iubirea pe care crezi in momentul asta ca o ai pentru el, eu zic ca te amagesti singura si asta din caua ca iti dai seama ca-l pierzi. De fapt nu e asa, mai ales ca va certati prea des si pentru ca nici nu ai stiut unde sa opresti cearta in asa fel incat el sa nu se simta jignit prea tare de ceea ce spui. Ar fi bine ca sa va vedeti fiecare de viata lui, ca sa nu regreti mai tarziu ca ai pierdut prea mult timp langa cineva care nu te mai iubeste si nici nu o va mai face vreodata. Sunt atat de rare cazurile astea cu impacarile, incat nu trebuie luate in considerare ca si o posibilitate, mai ales dupa asa de mult timp de convietuire. Daca alegi sa ramai in continuare langa el nu vei reusi decat sa fii ranita, mai ales ca il vei vedea pe el fericit, iar tu nu ai cum sa fii la fel. Mai bine evita-l o vreme pana iti trece si iluzia asta a iubirii, dupa care poate ca puteti fi prieteni, mai mult pentru copil, dar nu incerca sa-ti faci alte sperante in legatura cu relatia dintre voi, pentru ca asta este maximul ce il mai poti obtine.
ROI2009
Postat pe 17 Ianuarie 2010 08:53
cred ca toti au dreptate, dar gindestete si fal si pe el sa se gindeasca, ca tu ai sa gasesti , intr-un sfirsit pe cineva dar TATA pentru copil nu cred .
inis
Postat pe 17 Ianuarie 2010 08:57
Nu te mai acuza degeaba ,,nu l-ai impins tu in bratele alteia ,s-a dus el singur ,si daca a facuto acum o va face si altadata cat de mult l-ai iubi tu .lingeti ranile iubeste-te pe tine pe copilul tau si succes in viata .Vezi ca e destul de scurta si nu merita sa traiesti in umbra prostilor .Ai ales gresit si banuiesc ca parinti tai au vazut adevarul de la inceputul relatiei asa ca ,,nu mai gresi si a doua oara ,,succes
nix
Postat pe 17 Ianuarie 2010 08:59
este de apreciat la tine faptul ca iti recunosti vina si te simti responsabila pentru actele tale. din ceea ce povestesti, noi, ceilalti, putem doar sa intuim natura reala a relatiei cu sotul tau, cine, cum, cand a gresit mai mult. tu iti cunosti cel mai bine sotul. personal, nu cred ca dragostea moare iremediabil, daca zice ca nu te mai iubeste inseamna de fapt ca nu mai iubeste de fel un anumit fel de a fi al tau, e saturat de anumite comportamente, atitudini ale tale. asa cum si tu, in certurile voastre, nu l-ai urat cu totul, ci cum gandeste sau pune o problema sau se comporta. ceea ce inseamna ca tu trebuie sa te autoanalizezi bine si sa iti descoperi defectele, pentru a face mici schimbari in conduita ta.
sotul tau a ales calea cea mai usoara si atractiva de a scapa de conflictele familiale: daca ea nu ma intelege o schimb! sunt sigura ca in spatele reprosurilor care i le adresai de multe ori aveai dreptate, insa exista o intreaga literatura de specialitate care ne invata cum sa comunicam eficient pentru a ne face intelesi, pentru a respecta pe celalalt si a nu-i leza sentimentele sau demnitatea. iar noi stim ca femeia, in general, ucide cu cuvintele. :)
daca te simti vinovata in relatia cu sotul tau, este bine sa iti asumi resposabilitatea indiferent de consecinte, sa recunosti cu modestie, sa fii demna in acelasi timp, fara a te culpabiliza in mod exagerat, nelimitat. si mai ales sa nu cersesti dragostea, ci sa o reconstruiesti!
mult noroc!
panali
Postat pe 17 Ianuarie 2010 09:09
deliutza, imi pare rau ca ma"bag" in discutiile astea, dar nu este corect sa tot ceri sfatul fiecaruia de nu stiu cate ori...esti destul de matura sa judeci si singura , ceea ce vrei sa faci cu viata ta..un copil nu va poate tine legati daca nu mai este sentiment decat din partea unuia dintre parteneri(aici e cazul tau..eu am divortat dupa 22 ani de casatorie, cu un fiu de 18 ani. asa ca divortul e posibil indiferent cati ani au trecut de la casatorie..problema e ca tu vrei sa iti traiesti viata inconjurata de persoane care nu se plac unii pe altii: sotul tau versus parintii tai...AICI trebuia sa stabilesti prioritatile, pe cine iubesti mai mult si cu cine doresti sa stai alaturi...in momentul in care ai spus sotului ca ai ales parintii, ai terminat casnicia...chiar daca ar fi ramas cu tine, fara sa te insele, l-ai ranit ffff tare in orgoliu si sentimente si mai devreme sau mai tarziu se ajungea tot la despartire...desi nu imi place s aiau partea barbatilor, partea de vina in acest dezastru iti revine tie si implicit cicalelilor tale si refuzului parintilor tai de al accepta...e greu de inghitit hapul asta, dar crede-ma ca nu cred ca iti va da cineva un sfat sa iti refaci o casnicie deja terminata, numai pentru copil...si daca el a umblat cu altele, fii sigura ca asa va face mereu in momentele in care va veti mai certa...
garbo011504
Postat pe 17 Ianuarie 2010 09:22
gaseste si tu unul si mergi inainte ca viata e scurta,traiesteo
garbo067749
Postat pe 17 Ianuarie 2010 09:32
Daca a inceput sa-si manifeste nemultumirea in patul alteia ,asa va face toata viata.Eu am 60 de ani .Si am ajuns aici in doi ,iertand mereu iesirile catre alta .Daca as intoarce timpul ,nu as mai gresi.Caci este o mare greseala sa crezi ca daca sotul calca stramb o data este o exceptie.La el va fi mereu o delectare ,o manifestare a victoriei impotriva ta.Si acum face ce facea si la 30 ani.Dar am ajuns sa traim din obisnuinta ca dio vecini.Trebuie sa te convingi ce vrei .Mult noroc .
garbo513110
Postat pe 17 Ianuarie 2010 09:34
Draga deliuta, cum bine spui tu ai gresit ... Ai uitat ca trebuie sa ai grija de iubirea ta . Iubirea nu e vesnica decat daca ai grija sa fie asa .Prin reprosurile tale dese , prin faptul ca l-ai facut sa inteleaga ca nu e mai important in viata ta decat parintii tai , cicalelile cum spui tu l-au facut sa se distanteze. Cineva aici spunea ca asta e aluatul din el , adica prost . Nu sunt de acord ! A fost de ajuns sa intalneasca o femeie care sa-l considere altfel , sa-l faca sa se simta important , iubit , si gata "calcatul stramb". Daca era invers tu l-ai fi mai iubit la fel de mult ? Tot ceea ce vine in mod repetat din partea celuilalt si ne doare in timp ne dilueaza sentimentele , uneori fara sa ne dam seama . Ne trezim intr-o zi ca nu mai iubim .Eu cred ca ai putea incerca sa-l recuceresti , mai ales ca aveti un copil impreuna . Daca ai puterea sa nu-i reprosezi nimic , daca il vrei inapoi atunci poarta-te in asa fel incat sa te iubeasca din nou si sa ramana cu tine . Iti doresc succes si nu mai repeta aceleasi greseli si a doua oara !
garbo010336
Postat pe 17 Ianuarie 2010 09:35
Moama, ce-l mai plang astea pe barbat. Micutul de el, cum nu stie el ce e cu el si daca nevasta ii spune "da-te mai incolo", el fuge plangand sa i-o traga alteia. El e mic, nu stie nimic. Doar femeia trebuie sa aprecieze o relatie? Dar el? Sau barbatii sunt handicapati si de aia sunt intelesi? Unele ar face orice pentru o bucatica de barbat.
Doara
Postat pe 17 Ianuarie 2010 09:36
eladaela
Postat pe 17 Ianuarie 2010 09:38
niste curvari care asteapta orice gest sa unble incoace in colo , nu tu esti de vina el nu s-a putut adapta ca era un inmatur si un necivilizat care nu stia sa traiasca in alta famile cu reguli si respect.niste dobitoci,nici nu stiu ce inseamna dragoste de familie si copil, face copil si asa il lasa ca si cum a-r scuipa o samanta sunt o gramada din astia cam multi
BEL_60
Postat pe 17 Ianuarie 2010 09:39
neata,nu l-ai impins la propriu dar,ai reusit prin aceste certuri care au durat 7 ani,sa-l impingi figurativ sa caute o persoana pe care poate nu o iubeste cum te-a iubit pe tine dar,langa care gaseste o vorba linistita,un sarut dulce(interes,sau nu)o portie de sex -chiar daca nu e foarte reusit ea ii spune :ai fost magnific!!tu de cand nu ai mai facut asa cv pt el,ca tu spui ca-l IUBESTI???!!chiar daca iti spune sa nu pleci ,gandul de a ajunge cat mai repede la cealalta este mult mai mare,pt ca sigur tu cat sta el acasa pt bebe,sigur nu iti tii limba in gura,reprosurii si iar reprosurii!!incearca si pleaca ,ESTI FEMEIE-DECI COASTA ESTE LA NOI-,nu-l mai cauta,sa vezi te cauta pe tine ,pe bebe sau erai barca de salvare!!LASA-L LIBER ,DACA-L IUBESTI CU ADEVARAT!!sper sa nu fie si la tine obisnuinta si idea ca nu ti se poate intampla tie.Te muti la parintii,daca da -l-ai pierdut definitiv.Nu zic sa-ti renegii parintii dar ,ai familia ta acum.Scuza-ma daca te-am judecat prea mult,dar noi gresim asa e nu stim sa pretuim ce avem ,ii formam si ii ia altele.TRAIM INTR-O TARA IN CARE BANII,SEXUL SUNT PE PRIMUL LOC!!
garbo016769
Postat pe 17 Ianuarie 2010 09:40
Topicul risca sa devina ...misogin...Adevarul este ca o relatie esueaza din vina ambilor parteneri...o relatie se construieste zi de zi...caramida cu caramida solicitand aportul ambilor implicati...A spune e vina lui...e vina ei...nu e corect...Vinovati sunt amandoi,pentru ca desi au pornit la un drum impreuna...pe undeva s-au pierdut unul de celalat...
rodyk
Postat pe 17 Ianuarie 2010 09:44
parerea me e ca ar trebui sa t muti d aksa un timp,intr-un alt loc s vada cum e fara k u s mai fii aksa s il astepti p el...cand va vedea ca intr-adevar te-a pierdut si nu mai esti langa el va venii singur k un catelush cu coada intre picioare la u.asa sunt toti zic k sunt orgoliosi,dar d fapt yo cred k ink te iubeste k altfel nu t mai ruga s mai ramai.si totusi sunt 7 ani,nu sunt 7 zile sau 7 luni.si poate ar trebui s vb cu el s il intrebi ceea c vrea s faca in continuare in legatura cu voi 2.ori s potoleste si nu s mai duce dupa altele si e totul k inainte,ori divortati.pune piciorul in prag nu-l mai lasa p el s t manipuleze cum vrea.el profita d faptul k u il iubesti si zice k orice ar face tu il ierti k il iubesti....mult noroc in continuare si s iei deciziile cele mai bune .oricum viata nu se termina l el.gand k ai un copilas de crescut
Adyna_zuza
Postat pe 17 Ianuarie 2010 09:47
de acord cu tine, ai mare dreptate cand zici de vina ambilor
de acord si cu pierdutul unul de celalalt
cu o singura precizare...poate unu'din cei doi vrea sa se piarda
poate unu' din cei doi nu mai vrea sa construiasca alaturi de celalalt...neinmplicarea unuia duce la sfarsitul relatiei

si da, discutia capata un ton usor deplasat la adresa barbatilor
Anouk
Postat pe 17 Ianuarie 2010 09:49
Nu cred ca o casnicie se poate pastra doar de dragul copilului.Daca alegi sa te desparti , fa-o acum , pt. ca nu v-a suferi si copilul, fiind mic. Eu insa cred ca va iubiti, si meritati sa va mai dati o sansa .Cred ca a-ti gresit amandoi , tu pt. ca -ai spus ca tii la parintii tai mai mult decat la el , el pt. ca nu a stiut sa discearna cele spuse de tine.Poate ai spus-o la nervi.Eu m-am despartit de iubitul meu , pt. ca m-am certat cu mama lui [din vina lui] iar el mi-a spus ca ,,daca nu o ascult pe mama lui ,,sa plec. E foarte dureros sa t-i se spuna asa ceva.In momentul in care te legi de un partener , trebuie sa stii ca aceea e viata ta de acum incolo.Faptul ca ne iubim parintii, familia , nu trebuie sa constituie un impediment in a ne construi o familie a noastra , cu sot , copii.Alege cu multa grija ceea ce vei face. Parintii nu-ti vor tine loc de sot si nici tata pt. copilul tau.BAFTA.
mymya
Postat pe 17 Ianuarie 2010 09:49
Intre ei a fost dragoste initial...deci implicare...neimplicarea unuia la un moment dat a fost determinata de ceva...nu te pierzi fara motiv...daca nu-ti lipseste nimic, nu cauti...Casatoria ,am mai spus-o,nu-ti da drepturi si garantii pe perioada nelimitata...o planta neudata se usuca...
rodyk
Postat pe 17 Ianuarie 2010 09:59
orice om are o limita a lui si cred ca tipul a avut ceva rabdare.bomboana pe coliva i-ai pus-o cand i-ai comunicat ca iti iubesti parintii mai mult decat pe el.intre voi s-a format o prapastie greu de inchis.puntea intre voi o formeaza copilul. depinde doar de voi sa reinnodati ceea ce a fost.dar de multe ori ciorba reincalzita nu mai are acelasi gust..... am totusi o intrebare: in toti acesti ani,parintii tai nu s-au plictisit cu rautatile? orice parinte ,chiar daca nu-i place de ginere/nora, pana la urma accepta situatia pt fericirea propriului copil.ai tai nu au putut sa o faca? de fapt parintii tai sunt adevaratii vinovati de distrugerea casniciei tale.el? e vinovat si nu prea.orice om normal o ia pe "campii" dupa ce acasa nu are decat ce tu si ai tai i-ai oferit. imi pare rau, e dureros dar... si crede-ma ca sunt in cunostinta de cauza, avand la randul meu 3 copii mari[2 fete si un baiat] care au deja familiile lor.e mult de discutat pe tema data dar ..de sfaturi e lumea plina.tu faci ce iti va dicta propria cunostinta si propria inima. totusi e mai bine ca ti-a spus ca nu te mai iubeste[poti spera totusi intr-o revenire a lui] decat sa-ti fi spus ca-i este scarba...atunci nimic nu s-ar mai fi putut repara.
180758
Postat pe 17 Ianuarie 2010 10:04
Scumpa mea Deliuta,
Tu te auzi ce spui? "mi-a spus ca el are pe cineva si ca nu ma mai iubeste", "eu nu l-am crezut, dar acum am vazut cu ochii mei ca e adevarat si ma inseala"...........

Cum adica te roaga sa ramai pentru copil? Cu tine cum ramane? Tu unde esti in ecuatia asta? Nevoile tale de femeie: dragoste, afectiune, caldura, tandrete, o vorba buna, un umar pe care sa plangi cand ai o problema.......scumpa mea, te rog, trezeste-te. Nu vei salva nimic din casnicia asta, daca ai chef sa te amagesti si sa te umilesti la infinit, este numai si numai alegerea ta. O vorba din popor spune: "Boala lunga, moarte sigura". Daca poti sa-ti asumi chestia asta, fa-o. Ramai. Dar sa nu-l acuzi pe el, macar a avut curajul sa-ti spuna "nu te mai iubesc". Sinceritatea, este si ea o calitate, nu-i asa? Eu am fugit mancand pamantul cand fostul meu iubitel mi-a spus dupa trei ani jumate: "nu stiu ce simt pntru tine". Am plans 2 luni, dar n-am accepatat sa traiesc sub acelasi acoperis cu un om care "nu stie ce simt epentru mine". In ceea ce priveste "iubirea", stai calma, "timpul le rezolva pe toate". Ai sa-l uiti in maxim 6 luni. Personal, am ajuns la concluzia ca, barbatii se simt atrasi de femeile puternice, care nu se lasa calcate in picioare, care se respecta, care au un cuvant de spus.Capul sus: "ce nu te omoara, te intareste". E doar un episod prin care trebuie sa treci(nimic nu-i intamplator). Ia-o ca pe un test. Nu te lasa doborata de sentimente si de griji....incearca sa fii mai calculata, mai egoista, mai cerebrala. Ai grija de imaginea ta, de sufletul tau. Lasa-ti copilasul cu mamica sau cu o bona, si du-te intr-un week-end la munte sau la tara. Stai singurica si reflecteaza la toate mizeriile prin care treci, cu ACCEPTUL tau.

P.S. Chiar crezi ca daca ti-ar spune: "Scumpa mea, n-a fost decat o gluma proasta, pe aia n-o iubesc, am sa raman langa tine si langa copilasul nostru toata viata...... lucrurile s-ar aranja de la sine, viata si-ar urma cursul ei normal si ati trai fericiti pana la adanci batraneti? Ai putea oare sa-l mai crezi vreodata, sa-l iubesti neconditionat, precum un catel batut care se intoarce la stapan cu coada intre picioare si capul plecat? Daca mai ai o farama de mandrie, n-ai s-o faci. Nu mai fii atat de toleranta. Povestea voastra este istorie. Nu ai chef sa accepti asta, dar mai devreme sau mai tarziu ai s-o faci. Iarta-ma, rogu-te, daca te-am ranit cu vorbele mele.

Te imbratisez,
Doamne ajuta.
kisa77
Postat pe 17 Ianuarie 2010 10:04
rodyk, corect...viata nu-ti ofera niciun fel de garantii...

nimic nu e batut in cuie, nimic nu e vesnic
Anouk
Postat pe 17 Ianuarie 2010 10:06
De la: 180758, la data 2010-01-17 10:04:05orice om are o limita a lui si cred ca tipul a avut ceva rabdare.bomboana pe coliva i-ai pus-o cand i-ai comunicat ca iti iubesti parintii mai mult decat pe el.intre voi s-a format o prapastie greu de inchis.puntea intre voi o formeaza copilul. depinde doar de voi sa reinnodati ceea ce a fost.dar de multe ori ciorba reincalzita nu mai are acelasi gust..... am totusi o intrebare: in toti acesti ani,parintii tai nu s-au plictisit cu rautatile? orice parinte ,chiar daca nu-i place de ginere/nora, pana la urma accepta situatia pt fericirea propriului copil.ai tai nu au putut sa o faca? de fapt parintii tai sunt adevaratii vinovati de distrugerea casniciei tale.el? e vinovat si nu prea.orice om normal o ia pe "campii" dupa ce acasa nu are decat ce tu si ai tai i-ai oferit. imi pare rau, e dureros dar... si crede-ma ca sunt in cunostinta de cauza, avand la randul meu 3 copii mari[2 fete si un baiat] care au deja familiile lor.e mult de discutat pe tema data dar ..de sfaturi e lumea plina.tu faci ce iti va dicta propria cunostinta si propria inima. totusi e mai bine ca ti-a spus ca nu te mai iubeste[poti spera totusi intr-o revenire a lui] decat sa-ti fi spus ca-i este scarba...atunci nimic nu s-ar mai fi putut repara.
am facut o greseala ! constiinta am vrut sa scriu nu...cunostinta.
180758
Postat pe 17 Ianuarie 2010 10:08

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Nu inteleg de ce evita acest subiect dupa 1 an de relatie. 11 De la: garbo_454875 28 Septembrie 2016 13:20
sex fara prejudecati 243 De la: CristianBaciu 26 Iunie 2018 12:07
cel mai simplu rapid mod de a face bani 0 De la: 1 Iunie 2009 14:44
slabire... 1 De la: laura_tm 3 August 2009 15:15
. 2 De la: garbo_412080 15 Mai 2015 09:32
Setari Cookie-uri