ghid pentru o viaţă împlinită
Info
x
info
 
 


Info
x
info
 
 

Mancare sanatoasa

Voteaza
*****Scor: 5 din 0 voturi
 

Cu marar !!!......e sanatos... .....sfecla nu,mersi
  citeaza   raspunde

N-ai storctor...
  citeaza   raspunde

Recunosc....Altfel luam si io macar vreo doua randuri...
  citeaza   raspunde

Rotty iar ai tensiunea ridicata ii buna zeama de sfecla , daca nu ai storcator....sa-ti cumperi ....eti na

placinta cu urda si marar ii buna rau ....da nu vreau:( imi fac eu ,am reteta si nu tz-o dau 8->
  citeaza   raspunde

Iar tre sa stau cu mana si piciorul atarnate de lustra ? ....sau aia nu era pentru tensiune...
  citeaza   raspunde

exact asa tre' sa stai ....da tz-o fost ghini ?!
  citeaza   raspunde

Mi-o fost ghini...pana s-o rupt lustra si mi-o cast in cap.... ...acum am cucui
  citeaza   raspunde

....pun compresa cu sfecla ?
  citeaza   raspunde

oileu!...da pune si rondele de ceapa si cartofi ...is tot legume ...da face ghini...
numa' ghinioane ai te-ai nascut la 7 luni?
  citeaza   raspunde

Sare,piper ?...ceva? ...Io m-am nascut in August,si zice in calendar ca e luna a 8-a ...or fi gresit aia ???
  citeaza   raspunde

Io la 8 luni, luna a 8-a...deci 8->...%%-
  citeaza   raspunde

Din cate stiu eu daca numeri de la Pesti pan'la August ...is 7 luni....fals daaa,
de asta ai ghinion ....daca numeri de la Balanta - August ...oho.... te-o nascut la 11 luni esti supradotata... tre' sa mai faci cucuie ... .
  citeaza   raspunde

....11 luni? ....bine ca m-o dat afara ca de mai stateam mult,ma faceam elefanta...
  citeaza   raspunde

mno...te faceai girafa ....de aici si tendinta de tensiune crescuta....daaa

da acu' esti ghini?
  citeaza   raspunde

Nemaipomenit... ...multzam de sfaturi
  citeaza   raspunde

Acum daca tot am stat cu ghiveciul de legume pe cap si agatata de lustra,ma duc sa dorm ca am obosit....
Somnic usor sa avem
  citeaza   raspunde

noapte bunicica !
  citeaza   raspunde

Eu incerc sa mananc cat mai sanatos si natural. Si ca organismul meu sa functioneze normal, mananc cat mai des Iaurt Bifidus Natura. Sanatos si gustos.
  citeaza   raspunde

Atat! Am zis!
  citeaza   raspunde

De la: Rotty, la data 2012-06-04 21:51:03....pun compresa cu sfecla ?


NU ! sfecla chiar e bine s-o mananci.... si fiarta si facut salata, adica rasa si cu putin ulei de masline si otzet..... !!! e grozava ! la cucui.... nu cu cui de 16... dar cu o lama de cutzit pus imediat pe el, pe cucui.... ajuta sa nu mai creasca !
  citeaza   raspunde

De la: Katy_sefa, la data 2013-02-05 12:00:19Eu incerc sa mananc cat mai sanatos si natural. Si ca organismul meu sa functioneze normal, mananc cat mai des Iaurt Bifidus Natura. Sanatos si gustos.


Am inteles,nu tre sa urlii pe toate topicurile Am vazut cu totii ca e reclama,nu te mai agita.
  citeaza   raspunde

Barbo,las` ca o fost buna si pentru cucui........la sfecla ma refer O trecut.
  citeaza   raspunde



deci mararul iti place... !!! bravo !


Crema de branza cu marar

Categoria Aperitive
Ingrediente - Crema de branza cu marar


500 g branza feta ( bulgareasca)
1 legatura marar
sare
piper
2-3 lg smantana
Mod de preparare - Crema de branza cu marar
Am folosit branza feta bulgareasca dar se poate folosi orice fel de branzica doriti pe care am amestecat-o cu marar tocat cat mai fin smantana, sare si putin piper alb !



Crema de branza delicioasa

Categoria Aperitive
Ingrediente - Crema de branza delicioasa

2 cani branza de vaci
2 linguri smantana
2 linguri lapte
1 lingura unt
2 fire ceapa verde
cateva fire de patrunjel
cateva fire de marar
1/2 lingurita tarhon
sare
piper.
Mod de preparare - Crema de branza delicioasa
Toci ceapa marunt si o amesteci cu branza de vaci scurba bine.
Adaugi smantana, laptele, untul moale si mixezi pana cand amestecul devine ca o crema.
Pui peste compozitia de branza tarhonul, patrunjelul si mararul tocate marunt si condimentezi cu sare si piper, dupa gust.
O poti servi simpla sau cu garnitura de legume proaspete.
Pofta buna!


Crema de branza

Categoria Aperitive
Ingrediente - Crema de branza

sare
marar
ceapa 2 buc
branza de vaci 500-600g
smantana 200-300g

Mod de preparare - Crema de branza
Branza se pune intr-un vas si se sfarma un pic cu furculita, apoi se adauga smantana si se amesteca pana devine o pasta. Apoi se pune ceapa (poate fi folosita si ceapa verde)taiata marunt,sarea si mararul tocat si el la randul lui. Este usor de pregatit sui se poate folosi si la ouale umplute pe post de umplutura. Pofta buna....!!!


Rulouri cu crema de branza

Categoria Aperitive
Ingrediente - Rulouri cu crema de branza


10 felii sunca de praga
pentru crema de branza:
350 gr branza de vaci
o lingura unt
piper
marar in cantitate mai mare
sare(eu sincer am pus putina vegeta ca i-a dat un gust mai bun)
gogosar rosu
Mod de preparare - Rulouri cu crema de branza
Feliile de sunca trebuie sa fie taiate cat mai subtire. Branza o frecam bine cu o furculita. Adaugam untul si amestecam pana devine ca o pasta. Punem si piperul cu sarea. Mararul il spalam,indepartam cozile si il tocam foarte marunt. Il punem peste branza si omogenizam bine.
luam cate o felie de sunca. Punem cate o lingura de crema de branza,apoi o intindem cu un cutit. Rulam bine si prindeam cu o scobitoare. Asa procedam cu toate rulourile. Deasupra fiecaruia asazam si o feliuta de gogosar.
Sunt delicioase !!!!!

(Ai grija sa nu mananci si scobitoarea.... !!!!!)



Ardei umpluti cu crema de branza la cuptor

Categoria Aperitive
Ingrediente - Ardei umpluti cu crema de branza la cuptor


5 ardei (eu am avut 3 capia si 2 grasi)
250 g branza de vaci
250 g telemea de vaca
2 oua
2-3 linguri cu smantana
ulei de masline
marar uscat
busuioc uscat
cimbru uscat
sare, piper
Mod de preparare - Ardei umpluti cu crema de branza la cuptor
Taiem capacelele la ardei, ii curatam de seminte si nervuri , ii spalam si ii lasam la scurs.
Separat preparam crema de branza: amestecam branza de vaci cu telemeaua data prin razatoare apoi adaugam ouale, smantana,mararul,cimbrul,busuiocul si amestecam bine.Se obtine o pasta cremoasa.Condimentam cu sare si piper si amestecam bine.
Umplem ardeii cu crema de branza,astupam cu capacelele , ungem fiecare ardei in parte cu ulei de masline,ii asezam intr-un vas de yena si dam la cuptor pentru circa 15-20 min.
Lasam sa se racoreasca si servim cu smantana.



Ardei gras umplut cu branza

Categoria Aperitive
Ingrediente - Ardei gras umplut cu branza

Ardei gras, branza (telemea sau branza de vaci), sare, marar, rosii
Mod de preparare - Ardei gras umplut cu branza
Se spala ardeii si se taie pe lung in jumatati, dupa care pregatim crema de branza cu verdeata. Se freaca branza cu putina sare si cu mararul. Dupa ce am pregatit crema de branza incepem sa umplem jumatatile de ardei cu crema de branz si la sfarsit ii ornam cu felii de rosii.
Timp de preparare: 15 minute minute
Complexitate: redusa



Aperitive din rosii cu branza

Categoria Preparate pentru ocazii speciale
Ingrediente - Aperitive din rosii cu branza

4 rosii ( si mai multe in functie de numarul mesenilor )
300 g branza de vaci
1 legatura de marar
2 linguri unt
sare
piper
Mod de preparare - Aperitive din rosii cu branza
Faramitezi branza de vaci, pui sare si piper dupa gust, adaugi untul si le freci pana devin ca o crema.
Tai mararul marunt, il adaugi in compozitia pe care o dai la rece pentru 10 minute.
Speli rosiile, le tai rondele si le lasi sa se scurga.
Asezi apoi o rondea de rosie, un strat de branza, rosie, branza si rosie, reconstituind astfel fiecare rosie.
In varf, ca oricarui turnulet, un " steag " din cateva fire de marar e cel mai potrivit.


Crema de branza

O crema de branza care poate fi servita ca aperitiv pe paine, sau cu care se poate umple o rulada aperitiv, sau rosiile scobite de miez.

Ingrediente:

200 g branza de vaci, 3-4 linguri de smantana, 50 g unt, sare, patrunjel verde tocat.
Se amesteca mai intai branza cu sarea si cu unt, apoi se adauga smantana si se omogenizeaza bine.
La urma se pune si patrunjelul tocat.

pofta buna... !!!!!
  citeaza   raspunde

daca mai faci si niste scovergi sau clatite si le ungi cu crema aia de branza cu marar ... ioi mananci pana iti sar nasturii de la pantaloni si de la camasa...!
  citeaza   raspunde

paine am, mancare nu mai trebuie... cu atatea sortimente de branza...da sincer acum, e bine de stiut si de urmat
  citeaza   raspunde

Apoi numai branza si iar branza ?

img1.imagehousing.com/1/97df77d1a45d021f8684827bec5071dc.jpg

....asa,acum mai merge
  citeaza   raspunde

o lamaie decojita, 1/2 cup alune (nuci, migdale, caju, macadamia etc - crude), 1/2 pahar apa si sirop de agave sau miere dupa gust - bagate la blender citeva minute, iese un pudding de lamaie...yamiii...:-))

idem - trei banane decojite si feliate + congelate + esenta de lamaie - blender la viteza ice citeva minute, yamyyy inghetata de vanilie :-)

Etc.

Nu sint tot timpul raw dar as putea sa fiu, mi se pare cel mai misto stil culinar.
  citeaza   raspunde

Asta suna bine. Io nu am sirop de agave... pot sa pun ahorn daca nu vreau miere ?
Buna Q
  citeaza   raspunde

n-am idee ce e ala...da' daca indulceste si e natural, poti sa pui.
  citeaza   raspunde

E siropul ala ce-l folosesc americanii la micul dejun pe placintele lor tipice. Cred ca "Maple Syrup" i zice....

Si reteta cu banane e super,mai ales ca eu le cam fac concurenta maimutelor la consumul de banane.
  citeaza   raspunde

Raspunde Varianta pentru tiparire   
Mergi la: