Care este cea mai frumoasa amintire?

sint multe momente...daca e sa ma refer la "intilnirea" cu fie-mea, momente superbe au fost mai multe... La prima vedere, cind mi-au aratat-o, m-am speriat: - era suparata foc, incruntata, asa cum sint toti bebeii dupa procesul nasterii care se pare ca nu ii prea bucura... si cu un par zbarlit (de suparare, mi s-a parut mie...) si se uita urit la mine pentru "ce i-am facut". Am zis poftim, ce expresie, sa vezi ce ma asteapta de acu' incolo....

Iar momentul de "tandrete" a venit putin mai tirziu... cind m-am dus copacel sa o vad, si mi-a prins un deget in pumnisor... m-a luat de mina...:-) Am stat asa cred ca o ora, in picioare, si abia nascusem....:-) nu ma induram sa ma desprind.

Cind avea vreo doua luni boceam de se rupea camasa pe mine - postpartum, probabil, n-am plins atit in viata mea adunat - si fie-mea imi stergea de zor lacrimile, tablou de familie. Ideea e ca era foarte serioasa, si acum are expresia asta: momente in care se simte foarte responsabila de mine...:-)
quasaria
Postat pe 13 Iulie 2012 19:56
... cea mai frumoasa.... ? si daca era vorba de timbre... si tot mi-ar fi fost imposibil sa clasific ca "ce-l mai frumos"... daramite o amintire !!! sunt atatea... ca mai bine ma las pagubas. deci pe mine sa nu contati.... !
barboneli
Postat pe 13 Iulie 2012 20:08
copiii sint tot oameni, au diferite expresii, ca si adultii: nu sint jucarii de plus. Daca ai impresia ca au doar o gama redusa de emotii, inseamna ca nu le intelegi personalitatea.
In general e cu gura pina la urechi - si eu sint - dar cind nu ii convine ceva are niste priviri de te ingheata subit.
quasaria
Postat pe 13 Iulie 2012 20:22
stiu eu... ? daca rascolesc un pic prin sertarele memoriei... cred ca ca cea mai frumoasa amintire a fost atunci cand am intrat prima oara pe Garbo... ! da, asta e ! nu mai tin minte exact ce am scris, nici raspunsul primit... dar pe loc mi-am amintit de ce ne-a povestit profesorul de ivrit in a treia lectie ! el era elvetian, nu stia o boaba romaneste... dar stia o mica fraza pe care a auzit-o tot de la un elev si tot venit din Romania... ! in clasa mea, eram eu si Suzi si inca o perche din Rusia cu cei 2 copii ai lor, 13 si 16 ani. tipul ne-a povestit ca in prima lectie, dupa ce a spus cateva cuvinte in ivrit si a scris vre-o 3-4 litere pe tabla, litere din alfabet, a auzit o exclamatie de la el, romanasul, care a zis: "aaaoleu... in ce c..at am intrat"... !!!!! la fel si eu dupa primul raspuns primit pe garbo... ! binenteles ca de atunci, in scurt timp, mi-am schimbat parerea, daca nu cu 180 de grade... cu 156 precis !!!! l altfel nu mai vedeati pe aici... !!!!
barboneli
Postat pe 13 Iulie 2012 22:28
Acum stiu de ce am vazut la stiri ca se pregateste ridicarea unei statui mai ceva decat Colosul din Rodhos... Iti ridica Garbo statuie
Rotty
Postat pe 13 Iulie 2012 22:45
Acum stiu de ce am vazut la stiri ca se pregateste ridicarea unei statui mai ceva decat Colosul din Rodhos... Iti ridica Garbo statuie

zaauuau... ??? si mie nu-mi spune... ? mai sa fie.... !!!! mersi Rotty de veste... ! dar mie nu-mi plac statuile.... ! ai vazut ce se intampla cu ele... pana la urma. chiar si cea a lu' Colosul... ! a lui Lenin, a lui Stalin, a lui Sadam Husein, etc. pana la urma, le darama cineva !
si nu din cauza lui "Garbo" garbo... mi-am schimbat parerea, ci din cauza unor persoane intalnite pe forumul garbo... nu dau nume... ele si nu garbo... !!! chiar daca se numea "screptzer" sau "volapic" si ma intalneam cu voi... tot aia era ! nu'sh cum sa explic... dar intelegi tu !
barboneli
Postat pe 13 Iulie 2012 23:15
Stiu vere... .....Deci...nu era statuia ta....
Rotty
Postat pe 13 Iulie 2012 23:21
nu... dar nu fi trista... !
barboneli
Postat pe 13 Iulie 2012 23:32
De la: quasaria, la data 2012-07-13 19:56:21sint multe momente...daca e sa ma refer la "intilnirea" cu fie-mea, momente superbe au fost mai multe... La prima vedere, cind mi-au aratat-o, m-am speriat: - era suparata foc, incruntata, asa cum sint toti bebeii dupa procesul nasterii care se pare ca nu ii prea bucura... si cu un par zbarlit (de suparare, mi s-a parut mie...) si se uita urit la mine pentru "ce i-am facut". Am zis poftim, ce expresie, sa vezi ce ma asteapta de acu' incolo....


Citeam pe undeva ca pentru popoarele trace in antichitate cat si unele populatii africane , in ziua de azi , nasterea era prilej de tristete , iar moartea motiv de bucurie !
In alta parte citeam despre copii ca pierd legatura cu RAIUL , pe la varsta de cinci ani ! Unul dintre baietii mei , din ziua in care a fost apt sa lege doua fraze ne-a spus ca el intr-o viata anterioara a fost hangiu ! avea aproape un an , pentru ca a vorbit pe la opt zece luni ! Il provocam ..." si ce este ala un hangiu " ? Se uita la mine ca si cum eu eram cazut din stele ! Nu imi amintesc ca in perioada aia sa fi folosit cuvantul ospatar in familie , insa cuvantul hangiu , nu l-am folosit absolut niciodata ! "Pai nu sti ce este ala un hangiu ? Este asa ca un fel de ospatar " ! Acum la 17 ani il intreb " ia zi mai , care este treaba cu hangiul ? Sau ai uitat ? " Nu mai pomeneste de viata anterioara ci zice ca asa a visat ! Tot nu se explica cum a ajuns cuvantul hangiu in visele lui la varsta aia !
pygmalyon
Postat pe 24 Iulie 2012 23:23
Vroiam sa completez comentariul anterior , sper sa nu ma bagati la spam ...Baiatul s-a nascut la exact sapte luni dupa decesul tatalui meu ! Tatal meu purta mustata ! Eu la fel ! Am renuntat la ea , dupa ce s-a dus tata , deci baiatul cand s-a nascut , nu o mai aveam ! Intr-o zi mi-a declarat ca "stie cum arata tataia " ! Serios ? Si cum arata ? Exact ca tine tati , cand aveai mustata , da' el o vea mai alba ! Avea aproximativ un an , iar eu eram ateu atunci !!!
Gata !
pygmalyon
Postat pe 24 Iulie 2012 23:29
De la: barboneli, la data 2012-07-13 22:28:54 "aaaoleu... in ce c..at am intrat"... !!!!! l


Sa inteleg ca la voi in ivrit , nu exista expresia asta sau voi in ivrit recitati numai psalmi , iar pentru astfel de expresii folositi limba romana ? Nu inteleg ce treaba are "romanasul" cu toata chestia aia ! Nu ma amestecam daca nu imi atragea atentia un obicei la moda printre cei autodenumiti "poporul ales" ! Aveti prostul obicei de a asocia etnonimul "roman" cu tot felul de situatii din cele mai rele , cu tot felul de cuvinte obscene aparent inofensiv , asa intr-o doara ca voi sunte-ti experti in subtilitati ! Uite o chestie ! Prefixul "anti" , trebuie adaugat inaintea unui cuvant radacina ! Sa luam ca exemplu radacina ..."ger" ! Prin compunerea radacinii si a sufixului obtinem derivatul , "antigel" , care este clar ca se refera la o chestie impotriva gerului ! Daca mai vad astfel de asocieri subtile , promit ca voi deveni si eu anti ! Urmaresc de prea multa vreme activitatea propagandei ivrite la adresa poporului roman ca sa-mi scape un astfel de amanunt !
Din textul tau fara cap si fara coada , incoerent adica , nu am inteles nimic ! Doar asta mi-a atras atentia ..." dar stia o mica fraza pe care a auzit-o tot de la un elev si tot venit din Romania...a auzit o exclamatie de la el, romanasul, care a zis: "aaaoleu... in ce c..at am intrat"... !!!!!
pygmalyon
Postat pe 24 Iulie 2012 23:48
e legata tot de copiii mei.
dar cred ca m-am simtit cel mai bine,cand eram copil,si ma duceam la biserica.
ma duceam cand simteam ca ma sufoc,ca am obosit peste masura,ca nu mai pot.
si ma rugam fara cuvinte,spuneam ceea ce simteam,direct,e cel mai bun mod de comunicare....
si cand ieseam ,ma simteam atat de usoara,parca nu aveam deloc greutate,si ceea ce simteam in suflet,nu se poate descrie,atata frumusete si iubire.eram atata de fericita,doamne ce sentimente !
ma si miram,cum se poate sa ma simt asa,cand problemele au ramas aceleasi.
disperarea m-a impins in bratele lui dzeu,si daca ati sti ce mult ii datorez...
si nu ma refer doar la starea sufeleteasca,ci si la lucruri materiale,si sanatate.
si la presimtirile mele.
m-am rugat odata,din cauza ca nu ma suportam sa traiesc cu frica,ca voi vedea cu ochii mei cum va muri de bataie,ori mama,ori fratii mei,zilnic frica asta,era groaznic...
m-am rugat sa ma avertizeze dzeu,de cate ori va fi viata mea in pericol,si a celor dragi.
si de atunci exact,am presimtiri,care se adevereasc,si bune si rele.valabile si la animalele dragi.,nu numai la oameni!
pana si sotul meu,traind langa mine,s-a convins,ca presimtirile nu dau gres,si se teme cand am cate una rea....
datorez lui dzeu si haine,si incaltaminte,si bani,da,uite un exemplu,
trebuia sa platesc caminul studentesc,pe trei luni inainte,la inceputul anului,si au intarziat cu plata fermele la care lucram vara,....
m-am rugat la dzeu,si am gasit a doua zi,exact banii pe trei luni,cu o mica diferenta in plus....
daca ati sti,cat de multe exemple,in atatia ani,s-au adunat....
cred ca cele mai frumoase amintiri,sunt cele legate de dzeu,apoi de familia mea,copii.frati,etc.
aveam niste crize de stomac,in liceu,si cand ma apuca,daca nu vomitam,simteam ca lesin,mi se facea rau de tot.
si eram odata in tramvai,si m-a apucat...stateam jos,era aglomerat,si s-a nimerit o statie lunga.
nu vedeam iesire,nu puteam vomita pe lume,asa ca m-am rugat,si am simtit ca cineva isi plimba mana pe deasupra stomacului meu,mi-a trecut pentru prima oara criza,fara sa vomit,si nu numai,mi-au trecut toate crizele de stomac.
niciodata nu am mai avut.
acum nu mai sunt ca inainte disparata,anii au trecut,totul s-a schimbat,dar raman la ideea ca nimic nu e mai frumos pe lumea asta,decat dzeu,de la care am tot ce este bun in viata mea acum.
d
daniilia
Postat pe 26 Iulie 2012 00:18
cea mai frumoasa amintire,,,,mmmm ultima,,,,ziua cand facut cununia civila,nu vreau sa ma gandesc cand va urma cununia religioasa.....mmmm ce zi frumoasa,,ce moment,ce amintire,,wwwaaawwww mau luat transpiratiile,tremuram toata,radeam fara opride,imima imi iesea din mine,pluteam,,,da asta e ultima amintire frumoasa,,,,,inainte,cand am fost ceruta in casatorie,,,multe amintiri frumoase datorita si alaturi de sotul meu,,,copii inca nu am,,ma gandesc ca va fi ceva superb-
-----nasterea nepotelelor ,,,ce amintiri,ce frumusete de copiiii....
-----amintiri frumoase sunt multe,fiecare frumoasa in felul ei
ynayna
Postat pe 26 Iulie 2012 02:15
Cea mai frumoasa amintire?
Ziua cand m-am casatorit!!! De neuitat
miriammm
Postat pe 27 Iulie 2012 07:59
asa sunt multe...dar cea mai frumoasa amintire este ziua si ora cand i-am cunoscut "face to face" pe baietii mei; eu cred ca pentru o femeie care devine mama asta este cea mai frumoasa amintire
adeline
Postat pe 30 Iulie 2012 00:05

La mine, toate sunt frumoase
.... da numa' una, m-o dat pisti cap
Fss_ssu
Postat pe 1 August 2012 09:21
E secreata???
Rotty
Postat pe 1 August 2012 09:28
Daaaa, secreta, dopamina


...a mea ii in faza echilibrata!
Fss_ssu
Postat pe 1 August 2012 14:47

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
copiii- sensul vietii noastre 474 De la: crina86_c 9 Iulie 2010 01:18
Se lasa copil de patru ani sa dispara din ochi? 97 De la: calla 11 Noiembrie 2013 08:36
Experienta kidsshops. Ce sa fac?? 5 De la: garbo_385367 6 Septembrie 2014 14:26
emo 3 De la: smm18 8 Martie 2010 18:19
Am un copil infiat si nu stiu cum sa ii spun 12 De la: garbo_1155 5 Aprilie 2012 18:57
Setari Cookie-uri