statiunea sovata

va rog frumos imi puteti spune si mie, daca stiti, daca se poate face un tratamentpentru infertilitate, la statiunea sovata fara sa-ti iei un bilet de tratament sau cum se poate obtine un bilet de tratament cu un pret mai mic.Se poate face tratement daca te cazezi la particular.va multumesc
criana
Postat pe 26 Ianuarie 2009 22:03
criana,

sovata este f buna pt tratarea infertilitatii, pe bune!!!era si un cantec:

"du-ma mama la sovata ,sa-l cunosc si eu pe tata"

ce oameni rai domne,ce oameni rai...!


restu' afli tu...

iasomia
Postat pe 27 Ianuarie 2009 08:47
din proprie experienta iti spun ca da, nu e obligatoriu sa te cazezi la hotel, se poate la particulari, e chiar mai rentabil si ma ifrumos, tratamentul se poate face la hotel sau pur si simplu faci bai zilnice in lacul ursu. la mine a dat roade (varianta 2). succes!
nina0745
Postat pe 11 Februarie 2009 16:26
spermatozoidu' ala albastru... ala arata directia spre sovata?... sau asa a iesit la radiografie dupa o cura de 11 zile cu cazare la vila?...
zambil
Postat pe 11 Februarie 2009 16:29
inseamna ca n-am gasit un emoticon cu un spermatozoid cu semnul victoriei
nina0745
Postat pe 12 Februarie 2009 15:58
sE POATE FACE. si eu am facut acum 3 ani, dar a fost destul de scump.

Postat pe 16 Februarie 2009 11:12
Iata ceva fragmente din ziarul FORMULA AS care mi-a schimbet viata:
"Tot ceea ce fac pentru oameni imi motiveaza existenta si imi stimuleaza creativitatea!"

Nu de putine ori, in spatele dorintei de a ajuta semeni aflati in suferinta se afla oameni minunati, cu povesti fabuloase. Asa am descoperit-o pe Adriana Vlad, semnatara unei scrisori adresate rubricii "Cititorii raspund", prin care recomanda un tratament natural pentru polipi anali. Competenta retetei, adresata unei boli dificil de tratat, ne-a indemnat sa aflam cine se afla in spatele ei. Am ajuns la Deva, iar intalnirea cu d-na Vlad a fost o revelatie. O femeie inteligenta, energica si moderna, care se mandreste cu profesiile ei, de care este foarte pasionata: profesoara de limba si literatura romana la o scoala generala si... fitoterapeut, asistent farmacist la Farmaciile "E-Lite Nutritia" din Deva. Are 35 ani, iar cea mai mare calitate declarata este aceea de a fi, mai intai de toate, "fericita mama a doi copii minunati", pentru care s-a luptat din greu. O lupta care a facut-o castigatoare, si in planul vietii si in acela al tratamentelor naturiste.
- Stimata doamna Adriana Vlad, care este "secretul" apropierii dvs. de fitoterapie?
- Pentru a va dezvalui de unde vine interesul meu pentru fitoterapie, trebuie sa va spun povestea vietii mele, o poveste adevarata, unde intr-adevar "viata bate filmul". In urma cu mai multi ani, am suferit de afectiuni renale si ginecologice din cauza carora am apelat la numerosi medici specialisti, care mi-au administrat sistematic cele mai moderne tratamente cu antibiotice si antiinflamatoare de sinteza. Din pacate, nu doar ca nu m-am vindecat, dar starea mea de sanatate se agrava de la o luna la alta. Pe langa afectiunile initiale, m-am trezit cu simptome de spasmofilie si cu o deteriorare profunda a sistemului imunitar, astfel incat nu mai reactionam la nici un medicament. Mai mult, majoritatea medicilor mi-au pus diagnosticul sterilitate, fara sa-mi dea vreo speranta ca as putea deveni intr-o zi mama. Patru ani de sterilitate au fost o lectie dura pentru mine, dar intr-o zi, m-am trezit la realitate si mi-am spus ca a venit timpul sa fac ceva in acest sens. Disperata, am inceput sa studiez tot ce gaseam prin librarii si biblioteci. Bunica mea era abonata la "Formula As", revista de unde experimentam diverse retete si recomandari. Am inceput sa beau ceaiuri si tincturi, mi-am schimbat alimentatia si mi-am revizuit toate obiceiurile care mi-ar fi putut prejudicia intr-un fel sau altul sanatatea. Ma simteam mai bine, dar problema mea tot nu-si gasea rezolvarea. Un prieten al sotului meu, vazandu-ma atat de pasionata de medicina, mi-a facut cadou un manual de homeopatie. M-a fascinat lectura lui si l-am studiat cu mare atentie, incercand sa deslusesc mecanismul de actiune al acestei ramuri terapeutice. In paralel, ma interesam de orice tratament natural care ar fi putut sa ma ajute sa pot ramane insarcinata. Vazand ca banalele ceaiuri combinate intre ele, cum ar fi codita-soricelului, cretisoara, traista-ciobanului sau diverse tincturi pe care mi le preparam singura aveau efect mult mai bun si actionau mai bland asupra sistemului imunitar, m-am pus serios pe treaba. M-am inscris la Colegiul de Farmacie "Carol Davila", pentru a putea studia la un nivel superior arta prepararii produselor farmaceutice. Mi-am luat licenta cu specializare in homeopatie, apoi am urmat mai multe cursuri de fitoterapie si apiterapie, din dorinta de a patrunde mai adanc in secretele naturii. Astfel, am extins aria experimentarii si am ajuns la concluzia ca orice substanta terapeutic activa, combinata cu miere si produse apicole, are un efect mult mai puternic asupra organismului. Asa am ajuns sa prepar ovulele ginecologice "Superforte", cu ajutorul carora starea de sanatate mi s-a schimbat radical, dar am si obtinut "meritul" de a fi mama. Din acel moment, eu si familia mea am renuntat la medicamente. Pentru sanatatea noastra, chiar si preventiv, in prezent consumam doar suplimente nutritive, iar daca este cazul, remedii homeopatice.
- De ce ati ales sa studiati homeopatia?
- Poate ca asa a vrut Dumnezeu... Homeopatia este un domeniu fascinant, diferit de celelalte ramuri ale medicinii; ea opereaza cu dilutii uriase, in care adesea ramane doar memoria substantei originare, dar care actioneaza puternic, insa fara nici un efect secundar. Homeopatia este ideala in special la copii, deoarece remediile homeopatice se pot administra si copiilor foarte mici (de cateva saptamani). Eu le dau copiilor mei Echinacea Ch 5 granule, in locul antibioticelor, si efectul este mult mai sanatos. Acest lucru il explic tuturor mamicilor care vin la noi la cabinet si incerc sa le conving sa opteze pentru acest tratament in locul antibioticelor, care au atatea efecte secundare...
- Reteaua de farmacii "E-Lite Nutritia" promoveaza numai produse naturiste. Cum v-a venit aceasta idee?
- Vazand ca sfaturile si preparatele mele au tot mai mult succes, m-am hotarat sa deschid o farmacie doar cu produse naturiste si homeopatice, fara nici un medicament de sinteza. Doream sa ofer pe piata farmaceutica o alternativa la "dopajul" cu chimicale, care personal mi-au facut atata rau. Fitoterapia nu se recomanda "dupa ureche" si nu reprezinta "leacuri babesti", cum afirma unii. Este o stiinta de care trebuie sa se ocupe persoane calificate, care sa faca anumite combinatii de tratamente, mai ales in afectiunile cronice. Lipsa de personal calificat si lipsa promovarii produselor naturiste in scoli, institutii, spitale, cabinete medicale m-a facut sa studiez foarte mult si sa ma perfectionez in acest domeniu.
Fiecare produs are rolul sau, iar intr-o afectiune cronica nu se poate vorbi de vindecare folosind un singur produs. Tocmai de aceea, la scurt timp de la deschiderea primei farmacii, am mai deschis una, cu acelasi profil, unde am amenajat si un cabinet de fitoterapie. De serviciile acestui cabinet beneficiaza toate persoanele care vin in farmacie. Nu percepem taxa de consultatie, pacientii platesc doar produsele pe care le cumpara.
- Care sunt cele mai bune produse pe care le-ati realizat si caror boli se adreseaza?



- Cele mai cautate produse pe care le preparam sunt ovulele ginecologice "Superforte", deoarece reprezinta tratamentul de baza in toate afectiunile ginecologice. Foarte multe femei care sufereau de chisturi ovariene sau fibroame uterine au putut evita interventiile chirurgicale. Sigur ca orice afectiune este nedorita, dar pentru femeile care au suferit de sterilitate, iar in urma tratamentelor recomandate de noi au devenit mamici, bucuria lor reprezinta cea mai mare binecuvantare data de Dumnezeu, prin intermediul fitoterapiei.
Ovulele "Superforte" contin cea mai reusita combinatie fitoapicola: unguente, uleiuri, pulberi de Triphala si Shatavari, argila, rasina, polen, propolis, laptisor de matca, miere. Ele mai contin o substanta speciala, care le ajuta sa se topeasca la temperatura corpului si care regleaza pH-ul vaginal. Ovulele vindeca leucoreea, micozele, herpesul genital si au efect cicatrizant, fiind benefice pentru ranile pe colul uterin. Au o mare putere antiinflamatoare, fiind recomandate in toate formele de metroanexite si cistite (chiar si cistite hemoragice). Prin combinatia complexa a substantelor active, ovulele "Superforte" dizolva chisturile si fibroamele uterine. De asemenea, prin actiunea laptisorului de matca si a extractelor uleioase bogate in fitohormoni estrogeni, actioneaza ca si regulator hormonal, folosindu-se cu succes in mastita, insuficienta ovariana, dereglari ale ciclului menstrual si tulburari de menopauza.
Ovulele se folosesc in cure de 20 de zile pe luna. In fiecare seara, se fac irigatii, apoi se foloseste un unguent de protectie si se introduce in vagin cate un ovul. In afectiunile cronice, tratamentul dureaza 3-6 luni. Pentru un efect mai rapid, acesta se asociaza cu tratament intern (capsule concentrate din plante) si remedii homeopatice. Ovulele, unguentul si combinatia de ceaiuri pentru o luna costa 59 lei, iar o combinatie de tratament complexa poate costa 200-300 lei.
De asemenea, in farmacia noastra preparam si supozitoare fitoapicole, care au o combinatie asemanatoare cu a ovulelor, dar contin in plus si uleiuri esentiale. Supozitoarele se recomanda in: afectiuni ale prostatei, cistite, nefrite, uretrite, reumatism, hemoroizi, fisuri anale, polipi pe colon, tumori in afectiuni ginecologice (impreuna cu ovulele). La pacientii cu hemoragii pe colon si enterocolita, supozitoarele au stopat sangerarile in doar doua zile de la administrare.
Supozitoarele se administreaza cate 1-2 zilnic, in cure de 3-6 luni, in functie de afectiune. Se folosesc tot cu unguent de protectie, iar in afectiunile grave, recomandam si clisme cu anumite infuzii din plante medicinale. O cutie contine 20 supozitoare si costa 47,5 lei.
Toate produsele preparate de noi se bazeaza pe anumite combinatii de pulberi din plante medicinale si diverse produse apicole. Astfel, acolo unde un tratament cu produsele care se gasesc in farmacii nu da rezultatul dorit, preparam noi o combinatie personalizata, in functie de afectiune sau simptomele pacientului. De exemplu, pentru insomnii, depresii, anxietate si dereglari ale sistemului nervos preparam o combinatie pe baza de valeriana, lavanda, paducel, hamei etc. - toate in miere cu propolis, polen si laptisor de matca. Am avut rezultate miraculoase cu acest preparat, mai ales la copii. De obicei, persoanele cu asemenea afectiuni apeleaza mai intai la psihiatru, unde li se administreaza tot felul de medicamente cu efect hipnotic si sedativ, dar care creeaza dependenta, iar administrarea pe termen lung pericliteaza activitatea sistemului nervos. I-as sfatui pe cei in cauza sa apeleze mai intai la un psiholog si la tratamente naturiste, pentru a preveni aceste afectiuni. Se stie inca din Antichitate ca produsele stupului reprezinta un elixir pentru organism si sistemul nervos. De asemenea, se cunosc efectele sedative ale valerianei, hameiului, lavandei. Este foarte important de stiut ca acestea nu creeaza dependenta si nu prezinta efecte secundare in dozele recomandate. Preparatul costa 25 lei (200 ml) si se ad-ministreaza doua lingurite seara, inainte de culcare.
Un alt preparat foarte eficient, mai ales in perioadele virale, este cel pentru tuse, bronsite, intarirea imunitatii, chiar si febra. Acesta contine tincturi (muguri de plop, Echinacea, ridiche neagra), uleiuri esentiale (pin, salvie, ienupar, cimbrisor de camp), impreuna cu miere, propolis etc. Se administreaza cate 1-2 lingurite de trei ori pe zi si costa 25 lei (200 ml).
- Colaborati cu medicii pen


tru stabilirea diagnosticului?
- La recomandarea tratamentului tinem cont de diagnostic, analize de laborator si alte investigatii medicale. Insa ne orientam foarte mult si dupa simptome, conform stiintei homeopatice. Colaboram si cu medici homeopati, singurii care pot interpreta simptomatologia complexa a unui pacient. Despre homeopatie, din pacate, se cunosc foarte putine lucruri. Este foarte trist ca unii medici critica homeopatia, fara sa o fi studiat vreodata...!
- De unde pot fi procurate produsele dvs.?
- Produsele despre care v-am vorbit se gasesc doar in farmaciile noastre din Deva. Intentionam sa achizitionam o matrita speciala pentru a da un aspect comercial ovulelor si apoi sa le omologam, pentru a le putea distribui si in alte farmacii din tara si, de ce nu, din strainatate.
- Cum se impaca profesiile pe care le practicati?
- Multi ma intreaba daca au ceva in comun cele doua profesii ale mele. Eu consider ca exista multe asemanari: amandoua se bazeaza pe logica, psihologie, dar mai ales pe dragostea si compasiunea fata de oameni si, in special, fata de copii. Tot ceea ce fac pentru oameni imi motiveaza existenta, imi stimuleaza creativitatea si sper ca fiul si fiica mea sa fie mandri de mamica lor.

D-na Adriana Vlad poate fi contactata la Farmaciile "E-Lite Nutritia", Str. Mihai Eminescu, bl. H1 sau Str. I. L. Caragiale nr. 20, Complex Full Shopping Center Deva, jud. Hunedoara, tel./fax: 0254/23.10.61, tel. 0726/76.15.57, 0729/01.58.43, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

.
MARA LADAN - Langenthal, Elvetia

"Le sfatuiesc pe cititoarele revistei "Formula AS", care se confrunta cu afectiuni genitale, sa apeleze cu cea mai mare incredere, la sfaturile competente date de d-na Adriana Vlad"

Ma numesc Liliana Ionescu, am 49 de ani, si va rog foarte mult sa publicati in paginile revistei randurile mele de multumire fata de ajutorul pe care l-am primit urmand tratamentul trimis de d-na ADRIANA VLAD de la Farmacia "Elite Nutritia" din Deva. Problemele mele de sanatate erau foarte suparatoare (chisturi ovariene, fibrom uterin si alte tulburari specifice perioadei de premenopauza). Am respectat intocmai tratamentul recomandat conform schemei primite. In primele zile, mi s-a parut ca s-au accentuat toate problemele pe care le aveam, dar apoi, incetul cu incetul, acestea s-au ameliorat si au disparut. Au trecut deja doua luni de tratament si starea generala s-a imbunatatit, iar durerile din zona abdominala datorate chisturilor si fibromului au disparut total. Le sfatuiesc pe cititoarele revistei "Formula AS", care se confrunta cu afectiuni genitale, sa apeleze cu cea mai mare incredere la sfaturile competente date cu multa rabdare si atentie de catre d-na Adriana Vlad, si la tratamentele prescrise de domnia sa.
Multumesc din suflet generoasei reviste "Formula AS" care ne aduce saptamana de saptamana atatea sfaturi, retete, adrese si nume de doctori care ne ajuta sa ne vindecam. Este foarte important sa impartasim si altora din experienta noastra in lupta cu bolile si cred ca este un semn de solidaritate cu cei bolnavi, care nu se simt atat de singuri in fata suferintei.
Cabinetul "Elite Nutritia" poate fi contactat la numerele de telefon: 0254/23.10.61, 0726/76.15.57, 0729/01.58.43, e-mail: elite.nutritia@yahoo.com

prof. LILIANA IONESCU - BucurestiADRIANA VLAD, Farmacia "E-lite Nutritia", Deva, tel. 0254/23.10.61, 0726/76.15.57

"Imi doresc un copil"
(Raspuns pentru ELENA, F. AS nr. 797)



Draga Elena, inteleg perfect prin ceea ce treci, deoarece in urma cu multi ani am suferit de aceeasi afectiune: sterilitate. Patru ani am experimentat toate tratamentele alopate si toate recomandarile celor mai renumiti medici in domeniu. Din pacate, starea mea de sanatate a avut mai mult de suferit in urma acelor tratamente. Pana la urma, fiind o fire credincioasa, am perseverat mereu, incercand diverse tratamente naturiste. Astazi, sunt o mamica fericita, am doi copii si bucuria de a recomanda tratamente impotriva sterilitatii, neasteptat de eficiente, prin Farmaciile "E-lite Nutritia" din Deva, unde se adreseaza multe femei, care sufera de traumatizanta afectiune in cauza. Astfel iti recomand o combinatie complexa de tratament pe care trebuie sa o urmezi cel putin 3 luni: Intern - Branca-ursului (tinctura) - 1 lingurita de trei ori pe zi in putina apa Nutritonic - 1 capsula de doua ori pe zi, Biovital orz - 1 pliculet, de doua ori pe zi, Vitex - 1 capsula, de trei ori pe zi, Shecure - 1 capsula de trei ori pe zi, Kamayani - 1 capsula de trei ori pe zi, Iz Glubin - 1 capsula pe zi. Extern: ovule ginecologice "Superforte", care contin o combinatie de plante, argila, Mumio, extracte uleioase si produse apicole. Sunt foarte eficiente in sterilitate, metroanexite, chisturi, fibroame uterine, polipi pe colon, candidoze si micoze. Se administreaza 1 seara, dupa irigatii cu infuzie cu plante, timp de 20 de zile pe luna. Ovulele se prepara in farmaciile noastre.

deceflor
Postat pe 25 Mai 2009 10:29
De la: iasomia, la data 2009-01-27 08:47:55criana,

sovata este f buna pt tratarea infertilitatii, pe bune!!!era si un cantec:

"du-ma mama la sovata ,sa-l cunosc si eu pe tata"

ce oameni rai domne,ce oameni rai...!


restu' afli tu...




daca nu stiati, nu mai are nici un efect tratamentul pentru a face copii....stiti de ce?
s-a mutat unitatea militara..
anisoara
Postat pe 16 Iunie 2009 23:04
unde?
elodia
Postat pe 10 Februarie 2010 09:43
sa-l sunam pe Nicu, sa vedem pe unde-o mai face armata.
Tylly
Postat pe 10 Februarie 2010 09:45
se cam balbaie forumul asta...
Tylly
Postat pe 10 Februarie 2010 09:45
n/am bulina si scriu si eu pe unde apuc,poate asa il gasesc pe nicu
elodia
Postat pe 10 Februarie 2010 09:52
cea mai mizerabila statiune din romania, e sovata. slinoasa, chiar. la capitolul mancare, aveti noroc daca nu faceti toxiinfectie alimentara.

acum vreo 10 ani era dragut acolo. anul trecut, nu stiam cum sa plec mai repede. oricum, eram in trecere dar, nici sa-ti fie groaza sa stai cateva ore

si_totusi
Postat pe 10 Februarie 2010 12:59
uite domle explicatia de ce a scazut natalitatea in romanica....s-o dus in ma-sa ursu de la sovata....
tutankhamon
Postat pe 10 Februarie 2010 13:23
tuth, nu vorbesc aiurea. asta vara, m-am crucit. mizerie peste tot. slin . am facut sovata ani la rand. tabere. stiam ca e o statiune cocheta. acum, belea
si_totusi
Postat pe 10 Februarie 2010 13:33
stiu tutu...am vazut un documentar la teveu la "romania, te iubesc"...arata o statiune parasita parca, cu banci rupte si hoteluri slinoase.....oooof.....perla natalitatii din romania...se puteau scoate bani frumosi de acolo cu o investitie bine plasata.....
tutankhamon
Postat pe 10 Februarie 2010 13:40
no bini...hai sa va vind un pont!!!!veniti la ocna sibiului
nazirra
Postat pe 10 Februarie 2010 13:53
nazi, la vara. imi place zona si, am zis ca mai vin.
si_totusi
Postat pe 10 Februarie 2010 13:58
tothusico....acuma poti sa vii si iarna...e un particular la strand....are bazin acoperit,sauna,jacuzzi,masaj,pe zii 50 ron....
nazirra
Postat pe 10 Februarie 2010 14:01
ce e atragator acum la ocna sibiulu?
marianela
Postat pe 10 Februarie 2010 15:31
as prefera bazna, la centrul de tratament al gazarilor
pik_nik
Postat pe 10 Februarie 2010 15:36
la strand sa deschis inauntru :piscina,sauna ,masaj.jacuzzi.....plus restaurant!!!
nazirra
Postat pe 10 Februarie 2010 15:36
piku si la bazna s a deschis da acolo ii mai mic otira si ii mai departe ....
nazirra
Postat pe 10 Februarie 2010 15:37
vrei sa zici ca e un cadru mai intim si cu 10 stele peste ocna
pik_nik
Postat pe 10 Februarie 2010 15:40
naziro nu ma ispiti..SOVATA este statiunea mea de suflet..

si n-am mai fost de ani buni...
LILO
Postat pe 10 Februarie 2010 15:41
nu cred....de cind n ai mai fost?????asta ii deschis nou,la fostu strand innauntru.....
nazirra
Postat pe 10 Februarie 2010 15:42
dar era vorba de ocna sibiului....
LILO
Postat pe 10 Februarie 2010 15:43
nazi, are si all patron inclusiv?
si_totusi
Postat pe 10 Februarie 2010 15:44
lilo....incearca si la ocna sibiului.ii mult mai curat ca la sovata,plus ca simbata si duminica vin din toata tara .eu am fost saptamina trecuta,super curat,n am gasit nimik de ce sa ma iau....in privinta curateniei.....minacare ok.....
nazirra
Postat pe 10 Februarie 2010 15:44
sa tot fie vreo 10 ani..normaaal ca nu era strand in acea perioada..
dar pe mine ma atrag acele locuri..
mi-e dooor de locurile acelea
LILO
Postat pe 10 Februarie 2010 15:44

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Am nevoie de ajutorul dv si de un sfat. 7 De la: garbo_401366 21 Noiembrie 2016 09:18
ce sa aleg dintre iubire si copil 30 De la: garbo207334 19 Iunie 2017 22:35
nu este chiar asa cum credeti voi fetelor... 27 De la: rapsody33 22 Octombrie 2010 04:46
vreau sa imi gasesc tatal! 21 De la: Ana_Queen_1 11 August 2018 21:37
Relatiile dintre femei si barbati 88 De la: luptatoareacurajoasa 27 Mai 2010 17:25
Setari Cookie-uri