Cum este sa fii femeie in Romania !

Doresc sa conversez cu alte femei , mamici , sau sotii , sau bunici , despre rolul lor in familie sau societate , sau mai simplu spus , despre NOI !
garbo_462542
Postat pe 1 Februarie 2017 22:58
Fir-ar sa fie , Romania trebue scris cu R nu cu r , deci scuze !
garbo_462542
Postat pe 1 Februarie 2017 23:04
Doar mamicile, bunicile si sotiile? Celelalate cea au?
Nu iti mai spun cum sunt unele femei din Romania.
Schmetterling
Postat pe 2 Februarie 2017 09:33
http://blog.activewatch.ro/wp-content/uploads/AltFem-0613-Brosura-cercetare-A5-PMS-132.pdf
garbo_395295
Postat pe 2 Februarie 2017 10:15

In general e mult mult mai bine ca in cel putin jumatate din tzarile lumii unde situatia femeilor este deseori dramatica!...

garbo101426
Postat pe 2 Februarie 2017 11:44
Jumatate ? Cam mult cred, mai redu...
Rotty
Postat pe 2 Februarie 2017 12:01
De la: Rotty, la data 2017-02-02 12:01:14 Jumatate ? Cam mult cred, mai redu...Tu vb. serios, Rotty?!?


Mai, Rotty, tu iti imaginezi ca daca noi doua de ex. avem la indemina majoritatea comoditatilor contemporane, toate celelalte femei le au si ele?


Ai idee cite femei nu au ... apa de baut in lume?...

Ai idee cite femei n-au mincare si lapte pt. copii lor??...

Ai idee cite femei nu au nici cea mai mica forma de asistentza medicala si/sau sociala???...


Asta in timp ce unele bipede nu mai stiu unde sa-si ... schimbe silicoanele, de unde sa-si ia cele mai scumpe haine de firma sau la care cel mai select restaurant de fitze sa ia cina!

Si asta tot in aceleasi timp in care peroreaza aiuritor despre ... drepturile femeilor!
Adica drepturile lor personale...


Ia aduna tu numarul de femei din ... Rusia(min 50 milioane), China(min 600 milioane), India(min 500 milioane), Brazilia(min 80 milioane), imensa majoritatea a tzarilor asiatice (min 600 milioane exceptind Coreea de Sud si Japonia), toate, da' absolut toate tzarile arabe si musulmane(min 300 milioane), Africa(min 400 milioane), America Centrala si de Sud(min 400 milioane), etc., etc.

Si nu le-am adunat si pe alea din tzarile Europei, USA, Canada si Australia unde nu chiar toate au un standard mediu sau inalt de viatza...


Deci vreo ... 3,2 miliarde, grosso-modo la o simpla aproximare, or fi lamuritoare, nu crezi?!?
Si am fost cit se poate de ... ingaduitoare.


garbo101426
Postat pe 2 Februarie 2017 12:33
Camil5y8
Postat pe 2 Februarie 2017 14:37
Cred ca ai exagerat un pic cu cifrele,......dar nu asta este problema. Parca era problema despre femeile din Romania si nu despre diferentele dintre tarile bogate si cele din lumea a treia, nu? Hai sa revenim la problemele noastre. Nu este frumos atunci cand ti se pune o intrebare tu sa arati cu degetul si sa zici; "da ia uite-te la aia!". Problemele femeilor in Romania sunt multe si grave. Sexismul din ce in ce mai acut, discriminarea pe baza de sex si conceptia ca femeile sunt inferioare si instabile emotional (vezi faza in care se spune ca nu sunt capabile sa fie fidele unui singur barbat si ca au sidromul infidelitatii implementat genetic), fac dificila, daca nu imposibila avansarea in functii de conducere chiar atunci cand sunt bine platite. Blamarile si presiunile psihice aplicate femeilor si mamelor singur, ca si lipsa protectie si sentimentul nesigurantei obliga multe femei sa-si accepte conditia de atasat fata de un barbat fara drepturi si consideratie. Si asta este doar o mica parte din problemele cu care se confrunta femeile.
garbo_4539
Postat pe 2 Februarie 2017 18:51
1. Daca 'nu asta era problema", atunci de unde stii ca nu sint astea cifrele? Asaaa, doar din 'off'?
Mishto logica, ce sa spun...

2. Femeile din Romania sint si ele tot femei, ca si celelalte de oriunde din lume!
Cind vrem sa discutam de conditia femeii am fi cit se poate de ipocrite sa stabilim stacheta referindu-ne doar la 'conditia' femeii din Romania...

3. 'Intrebarea' topicului era cumva despre ... femeia de mine?!?
Serios, sau doar ne facem ca discutam?...

4. Sexism?
Pe bune?!?
Te anuntz ca seximul tine doar la muierile care fie ca sint instabile emotional si caracterial, fie habar n-au de meseria pt. care se presupune ca-s platite, fie au 'bunul' obicei sa apara la locul de munca imbracate ca pt.activitatzile ... de pe centura, fie sint atit de proaste incit nu stiu sa faca fatza unor mitocani si sa-i puna la locul lor, fie sint chiar 'complice' acestui gen de atitudine testosteronica pt. ca le place ba sa tachineze, ba sa flirteze, ba chiar sa provoace!
E bine sa ne trezim si sa intelegem ca nici macar 10% dintre femei nu sint ... nevinovate 100%!
O spun statisticile si psihologii.
Da' ne place teribil sa ne dam doar victime.
Extrem de multe femei au din nefericire o vocatie naturala aproape morbida pt. melodrama si telenovela...

5. Se poate observa cit de 'logic' si habarnaut vorbim despre lucruri si concepte care sint vinturate total neprofesionist da' si incorect de f.multe ori, chiar din faptul ca unii habar n-au ca sexismul e unul si acelasi lucru cuuu ... discriminarea pe baza de sex!
Se-aude?!?...

6. Nimeni nu poate obliga nici o femeie la nimic daca ea e chiar cea care se opune abuzului!
Nici o amenintare, presiune, agresiune verbala sau fizica nu are cum sa te faca sa 'accepti' sa stai sa fii abuzata in continuu, luni si ani de zile!
Da' avem pretentia sa vina ... Sfintul Duh sa ne protejeze pt. ca noi negam ca am fi instabile emotional, da' de stabile ce sintem raminem sa fim in continuare abuzate, nu-i asa?!?
Logica si carnea de porc sint cu sigurantza lucruri grele pt. stomacurile multora...

7. N-am inteles care era de fapt raspunsul la ontopic - ca n-am vazut decit o insiruire inutila de 'abuzuri' - si nici vreo urma de ... solutie.
Fie ea si macar partiala.
Si care sa vina chiar de la femei si nu de la ... Bunul Dumnezeu si Fecioara Maria!
Si ma refer la solutii practice, viabile si mai ales REALE, nu la prostioare penibile de genul ... telefonul abuzatelor, site-ul femeilor discriminate sau nu stiu ce ong care are ca unic scop ... emanciparea femeilor!
garbo101426
Postat pe 2 Februarie 2017 19:33
De la: garbo_4539, la data 2017-02-02 18:51:57Cred ca ai exagerat un pic cu cifrele,......dar nu asta este problema. Parca era problema despre femeile din Romania si nu despre diferentele dintre tarile bogate si cele din lumea a treia, nu? Hai sa revenim la problemele noastre. Nu este frumos atunci cand ti se pune o intrebare tu sa arati cu degetul si sa zici; "da ia uite-te la aia!". Problemele femeilor in Romania sunt multe si grave. Sexismul din ce in ce mai acut, discriminarea pe baza de sex si conceptia ca femeile sunt inferioare si instabile emotional (vezi faza in care se spune ca nu sunt capabile sa fie fidele unui singur barbat si ca au sidromul infidelitatii implementat genetic), fac dificila, daca nu imposibila avansarea in functii de conducere chiar atunci cand sunt bine platite. Blamarile si presiunile psihice aplicate femeilor si mamelor singur, ca si lipsa protectie si sentimentul nesigurantei obliga multe femei sa-si accepte conditia de atasat fata de un barbat fara drepturi si consideratie. Si asta este doar o mica parte din problemele cu care se confrunta femeile.


Ete na! Daca sunteti instabile e vina celui care "discrimineaza"?! Daca ati fi cu capul pe umeri, voi astea instabile si "emancipate", sigur v-ar respecta cei care stiu sa recunoasca un om de caltate. Un barbat nu discrimineaza decat fufeicile, indiferent de nivelul financiar sau al promovarii in cariera, la care au ajuns aceste fufeici.

"Sexismul din ce in ce mai acut si discriminarea bazata pe sex"... da' proasta mai esti, scuze nu m-am putut abtine. ... parca mai era nevoie...
Camil5y8
Postat pe 2 Februarie 2017 20:19
Buna

Vad destule lucruri in jurul meu , si citesc si pe aici inca !Locuiesc intr-un alt loc acum si intr-o alta lume total diferita de prima mea tinerete !

Sint convinsa ca femeile au mai mult de suferit iar uneori si-o fac singure cu mina lor !


In Belgia sa vorbit acum citeva zile la TV , sa facut o comparatie simpla intre fetele de 19 ani si baetii de aceiasi virsta si au observat ca fetele se duc la servici si lucreaza iar baietii nu , stau linga mamici acasa inca !Ele au curajul de a lua linga ele un barbat , am auzit destul de de situatii reale incare acel barbat a fost folosit doar ca sa nu mai plateasca banca de sperma , pt ca EA isi dorea un copil , apoi ii spune frumos sa se duca la el acasa ca are de lucru si apoi il pune pe neasteptate sa plateasca pensia alimentara si sa vizitze coplilul pina la 18 ani .Daca ti-a dat o palma si esti rosie sau vinata se duce la doctor si primeste o dovada iar apoi este anuntata politia !Aflati doamnelor ca nici nu disccuta prea mult cu ei .Sint independente financiar si au parinti ce le sint devotati , mergind pe ideea ca copilul meu 'este cel mai bun copil ' Manierele sint foarte importante si comportamentul de asemenea si asta tot femeile o definesc ! La generatia tinara uneori ma uit (( sau ma holbez ) sa inteleg daca ACELA este un baiat sau o fata , caci uneori poarta inbracaminte unisex si au parul lung .Baetii sau barbatii sint crescuti de catre femei , de mamici si asta se vede ,primesc respect (altfel ai si sansa nefericita sa iti fie copilul luat ) si nu ai voie sa il bati .Rezultatul se vede caci ei barbatii sint acum ceva feminizati si au o delicatete ce ma cucerit si ma uimit .Pot sa va spun ca sint topita dupa prietenul meu !Nu am vazut si nu am auzit prea des aici despre violenta domestica ! Si asta au rezolvat aici femeile , au pus tot ce au putut rind cu rind , prin maniere , comportament si atitudine !

Comentarii ?
garbo_462542
Postat pe 2 Februarie 2017 22:44

Comentarii?...

Da, desigur:

...DUMNEZEULE MARE !!!

garbo101426
Postat pe 2 Februarie 2017 22:53
Hello

Care este partea care nu iti place ?
garbo_462542
Postat pe 2 Februarie 2017 23:25
Da 426, am idee.
`Neata :)
Rotty
Postat pe 3 Februarie 2017 08:05

'Mneatza, Rotty!

Perfect atunci...


Cum e vremea pe la tine?
garbo101426
Postat pe 3 Februarie 2017 10:03
Ieri a fost frumos, azi m-a plouat de numa` tot drumul. O fost musai sa ma duc intr-un orasel la vreo 30 de km de aici sa-i iau lui Samir comanda de mancarica. Mofturosu` lui mama.
Rotty
Postat pe 3 Februarie 2017 16:48
Cum sa fie?! Unele zic ca bine, altele ca nu. Esti cum vrei sa fii si după cat te duce capul.
Schmetterling
Postat pe 3 Februarie 2017 16:57
De la: Schmetterling, la data 2017-02-03 16:57:09 Cum sa fie?! Unele zic ca bine, altele ca nu. Esti cum vrei sa fii si după cat te duce capul.Rotty
Postat pe 3 Februarie 2017 17:06

La 30 de km?!?

Da ce, Dumnezeu, ii dai asa de special?!?...
garbo101426
Postat pe 3 Februarie 2017 17:11
BARF...Asta-i dau si nu numai. Doar ca el prefera de la o anumita firma. Am incercat sa cumpar de la un magazin specializat din apropiere, dar se pare ca nu-i place calitatea, deci nu mananca. I cumpar si de la Rewe, dar aia nu au stomac de vita, asa ca merg 30 de km pentru sa avem combinatia perfecta. Asta e.......!
Rotty
Postat pe 3 Februarie 2017 17:26

Din cite stiu e scumpa pt. ca e mincare premium, nu?

De ce nu faci comanda pe net, nu-i mai simplu?
garbo101426
Postat pe 3 Februarie 2017 17:37
...Si daca nu-i place ? Noi o luam pe gustate... ....Si da, e...scumputza, da` nu conteaza pana-i el sanatos.
Rotty
Postat pe 3 Februarie 2017 17:42
1 Nu am spus la intamplare, am verificat paritial cifrele. E foarte usor sa faci asta pe viki.
2 Sitam ca sexism inseamna discriminare pe baza de sex si daca citeai mai atent, chiar la asta m-am referit.
3 Daca alte femei in lume o duc rau nu inseamna ca ale noastre ar trebui sa o faca la fel, nu stabilim stacheta valorilor in functie de alte tari. Nu te uiti in gradina altuia ca sa iti aranjezi propria gradina.
3 Titlul chat-ului era cum sa fi femeie in Romania, deci despre asta discutam.
4 Vrei sa vin cu solutii concrete punct cu punct? Eu credeam ca este doar o discutie despre realitatea din tara, nu o analiza in care ar trebui sa vin cu solutii.
5 Cred ca sunt multe situatii de care tu nu ai cunostinta. Vorbeste de la un nivel ideatic, nerealist. probabil ai o pozitie superioara. Coboara te rog jos in multime si intreaba-te ce posibilitati de actiune au femeile simple, fara mijloace materiale. Da? Fa o ancheta personala in acest sens si dupa aceea mai vorbim.
6 Indiferent cat de nerealist sau ilogic ti se pare ceea ce am postat, tin sa iti aduc aminte ca nu ma cunosti, nu stii cine sunt, cu ce ma ocup si ce pregatire am, asa ca abtinete sa ma judeci sau sa-mi evaluezi capacitatile intelectuale. Daca te consideri inteligent si nu esti sexist atunci comportate ca atare fara referire la persoana mea.
garbo_4539
Postat pe 3 Februarie 2017 18:01
pentru Camil5y8

Sti sigur? un barbat nu discrimineaza decat fufeicile? Eu am auzit barbati care spuneau ca femeile sunt destrabalate (ca sa ma exprim civilizat) inca de cand se nasc, si ca trebuie tinute in frau doar cu bataia. Si nu unul singur, destul de multi gandes asta. Si atunci? Cum deosebesti o fufeica de o femeie corecta daca in mintea ta toate sunt infidele inca de cand se nasc?
Ca veni vorba, sunt multe semne de intrebare referitor la educatia ta si la comportament in general daca intr-o discutie oarecare nu te-ai putut abtine sa faci pe cineva "proasta", doar pentru ca nu esti de acord cu ce a spus. Imi cam inchipiu cum decurg discutiile cu colegele pe la locul tau de munca.
garbo_4539
Postat pe 3 Februarie 2017 18:11
Am spus:"voi astea..." Nu m-am referit la toate. Iarasi relevi ce ai mai de pret.
Credeam ca faci doar pleonasm dar nici sa citesti nu stii.
Camil5y8
Postat pe 3 Februarie 2017 18:46

Si cam cit ti-a dat din verificarea ... partiala(?!?) facuta impreuna cu tanti... viki aia, matematiciana lui mama???Cu self-suficientii si sferto-doctii chiar e penibil sa porti un dialog inteligent...


"...comportate (nu ...comporta-te?) ca atare fara referire la persoana mea."


Bai, faptura ... exoterica, ia citeste sa vezi care-i mitocanca care s-a autointromisionat precum musca-n curu' vacii, ieri la ora 18:51, fix in comentariul meu?!?
De desteapta ce e desigur...


..."Sexismul din ce in ce mai acut, discriminarea pe baza de sex si conceptia ca femeile sunt inferioare...", asta inseamna dupa logica limbii romane pe care o posezi, cum ca primele doua din enumerare ar fi unul si acelasi lucru, 'inteligento'?

A cazut logica pe gheatza si si-a frint gitu' cumva???

Daca chiar ai fi vrut sa ne ... luminezi pt. ca noi habar n-avem, atunci in loc de virgula aia ai fi pus cuvintele ... 'deci' sau 'adica'!
Intelegi ceva macar acum?!?...


Iti recomand cit se poate de serios sa stai potolita in bancutza ta ca sa nu te-apuce cumva niscaiva 'migrene'....


In rest, daca ai fi avut suficient bun simtz sa-mi citesti miile de comentarii pe care le-am facut inca de la infiintzarea Garbo din 2005, atunci ai fi stiut ca sint ... tot femeie, desteapta Galaxiei!

Da' tu esti prea noua si inadecvata vadit dialogului civilizat si la obiect de pe net...


P.S. Anii destui si experientza in neurostiintze imi dau, dragutzo, capacitatea de a discrimina destul de bine cine e ... self-suficiet si cine nu, cine e ... sferto-doct si cine nu chiar si din citeva conversatii online.
Asa ca n-am nevoie de CV-ul profesional sau caracterial, de sofisticate teste Mensa si nici de ... adeverintza de la locul de munca, shcoala sau medicul de familie ca sa aflu cu cine stau de fapt de vorba!


Pricepi?!?...


garbo101426
Postat pe 3 Februarie 2017 19:58

4539, fufeica nu inseamna doar o femeie infidela sau o femeie care cedeaza avansurilor unui ghiorlan ca sa avanseze profesional ci si o femeie flirty, care isi verifica farmecul pe barbati. Mai intra in categoria asta si cele care parvin prin maritis si toate cele care se folosesc de faptul ca sunt femei, ca sa-si atinga obiectivele.
Camil5y8
Postat pe 3 Februarie 2017 21:53
Unde era "voi astea" in propozitie? am verificat din nou. Ai spus textual: "Ba proasto, nu m-am putut abtine". Deci jignire pe fata, pentru cineva care are alta opinie. In rest sunt de acord cu tine, nu toti barbatii din lume sunt asa nici macar toate femeile. Dar in Romania problema este mai grava decat in alte tari iar drepturile sunt doar pe hartie. Mentalitatea e cea care dicteata, mai ales in mediile rurale si slab culturalizate. Dar asta e! Sunt multi care isi apara cu dintii traditiile si mentalitatile mostenite din stramosi. Ce a mai ramas din ele, dupa ce a trecut presul comunist peste ele. Oricum pe mine nu ma mai intereseaza nimic. Sunt departe de toata aceasta mizerie morala si sper sa nu ma mai intorc nici macar in cosciug. O zi buna!
garbo_4539
Postat pe 4 Februarie 2017 17:25
pentru garbo 101426
Oops! Te-am calcat pe orgoliu? Ai sarit ca muscata de sarpe si ai sters pe jos cu mine. E clar, nu suporti sa fii contrazisa! Si fiindca spui ca esti comentator cu "vechime", presupun ca ai mult timp de petrecut in fata monitorului, pe site-uri ca Garbo. E adevarat n-am ani de comentarii pentru ca in general sunt timida si nu imi place sa intervin. Am crezut ca in calitate de femeie imi pot permite sa imi exprim civilzat opinia. Dar ai sters pe jos cum mine pentru vreo doua greseli gramaticale si o exprimare nefericita. Imi cer scuze doamana "intelectuala" pentru ca am reusit sa ofensez urechiusele dumneavoastra delicate cu un comentariu nelalocul lui si lipsit total de profesionalism. Ca absolventa la Facultatea de geografie as fi putut sa fac un calcul exact si profesional bazandu-ma pe statistici precise. Dar verificarile superficiale la repezeala facute pe pe "tanti wikipedia" mi-au dovedit ca in unele locuri ai exagerat in plus si alte ori in minus. Per ansamblu erau cateva exagerari. N-am considerat necesar sa precizez ce studi am si ca ceea ce am facut a fost doar in graba, in putinul timp pe care il aveam liber. Dar........am gresit imi pare rau! Pentru celelalte afirmatii tendentioase..nici macar nu ma chinui sa-ti raspund. Esti o mocirla. A fost suficent sa te calc putin pe orgoliu ca sa iti dai la iveala limbajul suburban. N-am verificat postarea ca de obicei. Asa ca daca gasesti vreo gresala de exprimare sau gramaticala simte-te libera sa stergi din nou pe jos cu mine. N-am sa ripostez! De fapt, n-am sa-ti mai rspund deloc! Este site-ul tau personal in care doar tu ai voie sa postezi. Ceilalti au voie doar sa aplaude. Iar eu nu aplaud decat la teatru.
O zi buna! La fel de buna cum mi-ai facut-o tu mie!
garbo_4539
Postat pe 4 Februarie 2017 17:53

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
am nevoie de ajutor... 5 De la: iasomia 3 Februarie 2010 11:27
Vacanta de Pasti 1 De la: garbo_1502 11 Aprilie 2012 17:53
Un sfat, va rog...eu nu mai stiu... 118 De la: 12 Aprilie 2015 07:38
Basescu a gasit solutia impotriva grasimii si foamei! 5 De la: garbo_11724 14 Aprilie 2013 10:26
tribal :-) 139 De la: fleurdelis 10 Februarie 2011 13:24
Setari Cookie-uri