DE CE BARBATII DIVORTEAZA? VOI CE PARERE AVETI?

M-am gandit de multe ori, prin prisma meseriei mele, ce provoaca ruptura in cuplu...si...in final dezumanizarea in fata instantei (in majoritatea cazurilor)...oare cumva din cauza infidelitatii...a invidiei...a complexelor de toate de toate tipurile...sau oare..a parintilor?
biatrice30
Postat pe 30 Octombrie 2009 23:14
Cred ca uneori barbatii divorteaza pentru ca s-au pripit si se gasesc in postura de a nu se identifica cu pozitia actuasla...nu mai stiu ce vor..incotro merg si care a fost indemnul initial...
Mai mult decat atat ei nu constientizeaza "institutia casatoriei"...reglementarile acestei institutii...drama pe care o traieste cel abandonat.
Cred ca de cele mai mutle ori nu iau in serios pasul facut si nici societatea nu pune accent pe importanta familiei.
Poate ca voi fi considerata o traditionalista, nu ma consider perfecta, insa, as vrea sa inteleg acest fenomen al barbatului...
biatrice30
Postat pe 30 Octombrie 2009 23:18
biatrice, barbatii divorteaza numai daca au de cine
da' mai mult femeile divorteaza de barbati
pik_nik
Postat pe 30 Octombrie 2009 23:51
..pik, io nu devortez da tine..
daria_
Postat pe 31 Octombrie 2009 00:47
avocata, divortul nu e "un fenomen al barbatului".

de ce divorteza lumea? ca nu mai exista dragoste. simplu.

nu se traieste cu "constientizarea casatoriei" si nici cu "reglementarile"ei.
si_totusi
Postat pe 31 Octombrie 2009 08:42
wife_de_zmeu
Postat pe 31 Octombrie 2009 08:56
alta acu`,..asta-i intrebare de halloween, nu ?
melanie
Postat pe 31 Octombrie 2009 09:23
de ce???

io cred ca depeche mode
eladaela
Postat pe 31 Octombrie 2009 09:25
ha?
melanie
Postat pe 31 Octombrie 2009 09:27
Divorteaza numai cei care stiu sa-si faca singuri geamantanul
castancopt
Postat pe 1 Noiembrie 2009 03:04
Barbatii divorteaza fiindca nu vor sa-si asume responsabilitatile, sunt imaturi...sunt AFEMEIATI si cel mai important aspect...nu exista IUBIRE...Cand este iubire treci peste multe...
Au senzatia ca-si schimba viata, daca schimba nevasta, nu vor sa vada ranile lasate in sufletul celorlalti, fiindca daca mai sunt si copiii, cat ar fi de mari, tot ramn marcati...
Am divortat dupa 30 de ani, copiii erau mari, dar nimic nu mai este ca inainte...
bamby
Postat pe 1 Noiembrie 2009 06:14
Barbatii divorteaza pentru ca INTOTDEAUNA au gasit un culcus mai cald , mai primitor si care ii solicita mai putin intelectual .. si care ii face pe ei sa se simta barbati -prima categorie!
Exista o a doua categorie care au uitat sa se maturizeze si care fug de responsabilitati. Daca familia il solicita prea mult material si intelectual ..fuge spre zari mai confortabile si nesolicitante ...

Slava Domnului exista si totusi barbati care isi asuma responsabiliati!
elis11
Postat pe 1 Noiembrie 2009 06:15
sincer, nu sint in stare de asa efort maret, rar acei care o fac, de obicei fac viata un iad, de se duce impuscata ea, sa depuna actele....cind o fac ei, sigur au o relatie exstra care nu mai poate astepta...constatarile mele.
DECENU09
Postat pe 1 Noiembrie 2009 06:49
eladaela
Postat pe 1 Noiembrie 2009 06:57
De la: elis11, la data 2009-11-01 06:15:03Barbatii divorteaza pentru ca INTOTDEAUNA au gasit un culcus mai cald , mai primitor si care ii solicita mai putin intelectual .. si care ii face pe ei sa se simta barbati -prima categorie!
Exista o a doua categorie care au uitat sa se maturizeze si care fug de responsabilitati. Daca familia il solicita prea mult material si intelectual ..fuge spre zari mai confortabile si nesolicitante ...

Slava Domnului exista si totusi barbati care isi asuma responsabiliati!


nu vreau sa fiu rea, dar ce inseamna ca-si asuma responsabilitatile?
plateste facturi, are grija de copii, face treburi gospodaresti ... in timp ce mintea si sufletul le este in alta parte.
tacere
Postat pe 1 Noiembrie 2009 07:08
In primul rand, cred ca pana nu-si vor spune parerea si niste barbati, discutia e oarecum sterila si lipsita tocmai de acel plus care poate balansa in favoarea adevarului.
De ce divorteaza barbatii, sau de ce nu mai e dragoste?
Excluzand acele elemente dezumanizate, care nu mai pot fi numiti oameni(alcoolici, violentii, mascuulii(barbatul e un om, masculul doar un animal folosit imperechere, la ce care in general ies din tiparul barbatului isi asuma reponsabilitatile unei familii) ramanem cu un procent destul de mare de barbati care, atunci cand ajung acasa, le fac nevestele parul cret din cine stie ce motive minore, doar fiindca ea are chef de cearta, si nu pot fi multumite nici cu luna de pe cer, cand barbatului nu-i iese ceva, incepe nevasta sa-l compare cu fostul si exista nenumarate motive.
Adevaratul motiv pentru care divorteaza e acela ca ajung sa simta inconstient, sau sa realezeze constient, ca locul lor nu mai e in acel univers, si nu mai are ce sa imparta cu femeia, ca spatiul din acel eu interior nu mai contine emotii, nu mai contine bucurii, si a dost inlocuit cu teama,ura, dorinta de a fi cat mai departe.
In fuga lor se refugiaza la reparat sa rasreparat masina, la prieteni la o bere, in carciumi, sau in sala de tribunal.
cremene
Postat pe 1 Noiembrie 2009 07:59
vrea putina libertate si este greu cand esti casatorit deoarece ai responzabilitatea grijii fata de familie
garbo067749
Postat pe 1 Noiembrie 2009 08:01
fiindca lipsa lor de discernamint, maturitatea lor discutabila, ce intr-un moment mai mult sau mai putin crucial al vietii lor , le pune in fata o noua provocare , le face aceeasi ...arad....posibilitatea de a prolifera acelasi insucces ATITA VREME cit ei NU sint ceea ce vort sa para !!!!!!!!!!!!!!!!!UN BARBAT DESTEPT STIE CE II ESTE oferit de astre pentru a
ramine destept pina la moarte !!!!!!!!!!!!!!!!
georg_eta
Postat pe 1 Noiembrie 2009 08:04
Spune "barbat divortat" si o sa vezi ca nu e ca si cum ai pronunta "femeie divortata". Este o simpla chestiune de nuanta.

Femeia divortata este privita intotdeauna cu o urma de benevolenta, iar vina despartirii se arunca de cele mai multe ori in carca barbatului.

Barbatul divortat... primul gand care iti trece prin minte cand auzi ca a divortat este: oare cum de a ajuns sa fie singur?

Doar un barbat nu reuseste sa stea prea mult timp fara sa aiba alaturi o femeie. Doar se stie ca femeile nu divorteaza cu una cu doua, mai ales cand este vorba de existenta unor copii. Printre altele, el trebuie sa fi fost cauza care a declansat razboiul... Poate putin mai sifonate, dar camasile sale sunt aceleasi. Poate este mai putin increzator in propria persoana si in a celorlalti, insa in fond a ramas acelasi barbat la care visai odata.
biatrice30
Postat pe 1 Noiembrie 2009 08:20
O scurta istorie a divortului

Conform Vechiului Testament barbatii evrei puteau sa se desparta de sotiile lor dupa bunul plac.


Moise insa, a prevazut relele ce rezultau din aceasta atat pentru familie cat si pentru noul stat.

De, aceea, el condamna desfacerea casatoriei fara motive serioase si valabile. El cauta sa ingreuneze desfacerea casatoriei. In acest scop hotaraste ca, desi barbatului ii ramane pe mai departe dreptul de a se desparti de sotia sa fara interventie judecatoreasca, totusi casatoria nu se considera desfacuta inainte ca barbatul sa fi dat sotiei sale carte de despartire.


Prin cartea de divort data de barbat femeii sale se desfacea casatoria legitima.
biatrice30
Postat pe 1 Noiembrie 2009 08:28
O scurta istorie a divortului

La poporul roman se intalneste divortul prin consimtamantul mutual si divortul prin cererea unuia dintre soti - repudium. Cazurile erau asa de frecvente incat in statul roman divortul devenise un mijloc de scandal si de dizolvare a bunelor moravuri.

Toti cetatenii romani depaseau hotarele fidelitatii reciproce, desi erau soti, iar imoralitatea nu mai cunostea margini.

Ajunsesera intr-o decadenta asa de deplorabila incat simteau o placere in a se casatori si a divorta, cu toate ca divortul era recunoscut si considerat ca inutil si nefavorabil institutiei casatoriei si vatamator vietii sociale si vietii de familie.

Repudium-ul era foarte simplu si se facea in prezenta a sapte martori, cetateni romani majori, prin care casatoria se considera ca si desfacuta.
biatrice30
Postat pe 1 Noiembrie 2009 08:30
O scurta istorie a divortului


De exemplu la greci, aveau dreptul sa intenteze divort atat barbatul cat si femeia, desi femeia era pusa pe o treapta inferioara.

Si la evrei femeia era pusa pe o treapta inferioara, dar ea nu avea dreptul de a intenta actiune de divort.


Si la poporul grec adulterul era motiv de divort.

In vederea divortului sotul trebuia sa indeplineasca anumite formalitati asemanatoare acelora pe care le-am vazut la evrei.

Femeia primea un avertisment scris in urma caruia ea parasea domiciliul.

Se rupea, bineinteles, si legatura conjugala si femeia se prezenta in fata arhontelui unde facea o declaratie in care isi exprima vointa ei de a divorta.
biatrice30
Postat pe 1 Noiembrie 2009 08:33
Casatoria e buna, daca atrage dezvoltarea poztiva a partilor. Cand viata de cuplu devine balast(Fizic sau psihic) este cursul normal sa vrem sa ne descotorosim de acesta. Dupa parerea mea, barbatii divorteaza din aceleasi motive ca si femeile. Dispare satisfactia, pe toate planurile, sau poate doar pe unul si este nevoie de eliminarea factorului negativ, pentru a ajunge la acea stare de unde se poate incepe din nou.
Maytrei
Postat pe 1 Noiembrie 2009 09:02
Buna intrebare.....barbatii divorteaza pt ca se plictisesc foarte repede...sunt usor influentatbili.....au impresia ca tot cee nou e si bun....si nu in ultimul rand...nu se pot obisnui cu ideea ca timpul trece peste ei. Sunt intr-o continua cautare...
garbo005152
Postat pe 1 Noiembrie 2009 09:37
...nu vreau sa supar pe nimeni.....O PARTE DE VINAO AVEM SI NOI, PENTRU CA UITAM CA SUNTEM FEMEI...O PARTE DINTRE NOI...
garbo005152
Postat pe 1 Noiembrie 2009 09:40
Eu cred ca dimpotriva, femeile deschid divortul cel mai ades. Un barbat cand nu ii e bine acasa isi gaseste amanta. Sau bea. Dar n-ar renunta si la confortul de acasa. Cred de fapt ca un barbat e si un pic lash si nu poate sa-si asume anumite chestii. Prefera sa se complaca. Bineinteles ca sunt si multe femei care prefera sa o ia peste ochi de la barbat decat sa divorteze, dar parerea mea e ca cel mai des femeia deschide divort si nu barbatul.
Tiffany
Postat pe 1 Noiembrie 2009 09:49
Daca exista uiubire de ambel parti, nu exista divort... Oricate greutati ar aparea, ori obstacole, cei doi raman impreuna.

Dar daca relatia in cuplu e subreda, vine si divortul.
Fiindca apar nemultumirile, reprosurile, frusttrarile reciproce, tentatia unuia dintre parteneri, ori a amandorura, de a dori altceva, pe altcineva...

Asa ca, unde dragoste nu e, nici casnicie nu poate fi.
patty_35
Postat pe 1 Noiembrie 2009 09:51
Daca exista iubire de ambele parti, adica si din partea ei, si din partea lui, nu exista divort... Oricate greutati ar aparea, ori obstacole, cei doi raman impreuna.

Dar daca relatia in cuplu e subreda, vine si divortul.
Fiindca apar nemultumirile, reprosurile, frusttrarile reciproce, tentatia unuia dintre parteneri, ori a amandorura, de a dori altceva, pe altcineva...

Asa ca, unde dragoste nu e, nici casnicie nu poate fi.
patty_35
Postat pe 1 Noiembrie 2009 09:54
De la: AVOCATBIATRICEMARTIS, la data 2009-11-01 08:33:58O scurta istorie a divortului


De exemplu la greci, aveau dreptul sa intenteze divort atat barbatul cat si femeia, desi femeia era pusa pe o treapta inferioara.

Si la evrei femeia era pusa pe o treapta inferioara, dar ea nu avea dreptul de a intenta actiune de divort.


Si la poporul grec adulterul era motiv de divort.

In vederea divortului sotul trebuia sa indeplineasca anumite formalitati asemanatoare acelora pe care le-am vazut la evrei.

Femeia primea un avertisment scris in urma caruia ea parasea domiciliul.

Se rupea, bineinteles, si legatura conjugala si femeia se prezenta in fata arhontelui unde facea o declaratie in care isi exprima vointa ei de a divorta.Mai, sa ne para rau ca nu ne-am nascut barbati, nu alta.
AMELYY
Postat pe 1 Noiembrie 2009 10:00
Ei, asta era acum sute de ani. Acum e cam viceversa.
Tiffany
Postat pe 1 Noiembrie 2009 10:11

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
De ce santem superficiali? Mai avem valori adevarate? 2 De la: garbo093004 25 Ianuarie 2010 13:14
Va rog dati-mi un sfat 95 De la: Sal_a_toi 13 Septembrie 2011 12:40
Voi astia de pe garbo... 272 De la: garbo011013 24 August 2012 20:41
O problema 63 De la: pantera_neagra 22 Mai 2011 00:15
In 1989 capitala romaniaei a fost la scornicesti?Oare de cati ani exista romania..eu am auit ca nu exista mai mult de 100 de ani..ca tara romana,ar fii o corcirura,cu gandire turca 44 De la: casperphantom 28 Noiembrie 2010 14:54
Setari Cookie-uri