Comanzi COLIVA de la restaurant!

Pentru cei interesati, pentru ca pana la urma cu totii mai facem si pomeni din cand in cand, am descoperit de curand ca pe soseaua Oltenitei, langa terenurile de tenis se afla restaurantul Riviera , care mai nou face si coliva!!! Mi s-a parut interesant, aveam nevoie urgent , iar eu chiar nu stiam nicio reteta. Au fost recomandati de catre cei de la cimitirul Bellu! Ce mi s-a parut si mai interesant este faptul ca au o intreaga oferta pentru parastase (coliva, meniuri , inclusiv de post, pachetele, etc). Coliva a fost exceptional de buna, iar pretul este unul accesibil. Daca aveti nevoie, sunati cu incredere! 0720778549.
afygerard
Postat pe 30 Aprilie 2009 12:20
afy,

mda...
reclama mascata,si noi nu ne-am prins deloc...

ce iaca-cui sa cautam pe oltenitei?

in toate cartierele sunt colivari,si vis-a-vis de ghencea se fac parastase...e o cosmelie acolo.

bai! maine este 1 mai,de o paranghelie cu dans din buric nu ziceai si tu,inca mai respiram...
iasomia
Postat pe 30 Aprilie 2009 12:27
bai nene... ce poate fi exceptional de bun la o coliva?...

bine, ca eu mai am si alte nelamuriri... de ce s-a instituit in traditie coliva pt pomeni?... scrie in biblie de coliva pe undeva?... pana la urma, e doar o fiertura de grau, porcii cred ca ar fi incantati sa clefaie la ea...

tara de boshimani superstitiosi, asta suntem... credem in dumnezeu, da impodobim mortu' precum shamanii, nenica... ca sa nu mai zic si de altele...
zambil
Postat pe 30 Aprilie 2009 12:29
zambil,

daca e facuta de cine trebuie,stii cum este coliva?delicioasa,da' trebuie sa te pricepi...

eu nu mananc coliva de la oricine,pt ca trebuie sa bagi mainile in ea sa o freci bine ca sa fie gustoasa.

si.. nu stiu eu daca cine a facut-o ,sta bine cu igiena..ma mai trezesc si cu vreo salmonela d-aia de la vreo bucatareasa sclerozata.

iasomia
Postat pe 30 Aprilie 2009 12:44
bleah... parca si vad niste maini paroase de bucatareasa molfaind in coliva...

intre timp citii cum e cu traditia si coliva... cica prima coliva a fost inventata in bizant pe la 350, in urma unei isterii colective legate de scuipatu' in mancare ca procedeu de batjocura... chipurile coliva era ferita de siluiala asta...

bine, ca daca te uiti la o coliva d-aia iti inchipui tot ce-i mai rau, eventual ca raufacatoru' suferea cu sinusurile, ceva...
zambil
Postat pe 30 Aprilie 2009 12:51
interesant este.. ca in partea olteniei pe mosori(niste painici mici in forma de cruce, pt cine nu stie) se pune coliva neandulcita,grau fiert pur si simplu...fara esente si zaharuri...

mosorii se impart la pomana,se duc la biserica,in fine...


si zambile!

coliva poate fi f gustoasa,acu' este adevarat..eu in vacante mergeam la tara,acolo dulciuri nu erau pe vremea aia..cand prindeam coliva ma simteam in al 9-lea cer..poate d-aia imi place,dar imi place!
ma rog, imi place daca nu este vorba de inmormantare, ca si aici am o problema,ma gandesc ca a pus mana pe mort si pe urma in haleala..

ehhhh,viata-moarte..pana mea....
iasomia
Postat pe 30 Aprilie 2009 13:01
he,he... pai in copilaria mea, episodu' "la tzara", culmea rafinamentului culinar era o felie zdravana de paine neagra, unsa cu untura de porc - de preferat ramasa in urma prajitului carnii - si presarata cu sare mare, grunjoasa...

da' ai dracu', uite ca nu dau paine cu untura la pomana...
zambil
Postat pe 30 Aprilie 2009 13:06
cand eram micuta si era buna la camp,faceam mamaliga ,si in ceaunu' in care faceam mamaliga, asa nespalat,puneam laptele sa-l fierb...apoi racaiam peretii ceaunului,pt mine chestia aia era prajitura...si vorba ceea ..veneam din bucale...


de untura pe paine nu mai zic,mancam cu usturoi...

sarea aia grunjoasa...mmmm..pe rosia culeasca din gradina....of,of,mai,mai...
iasomia
Postat pe 30 Aprilie 2009 13:13
sau mamaliga rece taiata felii si pusa pe plita sa se rumeneasca, iar deasupra presarat zahar (cànd era...)
susidallyama
Postat pe 30 Aprilie 2009 13:17
susy,

Oooooo,yes!

cine nu are amintiri de acest gen e sarac sufleteste...

asa mamicule! bagati potol! pai ce? de parastase suntem noi?...se poate?....

susy

"zacar" cum zicea buna...
iasomia
Postat pe 30 Aprilie 2009 13:22
a mea zicea "tzùckor"...
si ce mai smàntàneam oalele de lut in care punea laptele sa se prinda...
susidallyama
Postat pe 30 Aprilie 2009 13:26
ehe, mamaie imi facea cococi pe plita cand facea painea, bagam niste branza veche de oaie si niste rosii din alea carnoase din gradina...mi-am facut singura pofta!!
la buna mancam paine umezita cu apa si data prin zahar, si mai tarziu, aparuse inghetata aia in pachet de unt, buna mai era!!!
zambila
Postat pe 30 Aprilie 2009 15:46
De la: afygerard, la data 2009-04-30 12:20:28Pentru cei interesati, pentru ca pana la urma cu totii mai facem si pomeni din cand in cand, am descoperit de curand ca pe soseaua Oltenitei, langa terenurile de tenis se afla restaurantul Riviera , care mai nou face si coliva!!! Mi s-a parut interesant, aveam nevoie urgent , iar eu chiar nu stiam nicio reteta. Au fost recomandati de catre cei de la cimitirul Bellu! Ce mi s-a parut si mai interesant este faptul ca au o intreaga oferta pentru parastase (coliva, meniuri , inclusiv de post, pachetele, etc). Coliva a fost exceptional de buna, iar pretul este unul accesibil. Daca aveti nevoie, sunati cu incredere! 0720778549.


Hai sa facem skimb de publicitate:eu le dau nr la cei de la morga,nu de alta,pot si ei sti cite portii sa faca...
valentino
Postat pe 30 Aprilie 2009 15:50
eu stiu un magazin unde se fac niste coroane de crapa vecinii de pizma . le citesti in priviri dorinta de a se captusi cat mai grabnic cu asa ornament.


sa dau si nr de telefon? poate vrea si cineva de aici
si_totusi
Postat pe 30 Aprilie 2009 16:26
susy,

eram pe fuga,da' am apucat sa vad in postarea ta ,era si o intrebare"iti plac lactatele?"

ioi,de ce ai sters-o?

sau era de dulce gandu' tau?...

zambila

mami,
tu esti mult mai micuta decat mine,cum adica inghetata in pachet de unt?...

valentino,

iti dau o sugestie,daca vrei sa tii cont e ok,daca nu, e treaba ta.

schimba avatarul ala...
mai intri la sex,la parastase,acu' vad ca esti pe la morga..

pune altceva,scoate copilasul ala...nu are ce sa caute pe un site,unde mai vorbim si mascari...
iasomia
Postat pe 30 Aprilie 2009 16:29
iaso... imi amintisem ca-mi spusesesi ca nu-ti place brànzica, sorry

si da, si eu imi amintesc o inghetata la pachet, intre doua foi de wafer, ce buna mai era!
susidallyama
Postat pe 30 Aprilie 2009 16:41
Bai, o smecherie nu poate omu` sa mai faca!!!
Dans din buric zici???
Pai in cazu` asta tot la RIVIERA sa veniti ca sunt si lautari, asa ca de mine tot nu scapati!!!!
Ne vedem acolo!!!
afygerard
Postat pe 30 Aprilie 2009 18:09
afy,



asa mai vii de acasa....
iasomia
Postat pe 30 Aprilie 2009 18:15

reclama este si ramàne sufletul comertului!!
susidallyama
Postat pe 30 Aprilie 2009 18:16
De la: iasomia, la data 2009-04-30 16:29:56susy,
/>
valentino,

iti dau o sugestie,daca vrei sa tii cont e ok,daca nu, e treaba ta.

schimba avatarul ala...
mai intri la sex,la parastase,acu' vad ca esti pe la morga..

pune altceva,scoate copilasul ala...nu are ce sa caute pe un site,unde mai vorbim si mascari...


Incerc sa-l educ in spiritul societatii...nu vreau sa se sperie cind s-o face mare...Eventual pot s-o skimb cu mama-sa,ca pe tat-su...cine-l stie...

valentino
Postat pe 30 Aprilie 2009 18:17
Este o afacere profitabila ?
Ca daca este, ma apuc si eu.

Cunosc pe cineva care face o coliva ,de spui ca este prajitura,tort ,nu,altceva!
AMETYST
Postat pe 2 Mai 2009 21:39
ametyst, sigur este afacere la cheie.

caz real. la un priveghi, un tip spunea -ca pentru el - doamne , de ce l-ai luat pe "x"? puteai sa ma iei pe mine ca-s bolnav, ca mai mult ma chinui, etc. la care popa, pe faza : "putina rabdare , fiule ca..."

si_totusi
Postat pe 2 Mai 2009 21:48
Dar calavia stiti ce este? Ca inainte de parastas in partea de tara de unde sunt eu, se da de pomana piine da casa muiata in vin firt cu zahar.Si ma trimetea bunica sa le dau la vecini si ma intorceam pe doua carari.....
Aemulus
Postat pe 2 Mai 2009 21:50
E buna ..rau Mica! He, he..vad ca mai are cineva pasiunea painii cu untura si cu sare! Chiar e buna!

Mai am o chestie si acum! Mamaliga rece cu gem! Miam , ce buna e!

Fetili, fac o coliva buna..pe cinstite!! I-am facut fina-mii, cand i-a murit bunic-sa! Nu facusem in vietulica mea, dar n-avea cine s-o faca!
Gustul il stiam...ASA CA..mi-am suflecat manecutele si-am purces la treaba!! Fiert graul, lamaie, nuca..muulta, coaja de lamaie, vanilie..si-a iesit nene!!

Bunaciune!!
gabitzza
Postat pe 2 Mai 2009 23:29
valici,

vad ca ai fost baiat cuminte, si mi-ai ascultat sugestia,bravo....

stefane,

da ' ce palos d-ala.. lung ai...sau cum ii zice..
iasomia
Postat pe 3 Mai 2009 18:01
De la: iasomia, la data 2009-04-30 16:29:56susy,

tu esti mult mai micuta decat mine,cum adica inghetata in pachet de unt?...


iaso...zambesc shagalnic.....nu mai tii minte inghetata polar????....era asa ca un pachet de unt si pana o mancai toata iti curgea pe mana in jos si se fleshcaia hartia in care era ambalata.....si te faceai pe maini ca purcelul...dooamneeeee....si inghetata doina trasa in ciocolata......si painea prajita in ulei si apoi frecata cu usturoi......cana de lapte rece in care puneam (si inca mai pap asa ceva)mamaliga fierbinte...si ceapa rosie data cu sare grunjoasa, alaturi de strachina cu mamaliga cu branza si smantana....iar painea cu untura o dadeam cu paprika.....
tutankhamon
Postat pe 3 Mai 2009 18:13
tuto,

pisicioaica asta de zambila e prea mica pt polar,cred ca altfel se numea ce zice ea acolo.polar? imi placea ala de rom ,tras in cioco.

si daca tot imi lasa gura apa a copilarie...astazi as prefera o lipie calda, in care sa bag niste parizer d-ala din anii '70...

iasomia
Postat pe 3 Mai 2009 20:00
De la: iasomia, la data 2009-05-03 20:00:12tuto,

pisicioaica asta de zambila e prea mica pt polar,cred ca altfel se numea ce zice ea acolo.polar? imi placea ala de rom ,tras in cioco.

si daca tot imi lasa gura apa a copilarie...astazi as prefera o lipie calda, in care sa bag niste parizer d-ala din anii '70...

Vise ,taica,vise
scrichy
Postat pe 3 Mai 2009 20:04
iaso, oi fi eu pitica, dar am mai prins cate ceva...nu mai stiu cum ii zicea, parca Napoca, dar nu garantez, oricum, aveam vreo 6 anisori atunci, deci au trecut aproape 20 de atunci (mama, ce repede am crescut?)
cand eram mica, credeam ca n-am sa ma satur niciodata de inghetata!! aveam probleme cu amigdalele si nu prea imi dadeau ai mei....si acuma mai ai, din pacate, dar mananc si iarna inghetata de rup! acum imi place mult cea de la Mac, cu caramel...

tuta, eu si acum imi prajesc paine, o ung bine cu unt si apoi pun putin usturoi, o felie de rosie....iamiii
zambila
Postat pe 4 Mai 2009 11:09
zambilici, taci ca-mi faci pofta si e dimineata!
Abia acum imi bat buzitele-n cafea...
gabitzza
Postat pe 5 Mai 2009 07:32

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Petreceți o seară chinezească la restaurantul Nan Jing! 2 De la: garbo_401411 5 Mai 2014 17:04
Restaurantul meu 3 De la: garbo107343 24 Ianuarie 2014 12:51
Restaurante din Bucuresti 36 De la: AlexiaLaDieta 3 Ianuarie 2018 14:01
cerere de parteneriat 1 De la: vlasceanu_gina 8 Iulie 2012 11:30
Comanzi COLIVA de la restaurant! 46 De la: susiyama 7 Mai 2009 17:26
Setari Cookie-uri