Ce saltea e buna pentru spate?

Neata tuturor! Cum pot sa aflu ce saltea se potriveste pentru patul meu, dar si pentru spatele meu? De cate ori merg in vizita la cineva nu pot sa dorm, ba scartaie, ba simt arcurile, ba e prea tare, ba ma afund in pat. Nici nu mai stiu ce tip de saltea am acum, n-am mai schimbat-o de ani de zile. Imi puteti da vreun sfat?
bunicuta_creta
Postat pe 27 Mai 2013 10:42


neata si tie... bunicutza ! sper ca buna, dupa o noapte pe salteaua aia.... ! ok, chestia cu "de cate ori merg in vizita la cineva...." nu prea am inteles-o ! sa zicem ca afli de la noi care e salteaua aia buna ptr. spatele tau... ce-o sa faci, o sa o iei cu tine mereu acolo unde mergi in vizita... ? pentru patul tau pot foarte bine bine sa-ti spun care se potriveste... ! masori patul tau si-ti iei una potrivita dimensiunilor... patului tau. simplu. pentru spatele tau... e mai greu. nu-ti cunoastem spatele... respectiv problemele pe care le ai cu spatele tau. exista tipuri de saltea, numite ortopedice, la magazine speciale. mergi cu recomandarea medicului tau... unde scrie ce probleme ai la spatele tau... si iti iei una potrivita pentru spatele tau. salteaua nu scartzaie... patul, da ! azi nu cred ca mai sunt saltele cu arcuri. se pare ca daca e mai tare, este mai buna. moale ca sa te cufunzi in ea... (cate kilograme ai, daca nu e cu suparare ?) nu e recomandata. conteaza si ce fel de perna ai. daca spatele nu sta drept, mai ales la incheietura cu capul, iar nu e bine. exista niste perne in forma de sul, care sunt bune. consulti un ortoped care poate sa-ti vada problemele spatelui tau... si-ti poate recomanda mai bine. parerea mea... ! succes
barboneli
Postat pe 27 Mai 2013 11:20
De ce insisti cu spatele, ai cumva vreo problema la coloana? Sau vreo alergica la un anumit material? Barboneli are dreptate, ce te faci cand mergi in vizita, iei salteaua dupa tine? :)) Eu mi-am luat o saltea Memory Foam de pe www.expert-saltele.ro pentru ca aveam nevoie de sustinere a coloanei, sa stau intr-o pozitie corecta (ma doare coloana prin zona mijlocului, de la prea mult stat pe scaun, dar ce sa-i faci, munca de birou). Mi-a placut ca aveau descrieri amanuntite ale saltelelor si am avut de unde alege. Inainte sa cumperi salteaua trebuie sa masori in interior patul; daca masori marginile exterioare, risti sa nu dai dimenisiunile corecte. Cu ruleta, masori lungimea, latimea si inaltimea. Verifica daca salteaua veche mai are eticheta -avand in vedere ca ai dormit bine pe ea, poate gasesti una la fel.
dana2011
Postat pe 27 Mai 2013 11:45
DORMEOOOO. E CU ADEVARAT BUNA. DACA VREI SA NU ASTEPTI DUPA CURIER, DUREAZA TARE MULT, IA -O DE LA DEDEMAN! EU O AM DE 2- 3 ANI SI MERITA FIECARE BANUT.
pn_mihaela
Postat pe 5 Iunie 2013 10:40
Dormeo? :)) Parca ar fi o reclama :)

Cea mai buna saltea pentru dureri de spate este ORICE SALTEA, NU CONTEAZA NUMELE, atata timp cat aceasta saltea sa fie TARE, sa nu fie o saltea moale.
Cand o saltea este tare, tine spatele perfect drept.

Iar daca vrei intr-adevar sa te odihnesti fara sa fii deranjat de partenerul care se misca in pat, este recomandata o saltea care are aceasta caracteristica, de a nu se deforma.
belle_a
Postat pe 5 Iunie 2013 11:53
DE BUNĂ CALITATE SUNT ȘI SALTELELE DE LA MAGAZINUL IKEA DIN BUCUREȘTI.SIGUR ÎN CATALOG SAU PE INTERNET SUNT PREZENTATE MAI MULTE TIPURI DE SALTELE .EU AM CUMPĂRAT ACUM 3-4 ANI O SALTEA DUBLĂ DE LA EI ÎNTR-UN AMBALAJ ”VIDAT”,A FOST FOARTE UȘOR DE TRANSPORTAT. ACASĂ DUPĂ CE AM DESFĂCUT-O NU-MI VENEA SĂ CRED CÂT ESTE DE MARE ÎN CEEA CE PRIVEȘTE ÎNALȚIMEA EI CU TOATE CĂ O VĂZUSEM LA RAIONUL DE PREZENTARE.DE ASEMENEA AU ȘI PERNE FOARTE BUNE. DAR ATENȚIE !!!!!. PREȚURILE VARIAZĂ.NU RECOMAND PRODUSELE CELE MAI IEFTINE DEOARECE SUNT DE PROASTĂ CALITATE .SE POATE VORBI DE PRODUSE BUNE CALITATIV DE LA PREȚURI MEDII SPRE CELE MAXIME.O SPUN DIN PROPRIA EXPERIENȚĂ.NUMAI BINE.
garbo203525
Postat pe 8 Iunie 2013 22:08
AI INCERCAT MASA DIN BUCATARIE, SAU PE CEA DIN SUFRAGERIE ??? STAI CU PICIOARELE IN SUS SI VEI AVEA ....COLOANA DREAPTA !!!!!!!!!!!!!!!!!
MIHAELA-HARCAN
Postat pe 11 Iunie 2013 20:48
De la: bunicuta_creta, la data 2013-05-27 10:42:52Neata tuturor! Cum pot sa aflu ce saltea se potriveste pentru patul meu, dar si pentru spatele meu?

De cate ori merg in vizita la cineva nu pot sa dorm, ba scartaie, ba simt arcurile, ba e prea tare, ba ma afund in pat.

Nici nu mai stiu ce tip de saltea am acum, n-am mai schimbat-o de ani de zile. Imi puteti da vreun sfat?



ce treaba ai cu salteaua???
mai bine nu mai pleca in atatea vizite! mai dormi si pe acasa! sau cand placi in vizita iei si patul dupa tine?
heartbit
Postat pe 11 Iunie 2013 22:35
De la: MIHAELA-HARCAN, la data 2013-06-11 20:48:12AI INCERCAT MASA DIN BUCATARIE, SAU PE CEA DIN SUFRAGERIE ??? STAI CU PICIOARELE IN SUS SI VEI AVEA ....COLOANA DREAPTA !!!!!!!!!!!!!!!!!



Mai obsedato...femeia nu a intrebat ce sa faca sa devina saltea....
Rotty
Postat pe 11 Iunie 2013 23:33
M-as fi mirat daca nu as fi primit raspunsuri rautacioase. Poate m-am exprimat si eu gresit, mea culpa. Va multumesc pentru raspunsuri. Pana la urma am luat de la expert-saltele.ro si nu m-au dezamagit, mi-au adus salteaua la timp, m-au ajutat sa fac comanda (mai greu cu tehnologia, dar am dat prin telefon, n-am mai facut cont pe site). Am ales una fara arcuri, din latex, de la Previ. E buna.
bunicuta_creta
Postat pe 5 Iulie 2013 13:14
Cea mai buna alegere ar fi o saltea memory foam, care imbina calitatile unei saltele oprtopedice cu cele ale unei saltele anatomice.Mai multe detalii despre o astfel de saltea gasesti aci http://www.noapte-buna.ro/articol/Saltele_Memory_Foam/sub/Saltea_Venezia-110.html
Noapte_Buna
Postat pe 8 Iulie 2013 00:28
Plimbat, vazut, testat: Dormeo, Mobxpert, ceva cu "terra", tex si flex si tot nu am luat o decizie. Nu credeam ca e asa complicat sa gasesti o saltea buna la un pret corect. Zic pret corect pentru ca am gasit si produse ieftine dar de o calitate indoielnica (alea cu flex). Dupa multe cautari pe net, citit forum-uri si pareri m-am oprit la o saltea cu memory pe o parte si cu bio foam pe cealalta parte. Asadar o parte mai moale si una ceva mai tare. (deh sa fi sigur ca poti schimba duritatea, in functie de dispozitie si dureri de sale )
Senzatia data de materialul memory e incredibila, de imponderabilitate. Nu am dormit mai bine de cand ma stiu; regret ca "am tras" de vreo 2 ani pe salteaua veche si am tot amanat schimbarea ei.
Recomand cu incredere salteaua Memory Touch a celor de la Somproduct. Iniatial am vazut produsele pe site-ul lor www.ramedepat.ro apoi am fost si am testat saltele in magazinul Lumea Somnului din Bd, Ghencea in incinta Home&Design Mall. Consilere de nota 10, livrare a 2-a zi gratuita ,ceva foarte foarte rar in domeniu, plus cadou 2 perne memory anatomice. Salteaua o am de cateva luni. E ca in prima zi.
garbo_389383
Postat pe 13 Noiembrie 2013 11:38
Tot de la Somproduct mi-am luat si eu salteaua. Super de treaba si profi oamenii. Sunt producatori si au saltele de foarte buna calitate, consilere super, foarte amabili si rabdatori, livrare gratuita cu Fun. Salteaua o am de aproape un si este ca in prima zi. Apelati la ei cu incredere si sigur ve-ti gasii salteaua potrivita.
Au deschis de curand magazin si la noi in Cluj. http://www.ramedepat.ro/magazin-saltele-lumea-somnului/
si pe site dau 10 zile timp de incercare.
Numai bine !
muresan
Postat pe 14 Ianuarie 2014 09:41
hello ! ce sa aleg intre http://www.green-future.ro/saltea-nature-bambus.html si http://www.ramedepat.ro/saltea-cu-arcuri-individuale-husa-fixa-basic-pocket-24-cm-grosime.html...? thx
garbo_405273
Postat pe 21 August 2014 10:23
Cea din bambus pare mai robusta. Insa cel mai bine ar fi sa te asezi pe saltele si sa simti cum sunt ambele apoi sa decizi. Am vazut ca se asigura 5 ani garantie, insa dupa aproximativ 3 ani se cam umple de acarieni si bine ar fi o sa schimbi. In cazul in care ai dureri de spate 1-2 sedinte de osteopatie te-ar putea scuti de ele. Succes.
garbo_405233
Postat pe 22 August 2014 09:30
O saltea foarte buna pentru durerile de spate http://noapte-buna.ro/articol/Saltele_Ortopedice/sub/Saltele_ortopedice_Roma-102.html Se poate realiza si la comanda pe dimensiunile dorite ( pentru dimensiuni atipice ) , iar livrarea este gratuita in Bucuresti.
Noapte_Buna
Postat pe 8 Septembrie 2014 17:56
Eu folosesc de 3 ani morfeus si sunt foarte multumita
http://www.giuliaconfort.ro reprezentanta in romania
garbo_405657
Postat pe 9 Septembrie 2014 11:42
Eu mi-am cumparat in urma cu cateva zile de la Somproduct salteaua cu 2 cm de memory si sunt foarte multumit. Am 60 de zile perioada de incercare iar domnisoara din magazin a fost foarte amabila.
Ce mi-a placut cel mai mult este ca produsul mi-a fost livrat pana in casa si nu la scara blocului cum mi-au facut altii...

Puteti vedea mai multe despre produsul meu aici: http://www.somproduct.ro/saltele/saltele-memory/saltea-basic-memory-small-14-2-cm.html
garbo_407462
Postat pe 29 Noiembrie 2014 08:32
Iti recomand si eu Morfeus de la http://www.giuliaconfort.ro
sunt Made in Italia
garbo_408441
Postat pe 9 Ianuarie 2015 15:08
Buna...Sincer eu nu recomand saltele din spuma, deoarece sunt foarte plastice, lipsite de elasticitate....iar cele viscoelatice se muleaza dupa forma corpului si risti ca dimineatza sa te trezesti intepenit....Acum cele cu arcuri nu mai sunt ca pe vremuri, au o alta tehnologie plus ca sunt putin elastice ajutand corpul sa nu ramana intepenit intr-o anumita pozitie....Am auzit ca cei de la Massimo au saltele foarte bune cu un raport optim calitate-pret.... Trebuie sa te gandesti ca atunci cand iti achizitionezi o saltea o iei pentru o perioada mai lunga de timp si ca aceasta trebuie sa iti ofere un confort deosebit.
garbo_408531
Postat pe 12 Ianuarie 2015 15:49
Buna...Sincer eu nu recomand saltele din spuma, deoarece sunt foarte plastice, lipsite de elasticitate....iar cele viscoelatice se muleaza dupa forma corpului si risti ca dimineatza sa te trezesti intepenit....Acum cele cu arcuri nu mai sunt ca pe vremuri, au o alta tehnologie plus ca sunt putin elastice ajutand corpul sa nu ramana intepenit intr-o anumita pozitie....Am auzit ca cei de la Massimo au saltele foarte bune cu un raport optim calitate-pret.... Trebuie sa te gandesti ca atunci cand iti achizitionezi o saltea o iei pentru o perioada mai lunga de timp si ca aceasta trebuie sa iti ofere un confort deosebit.
garbo_408531
Postat pe 12 Ianuarie 2015 15:49
Buna!

Da,saltelele pe spuma sunt mai rigide si nu au elasticitate, la fel ca si cele pe arcuri.
Insa, tehnologia de azi iti permite sa ai o saltea construita din ambele materiale.
Aceasta combinatie este foarte buna si ingenioasa, creand salteaua perfecta din punctul meu de vedere.
Eu am incercat salteaua American Dream Memory de la Somproduct si pot spune ca este de vis!
http://www.somproduct.ro/saltea-american-dream-memory-34-cm-grosime.html
Afm1989
Postat pe 6 Mai 2015 10:42
Buna tuturor!

Nu ma gandeam ca sunt atat de impartite parerile vizavi de aceste saltele. Eu merg pevarianta clasica. Sfintele arcuri sunt excelente. Ideea e sa fie de calitate. Cei de la Somproduct am vazut ca folosesc un tip nemtesc de arc. Oamenii par sa fie foarte multumiti. De un an de zile aman sa ii vizitez acu, nu se mai poate Revin cu noutati :)
garbo_405273
Postat pe 18 Mai 2015 16:32
Hey buna,

Nu sunt specialista in datul sfatului in achizitia saltelelor, dar am auzit ca cele cu memory care sunt la mare cautare acum, poate din cauza reclamelor, nu sunt adecvate persoanelor peste 50 de ani si copiilor...am inteles ca cele cu structura din arc au o durabilitate mai mare de folosinta, cu completarea ca arcul trebuie sa fie unul bun, dintr-un aliaj tare.
garbo_408531
Postat pe 18 Mai 2015 16:39
Buna ziua,

Din punctul meu de alegerea unei saltele nu este o optiune foarte usoara. sunt o multitudine de factori care influenteaza alegerea unei saltele. Eu am fost foarte bine indrumat de catre cei de la http://www.imexgrup.ro/ de unde am si luat o saltea. Ii recomand cu placere.
garbo_417208
Postat pe 14 Octombrie 2015 12:44
Pentru spate iti recomand o saltea cu memorie, eu am una de la giuliaconfort.ro
e cam rigida, da per ansamblu e ok!
garbo_428173
Postat pe 28 Ianuarie 2016 14:57


Pai ce fel de saltea cu memorie ai, daca ai uitat de 2 ori ca ai mai scris o data... ??? Si nici chestia cu "per ansamblu" n-am inteles-o...
barboneli
Postat pe 28 Ianuarie 2016 16:42
Lucram într-un magazin de saltele și am aflat acolo că saltelele de buzunar sunt cele mai bune - susțin bine coloana vertebrală, dar ar trebui să aibă o spumă groasă și bună, de ex. 4 cm.
garbo_504196
Postat pe 17 Septembrie 2020 14:52

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
O saltea perfecta pentru o noapte buna! 8 De la: Noapte_Buna 16 Septembrie 2016 11:36
Mobila asa cum vrei ! 1 De la: bibicrau 29 Ianuarie 2010 12:26
Cuptoare de gradina, sobe de teracote, seminee 1 De la: garbo_6514 10 August 2012 18:48
pete pe mobila 4 De la: ella37 13 August 2020 16:16
Proiecte pentru mobilier 1 De la: ProiecteMobila 11 Mai 2011 18:54
Setari Cookie-uri