ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Secretul casniciei perfecte

Voteaza
*****Scor: 3.7272727272727 din 11 voturi
 

Pentru ca acest forum nu duce lipsa de topicuri in care sunt dezbatute probleme personale, triste sau superficiale, pun in discutie inca unul de interes general. Cine cunoaste secretul sa ne spuna. Sunt convins ca multi vor sa'l afle si sa'l aplice in viata lor.
  citeaza   raspunde

toleranta,comunicare...si nu in ultimu' rad ceva dragoste.

aoleu! uitam de sex.

obligatoriu reactie chimica...pozitiva,binenteles..
  citeaza   raspunde

nu exista asemenea secrete...nu exista retete de succes. se aplica de la o persoana la alta, in functie de gradul de inteligenta, cultura, educatie, etc...

so...tot la experiente personale se ajunge.
  citeaza   raspunde

wife, mi-ai luat vorba din gura

hai sa sintetizam : noroc

asta e ingredientul de baza. sa ai noroc de a-ti gasi omul potrivit . restul, vine de la sine
  citeaza   raspunde

iar ajungem la cultura,la inteligenta?

hmmm!..

ce are mariaju' fericit cu asta?

am vazut oameni super inteligenti extrem de nefericiti in casnicie,si prosti care se iubeau ca in prima zi...

totu' e relativ...imi mentin parerea.
  citeaza   raspunde

Sigur ca nu exista retete da' eu l-as cita pe Arshinel care zicea ca tre' sa-ti asculti nevasta, dom'le, ca sa iasa o casnicie perfecta (exagerare...)! Nu ca nu mi-ar conveni de minune parerea lui despre casnicia fericita. Analizand in profunzime ce este in jurul nostru, i-as da dreptate acestui mare si bland om. ori de cate ori barbatul a mai lasat si a mai parut macar ca-si asculta nevasta... a mers totul bine. Stiu ca Arshinel se contra la Marutza cu Simona Dichiseanu care era de parere ca barbatul tre' sa bata cu pumnu' in masa. Eu una nu sunt de acord cu demonstratiile de forta. Sunt pentru respect si grija reale, o dragoste mai putin pasionala dar mai sigura si mai putin nabadaioasa.
Stiti... fara competitie, fara uraciuni... Pur si simplu cei doi trebuie sa se duca acasa si sa il gaseasca pe celalalt CA SI CUM
S-AR REGASI PE SINE...
  citeaza   raspunde

CSNICE, csnicii, s.f. Trai n comun al soilor, via conjugal; cstorie. Casnic + suf. -ie. (Sursa: DEX '98)


CSNICE s. cas, cstorie, menaj, (livr.) mariaj, matrimoniu, (rar) gospodrie, (pop.) nsoire, (nv.) maritagiu, (grecism nv.) sinichesion. (O ~ fericit.) (Sursa: Sinonime)


CASNICIE ( DE LA MINE ADUNATE )= fuga de parinti fortuita, alegerea parintilor, frica de singuratate, e de bon ton, e o traditie sa o respectam, nevoia de a face un copil, siguranta si protectie, dragoste oarba, el e bogat iar ea frumoasa, el 80 (avere) ea 18 (tinerete), razbunare pe fostul/a, viza de rezidenta, mosteniri, se cunosc din copilarie, sunt casatorit... deci exist.


Lista continua dar ideea e daca isi ating scopul, aceste casnicii devin perfecte in mintea subiectilor..
  citeaza   raspunde

iaso...tu nu ai auzit de vorba aia..."fericiti cei saraci cu duhul" ?

taure...iti face impresia ca avem nevoie sa consultam dexul?
  citeaza   raspunde

Nu exista casnicie perfecta. N-am auzit niciodata de nici un cuplu care sa se casatoreasca si sa mearga mana in mana si ochi in ochi toata viata pe o pajiste cu floricele. Cum zicea si totusi e nevoie de noroc, dar si rabdare, de compromisuri. Esential e sa fie masura in toate si sa fie la ambii, pentru ca daca doar eu am rabdare si fac compromisuri n-am facut nimic.
  citeaza   raspunde

Ideal ar fi sa respectam angajamente verbale, netranscrise, sa putem privi in ochi partenerul toata viata, indiferent de vointa noastra, influente straine, greutati inerente, sa ramanem oameni si sa ne repectam intai pe noi insine si mai apoi pe cei cu care am ales sa convietuim. Dar cum interesul primeaza, conditia umana are si o latura mai putin morala. Devine foarte importanta o bucatica de hartie, un fel de asigurare, care acopera chipurile anumite daune.Traumele sufletului niciodata nu vor fi acoperite de vreo hartie, din nefericire. Pentru a te feri de aceste neplaceri iti trebuie intelepciunea care nu o mostenesti genetic, nu o inveti de la parinti sau in scoli. O viata fericita non-stop e utopica, iar cei care sunt fericiti, si o declara peste tot nu'si cunosc viitorul, inca. Cand dezamagirea ia loc fericirii, tot ce a fost bun odata, devine dispensabil.
Ca ingredient obligatoriu al casniciei perfecte, si eu aleg intelepciunea si ratiunea. Doar ea poate salva casnicii imperfecte.
  citeaza   raspunde

da, taur atipic. CALITATEA OMULUI DA TREND-UL (adica linia...) CASNICIEI.
  citeaza   raspunde

BUNA SEARA, BUCURIILOR ! CU EXCEPTIA CELOR FAURITE SI DARUITE NOUA DE BUNUL NOSTRU DUMNEZEU, NIMIC NU ESTE PERFECT IN ASTA LUME ! NICI IMPERFECTIUNEA ! ATI VAZUT, ATI AUZIT DE.... SAU ATI CUNOSCUT OAMENI PERFECTI ? CATEGORIC NU ! OAMENII NU SUNT PERFECTI, CI DOAR PERFECTIBILI, PRIN EDUCATIE SI INSTRUIRE! DECI, NICI UNIRILE ( A SE CITI CASNICIILE IN SPETA PREZENTA) DINTRE OAMENI NU POT FI PERFECTE ! POT FI CASNICII BAZATE PE MULTA ONESTITATE, RESPECT, IUBIRE ( "DRAGOSTEA" ESTE DOAR O APRINDERE A SIMTURILOR, DE MULTE ORI DE NECONTROLAT ), IDEALURI COMUNE, CUNOASTERE RECIPROCA SI PROFUNDA, MULTA INTELEGERE PENTRU CEL DE LANGA TINE ! DAR EU CRED DACA NE LIMITAM DOAR LA ONESTITATE, IUBIRE SI RESPECT AM SPUS DEJA TOTUL PENTRU O CASNICIE IN ARMONIE SI DE LUNGA DURATA ! VOI MAI REVENI CU UN COMENTARIU PE ACEASTA TEMA !
  citeaza   raspunde

ioana, daca promiti ca nu mai tipi , va fi ok

as avea niscavai nedumeriri, totusi

"DRAGOSTEA" ESTE DOAR O APRINDERE A SIMTURILOR, DE MULTE ORI DE NECONTROLAT
cum asa? asta-i dragoste ? dupa descrierea impricinatei, pare mai mult atractie

si apoi,exista vreo diferenta intre dragoste si iubire?

vad ca ai taiat idealurile comune, cunoasterea reciproca si profunda plus intelegerea
  citeaza   raspunde

De la: si_totusi, la data 2009-02-22 19:32:28ioana, daca promiti ca nu mai tipi , va fi ok

as avea niscavai nedumeriri, totusi

"DRAGOSTEA" ESTE DOAR O APRINDERE A SIMTURILOR, DE MULTE ORI DE NECONTROLAT
cum asa? asta-i dragoste ? dupa descrierea impricinatei, pare mai mult atractie

si apoi,exista vreo diferenta intre dragoste si iubire?

vad ca ai taiat idealurile comune, cunoasterea reciproca si profunda plus intelegerea

DA, DOMNULE "SI TOTUSI" ! DUPA PAREREA MEA EXISTA DEOSEBIRE INTRE DRAGOSTE SI IUBIRE ! DRAGOSTEA ESTE FOARTE SUBIECTIVA SI NU LIPSITA DE INTERES SI, INTR-ADEVAR, DE NECONTROLAT ! NU-TI POTI IMPUNE - RATIONAL - SA TE INDRAGOSTESTI DE CINEVA ! DACA NU EXISTA "ACEL CEVA" CARE SA APRINDA SIMTURILE DE AMBELE PARTI, NU EXISTA DRAGOSTE ! DRAGOSTE INTRE DOI OAMENI !
CACI DACA NU ESTE IMPARTASITA, DRAGOSTEA ESTE - PENTRU "INDRAGOSTIT" - DOAR O SURSA DE SUFERINTA ! SI APOI, GAANDITI-VA, APROAPE INTOTDEAUNA DORINTA DE A FACE SEX CU CINEVA ESTE ASOCIATA CU "DRAGOSTEA", NU CU IUBIREA ! "VREI SA FACEM DRAGOSTE ?" SUNA PARSIVA INTREBARE ...
PE CAND "IUBIREA" - CEL MAI SINCER SI DEZINTERESAT SENTIMENT DE CARE ESTE CAPABIL OMUL -, INCLUDE RESPECT, DORINTE DE APROPIERE FIZICA, SUFLETEASCA, SPIRITUALA, ADMIRATIE, BUNA CREDINTA, INTELEGERE A CELUILALT SI, MAI PRESUS DE ORICE, EXCLUDEREA UNEI RELATII IN CARE "STA LA PANDA" PARSIVA INTREBARE "VREI SA FACEM DRAGOSTE ?" MAI PE SLEAU, SI SPARGAND IN MII DE CIOBURI IUBIREA,DE FAPT INCEPUTUL DISTRUGERII ACESTUI MINUNAT SENTIMENT, AR SUNA CAM ASA: "HAI SA FACEM SEX !" IN MOMENTUL IN CARE IN IUBIRE INTERVINE SI SEXUL, EA CAPATA DENUMIREA DE "DRAGOSTE" PROFUND INTERESATA DE LEGATURILE FIZICE, DE SITUATIA MATERIALA SI FINANCIARA A PARTENERULUI SI VA EXISTA ATATA VREME CAT VOR FI "DE ACTUALITATE" INTERESELE CE AU GENERAT-O! DECI, PENTRU DURABILITATEA UNEI CASNICII ESTE NEVOIE, MAI PRESUS DE ORICE, IN PLAN SENTIMENTAL, DE IUBIRE ! IUBIRE, IUBIRE, IUBIRE !
  citeaza   raspunde

si totusi e doamna, nu e domn...si incearca sa nu mai scrii cu majuscule...e foarte obositor de citit
  citeaza   raspunde

e greu de citit, e greu de descalcit
hai sa vedem ce am inteles:

iubirea, in viziunea ta, ar fi o forma superioara a dragostei. te indragostesti si apoi iubesti

oare poate fi o astfel de delimitare?

"hai sa facem dragoste " chemare care nu implica neaparat niste sentimente profunde. posibil
dar," hai sa ne iubim " e garantia acestora?

daca e sa brodam si sa fortam nota,pe acelasi registru, cum crezi ca suna mai bine ?
esti iubita mea sau esti dragostea mea?
  citeaza   raspunde

PENTRU TOTI ACEIA CARE "OBOSESC" CITINDU-MI COMENTARIILE SAU NU SUNT DE ACORD CU CEEA CE SCRIU : NU MAI CITITI CE SCRIE "IOANA DRAGAN" ! ASA VA VETI SIMTI MAI BINE ! EU NU-MI SCHIMB NICI MODUL DE A GANDI, NICI STILUL DE SCRIS ! ACEASTA ESTE PERSONALIZAREA COMENTARIILOR MELE ! TOATE CELE BUNE !
  citeaza   raspunde

ioana, draga. nimeni nu vrea sa-ti stirbeasca din personalitate dar, e o regula de bun simt, si de respect pentru cel ce iti citeste postarea, sa scrii cu litere mititele. majusculele sunt pentru tipete. este obositor sa citesti . cred, ca nu asta urmaresti. personalizarea unui stil de a scrie si a raspunde ,nu consta in a folosi un sistem de scriere greu de urmarit ci, intr-un mod anume de axprimare

in alta ordine de idei, nu ai raspuns la ce te-am intrebat. aici, nu se pune in discutie ca sunt de acord sau nu. e o dezbatere si fiecare isi sustine punctul de vedere. ce te-ai suparat asa ?

  citeaza   raspunde

Indraznesc sa va adresez si eu o rugaminte! Particip la un concurs pe site-ul tvr-ului si am nevoie de cat mai ulte voturi...va rog...se poate sa ma ajutati? Este poza a doua (cu mutritza trista desenatat in frigider) de la sectiunea concurs! www2.tvr.ro/trezirealaapel/
Va multumesc mult si sper din suflet sa nu deranjez pe nimeni cu aceasta rugaminte!
  citeaza   raspunde

ca bine zici ioana...renunt sa te mai citesc...citeste-te singura...

cat despre a fi de acord sau nu cu ce scrii, asta e discutabil...aici e un site de comunicare, in care fiecare comunica ce vrea...nimeni nu isi impune punctul de vedere...
  citeaza   raspunde

Va invidiez ca aveti rabdarea si puterea de intelegere de a citi un post greoi si fara sens. Ioana draga, daca nu vrei sa fii "citita" nu mai posta pe un forum public. Fa-ti blog si personalizeaza-l cum vrei tu. Nu ma face sa pierd vremea.
  citeaza   raspunde

cine zice ca are o casnicie perfecta minteeeeeeeeeee toate au cate un cusur asa k sunt frumoase asa cum sunt cu certuri si impacari daca nu ar fii atunci pt ce sa ne mai zbatem ????
  citeaza   raspunde

mamaruta...deja esti obositoare...esti cam tanara sa dai verdicte...ce stii tu despre toate casniciile?

si de unde stii tu ca aia care zic ca au o casnicie perfecta, musai mint ?

nu mai generaliza...si nu mai pune etichete...mai sunt si oameni fericiti

oricum, dupa poza pe care i-ai trimis-o pe mail sotului meu, nu cred ca ai mai mult de 25 de ani...deci, nu cred ca stii cu adevarat ce vrea sa zica o casnicie, perfecta sau nu.
  citeaza   raspunde

si mai potoleste-te cu sarutarile trimise pe mail...ca nu esti prietena cu sotul meu de o viata, ca sa iti permiti asemenea familiaritati. daca el e prea delicat sa ti-o spuna, ti-o spun eu...
  citeaza   raspunde

De la: prometeus_wife, la data 2009-02-25 13:01:23si mai potoleste-te cu sarutarile trimise pe mail...ca nu esti prietena cu sotul meu de o viata, ca sa iti permiti asemenea familiaritati. daca el e prea delicat sa ti-o spuna, ti-o spun eu...
wife, lasa-l totusi pe sotul tau sa o puna la punct, are el metodele lui , si iti garantez ca fata o sa-si indrepte bezelele in alte parti
  citeaza   raspunde

pro nu isi pierde timpul cu de-astea ca ea...
  citeaza   raspunde

De la: prometeus_wife, la data 2009-02-25 13:20:04pro nu isi pierde timpul cu de-astea ca ea...
nici tu nu ai dc sa-i dai importanta...las-o sa se agite ca un peste pe uscat , fata s-o crede "diva", vrei sa-i spulberi toate visele? , sa traiasca acolo in lumea ei imaginara
  citeaza   raspunde

ioana draga...uite ca eu am avut rabdare sa citesc ce ai scris tu...si..da..fetele au dreptate...e foarte greu sa citesti ce e scris cu majuscule....si am o situatie imaginara pentru tine....sunt convinsa ca exista cineva de sex masculin in viata ta....cred ca nu ti-ar conveni intr-o zi ca el sa calce stramb si sa ridice genele dragalas si sa spuna: ce sa fac draga mea....m-am pierdut....m-am indragostit de una azi noapte...am iubit-o toata noaptea si dimineata mi-a trecut....nu ti se pare ca e cam ciudat?...nu suna cam pueril?..offf...mai ai de invatat draga....ceea ce numesti tu iubire/dragoste de moment nu e nicidecum asa ceva...este doar o manifestare a hormonilor sexuali - feromoni se numesc - daca vrei, exact ce amushina catzeii la fundul catzelelor....
  citeaza   raspunde

ma enerveaza nesimtirea, nico...

nu zic ca a cazut pe spate de admiratie pt pro, dar ar trebui o anumita decenta in abordare...
  citeaza   raspunde

Tutankamon, daca nu adaugai ultima propozitie, as fi crezut ca au intrat vizitatorii si in contul tau...! !!
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: