Sinechii uterine - Sindromul Ashermann adica peretii uterului lipiti

Buna! Acum doua saptamani am trecut printr-un cosmar.Dupa cativa ani de la prima nastere am ramas din nou insarcinata,dar bucuria nostra a fost starpita de aceasta veste:sarcina oprita in evolutie la 8 saptamani.Pe moment nu s-a stiut cauza pana nu s-a incercat eliminarea sarcinii prin chiuretaj.Atunci au descoperit si motivul pentru care nu reuseam sa mai raman insarcinata:Sinechie uterina - Sindromul Ashermann. Prima tentativa de chiuretaj a esuat,riscam perforarea uterului,deoarece il aveam cazut undeva in spate iar peretii fiind destul de lipiti nu puteau intra pentru a efectua chiuretajul.Au urmat 4 zile de tratament cu diverse pastile in incercarea de-a elimina natural,fapt care nu s-a intamplat urmata o alta tentativa de chiuretare,reushita de aceasta data.Acum oful meu cel mare este:voi mai putea ramane insarcina,voi putea duce la bun sfarsit o sarcina....sau risc ca experienta sa se repete.Bineanteles,toate astea dupa ce voi incerca dezlipirea peretilor uterului care am inteles ca au fost lipiti in urma cezarienei .Doctorii se "acopera" intre ei ,nu am reushit sa inteleg daca a fost o eroare medicala sau au fost nevoiti sa faca aceast lucru.Tin sa precizez ca am nascut in afara tarii si nu am inteles ,nici nu s-au straduit sa-mi explice de ce mi-au facut cezariana de urgenta,daramite sa-mi mai explice,de ce mi-au cusut uterul .In acel moment eram fericita ca eram bine amandoi si doar asta a contat.A mai trecut cineva prin asa ceva? Cum se poate rezolva problema sinechiei,banuiesc partiala de am reshit totusi sa raman insarcinata,voi mai putea duce o sarcina la bun sfarsit ? Sanatate multa!
garbo224529
Postat pe 7 Mai 2012 10:00
am 33 de ani si in urma cu 2 ani jumatate ,am avut nenorocul sa fac o sinechie in urma unei intreruperi de sarcina la cere , am rezolvat problema atunci,mi sa montata un sterilet dupa o interventie ginecologica ,deoarece tratamentele luate nu aveau efect
,,acum am menstruatia normal totul este ok
dar as vrea sa stiu daca mai pot ramane insarcinata pe viitor
dupa ce voi scoate steriletu
?
vremea
Postat pe 20 Mai 2012 09:21
in general nu mai poti ramine gravida pt. ca ovulul fecundat se lipeste pe mucoasa uterina superioara a uterului pt. a se dezvolta in continuare embionul, ori rolul steriletului este de a nu da voie acestuia sa se fixeze distrugind in aceasta portiune mucoasa uterina aproape ireversibil.probabil poti ramane gravida daca sarcina se fixeaza in alta zona a uterului dar asta nu cred ca o poti duce la bun sfirsit, de aceea se recolmanda steriletul la femeile care au copii si nu-si ma doresc alti copii pe viitor.
auryca
Postat pe 24 Mai 2012 16:17
529, nu e eroare medicala, cel putin nu in sensul "coaserii" uterului: pur si simplu au "curatat" mai temeinic peretii uterului care, in procesul de refacere/vindecare, s-au lipit... Am avut o problema oarecum similara la una dintre trompe, motiv pentru care am si troznit o extrauterina anul trecut.
Nu stiu daca se rezolva, nu cred... pe mine nu m-a interesat neaparat, e doar una "lovita". Si nici nu tin neaparat sa am al doilea copil - poate fi o idee, dar daca e bine, daca nu, iar bine.

Nu stiu in ce tara ai nascut, dar in locul tau as lua legatura cu ei sa ii intreb, pina la urma, ce pana mea s-a intimplat? De ce cezariana de urgenta, ce probleme au fost in timpul operatiei, sa iti arate fisa medicala sau ce inregistrari au de atunci. Ti-ar putea clarifica multe aspecte.
quasaria
Postat pe 24 Mai 2012 16:50

Multumesc pentru mesaje.Astept venirea menstruatiei ,dupa care voi discuta cu medicul care mi-a facut chiuretajul sa-mi spuna exact cum stau lucrurile in cazul meu.Dorinta de a avea un alt copil este mare,sper sa pot fi ajutata in acest sens .Cat despre celalalt medic care a efectuat cezariana, nu stiu cand si daca voi avea posibilitatea sa merg sa cer explicatii dupa 6 ani.M-am stabilit in tara dupa 2 ani de la prima nastere.Oricum multumesc pentru ca subiectul meu a prezentat interes pentru tine (QUASARIA)
carmellina
Postat pe 28 Mai 2012 13:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
8 MARTIE! 6 De la: iris_s 8 Martie 2011 18:44
INSEMINARE ARTIFICIALA 21 De la: Aly_Radulescu_1 7 Martie 2017 16:57
As vrea sa stiu de unde se poate comanda medicamentul ,,Transfer Factor Plus" 2 De la: cricat 21 Martie 2011 19:02
Cazare in Szeged 1 De la: garbo_5748 21 Iulie 2012 10:03
Va rog sa ma ajutati 1 De la: garbo197585 21 Martie 2011 18:58
Setari Cookie-uri