Buna mamicilor. Sunt o mamica a unui baietel de 4 luni care cantareste 8.300 gr. Am inceput diverificarea in data de 19.04.2012. Doctorita mi-a spus sa-i fac o supa crema de legume cu carnita de pui: fierb 300 gr piept fara pielita, morcov, telina, pastarnac, dovlecel, ceapa, ardei verde si dupa ce opresc focul pul 1 lingura de ulei de masline si putina sare. Le bag in blender si gata. Am inceput cu 1 si 1/2 lingurita intre ora 13-14. E cumva gresit? Multumesc |
||
guzun_maria Postat pe 20 Aprilie 2012 10:59 |
||
---|---|---|
din cite stiu eu e gresit oricum sa ii incepi diversificarea la 4 luni. E mult prea mic. Cu atit mai mult sa manince carne, ceapa, sare si ulei.... | ||
quasaria Postat pe 23 Aprilie 2012 02:52 |
||
e prea mic pentru supa, mai ales pentru carne, se incepe cu mar cu biscuiti, banana si dupa ce se obisnuieste cu aceste se face supa din legume fara carne , morcov, pastarnac radacina de partunjel fara dovlecel si care nu se pune la blendar, intai se obisnuieste copilul cu supa de legume , mult mai tarziu supa crema dupa 6 luni, mai mergi si la alta doctorita, imbolnavesti copilul | ||
|
||
garbo273075 Postat pe 23 Aprilie 2012 07:02 |
||
am uitat nu se pune ulei in supa copiilor pana la 1 an | ||
garbo273075 Postat pe 23 Aprilie 2012 07:03 |
||
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Melycanu Postat pe 23 Aprilie 2012 16:58 |
||
De la: guzun_maria, la data 2012-04-20 10:59:22Buna mamicilor. un bebe la 4 luni nici nu stie sa manance cu lingurita; abia invata cu lingurita la varsta asta si ii dai lapte cu fainos (stii la ce ma refer ca se gaseste in farmacii produsul); eu din cate imi aduc aminte asa am facut si m-am chinuit destul cu unul dintre copii pentru ca scuipa lingurita goala; cu frate'su geaman n-am avut probleme , manca oricat cu orice; ca sa fiu sincera si acum este cam la fel si sunt elevi de liceu; sa revin , supa la 4 luni? poate s-a schimbat modul de crestere dar parca totusi carne?! fie ea si de pui, cum digera stomacelul ?! wow |
||
adeline Postat pe 5 Mai 2012 15:34 |
||
am si eu un baietel de 5 luni si ii dau mar cu biscuiti banane seara o masa cereale pentru virsta lui iar acum am inceput cu brinzica proaspata la indrumarea mamei mele .mai intreaba si tu pe altcineva nu te lua dupa doctori | ||
Georgiana_Si_Jeni_Bisoceanu_1 Postat pe 21 Mai 2012 07:06 |
||
buna dimineata... ! eu nu sunt mamica, dar sper sa fiu in curand... ! ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 21 Mai 2012 07:53 |
||
![]() ![]() ![]() |
||
Rotty Postat pe 21 Mai 2012 07:58 |
||
![]() ![]() |
||
barboneli Postat pe 21 Mai 2012 12:09 |
||
si fie-mea era sumo la 6 luni si acu' e slabanoaga ca ma-sa... Las' ca n-are nimic, bebelusii asa sint ei, mai impanati. ![]() |
||
quasaria Postat pe 21 Mai 2012 13:16 |
||
corect... dar baietelul are numai 4 luni... 6 luni e cu 50% mai mult, mai mare, mai puternic... !!! ![]() ![]() ![]() ![]() http://foto.cere.ro/user_images/album/large/foto_43867.jpg |
||
barboneli Postat pe 21 Mai 2012 14:46 |
||
un bebe ar trebui sa aibe dublul greutatii de la nastere undeva pe la 5-6 luni, si triplul greutatii de la nastere la 12 luni. Si mie mi se pare cam peste greutate, dar o fi lung copilul! Cat despre diversificare, ea este recomandata de la 6 luni...hai sa zicem, daca la 4 luni sugarului nu-i ajunge laptele matern, se poate incepe cu mar ras, asa cum spuneau si predecesoarele mele. Eu am alaptat pana la 1 an si 6 luni ai copilului. De curiozitate, la 4 luni i-am dat sa traga zeama dintr-o feliuta de portocala dulce. La 6 luni am inceput diversificarea cu piureuri de legume, facute din cartof, morcov, ceapa, toate fierte si pisate cu furculita (nu ma intrebati de ce, dar nu prea-mi surade mie treaba cu blenderul...sunt de moda veche). Carnea am introdus-o abia de la 8 luni, insa inainte de carne, i-am bagat in alimentatie galbenusul de ou. Atentie: - nu introduce mai multe alimente noi in aceeiasi perioada de timp. - pentru fiecare aliment introdus, acorda copilului cateva zile de adaptare (ti-ar putea face enterocolite) - un bun aliment pentru faza de inceput de diversificare este si branzica facuta in casa (lapte fiert + pastiluta de calciu gluconic...) - de la 8 luni poti introduce si verdeata in acele piureuri, asta ca sa ti se obisnuiasca copilul si cu ele-n farfurie (+ beneficiile cunoscute) - de la aparitia dintisorilor poti renunta la structura de piure a legumelor, lasand bucatelele vag mai mari, sa se obisnuiasca copilul cu mesticatia. Sunt multe, multe, dar pe toate le vei invata impreuna cu copilul, caci el iti va arata ce-i face bine, si ce nu! Hai, spor si bucura-te de perioada, este minunata!:) |
||
Coriss_2938 Postat pe 21 Mai 2012 14:52 |
||
2938.... apropo de portocala sau lamaie..... ![]() http://youtu.be/1UvWooo2j4U http://youtu.be/-0J4qH2IYZA |
||
barboneli Postat pe 21 Mai 2012 15:04 |
||
barbo, cu singura diferenta ca eu i-am servit-o totusi fara coaja!:))))) La lamaie nici nu m-am gandit...a servit cand s-a facut mai mare!:) Apropo, daca cineva imi asculta sfatul referitor la felia de portocala : cand i-o dati copilului sa tineti bine de ea!!! Ei sug, si sug cu putere, va poate zbura dintre degete si copilul se ineaca! Deci maare atentie!! |
||
Coriss_2938 Postat pe 21 Mai 2012 15:11 |
||
si la samburi la fel...... !!!!! ![]() |
||
barboneli Postat pe 21 Mai 2012 15:19 |
Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
---|---|---|
Cetatenia franceza | 19 | De la: Lalea_kidz 21 Februarie 2017 15:39 |
unde sunteti oameni cu suflet? | 1 | De la: kidz007151 16 Iunie 2010 08:57 |
alocatia pt copii | 28 | De la: ariana_kidz 3 Martie 2016 22:37 |
|
||
Pupila se mareste si se micsoreaza la bebe,e normal? | 4 | De la: angel_forever 20 August 2010 16:53 |
Nastere la Polizu!! | 21 | De la: office_salinasusesi_ro 4 Iunie 2010 16:11 |
De la manipularea emoțională la abuzul sexual asupra copiilor: Mecanismele prin care copiii sunt vulnerabilizați și devin victime
Holy Spider, controversatul thriller al regizorului Ali Abbasi, inspirat de cazul unui criminal în serie care a ucis 16 femei, din 27 ianuarie la cinema. Filmul se află pe lista scurtă pentru Oscar
S.O.S! Ajută și tu o mamă să traiască pentru copiii ei!
”Răspunde cu suflet vârstnicilor singuri!” – campanie pentru sprijinirea seniorilor aflați în situații dificile