Viitorul copilului tau,acordati timp articolului

Am deschis acest topic pentru voi,mamelor.Vreau sa imi raspundeti cu sinceritate la urmatoarele propuneri si sa va ganditi cu seriozitate daca ati fi incantate de idee.
Stim toti ca in Romania viata nu este cea la care ne-am asteptat de mici copii si la fel stim , ca responsabili adulti ca viitorul copiilor nostri se regaseste in propriile forte. Ceea ce ii asteapta pe micuti in lumea de astazi nu suna prea promitator, incurajarile primite sunt devastate de cruda realitate si de numeroasele bariere intalnite care impiedica dezvoltarea corecta a copiilor. Una dintre bariere o reprezinta invatamantul. Poate nu toate mamicile or sa imi acorde dreptate cand spun ca disfunctionalitatea sistemului de invatamant , pornind de la gradinita, are puternice reflectii in viata de adult,atat pe plan profesional cat si al personalitatii formate . Ducem lipsa astazi de oameni competenti , de oameni realisti , de oameni care vad problema si sunt capabili nu numai sa o expuna ci si sa gaseasca rezolvare. Consider ca unul din drepturile copiilor il reprezinta acela de a fi corect informati si educati ,pentru a fi capabili sa depaseasca cu bine tot ceea ce viata le pregateste. Noi facem asta, noi,adultii trebuie sa ne asiguram ca acest drept este oferit in egala masura tuturor copiilor.

Desi pot argumenta la nesfarsit ,vreau sa trec direct la prezentarea rezolvarii i problematicii invatamantului si dezvoltarii copilului.

Timpul este limitat, parintii de astazi cu greu isi gasesc timp sa isi ajute copii in mod profesionist(ca la carte), fiind presati de job-uri si activitati casnice. De regula,micutii sunt dati la gradinita , un ajutor de nadejde pentru parinti. Dar ce te faci atunci cand nu mai sunt locuri la gradinitele de stat, sau inclusiv la cele particulare? Cum se poate ca o gradinita sa perceapa o taxa de 800 lei/luna/copilas doar pentru al tine sub supraveghere? Sunt ei cu adevarati sinceri cand va sunt ofertate programe interactive pentru dezvoltarea micutului? Taxa respectiva reflecta intradevar calitatea serviciului oferit? Cred cu fermitate ca nu, sau cel putin nu se aplica in toate gradinitele sau institutile de tip afterschool. Nu pot sa accept ca un parinte care isi rapeste din timpul pretios petrecut cu micutul sau sa plateasca o suma importanta doar sa fie supravegheat . Meritati mai mult, copii merita mai mult.

In intampinarea problemei cu care se confrunta sute de parinti vreau sa va adresez urmatoare intrebare.

Sunteti cu adevarat multumiti de educatia si formarea pe care o primesc copii in ziua de astazi?

Eu cu sinceritate nu sunt, si vreau sa elaborez urmatorul proiect ce consta in infiintarea unui program ce sprijina dezvoltarea corecta a copiilor, ce aduce exact elementele cheie ce lipsesc din invatamant. Sub forma unui atelier, se vor organiza cercuri de specialitate in functie de inclinatia fiecarui copil, copilul cat si parintele vor participa la o sedinta de orientare care va ajuta la alegerea corecta a cercului. Cercurile vor fi urmatoarele: Cercul de informare corecta. Acesta vine in intampinarea problemei de astazi in ceea ce consta in administrarea neadecvata a surselor de informare adica: internetul,calculatorul,bibliotecile. Cercul de dezvoltare artistica(aici intra lectura,muzica,pictura,lucru manual). Si cercul de intelegere a lumii incojuratoare. Nu sunt cercuri banale sunt cercuri care le ofera micutilor un drum , o cale de inceput , restul va depinde de implicarea lor, acestea sunt stimuli, dorim sa-i invatam sa gandesca, sa-si puna intrebari,sa gaseasca solutii, sa isi indeplineasca visele, sa-si intareasca convingerile si cel mai important ii invatam sa iti petreaca timpul in cel mai constructiv mod posibil. Nu or sa primeasca totul ca la scoala, or sa fie stimulati , or sa fie incurajati,sa imbine profesionalismul cu presonalitatea , sa le deschidem orizonturi intr-un mod in care nici o alta institutie nu a mai facuto. Sa stie de mici unde se indreapta si sa-si canalizeze toata energia catre implinirea acelui drum. Nu cautam copii experti,olimpici,profesionalisti,talentati,. Cautam parinti dispusi sa le ofere copiilor lor calea spre o educatie culturala indiferent de inzestrarile lor.

V-am prezentat extraordinar de succint ideea din motive proprii, ideea este una ampla si cuprinde elemente ce nu le intalniti in alte cercuri sau ateliere. Sunt dispusa sa continui prezentarea daca voi gasi oameni interesati. Ideea este asternuta , insa nu este pusa in aplicatie. Vreau doar sa stiu ca inca mai exista oameni capabili,oameni destepti si responsabili carora le pasa. Vreau sa stiu ca ma pot baza pe voi, ca imi pot duce planul la bun sfarsit. Sunt dispusa la colaborare si sa raspund numeroaselor intrebari pentru cei interesati.
Doresc sa stiu daca inca mai exista oameni interesati de asa ceva, daca va place ideea, daca ati dori sa stiti mai multe. Va garantez ca ceea ce urmeaza sa prezinta , la cererea voastra,nu va v-a dezamagi.

Va multumesc ca v-ati rapit din timp sa cititi si v-as fi recunoscatoare daca mi-ati sublinia atat punctele forte cat si cele slabe ale acestei idei.
Ioana_Ilie_1
Postat pe 7 Ianuarie 2012 20:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Tulburari digestive la bebelusi 7 De la: Getty 8 Ianuarie 2010 18:29
sunt gravida? 77 De la: SEBY1YEAR 5 Octombrie 2009 15:20
col scurt 8 De la: corina_dragoi 18 Noiembrie 2009 19:39
indemnizatie pentru crestere al doilea copil 4 De la: kidz000722 6 Octombrie 2009 08:52
probleme in familie 16 De la: alinakatt 16 Noiembrie 2009 10:30
Setari Cookie-uri