Curatenia de sarbatori

Pentru ca nu am mai fost de mult pe aici, si am intrat cu gandul de a cauta o solutie de scos niste peste de tus de pe parchet si am dat de un subiect mai vechi pe teme de curatenie m-am gandit sa il reimpropaspatez putin, ca doar vine acum Craciunul. Si toti facem curatenia generala de iarna.
De obicei, toti ne repezim sa luam solutii de baie, de bucatarie, de gresie, de geamuri, robineti, usi si ...ce mai vrem noi sa curatam. Si aici ma includ si pe mine. Si nu e ieftin de loc. Dar toti stim si ca produsele premiul or costa ele mai mult, dar nesi usureaza -mai mult :)- munca.
Numai ca acum ceva timp am hotarat sa fac un studiu al produselor de pe piata si sa gasesc o solutie, cumva universal valabila. Si mi-a iesit. Am descoperit (spun ca am descoperit eu, dar el exista pe piata dintodeauna - l-am vazut pe raft de cand imi aduc eu aminte, undeva pe la produsele mai scumpute, ce-i drept) Domestos. NU, nu dezodorantele de WC, solutia aia in sticla mare pe care scrie Domestos 24H.
Si pe care, daca o dizolvi in prorportia potrivita in apa poti sa cureti toate alea insiruite mai inainte. Doar dintr-un singur produs. Bonusul este ca nu doar curata, ci si igienizeaza (in special cei care au copii stiu de ce este atat de important!)
Asa ca, aviz interesatilor!

Sa nu uit: doar pe covoare si parchet (ceea ce caut eu!) nu merge
Carmen_09
Postat pe 25 Noiembrie 2014 20:25
Ai mare dreptate, dar produsele astea nu sunt chiar noi. Oricum e bine ca ai deschis discutia asta. Eu cred ca ceea ce ne lipseste este educatia vizavi de ceea ce inseamn curatenie si igienizare. Sunt destui cei care cred ca cele doua cuvinte denumesc unul si acelasi lucru. Si nu este deloc asa. Poti sa intri intr-o bucatare, baie, hol in care totul arata curat si totusi sa iei virusi de gastroenterita, klebsiela, sau mai stiu eu ce ciuperca. Si asta pentru ca locul nu a fost si igienizat. Inainte era mai complicat, dar acum nici nu trebuie sa ne batem capul prea mult, trebuie doar sa stii ce face fiecare solutie, si, daca gasesti asa cum ai spus tu una care le face pe toate, cu atat mai bine.
Eu fac toate astea cu Domestos Spray, pentru ca mi se pare mult mai simplu doar sa pulverizezi decat sa dizolvi in apa si apoi sa stergi cu el, Si il folosesc chiar si pe gresie, pulverizez mai mult si dau cu mopul. Oful meu insa e ca nus e gaseste chiar peste tot.
ralucutz
Postat pe 27 Noiembrie 2014 18:30
Produsele de la Sagrotan le cunoasteti ?
Rotty
Postat pe 27 Noiembrie 2014 21:00
Eu da, le cunosc. Dar aceeasi problema am si eu, ca cea expusa de cea care a pus topicul. Deja nunmai am loc in baie si in bucatarie sub chiuveta de atatea produse: de curatat, de dezinfectat, de dezincrustat, de inox, de email, de plastic si de suprafete melaminate, de geamuri si de aragaz, nu mai zic de frigider si de microunde. Este adevarat ca sunt cam "crizata", dar tocmai am inteles pe pielea noastra ce inseamna igienizare.
Au fost la noi niste prieteni cu doi pusti. Nu eram decat eu acasa si nu au stat mult. La doua zile dupa asta, fiu-meu cel mic...a facut "diareea de iarna" , adica infectia cu rotavirus. Ceea ce, credeti-ma e foarte rau pentru bolnav si pentru cei din jur.
Am crezut ca e de la gradi, dar nu! Cei doi pusti care fusesera la noi, a duoa zi dupa vizita, erau la pat cu rotavirus. Iar fiu-meu luase de pe suprafetele contaminate de ei in baie, atunci cand fusesera la noi. Si asta mi-a explicat pediatra: ca se raspandeste prin atingerea toaletelor sau suprafetelor contaminate.
Locuri pe care eu le spalam zilnic, dar NU igienizam.
De aceea eram foarte interesata de discutia de mai inainte si de Domestosul ala Spray, ca sa arunc toate flacoanele si flaconutele din baie si sa folosesc un singur produs.
Sper sa fiu multumita
maria_79
Postat pe 27 Noiembrie 2014 21:58
Maria , se pare ca totusi nu stii ce produse au cei de la Sagrotan. Sau poate ca in Ro nu au aparut toate inca (daca locuiesti in tara). Cunosti solutia de clatit rufe antibacteriala ? Spray_ul pentru tapitzerii si suprafete textile ? ...Dar cel pentru baie , si alte suprafete lavabile (inclusiv telefon , computer...) ? Asta daca vrei sa discutam de igienizare fara clor.
Neata :)
Rotty
Postat pe 28 Noiembrie 2014 07:02
fetelor sà aveți mai multe viteze,sà iasà și bine și repede,sà nu ìndràzniți sà apelați la noi,avem servicii obositoare,cina sà fie copioasà,nu uita-ți de desert,și ìntotdeauna un zìmbet,și un alint pentru noi,dacà nu ne deschide vecina!gabriel
garbo336974
Postat pe 30 Noiembrie 2014 05:21
igienizarea e acelas lucru cu dezinfectia. pentru o perfecta dezinfectie a baii , suprafetelor din casa , mai intai se face curatenia cu detergenti sau solutii de curatare, abia apoi se face dezinfectia utilizand produse pe baza de clor - domestos . Spor la treaba si sarbatori fericite!
claudiamiruna
Postat pe 16 Decembrie 2014 10:09

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Un sfat pentru tatal meu? 10 De la: Laura393096 23 Ianuarie 2014 17:40
Va rog 2 De la: garbo_495632 25 Ianuarie 2019 18:44
"Iubirea fa de care mi-am deschis sufletul rmne n sufletul meu pentru totdeauna." 2 De la: demonsauinger 6 Iulie 2011 15:48
credit imobiliar 12 De la: iqart 19 Decembrie 2009 20:10
Masina de spalat 21 De la: garbo_506060 29 Iulie 2020 11:41
Setari Cookie-uri